Keresés

Részletes keresés

polites Creative Commons License 2002.05.11 0 0 71
"kicsit morbid a mondat, de mégis idézném, hogy "Azért Auschwitzra sem azért került sor, mert rosszak voltak a gáztörvények." "

Ez éppen olyan morbid poén, mint Kövér Lászlóé volt a kötéllel. Jobb lett volna, ha nem mondja.
Kósától is hiba volt, de ő esetleg egy vita hevében mondta. Lendvainak volt ideje, őt minősítí, hogy frappánsnak találta.
Kövér Lászlónál is nem annyira azt tartom hibának, hogy egyszer ezt mondta, hanem azt, hogy később ezt érdemesnek tartotta megismételni. Ez meg őt minősíti, függetlenül attól, hogy kiforgatták a szavait.

Az ilyen poénok egyszer sem igazán jók.

Előzmény: pilotakeksz123 (-)
iporj Creative Commons License 2002.05.11 0 0 70
Na és Lendvai Ildikó kitűnő mondásán - azon túl, hogy nem sértett - tudtál nevetni?
Ez így nem túl jó kérdés, szerintem. Amit meg kellene kérdezni Lendvaitól, hogy mi a fészkes fene juttatta eszébe a média-törvényről a náci borzalmat! Ha egy ilyen kérdésre a nagyságos asszony válaszolna, az bizony érdekes lenne.
Előzmény: utcasöprő (62)
Windom Earl Creative Commons License 2002.05.11 0 0 69
Ez az egész történet kizárólag a kettős mérce pofátlan alkalmazásáról szól a magyar közéletben. Lendvainak aligha volt szándékában a zsidózás, politikusként mégis egy szerencsétlen és példátlanul ízléstelen hasonlatot használt. Pontosan azt a hibát követte el, amit Kövér, aki nyilvánvalóan nem szólította fel öngyilkosságra a fél országot, ám használt egy roppant szerencsétlen hasonlatot, mondott egy nagy hülyeséget. Én teljesen hasonlónak látom a két esetet, csupán egy apró különbség van: Kövért szétszedte a sajtó, Lendvai hülyeségével pedig a Magyar Nemzeten kívül senki nem foglakozott. Az MN igazából nem Lendvai hülyeségét leplezte le, hanem a többségi magyar sajtó farizeusságát, a hivatalos zsidó szervezetek elfogultságát és gyávaságát. Ennyi.
Előzmény: utcasöprő (68)
Bankár Creative Commons License 2002.05.11 0 0 67
Kedves utcaseprő!

"1.Mert Kósát és Kövért is ismerem! ( nemcsak ujságcikkekből !! )"
Én főleg Kövért - de csak a sajtóból.

"2. Mert az is fontos, hogy ki, mit és miért mond vagy tesz !"
Ez igaz, de a nézőpont is fontos. Pl. Hajlong a szomszédasszony a kertben. A férje azt gondolja, hogy "De jó lenne seggbe rúgni!" Én meg esetleg azt, hogy "De jó lenne...!"

"3.Mert el tudom dönteni azt, hogy ki az antiszemita és ki nem az ! ( még akkor is ha nem nekem van igazam !)"
Ezzel én is így vagyok.
A baj csak az, hogy néha a ballib sajtó akarja megmondani, hogy ki az antiszemita, és ki nem az!

"3. Mert engem soha sem érdekelt, hogy neked mi a vallásod !"
Engem sem érdekel a vallásod, de azt leírhatom, hogy református vagyok ;-)

Viszont, ha téged sem érdekel, engem sem érdekel, akkor hogyan értelmezzem a következő mondatot:
"4. Mert az én individuális jogom eldönteni a saját fajtámmal kapcsolatban azt, hogy mi sért és mi nem !"

De úgy már értem, ha a "saját fajtám" alatt a homo sapienst érted. Viszont akkor engem is sért, és szólok is érte.

Most.

B.

Előzmény: utcasöprő (66)
Bankár Creative Commons License 2002.05.11 0 0 65
"Én mint zsidó, úgy gondolnám, hogy a Holocausttal viccesen példálodzni nem kifejezetten politikai erény, itt közép- európában !"
Én mint református szintén így gondolom.

"Én mint zsidó, ennek ellenére tudok nevetni a zsidóvicceken is !"
Én is, barátom ;-)

"Engem mint zsidót,Lendvay Ildikó és Kósa Ferenc lent említett kijelentései zsidóságomban nem sértettek meg !"
És ha Kövér mondta volna? És akkor miért?

