A taxisblokad meg a Demokratikus AVH-s Charta attol torvenyes es etikus, hogy a ballibsi oldal csinalta, es a legfuggetlenebb paktumelnok amnesztiat adott/tamogatta ezeket; a Fidesz meg azert arulo, mert akkor SEM alkalmazott alkotmanyellenes modszereket a kommunistak uszalyaba szegodve, mint ahogy most SEM volt puccs, es a kormanyzasuk alatt SEM volt diktatura; ellenben ez VOLT 89 elott, es sorozatban alkotmanyellenes torvenyek 94-98 kozott. Na ezert Gombosmussolinisztalinhitler Orban.
Az első pontban azt hiszem, nem fogjuk meggyőzni egymást.
A második pontra két okból sem látom értelmét érdemi válasznak:
1. Nem vagyok biztos BEEEnne, hogy igazad van... khm... de finomkodó lettem ;-)
2. Már megint a "Ti is loptok" esete.
3. Tökmind1, hogy melyik volt. A mezei párttitkár is vagy hitt abban amit csinált és hirdetett (volt ilyenre is példa, bár nagyon kevés), vagy nem. Utóbbi esetben egy ugyanolyan érdekember mint bármelyik jelenlegi vezető politikusunk. Ha az érdekei úgy kivánják, akkor éppen hithű keresztény, ha meg úgy, akkor lelkes baloldali forradalmár. Ez mondjuk baloldalon nagyon jellemző Nagy Sándor elvtársra, a jobbon meg... asszem a teljes fidesz vezérkarra. A többi balos vezetőt nem merem határozottan ide sorolni, mert őket ehhez nem ismerem eléggé.
A munkásőrségről meg csak annyit: tudod te, miért lett valaki munkásőr anno? A szomszédunk pl. azért, mert ott voltak a haverok és lehetett munkaidőben kocsmázni. Politikához csak névleg volt közük :-)
Politikai Onkepzo Kor.
Egyseges fellepes a Kormany nemzetellenes intezkedesei ellen.
O"sgyuloleted atsut mondanivalodon.
Mert, te aztan nem vagy zombi, csak egy robot.
Az is csak egy "malenkij"
1. Utcára vinni a politikát azért még messzire van a polgárháborútól. Lásd olaszország, franciaország, ahol ez egy bevett eszköz.
Teljesen logikus lépés a Fidesz részéről, nemtom mit vagytok oda. Ti is ezt tennétek most a helyükben. Ez jó módszer az ellenzéki pozíció erősítésére.
2. Ha egyszer valaki komolyan elhatározná, hogy bizonyítja a visszaéléseket tűzön vizen át ,akkor sokkal több maszop visszaélést találna - na nem azért mert a maszoposok sokkal inkább gazemberek, hanem azért mert ők voltak helyzeti előnyben a rendszerváltáskor.
3. Azér' nem mindegy hogy valaki KB tag vót agy mezei párttitkár. Mondjuk munkásőrnek lenni azér nagyon súlyos. nem véletelen ezek szerint hog ynekem se Járai se martonyi enm szimpi, valahogy érezni belőlük hogy valami nem stimmel a jellemükben.
Felhívom figyelmedet, hogy tegnap az alábbiak hangzottak el Orbán Viktor szájából:
"Arra kérem Önöket, hogy a következő három hónapban hozzanak létre kis-, néhány emberből álló csoportokat, baráti csapatokat, polgári köröket. "
Ehhez képest az általad példaként emlegetett SS és Munkásőrség fegyveres testületek voltak. Itt ilyesmiről szó sincs, ezek emlegetése rosszindulatú spekuláció. Vagyis megint annak lehetünk tanúi, amit Orbán Viktor így fogalmazott meg:
"Akik a nyilvánosság előtt vállalják meggyőződésüket, hiba fiatalok, joggal tarthatnak attól, hogy velük szemben a kigúnyoltatás, a nyilvános megszégyenítés eszközével fognak élni azok, akik 1947 óta mindig ezt teszik. Akik minden tőlük különbözőt megsemmisítendőnek tartanak. Akik nacionalistának, antiszemitának, fasisztának bélyegzik mindazokat, akik nem az általuk szabott szellemi vágányon haladnak, akik a Kossuth téren megjelent másfélmillió ember láttán maoista nagygyűlést emlegetnek és a fiatalok arcáról a Hitlerjugend újjászületése jutott az eszükbe."
Mellesleg, két adalék:
- A Terror Házát, amely nemcsak a kommunizmus, hanem a náci terror (így pl. az SS) áldozatainak is emléket állít, a polgári erők támogatták, az MSzp és az SzDSz pedig gáncsolta.
- A Munkásőrséget 1956 után 1956 eltiprói hívták életre azzal a céllal, hogy 1956 ne ismétlődhessen meg mégegyszer. Azt meg gondolom még te is tudod, hogy 1956 eltiprói melyik parlamenti párt mögött sorakoznak fel. Megsúgom, nem a polgári oldal pártjainak egyikéről van szó.
