Keresés

Részletes keresés

Subiaco Creative Commons License 2002.05.17 0 0 146
Nagyeszű idolod azt nem mondta, hogy ez is a náci fideszkormány műve?
Előzmény: kis virág (0)
wizes Creative Commons License 2002.05.17 0 0 145
Nem változtál?
Hilába na!
Amzonas?
w.
Előzmény: rocky (137)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 144
Kedves rocky!

Please... Ennyire naív nem lehetsz... Ha kiszámláz a telefonszolgáltató valamit egy ügyfélnek, akkor bizony pontosan tudja, hogy ki az ügyfél. Söt. Még ennél sokkal többet is tud. Részemröl nem szeretném, ha egy más cég a vevöimmel való pénzforgalomba belelátna. Különösen a konkurrenciát nem szeretném itt látni!!!

Én nem ezt mondtam! Ez egy háromszereplős buli: szolgáltató, telefontársaság, ügyfél. Ugyan igyekeztem megkülönböztetni a két szolgáltatót, ha mégsem voltm érthető, akkor bocs. (A nyőgdécselő kisasszonynak nem kell feltétlenül tudnia, ki a hívó fél, ott a zsozsó a lényeg. Azonosítani így is csak a telefonszolgáltató tudja.)

A következő kérdés, hogy a telefonszolgáltatónak mennyiért éri meg az internetszolgáltatás.

A költségek állnak egy fix és egy fajlagos részből. A fajlagos rész az a költség, amely akkor keletkezik, ha én 1 perccel tovább beszélek.

(Ebben nincs benne a beruházás, hálózatfenntartás stb. költsége).

A telefonszolgáltatónak e költség felett már megéri szolgáltatni, ha az plussz szolgáltatást (forgalomnövekedést) jelent.
(Egészen addig, amig a beszélgetős forgalom nem kezd átterelődni az INTERNET-re. !!!)
Sajnos nem tudom, mennyi ez a költség.

Harmadszor az 100 Ft-ot hasraütésre mondtam, nem tudok konkét költségadatokat. A költségszámításhoz azonban értek annyira, hogy tudjam, hogy csak annak az adatnak hiszek, amit magam hamisítottam. :-) Mennyi volt a DT-nél a havi alapdíj 2 évvel ezelött?

Előzmény: rocky (143)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 143
ResetGomb,

Please... Ennyire naív nem lehetsz... Ha kiszámláz a telefonszolgáltató valamit egy ügyfélnek, akkor bizony pontosan tudja, hogy ki az ügyfél. Söt. Még ennél sokkal többet is tud. Részemröl nem szeretném, ha egy más cég a vevöimmel való pénzforgalomba belelátna. Különösen a konkurrenciát nem szeretném itt látni!!!

Vissza az emelt szintü bulihoz. Itt a szolgáltatást igénybevevö fizet pl. egy percdíjat, ami lényegesen magasabb, mint a normál percdíj. Ezt osztják fel a telefonszolgáltató és az emelt szintü szolgáltató között mégpedig úgy, hogy a telefonszolgáltató is TÖBBET KAP, mint a normál telefonszolgáltatásért. Az Internetszolgáltatók meg azt mondják, hogy a telefonszolgáltató adja vagy a normál áron (vagy olcsóbban, mint a normál) az internethez a telefonvonalat, s az így bejövö jövedelemböl tejeljen még le az internetszolgáltatóknak úgy, hogy további back-office szolgáltatásokat nyújt ingyen az internetszolgáltatóknak. Hol itt a value added szolgáltatás, s az azért járó emelt díj? Ilyenkor szokták mondani a sertéshizlalók, hogy kezd eltünni a tenyésztési kedv...

