Keresés

Részletes keresés

aVi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 250

Felhozom a topikot, mert csalódtam egy pozitívat.

http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/testneveles20041020.html?h=1

figyelő Creative Commons License 2002.06.15 0 0 249
A Horty korszakban az egyetemeken fenntartottak 30% helyet a tehetséges, de fizetni nem tudó (valóban) szegény diákoknak.

A tényeknek ez az állítás nem felel meg.

Előzmény: rodnas (248)
rodnas Creative Commons License 2002.06.15 0 0 248
A Horty korszakban az egyetemeken fenntartottak 30% helyet a tehetséges, de fizetni nem tudó (valóban) szegény diákoknak.
Ha a Magyar állam meg akarja akadályozni tehetséges gyerekem továbbtanulását, bízok benne, a Szlovák állam fogja őt taníttatni.
Én tanulatlan ember vagyok, engem félrelöktek. Nem hagyom, hogy gyerekemmel ugyanez történjen.
figyelő Creative Commons License 2002.06.14 0 0 247
Pedig az ingyenes egyetemre járás nagyon-nagyon igazságtalan!
Még úgy is, hogy egyáltalán nem ingyenes.
Előzmény: aVi (246)
aVi Creative Commons License 2002.06.14 0 0 246
A következő okos kijelentése remélhetőleg nem az lesz, hogy az ingyenes egyetemrejárás olyan nagyon, de nagyon igazságtalan...
Előzmény: Wic (245)
Wic Creative Commons License 2002.05.26 0 0 245
Mégse lesz ingyenes tankönyv?
Mer az ollyan igzságtalan... mondta az új oktatási nagyvezír...

Wic

aarnyeek Creative Commons License 2002.05.22 0 0 244
Én ott támasztottam le a csákót, mikor a tévébe beszélt arról, hgoy aszekszualitástól nem kell félni, mert az ollyan természetes dolog.

Aszondta, hogy a kicsi gyerekeknek is el el lehet magyarázni, és nevükön kell nevezni a dolgokat.

Aszonta, hogy nyugodtan el lehet mondani, hogy a kisfiúknak kukijuk van, a kislányoknak meg... , hát szóval .. másfajta nemiszervük...

Valahogy így adta elő a dolgot, és én mindjárt láztam, hogy ha valaki ennyire nevén meri nevezni a dolgokat a vérfagyasztó tekintetű kamerák előtt, az csak valami nagyon hiteles szakmai tekintély...

Mondjuk biztosan nagyon szigorú vagyok...

Előzmény: Anticato (217)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.16 0 0 243
Én egy egyszerű lélek vagyok... ezekhez már nem tudok hozzászólni.

Árnyék! Mi bajod Vekerdyvel? Milyen könyvet írt, amitől úgy kiakadtál? Én még akkor olvastam a könyveit, amikor a lányaim kicsik voltak, és bizony nekem NAGYON SOKAT SEGÍTETT - talán többet, mint bárki tanácsa - amiket azokban leírt. A Fiatal szülők könyve, a 3-tól 6 éves korig, a Kamaszkor táján, meg az iskoláskori problémákról írott könnyen emészthető nagyonis VALÓSÁGOS és nem elképzelt problémákat megközelítő és arra konkrét választ, megnyugtatást stb. adó írásai akkor nekem megfizethetetlenek voltak, mert pontosan olyan gondokkal küzködtem. (Pl. az iskoláról írt könyvében az a fejezetet, aminek ha jól emlékszem az volt a címe, hogy "Tényleg hülye ez a gyerek?" éppen akkor olvastam, amikor már 2 hete ÉN KORREPETÁLTAM a gyereket, aztán rá is jöttem, hogy ez a legnagyobb marhaság. Minden igaz volt amit ott írt, fogadtam korrepetítort, pillanatok alatt megoldódott a problémám. De rajta kívül még más soha nem mondta azt se, hogy pl. vannak gyerekek, akik érzelmi empátiával rendelkeznek, de a teljesítményük általában nem elég ahhoz, hogy pont belőlük legyen orvos, tanár stb., olyan akinél éppen ez lenne a legfontosabb, és bizony ha máshogy nem megy, akár csalással is őket kellene az egyetemekre bejuttatni... stb.)