"Tehát számomra ez nem tartozik a zsidózás kategóriájába. Van ellenben egy nyilt és egy sunyi antiszemitizmus, amely még viccelődő formában is sért !"

Engem meg tudod, mi sért?
A burkolt és sunyi antiszemitázás.

B.

Előzmény: utcasöprő (62)
Bankár Creative Commons License 2002.05.10 0 0 60
PuPu!
Barátom!

Úgy érvelsz mint Csurka Hegedűs mellett (tudod a kirekesztős cikk 8-))))

Ő is ilyeneket mondott, hogy:
a ballibek által felkapott hívószó
meg a szövegkörnyezetből kiragadott mondat
meg hogy különben is csak idézett
meg hogy mire föl született meg az a cikk

Nem vagy te MIÉP-es?

Vagy inkább: Quod licet bovi, non licet Iovi?
;-)

B.

Előzmény: PuPu (37)
rtsrulez Creative Commons License 2002.05.07 0 0 59
Ja, ezert aztan a part gondolom ugy dontott hogy agyonhallgatja az ugyet, es meg ezt a topikot is sulyesztik... :-(((

Persze elhatarolodas nyomokban sem, marad az a valtozat, hogy partfeladat volt a 'viccelodes'....

Előzmény: Főtitkár (57)
kokxi Creative Commons License 2002.05.07 0 0 58
Azt mondod, hogy ez a nő zsidó? Hát akkor a saját vackába szarik? Én nem tudtam, bár ma reggel a Szűrös Matykó mondata szöget ütött a fejembe, ..
neo-liberális baloldal frakcióvezetés van az MSZP-be.. /lehet hogy nem pontos az idézet, de akkor űl a Baba. Na ez egy érdekes eset. Csak nem az SZDSZ dobta át a csajt a MSZP-be.Láttam már ilyet.
Előzmény: Sztefus (54)
Főtitkár Creative Commons License 2002.05.07 0 0 57
A Lendvai etásnő a mi szukánk kölke, ergó ő zsidózhat, és nyugottan poénkodhat, mondhatni ausviccelhet. Kac, télleg milyen humoros, mér nem inkább röhögtök elltásak, mint itt 1mást baszkurájjátok. A MAZSIboyok is csak azér nem ítélték el őket eleddig, mert a görcsös röhögéstől nem jutnak szóhoz.

Tovább a LENINI úton, ÉL-JEN MEGGGGGY-GYESI ! ! !

rtsrulez Creative Commons License 2002.05.07 0 0 56
Nem , a remalmaimat.
A vagyalom ezek utan az lenne, ha a big-lesz 'buta liba' elmelete igazolodna be, es nem az en 'Ezt elolre iy tervelte ki az MSZP' elmeletem.
Eldontese viszonylag egyszeru: Ha a Kovacs meg a Meggyessy lecseszi a Lendvait es elhatarolodik akkor lehet hogy tenyleg csak a Lendvai hulyesege az egesz, de ha nem , akkor valoszinuleg igy talalta ezt ki az MSZP's aktualis 'agytroszt', es a Lendvai csak a partfeladatot teljesitette.
Előzmény: PuPu (43)
Tommy Hagen Creative Commons License 2002.05.07 0 0 55
Csak a tények kedvéért: lennél szíves kifejteni, hogy Kövér mely szavával, szóösszetételével nevezett meg konkrétan bárkit is, és az ominózus, sokat idézett mondatában hol szerepel az olimpia? Hol tesz olyan említést amelyből az következik, hogy aki ellenzi az olimpiát az jobban teszi ha felköti magát?
Hisztivilágbajnokság elmúlt, a topiccímszereplő lúvnya toronymagasan nyert.
Előzmény: PuPu (48)
Sztefus Creative Commons License 2002.05.07 0 0 54
Lendvai nő létére bunkó. Ráadásul, végülis azt állítja, a gáztörvények jól érvényesültek Auschwitzban. Pedig az ő ittléte, ennek az ellenkezőjét igazolja.