Vissza a számlázásra. A dolog bizony sokkal bonyolultabb, mert pl. a számlázónak kell a számlareklámációkkal, kiesö vagy rosszminöségü szolgáltatásokért való reklamációkkal foglalkoznia, stb. Bizony egy vevöszolgálat üzemeltetése igen sokba kerül, s a számlázás mások részére sem 1%-kal növeli a költségeket. Attól tartok, hogy soha nem foglalkoztál számlázással, mert akkor tudnád, hogy egy számla önköltsége bizony sokkal nagyobb, mint 100 Ft (már a bérmentesítés is többe kerül). Van néhány nemzetközi összehasonlítási alapom. Pl. a Deutsche Telekom-nak kb. 19 DM-ben volt egy havi telefonszámla önköltsége 2 évvel ezelött. Nem a kinyomtatás kerül sokba, hanem a belsö adminisztráció, az adatok kötelezö tárolása, ellenörzése, vevöszolgálat, stb.

Sajnos megint laikus hozzánemértök megvezetése folyik piti kis maszek üzleti érdekek védelmében. Egyesek szimplán extraprofitot akarnak bezsebelni, s ezt közérdeknek beállítani.

Előzmény: Törölt nick (141)
John Doe3 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 142
A holocaust 600.000 (egyes állítások szerint ettôl eltérô) áldozata csak a magyarországiak száma. Ezzel összehasonlításba állítani a "kommunisták" vélelmezett 100 milliónyi (!) áldozatát, amely nyilvánvalóan az egész földre vonatkozik, és lényegesen hosszabb történelmi korszakot fog át ... hmmm ... érveléstechnikailag kifogásolható.
Előzmény: gilo (135)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 141
Kedves Rocky!

Lehet, hogy valamit nem értek, ha tévednék, homályosits fel.

Szerintem emelt szintű szolgáltatás esetén:

- a telefon szolgáltató beszedi az ügyféltöl a pénzt (számláz)
- leveszi belőle, ami neki jár
- elszámol a hívott féllel ( tartalomszolgáltató?)

A "tartalomszolgáltató" adott esetben nem is tudja (nem feltétlenül kell tudnia), hogy ki vette igénybe a szolgáltatását.

Természetesen, többe kerül egy számla, ha többet számláznak vele.

De az a trükk vele, hogy nem kell többet számlázni. Ugyanis a telefonhívás költségét amúgy is le kell számláznia a telefonszolgáltatónak. Nem hiszem, hogy a "5467 Ft" kinyomtatása kevesebbe kerül, mint a "9999 Ft"-é.

Tehát, ha a telefonszámla elkészítése 100 Ft/db volt eddig, akkor a megosztás következtében lehet hogy 101,23 Ft.

Ezért a telefonszolgáltató jogosan kér mondjuk 2 Ft-ot számlánként. De az az érzésem, hogy most ennél sokkal többet szeretnének. Én azt sohase mondtam, hogy ingyen csinálják.

Előzmény: rocky (139)
Thor pörölye Creative Commons License 2002.05.17 0 0 140
Kedves Mr. Shadow!

A proli azért proli, mert elvár...
Nem is akarom, hogy az én "osztályom" nagyobb legyen a minôségi egy-két százaléknál, hiszen nézd csak meg a prolikat mennyien vannak, oszt minek?

Előzmény: Mr. Shadow (131)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 139
ResetGomb,

S mennyit adott le az emelt szintü szolgáltató (legyen ön is milliomos) a Matávnak (nem a Matáv a szolgáltatónak!), pl. a speciális hívószám üzemeltetéséért, meg a számlázásért?

Amit számlázórendszerek ügyében írsz, az tökéletesen megállta volna a helyét a tervutasításos rendszerben, ahol ugye csak egy kapacitást hozunk létre (ez volt ugye a szocializmus egyik nagy elönye) mert az olcsóbb. Ha többet kell számlázni egy számlázórendszerrel, az többe kerül. S miért használja valaki a tiedet, enyémet, stb. ingyen? Vagy tán az autódat az egész utca igénybe veheti (természetesen ingyér), mert olcsóbb, ha csak egy van az utcában, s más megtakaríthatja egy autó vásárlásának és fenntartásának költségeit? Nyilván érzed, hogy érveid nem teljesen nemigen tarhatók.

