Lebuktál "svmmvm bonvm". Csak kétszer szóltál hozzá, de valamelyik mondanivalód nem lehet a logika szabályai szerint igaz. Igy tényleg egy taknyos nyáladzónak tünsz. Csak sajnálni tudlak.
Bocsika! Engem az kevésbé zavar, hogy plussz tíz-húsz százalék kap családi pótlékot, mert attól azoktól vették el, akik bejelentett, általában nem is kiugró jövedelemmel rendelkeztek, és a szükséges adminisztráció elvitte a megspórolt összeget.
Ami engem idegesít az az, hogy itt az ország egyik fele meggebed az adó és tb-fizetésben, míg a másik herézik és felveszi alanyi jogon, mindenféle biztosítási jogviszony nélkül a gyes-t, csapo-t, segélyeket, közgyógyellátást és öregségi nyugdíjat. És néha egy hajszállal kevesebbet, de az esetek kilencven százalékában többet kap, mint egy keveset kereső, de becsületesen adózó dolgozó. Szóval nekem az alanyijogúság azon oldalával van problémám, amikor valamilyen szolgáltatásért a dolgozó fizet, a nemdolgozó meg úgyis megkapja. Lásd kormányprogram a szolgálati jogviszonnyal nem rendelkezők nyugdíjáról :-((( Bocsika
Amennyire én emlékszem a bevezetés idejére, a havi kezdő volt az alap, de max. a négy vagy ötszöröse a kivethető kiegészítő. Szóval egy egyetem akár nyolc-tizet is kérhetett volna, ha van kedve. De legalább bevezették a diákhitelt is - piaci alapon :-))) Állítólag a felvevők száma száz alatt maradt. Az igazi kompenzáció :-)))
a havi 2k a kezdo ertek volt, es az imf-fel alairt (es ma is ervenyes megallapodas) szerint (amit ez a geci orban nem tartott be) ma havi 10k es 20k kozotti tandijat kellene fizetned. haver.
Nem ismerem az IMF-Magyarország szerződést, sem tartalmában, sem megkötésének körülményeiben, sem pedig felmondásának részleteit (ha volt ilyen szerződés, akkor azt ugye fel kellett volna mondani?). Maradok kiinduló állításomnál: én biztosan nem jártam jól a gyermekeim oktatására fordított összegek tekintetében. Uff. (a régi dakota mondás szerint)
Tőlem (és másoktól) elvette az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett összeg adókedvezményének 40 %-t!
Elvette azt a lehetőséget, hogy a magánnyugdíjpénztárba többet fizethessek, és így jobban készülhessek a nyugdíjas éveimre!
Számítás? Magyarék IMF-fel kötött szerződésében ott állt fehéren-feketén a növekedés kívánatos mértéke és üteme... (ha jól emlékszem, a viszonyítási pont egy munkáscsalád havi jövedelme volt... vagy kéthavi?)
Amúgy ha nem voltál teljesen süket az elmúlt hetekben, neked is biztos leesett, hogy az Szdsz még mindig nem tett le a tandíjról. A távlati cél számukra az oktatás kvázi önellátó voltának megteremtése. Máshogy nem is jönnének ki a csökkentett adókból...
Mi havi 2000 (kettőezer) forintot fizettünk, ha jól emlékszem... A húszezres szám egy politikai nagygyűlésen elengedett lufi volt, semmilyen számítás nem támasztotta alá, nem lehet viszonyítási alap.
Az ösztöndíj egyetemenként, sőt karonként más és más. Nálunk pl. maximális teljesítménnyel, 5.0 átlaggal kb 15e Ft. Ha nem vettek fel kollégiumba, a lakhatási támogatás 3e Ft.
A mostani albérletem amúgy 17e havonta, a tandíj meg ha jól emlékszem havi 20 körül lenne. Csókolom.
Ellenben nem emelte fiam ösztöndíját (ami persze bőven fedezte a tandíját annak aki teljesített), cserébe jelentősen emelkedtek a jegyzetárak, valamint alsóbb iskolába járó gyermekeim tankönyvcsomagjának az ára. Ha tehát az oktatási kasszát nézzük, akkor az én családom szintjén inkább ne tett volna semmit.
Igazán aktuális a téma :-))) A leendő kormány felelősének nyilatkozata szerint tőlem ma elvettek havi húszezer forintot, mint arra nem érdemes lakásépítőtől, mivel korlátozzák a lakáscélú hitelek adókedvezményét :-((( Szóval tőlem elvett az ovi kormány havi mínusz húszezret, de a szocik szerencsére visszaadták :-))) Legalább lesz belőle alanyi jogú juttatás olyanoknak, akik életükben adót nem fizettek, dolgozni nem dolgoztak, de nekik minden jár, mert elesettek. Szóval örülhetsz, a gyógyszeredet is támogatják a jövőben :-))) Akkor legalább további négy hozzászólást megereszthetsz az ingyenes interneteden, és az újabb négy szög lesz a fidesznáci orbánhitlersztálinrákosidiktátor koporsőjába :-))) Kis coyot kölyök :-)))