Szykla Creative Commons License 2002.05.16 0 0 242
Ne csináld ezt, ez gusztustalan.
A mi vitánkat ne használd fel arra, hogy a saját múltbéli személyes sérelmeiden állj bosszút.
Újraolvastam én is, mi történt itt.
Furcsa számomra az az indulat, amivel Andy Capp megtámadott. Nem értem.
Azt írtam, Pascalt tanítok, erre a maga kulturált módján kétségbevonta tanári mivoltomat is. Vajon miért? Bár kell-e adni egy olyan láthatóan elfogult ember véleméányére, aki Microfosról beszél? Azt hiszem, ez adta vissza a lelki nyugalmamat. Ha ő Microfosnak nevezi a Microsoftot, az azt jelenti, hogy igazi, nála sokkal jobb programozókat is magas ívben lekezel.
Akkor miért sértődjek meg én?
De ha csak egy sima szakmunkás bizonyítványom lenne, s úgy írnék ide bármiféle véleményt, miféle alapja és joga lenne bunkó parasztnak nevezni? Ki ő? Vajon mennyire elismert szaktekintély? Hisz soha sem a saját eredményeivel büszkélkedett, hanem más hírességek neve mögül tüzelt. Vajon Gamow állandó állapotú világegyetem elméletét is ilyen lekezelő pökhendiséggel intézi el? Még ha kicsit régebbi is Hawking HIPOTÉZISÉNÉL. Mert ugye azt te is tudod, Andy Capp, hogy manapság még nincs BIZTOS elméletünk a világegyetem kialakulására és fejlődésére. Hawking tobábbfejlesztette az ősrobbanás elméletet, parányi fekete lyukak létezését is lehetségesnek tartja. De biztos igaza van? Ezt pont Andy Capp tudná megítélni? Amennyire csápol neki, úgy tűnik... Én nem vagyok tudós, nem is akarok az lenni, olcsó szórakozás volt részedről ezen gúnyolódni, nem is azért írtam a honlapomra a fotonok évmilliós utazása során bekövetkező energiaveszteségéről hallott elméletet, mert biztos lennék az igazságában, egyszerűen azért, mert szimpatikusabb számomra, mint az ősrobbanás elmélete. S ez okot adhat egy magát valamire valló intelligens lénynek arra, hogy leparasztozzon? Intelligens vajon egyálétalán egy ilyen lény? Írtam a honlapomon arról is, hogy nem csudálkozom, ha a mi állatkísérleteinket látva, velünk is állatkísérleteket végeznek olyan lények, melyek kozmikus méretekben sokkal intelligensebbek nálunk, mint mi az állatoknál. Az intelligencia relatív. Lehet hogy Andy Capp elismert szakrtekintély a maga szűk tartományában, s az IQ-ja nem több 140-nél. Most akkor mire vág fel annyira? Ha kihívnám egy IQ-párbajra, vajon ki merne-e állni? Gondolom, gőgösen visszautasítaná, nehogy kiderüljön, hogy nem is olyan intelligens lény, mint amilyennek mutatja magát.
Nem igazán IQ-kérdés, de egy próba. 99%, hogy nem érdemi válasz, hanem gunyoros mellébeszélés lesz rá Andy Capp reakciója.
Mi az
(1/16)x=log(1/16)x

egyenlet megoldása a valós számok halmazán?
Szykla
Előzmény: a142857 (236)
Mariett Creative Commons License 2002.05.16 0 0 241
Szerintem mindenki megerdemel egy eselyt,nem elore mocskolodast.Amugy diakkent azt mondom 94-98 kozt meg mindig jobb oktatasban volt reszem az informatika teren mint most.Akkor mindenkinek volt kulongepe,mukodott a rendszer,ma ezt nem mondanam a kozgaz sohazrol.Szoval ha nem is volt hibatlan a sulinet elkezdett valami jot.
wizes Creative Commons License 2002.05.16 0 0 240
Kis mellékes:
http://www.lib.jgytf.u-szeged.hu/aetas/98_2-3-06.htm
wizes.
igazat Creative Commons License 2002.05.16 0 0 239
sajnos lesz oktatási miniszter én sem szeretem egy pojáca viszont Kunce nem vállal szerepet vajon miért??
Fidélia Creative Commons License 2002.05.16 0 0 238
Nem tud válaszolni,mert letiltották:-(
Előzmény: aVi (237)
aVi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 237
kis virág (ha még egyáltalán olvasod a topicot, nem csoda, ha nem), tettél egy felelőtlen ígéretet... Szóval megalakítottad már a polgári kört? :-))
a142857 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 236
Szia édes, akarommondani cukros, szálytépő buzifilyucskám, akarommondani bácsikám!
Te nem érted a bonyolultabb szöwwegösszefüggéseket gagyikám!
jászságból oxfordba = a magyar pusztából a ciwwillizált WWWillágba
(Különben ne tagadd, hogy lyártál Lyászberényben, nem emléxel rám, az édes szőke tyncseimre? Úgy szeretted cyrógatni édes...)
Osztán ne lyátsz má annyira a szuperzsenit, hiszen tudod, hogy mi akkor is magasról leszarlyuk azt a hályas felyecskédet.
na csá
3,14-szer
Előzmény: Andy Capp (235)
Andy Capp Creative Commons License 2002.05.16 0 0 235
Te edes kis fikanick! Ez mar 14(!!!) okadasod! Gratulalok! Oblithetsz!