Ha a telefonszolgáltató megkapja, ami neki jár, akkor bizony az Internetszolgáltatónak kell leadnia az igénybevett szolgáltatásokért, s nem fordítva!!!

Előzmény: Törölt nick (138)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 138
Kedves rocky!

Emelt díjas szolgáltatásokat néhányszor vettem igénybe ( Legyen ön is milliomos) és úgy emlékszem, hogy azt a teletonszolgáltató számlázta le. És neki is fizettem be.

A díjmegosztásos rendszer nyilván mindenkinek előnyös lenne, mert:

- csak így lehet ráutaló magatartással igénybe venni
- ekkor többen veszik igénybe a szolgáltatást, több jut a telefonszolgáltatónak és több az internetszolgáltatónak. Az internet egy olyan szolgáltatás, amit telefontartifáért csak kevesen tudnának igénybevenni.
- a telefonszolgáltatónak van megfelelő számlázási rendszere. Nem kell 100 új számlázási rendszert üzemeltetni. Így összességében olcsóbb.

Természetesen a telefonszolgáltatónak is meg kell kapnia azt ami neki jár.

Szerintem a probléma nem az elvekkel van, hanem a tarifák mértékével és a megosztás arányával.

Előzmény: rocky (136)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 137
Ehhez még tegyük hozzá, hogy a bolsi SZDSZ papucik kiraboltak, tönkretettek, s ellehetetlenítettek 10 millió itt élöt. S most a fiacskák újra jönnek. Húzzatok el a francba, hazaáruló szélsöbalos bolsi SZDSZ csürhe.

Az elsö VH-hoz csak annyit, hogy a trianoni békediktátum leginkább büntetés volt az SZDSZ szellemi elöd, a köztörvényes, szakszervezeti kasszát kirabló Kun Béla és hasonszörüek Tanácsköztársaságáért. Talán meg kellene kérdezni erröl a Haraszti maó szülöket, már csak az eszmei folytonosság miatt is. Találós kérdés: Melyik párt egyik fö furvézere egy maóista önkéntes spicli, aki vörös kokárdás tüntetést szervezett a Tanácsköztársaság kikiáltásának évfordulójára, március 21-ére tiltakozásul a március 15-i nemzeti ünnepröl megemlékezö "nácik, fasiszták, nacionalisták, stb." ellen?

Előzmény: gilo (135)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 136
ResetGomb,

Attól tartok, hogy emelt díjas szolgáltatás esetén sincs a Matáv kötelezve, hanem az emelt díj egy részéért végzi a szolgáltatást. Azaz a szolgáltató osztja meg a bevételét, s nem fordítva. Márpedig ez egy jelentös különbség. Egyébként sok helyütt, pl. Németországban az emelt díjas szolgáltatásokat (pl. szextelefonokat) jelentösen korlátozták, ugyanis ezek kitelepültek más országokba, s a nemzetközi összekapcsolási díj magas volta miatt (amit a Deutsche Telekomnak és másoknak kellett fizetni), a dolog veszteséges volt az infrastruktúraszolgáltatónak. Ott hamar le is rendezték ezeket a dolgokat, s nincs is díjmegosztás az Internet szolgáltatókkal. Egyébként nemcsak elvileg, hanem a gyakorlatban is igazam van. Itt néhány ürge a politika segítségével próbál extraprofitot lenyúlni. Semmi másról nincs itt szó. S most, hogy ennek beintettek, verik a tam-tamot, s megpróbálják "közérdeknek" beállítani a nyilvánvaló önérdeket.

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 134
Kedves rocky!

Ebben elviekben igazad is lehetne. De akkor hogy van ez az emelt díjas szolgáltatásoknál. Ha ott lehet, akkor itt miért nem?

Előzmény: rocky (132)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 133
Mr. Shadow,

A Matáv nincs monopolhelyzetben. Mindenki----Te is---kiválthatsz egy távközlési licencet, nyújthatsz távközlési szolgáltatásokat, s szabad saját hálózatot is felépítened. Amit javasolsz, az az újraállamosítás, a rendszerváltás elötti idök visszasírása. Részemröl nem kérek belöle.

