Nem beszélve arró, hogy világszerte csökken a termelésbe vont terület, olyan jók a technológiák, és azért fizetnek támogatást, hogy ne termelj semmit, vagy bizonyos cikkeket ne termelj.
Szegény torgyi a biohülyeségeivel, jézusom! És Orbán hagyta...
Nem vagyok penge közgazdaságtanból, de erre még én is tudom a választ, a föld azért speciális termelőeszköz (erőforrás, tőke), mert tartós és mennyisége nem növelhető, hanem adott.
Apropó, Varga. Valaki szólhatna Vargának, hogy szóljon a kedves feleségének, hogy ne prolizza már nyakra-főre az ellenzékre szavazókat. Igaz, hogy ő már egy nagyságos asszony, de azért neki ezt talán mégsem kellene.
Sokkal nagyobb gaz, ha ezt a penzugyminiszterrel mondatjak el, mintha -mondjuk a gazdasagi ismereteirol messzefoldon hires :)- Ovi-val. Merthogy Ovi nem penzugyminiszter. Mert nem elsosorban a gazdasag iranyitasa a feladata.
Egy ilyen csavo iranyitja a magyar fiskalis politikat?
Egy kozgazdasz nem mond ilyet. Legalabbis akkor nem, ha a kapitalista ertekrendet kepviseli. Erre probaltam utalni.
Kicsit elkanyarodtatok a témától,a lényeg,hogy szegény Vargának azt kell mondania amit kiadtak parancsba az Orbánék,természetesen nem magától olyan hülye mint a főnökei.
Egy ország sem nézi jó szemmel, ha külföldiek nagy földterületeket, főleg termőföldet vásárolnak fel, sok helyen törvényekkel, szabályokkal igyekeznek megakadályozni vagy legalábbis megnehezíteni.
Akkor pl. Izrael is feudális ország? Mert ott minden föld a zsidó nemzeti alap kezében van. Te még nem is bérelhetnél, ha nem vagy zsidó.