Elnézést kérek, de nem tudna nekem valaki segíteni a hegeli AUFHEBEN (megszüntetve-megőrizni, és magasabb fokon reprodukálni) kategóriájában segítséget nyújtani? (Lehet, hogy nem jó topikba írtam, de nagyon sürget a kérdés.)
De, tudunk. A gond pusztán annyi, hogy a populáris, modernista női káromkodás és trágárság kínálat férfianalógiás, tehát nem az immanens nőiségből fakad. Fontos tudni, hogy a nemi identitás nem azonos a nemhez igazodás (nemi szerep) fogalmával. Gondoljunk csak egy lázadó tini lányra, aki nagyon is tudatában van saját nemével, mégsem kerüli az un. férfias viselkedéseket, sôt! (pl.: káromkodás). (http://www.szexologia.hu/nemi_azonossag.htm)
Hogy a női identitástudatból milyen immanens káromkodásmodulok születnének, azt egyelőre nem tudhatjuk. Csak sejtéseink lehetnek kényszerű (analógiás) példákként: ‘a klitoriszom se tudja’, ‘tele van a vaginám már vele’, ‘te pinanyaló állat’, ‘szétrúgom a petefészked’ stb. Az egyszerűség kedvéért nem folytatom.
Vannak nem konvertálható forumulák: pl. a ‘bazzzd szájba a q. anyádat’.
Sajnálatos, hogy a nyelvészek is hímsoviniszták, kizárólag férfi börtönökben végeznek kutatásokat, jó példa erre a Magyarországi börtönszlengek c. kiadvány (http://mnytud.arts.klte.hu/szleng/egyeb/bort_szl.htm). Szomorú látni, ahogy a szociolingvisztika tudománya sem tud megszabadulni a kényszerpatriarchális fundamentalizmustól. Ezzel rengeteg kárt okoznak, hiszen a női identitástudatot nap mint nap összezavarják, holott a káromkodás, ill. a trágárság lelkileg felszabadító, könnyítő tényező, mellyel ha társadalmi helyzettől, neveltetéstől függően is, de élnek az emberek. Aki mégsem, az könnyen szorongásos depressziós lehet. (Lásd: Törzsasztal: Freud: kurvaanyázás - szaktopik, ahol ennek a kérdéskörnek a részletesebb, tudományos kifejtését már korábban megkezdtem.)
Jogos. Ám elég nagy gond, hogy a több tízezer éves hímsovinizmus, és az emancipáció hiánya folytán nem alakulhatott ezidáig ki par excellence női káromkodás és trágárság repertoár. Valóban tény, hogy a nők a férfiak trágárságait használják biológiailag képtelen módon.
havi 40 óra most 4 rongy lett. idáig kb. 400 volt ugyanennyi. különösen az indoklás érdekes: az átlag netfelhasználó messze kevesebb időt tölt el a net mellett mint 40 óra.
akkor minek kellett a 400 órás mindenkinek csomagot megszüntetni? imádom a nemlétező érveléstechnikai (retorika) órákról hiányzó piármenedzsereket.
na, jó, tudom, hogy téged már beszipkáztak az imperialisták, de kapsz még egy esélyt. érvelj a matáv helyében úgy, az teljesen meggyőző legyen.
Van egy jó hírem rali! Úgy néz ki, hogy a szolgáltatódnál lesz valami mindenkinek csomag-féle, vagyis ugyanaz, mint idáig, az állambácsi megtámogatja neked, bár az is lehet, hogy dönthetsz, vagy a mindenkinek csomagfélét választod, vagy a 20 milliárdot.
ne mááá na! hagggyááá mááá, szétcseszűtetnéd velem eszt a fájintos ikea asztalt? le a politúrját neki? lássááá mááá, a te ganajékodat boronázom, mikó vegyigyűmizéskóó szanaszíjjel karmolásztáá mindent azokkal az eke körmeiddel.
akkor menjen el Párizsba, meglátja, utána könnyebb lesz Pesten. De a kést, azt hagyja elôbb a téeszelnöknél, különben elkobozzák a repülôtéren. Majd ha felkerül a Parlamentbe, igen nagy hasznát veszi.
Nám én tárvézek, hanem a téjesz, hogy kifizeti ja tanúmányomat, oszt ott kő dógozni, mig meg nem hal az ámbér!! pédig e Pástén lánné eppár érdemes dológ, déjahhoz nákém nincsen ékántom, me nem vagyok idevaló. maj álindulok e választázson, oszt fekerülök, mint a gyík!