Előzmény: Mr. Shadow (131)
rocky Creative Commons License 2002.05.17 0 0 132
Mr. Onallo,

Valószínüleg rosszak az információ. Mint szakmabelinek nemigen vannak információim kötelezö díjmegosztásról. Ha az Internet szolgáltató beruház és szolgáltatást nyújt, szedjen érte díjat, s a törvény szerint erröl számlát kell adnia, mint a sarki zöldségesnek az eladott áru után. A sarki zöldségest is törvény kötelezte számlázórendszer (pénztárgép) beszerzésére, ami természetesen pénzbe kerül. De azt nyilván nem lehet elvárni, hogy a sarki zöldséges helyett más szerezzen be a pénztárgépet. Ugyanúgy az Internetszolgáltató (s minden más szolgáltató) dolga a saját pénztárgép beszerzése, és üzemeltetése. Vagy fizessen érte annak, aki ezt csinálja, minthogy ez nem egy ingyenes, költségek nélküli tevékenység. A Matáv is szolgáltatást nyújt, a vonalakak. Úgy illik, hogy hogy az ezért a szolgáltatásért járó díj öt illesse. Felhívom még a t. olvtársak figyelmét, hogy a Matáv nincs monopolhelyzetben. Mindenki, aki kiváltja a licencet nyújthat távközlési szolgáltatást, s építhet saját hálózatot. Hogy ez nem 3-6 hónap alatt megtérülö buli? Hja, talán nem extraprofit lenyúlására kellene hajtani. Megnyugtatlak, hogy az alternatívoknak áll a legkevésbbé érdekében az árcsökkentés. Németországbajn pl. az AOL vezetésével 16 szolgáltató perelte be a T-Online-t (Deutsche Telekom), hogy túl alacsonyak(!!!!!!) az árai, s emiatt kellett a flat rate-t megszüntetni. Csak a miheztartás végett.

A számlázáshoz még annyit, hogy normális helyen a számlázási és elöfizetöi adatok egy cég legféltettebb kincsei közé tartoznak, s az a legutolsó, amibe betekintést engednek. S itt meg egyes balfaszok azt másra akarják bízni. Nagyon sokan teljesen el vannak itt tájolva. Láthatólag te is.

Előzmény: onallo (129)
Mr. Shadow Creative Commons License 2002.05.17 0 0 131
Kedves THOR PÖRÖLYE!

A matáv men az új kormányt,hanem a kormányváltási időszakot várta meg a bejelentésével.
Egyébként nem értem,hogy neked ,aki szerint :"NEM kell kormányzati segítség !",miért okoz örömet a Fidesz állítólagos fellépése korábban,amit most sajnos egyátalán nem tapasztalhatunk,míg az SZDSZ
álláspontja felháborodást?????
Emlékezetetlek,hogy -állításoddal ellentétben- az új kormány nem mondja hogy "ilyen a kapitalizmus",ellenben már beiktatása előtt próbál fellépni a díjemelések ellen!

Addig is ,míg a kategóriád a "nagypolgári arisztokrácia" a jelenlegi 1-2%os részesedésével szemben meghatározó osztállyá válik Magyarországon(remélem inkább a múzeumban),a legnépesebb alsó középosztály érdekében elvárom a kormányzati beavatkozást !
MI sem kérünk segítséget,de elvárjuk hogy a kormány a számunkra elnyomó mértékű adóterheket beszedve a MI ÉRDEKÜNKBEN használja fel azt,és NE LOPJA EL!

Jelen estben semmilyen pénzügyi segítségre nincs szükség,a kormánynak a törvénykezés útján kell a monopolhelyzetben lévő szolgáltatót a megfelelő árú,és minőségű szolgáltatás biztosítására köteleznie!TEHÁT EZ NEM PÉNZÜGYI KÉRDÉS!