big-lesz Creative Commons License 2002.05.07 0 0 53
:o)))*
Előzmény: PuPu (52)
PuPu Creative Commons License 2002.05.07 0 0 52
Végtelen az én szívjóságom, bigikém, - tudom ám, hogy a gyöngy disznó elé szórása című projectet adom itten elő, - de mit tegyek?
Kommunista-humanista...
:O)))))))))
Előzmény: big-lesz (49)
pilotakeksz123 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 51
személyeskedésed és magyarázatod nem zavar. Sőt, inkább nagyon untat.
Kívánok neked jó éjt és bízom a következő négy évben.
Szerencsére sok minden pártoktól és politikától független és ezek jó része pozitívan alakul.
Keveházi János Creative Commons License 2002.05.07 0 0 50
Ha ez a ronda nőstény nem zsidózna, hogyan antiszemitázhatna?
big-lesz Creative Commons License 2002.05.07 0 0 49
PuPukám, gondolod, ha 1000x és szótagolva mondod el, megérti?
Talán tudná - de nem akarja...
:o)))
PuPu Creative Commons License 2002.05.07 0 0 48
Figyelj, Danone szégyene!
A retardált Kacorkirály azt mondta, hogy aki kishitű, és semmiben nem tud hinni,az akassza fel magát. Idáig stimmt, - ez belefér.
Ámde folytatta, - és mindjárt meg is nevezte, hogy kiket tart ő kishitűeknek, akik ha végrehajtják magukon az áltata javallt kisműtétet, akkor nagy szívességet tesznek azoknak, akik olyan nagyhitűek, mint ő, ugye.
No, - ezt nem kellett volna, - ugyanis egy olimpia megrendezése nem annyira hitbeli, mint pénzügyi és gazdasági kérdés, - ergo, aki nem ért vele egyet, az azért még szeretne élni egy cseppet, - nemde?
:O)))
Előzmény: pilotakeksz123 (47)
pilotakeksz123 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 47
komolyan feldühítesz és csúnya szavak fogják elhagyni a billentyűzetem
olvasd már el akkor most még egyszer mit mondott Kövér László

tényleg teljesen ki vagyok akadva és mérhetetlenül elszomorít, hogy nincs itt értelmes ember, csak olyanok, akik hisznek valamiben és azt támasztják alá

INTELLIGENCIA

Előzmény: PuPu (46)
PuPu Creative Commons License 2002.05.07 0 0 46
Hja, kérlek, - a mondókája első felével nem is volt baj, - azt értettük.
Viszont a másik oldalnak kötelet ajálgatni azért nem szép dolog, - lássuk be.
Amúgy pedig elmúlt a kampány, - nyugodtan lehiggadhatsz, - jönnek a békés, csöndes hétköznapok.
És hát sajnos nem fizetnek. El tudnád esetleg intézni?
:O))))
Előzmény: pilotakeksz123 (45)
pilotakeksz123 Creative Commons License 2002.05.06 0 0 45
Annyira értelmes hozzászólások jönnek elő belőled, hogy tényleg erősödik bennem a gyanú, miszerint Te valamelyik oldal fizetett embere vagy és olyanokat is tudsz, amiket mi egyszerű halandók nem.
A kiragadott gondolatokról talán Kövér László és kötele jó példa. Sokat profitált belőle a bal oldal és abból, hogy csak egy mondatot ragadtak ki.
Előzmény: PuPu (43)
big-lesz Creative Commons License 2002.05.06 0 0 44
Kedves rtsrulez!

Miután - 1-2 kivételtől eltekintve - lusta vagyok észben tartani az itt jelenlevők munkásságát, készséggel elhiszem, hogy te - akármelyik "oldalon" is állsz - a normálisak közé tartozol.
Csak ne mondtad volna meg, hogy mikor, min KELL...
Hidd el, tudom - ez a mondat nem az a mondat... :o)

Törvény, csonkakuratórium... részemről a tisztességről szólt a beszélgetés!
És ezt csak az idő tudja bebizonyítani, hogy lehet a médiát így is, TISZTESSÉGESEN csinálni!
Meglátjuk!

Előzmény: rtsrulez (41)
PuPu Creative Commons License 2002.05.06 0 0 43
Öregem, - te itten a vágyaidat taglalod.
Próbálj meg szembenézni a valósággal, - jobban jársz...
Előzmény: rtsrulez (40)
fxor Creative Commons License 2002.05.06 0 0 42
amúgy meg: ha a maszop-szdsz ráveti magát a gázáremelésre - ne takarózzon a zsidók szenvedéseivel. egy erkölcsi mércét azért tartsunk már be.

pindiy. ez ok?

Előzmény: pindiy (39)
rtsrulez Creative Commons License 2002.05.06 0 0 41
Nyugodtan juttasd eszembe alkalomadtan, de nem hiszem hogy alkalmat fogok ra adni. Nem termeszetem.

A mondat MOGOTTES tartalma, meg nem a kozszolgalatisagrol szol. Az a mondat FELSZINI tartalma. Lasd elozo hozzaszolasom.

Igy aztan a kozszolgalatinak hogy kell viselkedni kerdes mar kisse offtopik.