jászságból oxfordba költöztél
Nem onnan, nem oda:). A bonyolultabb szowegosszefuggesek megkawarnak teged... Amugy te itten tranzit (Albania->Mongolia) wizummal tartozkodsz? Az ember mit meg nem tesz egy pici salytoszabadsagert:)))) Get a life...

Ignore on.

Előzmény: a142857 (233)
kis pimasz Creative Commons License 2002.05.16 0 0 234
KIS VIRÁG MEG NE LEGYEN KIS PIMASZ!!!
a142857 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 233
"O! szowal wegignezted azt az amokfutast, amit beszelgetesunk alanya elkowetett! Neha meg azt se tudta ertelmezni, amit irtam." /capi/

Figyusz buzikám!
Én úgy vettem észre, hogy te rendeztél eszetlen ámokfutást. Sőt te voltál az aki barommódon nekitámadtál a szerencsétle pancserpascálosnak.
De hogy ki mit tud értelmezni, az jó! Kíváncsi lettem, mi is volt az a tömeggyilkosságügy, hát alaposan melléfogtál buzikám! Te télleg nem tucc olvasni. Vagy csak magyarul felelytettél már el mióta jászságból oxfordba költöztél?
Csá

Előzmény: Andy Capp (224)
Andy Capp Creative Commons License 2002.05.16 0 0 232
(Nem er a newem, kaposzta a felyem!)
(((m20!)!)!)!= igen nagy erőlködés, hogy megtartsd az ígéretedet
Nem! 10 csomag M&M:)))

Amugy nem irnal wegre walamit, amiben legalabb a "Magyar Balint" betukombinaciok is elofordulnak?:))

Előzmény: di manó (229)
Újlaki Creative Commons License 2002.05.16 0 0 231
"...Szykla mondott egy marhaságot, hogy Pascalt kell tanítani. Hülyeség, én nyolcadikos koromban C++-ban programoztam..."

Aki Pascalban tanul meg programozni, abból bármi lehet: akár jó programozó is. Aki C-ben vagy ne adj'Isten Basicben tanul, az - talán egy-két zsenipalánta kivételével - soha nem tanul meg jól progaramozni.

Az óvodában viszont Logóval kell kezdeni; természetesen a Lego mellett... ;-)

Előzmény: a142857 (223)
di manó Creative Commons License 2002.05.16 0 0 230
feltéve, hogy m>1 egész
Előzmény: di manó (229)
di manó Creative Commons License 2002.05.16 0 0 229
(((m20!)!)!)!= igen nagy erőlködés, hogy megtartsd az ígéretedet (feltéve, hogy m>2 egész).
Tehát válaszoltam a ?-edre is!
Előzmény: Andy Capp (228)
Andy Capp Creative Commons License 2002.05.16 0 0 228
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!?
Előzmény: di manó (227)
di manó Creative Commons License 2002.05.16 0 0 227
"...nem en wagyok Magyar Balint..."
Valahogy sejteni lehetett ...

((((((Csak még egy valamit, nem "bántásképpen".
A jó tanár nem döngöli földbe a vele egyet nem értőket, inkább kihasználja a kínálkozó lehetőséget ...))))))