És mégegyszer ,szerintem minden Putriba kell internet,sőt akár miden trágyadombra is,mivel az ország érdeke a tehetségek felismerése ,és gondozása,az állampolárok informálása,(inter)aktívabbá tétele,és naprakész tájékoztatása amely mint befektetés a későbbiekben sokszorosan megtérül mindannyiunk számára!

onallo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 129
Figyelj Gábor!
Hátha elvakult gyűlöleted még nem boratotta el az agyad. Hátha megérted.

Az Internet szolgáltató részesedése a telefondíjból. Az SZDSZ támogatta. ÉS? Mi ebben a rossz?
Ha az internet szolgálktató nem kínál jó lehetőséget, jó szolgáltatást, akkor a MATÁV vonala kihasználatlan lenne.
Az internetszolgáltatáshoz szükséges tárgyi feltétel-t azt az internet szolgáltatók ruházták be, működtetik, karbantartják. Persze, hogy jár nekik. Mindenhol jár nekik, sőt máshol 50 % jár nekik.
A szex-telefonok bevételét is megosztják, mert ők azok, akik generálják a forgalmat.

A kedvezmény az olyan, mint az ajándék. Igaz.
DE kérdés Kedvezmény-e az isdn+mindenkinek?????
ld. részleteket a Kedvezmény vagy átalánydíj c. topic-ban.

pl. versenytárs gyorsabb fejlődését támogatni??????
Vagy netán erőfölénnyel visszaélést tiltani, betartani?

Előzmény: Iván Gábor (66)
onallo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 127
Az egy tagú társaság-ban ki előtt titkolódzol?
De azért a győzelem után csak próbáltad visszarinyálni Magad!
Közzétegyem??
Előzmény: Iván Gábor (51)
onallo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 126
Móriczkának mindenről AZ jut az eszébe. Neked meg mindentől EZ?
Lazíts!
Előzmény: Iván Gábor (51)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 125
Mitől lett ennyire hiteles a szemedben Magyar? A múltkor még ezeket írtad róla:

"Ezt most én mondom mint balos!
Magyarnál szarabb minisztere /anno kulturális/ nem volt még a magyar földnek! Az összes haverját betelepítette a minisztériumba, Koncz Erika és Bodó Katalin házmesterlányokkal az élen, és pénzt csak a szadeszos elkötelezett kultúr messiásoknak adott!:-((((((("

"De a pasi csak és kizárólag azzal foglalkozott regnálása idején, hogy a pénzeket a kulturális területen az szdsz-es haverok kapják!"

"Magyarral az a baj, hogy érzelmileg korrupt a saját pártjához és a holdudvarhoz!"

"Hiller is jobb mint Magyar! Azt gondolom, hogy ha a kormány el akarja végleg veszíteni a diákságot akkor nevezzék ki Magyar Bálintot miniszternek, de akkor én is balos létemre fideszes polgári sejtet fogok alakítani és hivogatom a demokrácija vonalat!:-((((("

"Magyar egyébként tényleg az SZDSZ rothadásának egyik okozója. Nem értem miért nyomják annyira?"

Előzmény: kis virág (0)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.05.16 0 0 124
Én úgy emlékszem, hogy márciusban mondta azt a HDB - ISP-Matáv díjmegosztásra vonatkozó - határozatára a Matáv, hogy nem érdekli, nem tartja be.
'Beszántásra, besózásra' nem emlékszem.
lm
Előzmény: Thor pörölye (123)
Thor pörölye Creative Commons License 2002.05.16 0 0 123
Egyébként, az államra rászorulók kedvéért hozzátenném, hogy a matáv látványosan megvárta az új kormányt a mindenkinet megszűntetésével, mert az újjak erre csak annyit mondanak, hogy: hát istenem ilyen a kapitalizmus. Orbán alatt bezzeg a beszántást és a sózást kockáztatta volna a krisztina körúti székház.
scruti Creative Commons License 2002.05.09 0 0 122
pilotakeksz123(94): se az első, se a második világháborúba nem a baloldal vitte bele az országot, ezt marhára észben kéne tartani!!! Hagy jegyezzem meg csak a zsidótörvényeket, a deportálásokat (én 600.000-re emlékszem), a két háború emberveszteségét - amit elkerülhettünk volna, de legalábbis csökkenthettük volna, bár a "volna" értelmetlen szó a történelemben. És nyugodtan idevehetjük a Don-kanyarban elesetteket is. Azok se jókedvből, se a kommunisták felbujtására mentek oda.