Egyébiránt, bár én ott voltam tegnap a Várban, kikérem magamnak, hogy fanatizált zombi lennék! Én sem mondtam a városligeti majális részvevőire úgy kollektíve, hogy virslizabáló lumpenproletárok. Nem is gondolom így. De azért te is moderálhatnád magad!
Szerintem tévedsz. De a példa kedviért vegyük a Fidesz vezetést. Alig tíz egy néhány éve még keményen bírálták, sőt megvetették az egyházat. Most, érdekes módon, ők a leg keresztényebb " polgárok" Ne akard nekem megmagyarázni, hogy ez nem hazúg szerepjátszás, az meg hogy ki a szociálisabb, megint csak felesleges hánytorgatni, de a teljesség igánye nálkül néhány példa a Fidesz " szociállis érzékenységére".
Négy éven keresztül lesz@rta a nyugdíjasokat, Nem emelte a családi pótlékot, megedóztatta a minomálbért, milliárdokat cseszett el a focira, mialatt a korházak és az egészségügy szétrohsdt.
Úgy hogy ez inkább öngól.
Látom kezded magad sarokba szorulva érezni. Nem MSZMP KB-ről volt eddig szó, hanem MSZMP tagokról, párttitkárokról munkásőrökről. És én is ennek szellemében írtam.
Hívő ember lehet, hogy balra szavaz, de mélyen vallásos és hívő ember soha, hiszen értékrendjébe ez nem fér bele. Értem persze ezt a pártok bal és jobb felállására kis hazánkban. A Fidesz inkább szociális mint a jelenlegi bal oldal.
Persze ha ez a hívő a hit gyülibe vagy az
Izraelita egyházba tartozik, értelemszerűen nem szavaz jobbra. A hit gyüli a bal hívta életre, míg a balt az Izraeliták hívták életre. Szörnyű egy skrizofén állapot.
Igen, ez nekem egy nagy problémám a jobboldallal. Aki az MSZMP-ből átállt 89-90-ben a jobboldalra annak elfelejtették a múltját. Nem baj, hogy párttitkár volt, nem baj, hogy munkásőr volt, semmi nem számít. A lényeg, hogy jobboldalon van. Az egyszerű párttagokkal semmi bajom.
De érdekes momentum, hogy pl. Martonyi János aki a magyarországi spontán privatizáció vezetője volt Medggyessy Pénzügyminiszter beosztottjaként, 1989-ben lépett be az MSZMP-be és esküdött fel a népre a pártra!
Nézd, ha valaki a hatalmát féltve utcára viszi a politikát, arról két dolgot tudok feltételezni:
1. Egy ritka aljas gazember, aki mindenre képes, akár polgárháborúba is belerángatná az országot, csakhogy megtartsa/visszaszerezze a saját hatalmát.
2. Egy IQ mentes véglény, akinek fogalma sincs arról, hogy mit tesz.
Lehet válogatni. Ennek mi köze ahhoz, hogy ki mit lopott? Mellesleg helyenként a lopás tényét bizonyítani is kellene. Oviék esetében azt hiszem lesz bizonyíték.
A Topic kitalálója csak annyit mondjom már meg nekem, mikor mondta OV, hogy verjünk lőjjünk magyarokat vagy verjük össze a Zsidókat?
Szerintem soha! Tehát a civil szerveződést ne keverjük már össze kérem, holmi diktatúra által létrehozott, jogi alapon nyugvó szervezettel!
Polgári szerveződés = demokrácia / akinek ez furcsa, az szerintem az egtyházakat, egyesületeket, baráti társaságokat is meg akarja majd szüntetni...na már SS vagy Sharon és társai...tehát diktatúra!
A magyar pártok vezetőiről azt állítani hogy elborult agyú véglények.... Gondold csak át....
Még Torgyán, aki legközelebb áll ehhez a minősítéshez talán - nos ő is lopott könnyedén egy villára valót, a többi párt képviselőiről ne is beszéljünk.
Nem az én hányadékom, csak nem tettem ki az idézőjelet.
Járay érdekel? Megnézheted a parlamenti levéltárban a dolgot. Az MNB párttikára és munkásőr volt. Ne hidd, hogy csak a baloldal a komcsi. A leköszönő kormány majd minden tagja masszív MSZMP-s múlttal rendelkezik / tagok, titkárok, egynémely HFN elnökségi tagok, stb./. Van mit takargatni.
Ne kapd fel a vizet. Nézd meg, majd mikor látod a leköszönő kormány tagjait ezutáb templomban. Mondjuk eddig sem sokat. Újkeresztények, tudod? A Hiszekegyet sem tudják elmondani, nem hogy hinni benne!