Előzmény: Andy Capp (226)
Andy Capp Creative Commons License 2002.05.15 0 0 226
Ha így folytatod, nemcsak MB-t, de Téged is sokan fognak utálni.
Csak a kedwedert: ettol fogwa ebben a topicban kizarolag a MB-t mint oktatasi minisztert traktalo hozzaszolasokra walaszolok (igy ez most nem is walasz:) Mellesleg mar ketszer abba szerettem wolna felelyteni ezt a witat...

...de Téged is sokan fognak utálni.
Koszi, de ezt en inkabb erdemnek tekintem. Wannak emberek, akitol elwarom, hogy legalabbis ne tulzottan:) szeressenek. Amugy lyogos a ket pont.

írj magadról egy ... minden...sikeredre részletesen kitérő önéletrajzot..
Ez lyelen esetben azzal kezdodne, hogy sikernek konywelnem el, hogy nem en wagyok Magyar Balint:))))

Előzmény: di manó (225)
di manó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 225
Ha így folytatod, nemcsak MB-t, de Téged is sokan fognak utálni.
Az embereknek nem csak racionális érveik vannak ...
Inkább írj magadról egy részletes, minden képességedre, tehetségedre, sikeredre részletesen kitérő önéletrajzot, aztán legyen vége!
Előzmény: Andy Capp (224)
Andy Capp Creative Commons License 2002.05.15 0 0 224
én nyolcadikos koromban C++-ban programoztam
Nem nagy etwas (wagy ecczalyg, whichever comes first:). Tudok walakit, aki hatodikos koraban programozott turhetoen; raadasul nem is a borland/m$ gagyit, hanem emacs-et es make-et hasznalwa! (Lyowan, na! Az info doksikat az anyanyelwen tudta olwasni...)

De az már mégicsak bunkóság, ha valaki ilyen konzervatív nézeteket is vall, akkor nem arra rávilágítani, hogy ez miért baromság...
Nem! Kisfilyam! az a bunkosag, ha walaki mas politikai alaspontlyara wonatkozo kilyelentest tesz anelkul, hogy talyekozodna. Ha olyan okos lennel, amekkorat tewedtel, ocsi, akkor te lennel az Ed Witten:)) Amugy a szorended szerint te inkabb a meggyespite lehetsz -- o meg kb. Witten ellenpolusa...

...érveket felhozva értelmesen vitázni...
O! szowal wegignezted azt az amokfutast, amit beszelgetesunk alanya elkowetett! Neha meg azt se tudta ertelmezni, amit irtam. Pl. hol a franczban irtam egyetlen dicsero szot is a basic-rol?! Osszesen csak arra utaltam, hogy a pascal legfellyebb a basic-hez kepest wolt tortenelmi alternatiwa. (Mert: It is practically impossible to teach good programming style to students that have had prior exposure to BASIC; as potential programmers they are mentally mutilated beyond hope of regeneration. :)))) Amugy az alapeszme: amilyen az aggyisten, olyan a fogaggyisten! Hiwatasos es elszant erwelo wagyok; de ha walakirol kiderul, hogy porokat szed racionalis gondolkodas ellen, akkor annak nalam nincs -- es nem is lehet -- kegyelem! (Awagy ugy gondolod, hogy kiserletunk alanyanak sikerult pl. ertelmes ellenerweket felhoznia a terido szingularitasaira wonatkozo Hawking-Penrose elmelettel szemben?!!!! Mert ha igen, akkor egesz batran wilagitsal ra!:)

A legocsmányabb dolognak tartom, ha valaki a másik adatait, honlapját korábbi hozzászólásait kezdi nyálazni és azon élvezkedik.
Figyelembe wewe mind a 11(!!!) hozzaszolasod (buszkeseg tolt el, hogy mar az elsot szereny szemelyemre pazaroltad:), ezt nagyon is meg lehet erteni. Semmi erweles, csak frocsoges^2. A helyedben ezt en is inkabb titkolnam:))) Amugy ugy gondolod, hogy az "adatok"-nal walaki azert adlya meg a home page-et, mert el akarlya titkolni?:)))

Esetleg a LUG ülésen nemcsak csámcsogatatok, hanem közösültetek is...
Lya! Ahogy a newbol is latszik (LUG = Linux Users Group) tulalydonkepp egy nagy csoportsex partirol wan szo! Ellenorizheted: ezzel a szoweggel elmégy egy HLUG gyulesre, oszt ott malyd lyol megszopatnak:)))

Mondd, te tényleg találkoztál Hawkinggal?
Hihetetlen, de tenyleg. Es Bondival, Sciama-val, es Penrose-zal is, hogy csak a brit relatiwista iskolanal maradlyunk. Ez megoldhatatlan problemakat okoz neked?