pilotakeksz(52), nem értelek. A "Csurka tanárbácsi" jelentése: ha a miép bekerül a parlamentbe, akkor kormányra kerül (ha most bejutott volna,a fidesz csak akkor alakít kormányt, ha a miéppel koalicióra lép). Csurka az oktatási és kulturális tárcákat kérte, már jó előre. Márpedig ezt valószínűleg nem ok nélkül, hanem a "jó magyar" gondolkodásmód terjesztésére. Ha az iskolába bekerülhet bármiféle radikális nacionalista, kirekesztő, csurkista ideológia, akkor köszönöm, én inkább nemmel szavazok. Mi ebben az, ami nem egyértelmű?

Egyébként a szabad piaci gondolkodásmód az messze nem a vadkapitalizmus. a Matávnak de facto még mindig monopóliuma van: a többi szolgáltatónak drágábban kívánja adni a vonalat (erre jön rá a szolgáltatók haszna, hogy legyen miből élni), mint a saját ügyfeleinek. Ez nem igazán alternatíva. Bizony a Matáv monopóliumát le kell építeni, mert elég komolyan visszaél a helyzetével. Mellesleg bizonyára mindenki látta azt a táblázatot (ha nem, előkeresem és belinkelem), ami mutatja, hogy közel s távol minálunk a legmagasabb az internetezés költsége, legyen szó a környező országokról (csehek, lengyelek, egyéb...) vagy az EU-ról vagy az USÁról. Márpedig nyugaton több fizetésből költenek kevesebbet netezésre. A matáv itt bizony bőven áron felül adja a termékeit, az, hogy "mélyen a piaci ár alatt", az egyenesen hazugság!

Egyébként tényleg jobb lenne nem azt nézni, hogy ki mondja, hanem hogy mit mond... A szadesz felvállalta, hogy tesz valamit a netezőkért. Ennek örülök. Persze kíváncsian várom ennek a kivitelezését, de talán tesznek valamit, ha már az övék lesz az informatikai minisztérium. Amivel szerintem mi is jól járunk. Mármint ha az internetezés ügyét liberálisok képviselik.

helyreigazító(68): gratulálok az újabb mélypontodhoz. Egyébként te akkor még az ötven évvel ezelőtti kommunistákat (Rákosi és köre!) is többre tartod, mint a mai SZDSZ-t?
helyreigazító(83): szerinted mikor gyilkoltam én, vagy bármelyik ősöm az elmúlt 2-3 generációban? Én nem tudok egy ilyenről se.

Iván Gábor (71): monopol- és trösztellenes törvények vannak Magyarországon? Ha van, akkor talán lépni kéne. Ha nincs, az elég baj. Akkor hozni kell ilyeneket.

A beavatkozás alkotmánysértő voltáról: a fidesz több éven át évi 6%-ban maximálta a telefontarifák emelését. Ha jól emlékszem...

Mellesleg tényleg, ha már a jobbos hősök a tőke ellen kűzdenek, akkor miért nem értenek egyet a szadival, aki most ugyanezt teszi, csak nem úgy általában (aminek sok értelme nincs), hanem célzottan a netezők érdekében?

Scruti

Thor pörölye Creative Commons License 2002.05.09 0 0 121
Kedves Mr. Shadow!

