Little Boy másolta be. Nem látom, hogy különösebben másképp magyarázta volna. Aki pedig be akar magyarázni is itt bárkinek bármit azok éppen azok, akiknek van kedvenc miniszterelnökük, valami Orbán Viktor, akit a történelem 100 év múlva csak úgy fog jegyezni, hogy mindenidők legkorruptabb kormányának miniszterelnöke volt.
Morczogó elvtársadat oktasd ki, mert hiába beszéltétek meg, ő a jelek szerint se kútfőből nem tudja, se a Magyar értelmező kéziszótárból nem értette meg, hiába másoltátok be neki.
De ha ti mindenáron ragaszkodtok ahhoz, hogy a szegénységpárti miniszterelnök a jó miniszterelnök, nektek legyen mondva... Nekünk viszont, akik magunktól is tudjuk, ne "magyarázzátok" meg, mit jelent a szó.
szerintem egy kicsit még maradjon. lássa az a sok idióta, aki megválasztotta, hogy mit kaptak. másként soha nem látják be, hogy hülyék voltak. bár így sem....
ráadásul én látom a nagy-nagy javulást a pöti megnyilvánulásáiban. határozottan kevesebb az őőőőőőőőő. csak azt nem értem, hogy ha már kiszedik a beszédéből ezt a kis helyes betűt, akkor a sok marhaságot miért hagyják benne? például az nagyon érdekes mondat volt, hogy "szegénységpárti". nem értem:( ez a barom a szegénységet fogja támogatni?
halál a gazdagokra, halál az anyagilag gyarapodókra:)rohadjon le a kezem, ha felveszem a fizetésemet. azt akarom, hogy a pártomat fogja ez a jó ember:))
Olyan kérdést ragozol, amit már megbeszéltünk: a szegénység szó jelentését (ha kútfőből nem ismered) keresd meg a Magyar Értelmező Kéziszótárban (nem ciki használni, hiszen pont azért van, hogy ha valamit nem tudsz, nézz utánna benne), de ha fárasztó számodra leemelni a polcról (mert ugye megvan a polcon?), akkor tekintsd meg lejjebb a bemásolt részt.
tudjátok mit, jó lenne, ha Pokorni minden felszólalásában mondja: 'Medgyessy Péter mondjon le'
ezt Torgyán szokta mondani Horn Gyulá-nak. És máris hiányzik a Torgyán, sokat nevetetett. Remélem Pokorni pótolni fogja. Hajrá Zoli.
Ilyen gyengék volnának az egyetemi tanárok? Én pl. nem szeretném, ha olyan "egyetemi tanárok" világosítanának fel nyelvi kérdésekről - két órájuk között -, akik nem értik, mi a baj az "ólcsittya" szóval. Nem a betűejtés. Hanem az, hogy a mai köznyelvben nincs ilyen szó.
Akkor hát te is éppúgy kiállítottad magadról a szegénységi bizonyítványt, mint kedvenc miniszterelnököd, a Megyó! Ne magyarázd már meg, mit kell érteni alatta, hanem azt értsd meg, hogy mit jelent! A szegénységpárti kizárólag azt jelenti, hogy a szegénység elvét támogatja, pártolja, azt szeretné érvényesíteni. Szegénypártit kellett volna mondania ahhoz, hogy úgy érthessük, ahogy te akarnád, elvtárs.
Hát ahogy olvasom a törvény szövegét ott, mint mondjak... Ha nem mond le, nyilvánosságra hozzák!!! :-)) Micsoda nagy bünti!!! Főleg már mindenki tudja... Röhej, ez az tényleg.
logikailag helytelen ez az allitasod is, hiszen ha most eszedbejuttattam, hogy 8 bit az nem kevesebb, mint 1 byte, akkor igencsak pofatlan dolog toled, hogy ugy teszel, mintha tudnad, hiszen miert irtad volna oda, hogy egy 8bit nevu forvmozonak 1 byte-nyi agya kell, hogy legyen, holott ez nem lenne sertes a reszedrol, ha valoban annyi agyam lenne, mint amennyit a nevem mutat. az persze mas kerdes, hogy csak a bolondok merik bit-ben, byte-ban az emberi agyat.
Hát, szerintem nem kell lemondania, ahogy Hornnak se kell. Elismerik, hogy használták a mocsok jelentéseket, mert ez volt a munkájuk. De szerintsük irni volt ilyet genyaság, felhasználni az úri dolog!! Kérdem ér, akkor mi a f@sznak irattak ilyeneket????? Egy írás a témáról,nyilatkozatokkal. Rámutat mindkét fél állaspontjára. Szerintem a törvény egy nagy baromság!!!!
persze nem ez az egyetlen helytelen dolog, amit elkovettel: a szorend is igen furcsa a mondatodban!
"...nem veletlenul elszamoltad magad?" ez szerinted is helytelen? szerintem is.
Nem akarlak semmire rávenni...úgy értelmezel bármit ahogy akarsz...
Ugyanakkor hagyd meg nekünk, köztük nekem(másként gondolóknak), hogy mi meg úgy értelmezzük, ahogy mi akarjuk, vagy egyszerű felfogásunk azt megengedi.
A "szegénység pártján álló" kifejezés valóban más, mint a "szegénységpárti", de nem azt jelenti, amit ti beleértetek.
A szegénység kormányzati szintű pozitív diszkriminációját kell szvsz érteni alatta. A "szegénység pártján állás" egy inkább "csak" egy hozzáállás, míg a "szegénységpártiság" már ahogy bumburnyák et. megfelelő, de rosszul alkalmazott szóval leírta: vezérelv.
miniszterelnoktol is elvarnad? orban is rengetegszer bakizott.. es akkor mi van?
hiaba olyan jo a beszelokeje 2002-ben, ha nem tud elkormanyozni egy orszagot es folyton hazudozik..
Ne akarj már rávenni, hogy úgy értelmezzem egy leendő miniszterelnök első parlamenti megnyilatkozását, hogy ő vezérelvévé akarja tenni, hogy elszegényíti a társadalmat. :-)
Ezt csak te hallod ki belőle, mert még csurog az agyadból a PR-mosószeres víz. :-)
A szegénységpárti egyszerűen azt jelenti, hogy a társadalom anyagilag leszakadt részét megkülönböztetett módon szánkozza képviselni a kormányzásban. Ez a vezérelv és a szóban is ez van benne. Avagy tudsz olyat, hogy bárhol, bárki az elszegényítést tűzte ki célul? Ez még a kommunizmus eszméjére sem igaz, pedig az sem semmi. :-)
Hiszen a beszéd kötetlenebb megnyilatkozási forma, mint az írás, kevésbé megkomponált, éppen ezért előfordulhatnak benne hibák, amiket lehet korrigálni is - ez nem csökkenti a beszéd értékét. Tökéletesen csak előre mogkomponált beszédet lehet elmondani - az viszont nem biztos, hogy őszinte...
szoval ezert olvassa meggyesi az osszes beszedjet? de akkor hogy tud hibazni? nem tud olvasni?
a vegevel egyetertek, nem szemelyeskedni.nem szep dolog.