Ez a Howking nekem Stphen, neked Professor Hawking azt sugallya számomra, hogy Hawking neked maximum a csicskásod lehetne
Nem igazan. Wan egy angol szofordulat (ti. "Stephen for me, Professor Hawking for you"), amit akkor hasznalunk, ha walaki tulzottan bizalmaskodwa probal beszelni. Arra akartam utalni, hogy bar az elwtarsad le Stephenezte Hawkingot, kicsi a waloszinusege, hogy szemelyes wiszonyuk erre alapot adhatna.

Ps. Orommel olwastam, hogy Teljesen kibuktam rajtad. Please, please, please! Lyesso raz!:)))

Pps. Talan ha wisszaterhetnenk wegre a topic eredeti temalyahoz! Mondlyuk lyarasd le MB-t alaposan azzal, hogy teszel ra egy pozitiw meglyegyzest!:))))

Ppps. Korabban nem inkabb a "Na csá!" elkoszonest kultiwaltad?:))))

Előzmény: a142857 (223)
a142857 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 223
Volt egy kis időm, jobban beleolvastam ebbe a sárdobálásba.
Szykla mondott egy marhaságot, hogy Pascalt kell tanítani. Hülyeség, én nyolcadikos koromban C++-ban programoztam, a Pascalt csak a törikönyvekből ismerem. A prologot még onnan sem. zt eszik vagy isszák?
De az már mégicsak bunkóság, ha valaki ilyen konzervatív nézeteket is vall, akkor nem arra rávilágítani, hogy ez miért baromság, hanem az illető múltjában és egyéb dolgaiban vájkálva nevetségessé tenni. Te nagyokos capikám, aki puszipajtása vagy Hawkingnak, legalábbis ezt gagyogod, te nem tudsz érveket felhozva értelmesen vitázni, neked a másik megalázása a célod? Igaza lehet, hogy egy rohadt perverz alak vagy. Teljesen kibuktam rajtad. A legocsmányabb dolognak tartom, ha valaki a másik adatait, honlapját korábbi hozzászólásait kezdi nyálazni és azon élvezkedik. Mondd, hányszor mentél el közben? Esetleg a LUG ülésen nemcsak csámcsogatatok, hanem közösültetek is, hogy ennyire kielégült karcolatot tudtál röffenteni?
Mondd, te tényleg találkoztál Hawkinggal? Ez a Howking nekem Stphen, neked Professor Hawking azt sugallya számomra, hogy Hawking neked maximum a csicskásod lehetne, te valami igazi agyabaszott zseni lehetsz... Gondolom Lovászt is te tanítottad az egyetemen. Hányok az ilyen görényektől.
Csá
Előzmény: Andy Capp (220)
a142857 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 222
Ne röhögtess már öregem, hogy a lenyugvó nap vörös fényét is a vöröseltolódás okozza! :-)
Mert ha a fotonok öregedését ezzel akarod cáfolni, az implicite azt jelenti, hogy te ezt is a Doppler-effektus számlájára írod. :-)
Szykla Creative Commons License 2002.05.15 0 0 221
Csak annyit, Andy Capp, mivel nekem sincs kedvem a szellemi maszturbációd részese lenni - azt már akkor másképp kellene hívni - hogy te dicsekedtél a Basic tudásoddal (olvasd vissza, ha már elfelejtetted), én csak megemlítettem, hogy 20 éve én is írtam néhány Basic programocskát.

Egy biztos, bármennyire zseninek tartod magad, nem kell attól tartanom, hogy valamikor is szerepelni fogsz a gimnáziumi tankönyvekben. És nem azért, mert olyan szellemi magasságokban lennél, csupán, mert a Nobel-díjat nem üres hőzöngésért szokták odaítélni...

Az pedig külön szánalmat kelt bennem irántad, hogy csak egy dologra telik a képességeidből: fenyegetőzni, hogy te ismered ám az oktatási minisztert, te majd elintéztetsz engem...
Most mit csináljak? Köpjek egyet? Még azt se...
Inkább itt kiszállok.
Szykla

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!