Nem vagyok újgazdag. De MÁR szegény se! Tudod, mi becsületesek voltunk 150 éven át. Nem kollaboráltun a felvidékre bevonuló cseh légiósokkal, csakhogy megôrizhessük nagypolgári vagyonunkat. Nem kollaboráltunk a Tanácsköztársasággal. csakhogy visszaszerezzük (Stromfeld az más, ô nem volk komacs), A Horthy korszakban becsületes vasutasok lettünk (nagykereskedôbôl és birtokosból) és nem kollaboráltunk a nyilasokkal sem, sôt segítettük az üldözötteket. Nem kollaboráltunk a Szovjet megszállókkal sem és tevékenyen résztvettünk 56-ban. És nem kollaboráltunk kádárral sem. A család ahol én felnôttem olyan szegény volt mint 56-ban és olyan becsületes is. Az, hogy én csúcsidôben válaszolok neked, az én és csakis az én szorgalmam és tehetségem eredménye.

NEM KELL AZ ÁLLAM SEGÍTSÉGE! NE IS SEGÍTSEN AZ ÁLLAM SENKINEK! NEKEM KELL SEGÍTENEM AZ ÁLLAMNAK, HOGY AZ ÁLLAM GYARAPODJON ÉS GAZDAGODJON. ÉS ÚJRA MEGSZÜLETHESSEN AZ A BECSÜLETES ÉS NEMES NAGYPOLGÁRI ARISZTOKRÁCIA, AMELY AZ ÁLLAM LEGSZILÁRDABB PILLÉRE.

Üdv!

Előzmény: Mr. Shadow (120)
Mr. Shadow Creative Commons License 2002.05.08 0 0 120
ÉBRESZTŐ Thor pörölye!
Csak hogy tudd melyik országban élsz:
Az internetezők többsége ma sem tud csúcsidőben chat-elni(nem tűnik fel hogy a napközben a netezők száma megritkul,még annak ellenére is hogy sokan a munkahelyi internetelérést használják),sőt a kedvezmények eltörlése többségünket elvágja a nettől!
Igaz ez a te villád ablakából bizonyára nem látszik,hiszen aki eléggé jellemtelen az manapság is sok pénzt gyűjthet kormányzati kapcsolatai révén.
Egy putriban élő azért állhat erkölcsileg az ilyen emberek felett(SOKSZOR NEM ÁLL DE NÉHA IGEN),mert ő legalább nem lopással szerezte a jövedelmét mint te!
Mi is elutasítjuk az állam segítségét,de ELVÁRJUK hogy a befizetett adónkat az állam(bácsi) a mi érdekünkben használja fel,és NE KORRUPT POLITIKUSOK SEGÍTSÉGÉVEL GAZDAG SEGGFEJEK ZSEBÉBE CSORGASSA!
És végül :az internet azért jó mert sok értelmes ember ütköztetheti a véleményét ,ÉS NEM CSAK AZ ÚJGAZDAG BUNKÓK UGATHATNAK A PÉZÜKKEL!
Kis Virágért kár lenne ...

Thor pörölye Creative Commons License 2002.05.07 0 0 119
Kedves kisvirág!

Az a gond tudod, hogy nem igazán van szükségem az állambácsi kéretlen segítségére. Mert amíg tudok csúcsidôben csetelni, addig nincs gond, ha meg már nem tudnék, akkor igen sokan nem tudnának és akkor megoldanánk a problémát egy jó kis bojkottal. Az meg legkevésbé sem gond, hogy nincs minden putriban internet, hiszen te is épp elég vagy nekünk. Másrészt meg személyes sértés számomra, szuverén magyar polgár számára, ha az állambácsi gondoskodni akar rólam. Hiszen nem vagyok dedós, hogy fogják a kezem. Persze a liberósok szeretnek óvónénist játszani (meg papás-papás mittomén') CSAK NE VELEM!

A szadesz meg tényleg eldönthetné már végre, hogy felvállalja a populizmus, vagy az etatista antikapitalista és antiglobalista politikát nevezi neoliberális gazdaságfilozófiának továbbra is.