"Akiknek KÉPESEK gondolkodni, azoknak fel KELL háborodnia ezen!"

Nem, az ehhez hasonlo kis stiklikbol minden oldalon anyi van, hogy ra sem erek minden felhaborodni. Most sirjam tele a zsebkendomet, mert 98-ban elveszitette az allasat nehany tulfizetett 'mediasztar' es TV igazgato? Vagy sirjam tele a zsebkendomet mert most majd megint elvesziti nehany az allasat? Senki nem halt bele, csak anyi valtozott, hogy a lenyult penzek egy resze 4 even at a balos zsebek helyett a jobbos zsebek fele ment. Es most az MSZP visszallitja az eredeti iranyt.

Meg ha felhaborodnek is rajta, (bar az ilyemibe mar beletorodtem, ugy tunik az eletben megis 3 igazsag van, hogy meg kell halni, addig adot kell fizetni, es hogy ezt az adot ellpojak a politikusok... :-((( ) , szoval meg ha fel is haborodnek, miert CSAK a tegnapi tolvaj mukodesen haborodjak fel, miert ne a tegnapelotti es a mai mukodesen?

Előzmény: big-lesz (38)
rtsrulez Creative Commons License 2002.05.06 0 0 40
Bar az elsodlegesnek tuno alap tema, akozszolgalati TV-k torvenyi szabalyozasa stb valoban komoly, ez itt offtopik sajnos.

Ugyanis Lendvai ezt a dolgot millio es meg egyfelekeppen megfogalmazhatta volna ugy, hogy nem tesz bele egy kis szalonzsidozast.

Peladul mondhatta volna csak ugy erthetoen 'humor' mentesen, hogy nem lehet minden visszassaggot teljes mertekben a rosz torvennyel magyarazni , ahhoz az is kell, aki a torveny hibajat kihasznalja.

Mondhatta volna ugy is, hogy azert ha a villam belecsap valakibe, azt sem lehet telojesen felroni az elektrosztatikai torvenyek rovasara.

Valaszthatott volna RENGETEG masfele peldat, valoszinuleg a riport elott gondolkodott is, hogy ezta gondolatot milyen formaba mondja el.

A szalonzsidozas melett dontott. Komolyan azt hiszitek, hogy ez veletlen, hogy ez nem 'uzenet'?

Es nem hiszem, hogy vicc lenne. SZVSZ meg csak nem is akart az lenni, csak viccnek akart tunni.

pindiy Creative Commons License 2002.05.06 0 0 39
Nincs igaza ennek az Ildikónak meg a Kósának.
A gáztörvények valóban nem írtak elő semmit sem a Ciklon B-re, egy lyoghézag volt, mint a csonka kuratórium.::)))
big-lesz Creative Commons License 2002.05.06 0 0 38
Köszönöm kedves rtsrulez, hogy megtudhattam min kell felháborodnom! Soraidat elmentem, és alkalomadtán eszedbe juttatom..., ha megengeded. :o) (Amúgy szvsz ez nem humor volt, hanem irónia..., ha keserű is!)

Most hogy ezt kitárgyaltuk, lehet beszélni a mondat mögöttes tartalmáról?
Hogy mit jelent a közszolgálatiság?
Hogy ennek a jenetésnek a királyi ámokfutása megfelel vajon?
Vagy fogjuk a törvényre, hogy az ott dolgozók és vezetőik a szakmai minimumot képtelenek nyújtani?
Hol van a tv vezetőben a tisztesség minimuma?

Akiknek KÉPESEK gondolkodni, azoknak fel KELL háborodnia ezen!

big

Előzmény: rtsrulez (32)
PuPu Creative Commons License 2002.05.06 0 0 37
Nektek ez a mániátok.
Kimondotok egy szót, és akkor az tabu onnantól fogva, - mindegy nektek a szövegkörnyezet, mindegy a cél, mindegy a tartalom, - a hívószó a lényeg, hogy ájuldozni, vagy szörnyülködni kezdjetek.
Amúgy meg nem érted, hogy miről van szó, - hogy egyátalán nem vicc, amit a mondat körülír.
Ha gondolkodnál, - rájönnél te is.
Előzmény: rtsrulez (32)
PuPu Creative Commons License 2002.05.06 0 0 36
Nomármost, ha kifejtenéd, hogy mi van ebben kétértelmű?
Amúgy meg idézgessél nyugodtan, - kíváncsi leszek, menet közben rájössz e, hogy miről szól ez a dolog...
Előzmény: pilotakeksz123 (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!