Üdv!

rocky Creative Commons License 2002.05.07 0 0 118
OV egyelöre nem akart vörös kokárdás tüntetést szervezni március 21.-én a március 15.-én felvonuló "nacionalisták, nácik, fasiszták, stb." megrendszabályozására, mint Demszky fömaó elvtársad. Úgyhogy ez megint nem nyert. Ja és nem tudod, hogy még az MSZMP (ezek a komcsik) is kiket talált túl baloldalinak, s ezért kirúgta öket? Ha akarod segítek. Ja és ezek a szélsöbalos kretének most melyik pártban teszik magukat? Hármat találhatsz.
Előzmény: kis virág (32)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 117
Tiltakozás az internet-kedvezmények megszüntetése miatt
2002-05-06 15:26
A Távközlési Érdekegyeztető Fórum Fogyasztói Tagozata olyan informatikai és hírközlési politikát sürget, amely árszabályozási megoldásai révén elősegíti az egyéni internetezést és ezen keresztül az információs társadalom kiteljesedését.
"Úgy véljük, hogy ma már a mindenki számára elérhető világháló használata egyetemes emberi jog. Ezért gyors intézkedéseket kérünk, ha szükséges, akkor egyedi, kiemelt szabályozás, valamint hatósági beavatkozás útján." - olvasható a 12 civil szervezetet, illetve a hatósági fogyasztóvédőket magába foglaló fórum hétfői közleményében.
A szervezet véleménye szerint a magyar távközlés 2002-től ígért teljes körű liberalizációja és a verseny előnyei eddig a hozzáfűzött reményeket nem váltották be. A felhasználói kör, a kisfogyasztó lakosság egyelőre nem érzi ennek eredményét.
Álláspontjuk szerint mind a szolgáltatók, mind a hatóság megfeledkezett a fogyasztók, a távközlés előfizetőinek figyelembe vételéről, amit jól példáz az a legújabb szolgáltatói intézkedés, amellyel az egyik jelentős távbeszélő szolgáltató megszünteti az internet használatát segítő kedvezményes tarifáit - a Mindenkinek-csomagot - és a 150 forintos átalánydíjas hozzáférési lehetőséget.
A szervezet közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az új távközlési szabályozás eredményeként bevezetendő új szerződéses és díjkonstrukciók, illetve a kedvezmények megvonása várhatóan visszaveti az internetet és az informatikát használókat a tanulásban, munkában egyaránt.
Rámutat továbbá, hogy az internet-piacot egyéb megoldatlan problémákból eredő következmények és gondok is fenyegetik, utalva a távbeszélő- és internet-szolgáltatók között a díjbeszedés kapcsán kirobbant vitára.
Az információs társadalom jövője érdekében a Távközlési Érdekegyeztető Fórum sürgős intézkedéseket vár mind a szabályozók, mind a szolgáltatók, mind pedig az alkalmazó hatóságok részéről.
Előzmény: Mr. Shadow (105)
rocky Creative Commons License 2002.05.07 0 0 116
Blackhole,

Az ADSL 45 Euró/hónapba kerül Németországtban már ott, ahol kapsz (ca. 3 km-ig a következö helyi központtól). Egyéb helyeken marad a percdíjas tarifa, amit az AOL és egyéb internetszolgáltatók eröszakoltak vissza bírósági úton a T-Online ellenében. Az alternatívoknak áll a legkevésbé érdekükben a díjcsökkentés. Jó ha ezt te is felfogod.

Előzmény: blackhole (115)
blackhole Creative Commons License 2002.05.07 0 0 115
Gábor,

1. Ha jól emléxem, a fatávnak garantálva volt a monopolidőszak.

2. A díjmegosztás nem vonatkozott a mindenkinekre és a 150es számlálóstopra.

3. Kedvezmény? Lófaszt. 768/128 0-24h ADSL 25 Eur/hó. Németországban, a fatáv anyjától.

4. Hogyan lehet rendelettel kábelt fektetni? Ui. a "versenytársak" infrastruktúrája 0.

Előzmény: Iván Gábor (66)
kis virág Creative Commons License 2002.05.07 0 0 114
Ez azért van, mert nem tudom, hogy kell mondjuk boldot csinjálni!:(
Előzmény: pilotakeksz123 (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!