Keresés

Részletes keresés

makopa Creative Commons License 2006.04.15 0 0 125
Muszáj kapaszkodni.
angyalhentes Creative Commons License 2002.06.18 0 0 124
Nem is mondtam en ilyet, hogy a Fidesz talalta ki. Persze, hogy van. Sot, tortenelmi hagyomanya van, ezt a kulonbseget megszuntetni egyet jelentene kulturank jelentekeny hanyadanak megtagadasaval.

De ugyanugy hibas dolognak tartom kielezni ezt a kulonbseget, barmelyik part is sugallja is, kulonosen ha ez azzal a masodlagos tartalommal telitodik meg, hogy a fovaros es a videk csak egymas rovasara fejlodhet. Ez azert egyszeruen es nyilvanvaloan hazugsag, barki mondja.

Az pedig, hogy az MSZP meg a Fidesz gyuri egymast, az teljesen rendben van, sot, az lenne a baj, ha nem gyurnek egymast. De ennek vannak keretei, amiket lehet feszegetni, de en szemely szerint nem vagyok hive az ilyesminek. Ugy is mondhatnam: konzervativ vagyok, tehat nem szeretem, ha valaki a kenyelmes es bejaratott keretek kozul ki akar lepni. Legkevesbe azt, ha egy komcsi gazdasagi retorikaju alkereszteny aljobboldali part teszi ezt.

Előzmény: Lefty Wright (121)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.06.17 0 0 123
khm, szóval... vidékiek :)
Előzmény: Lefty Wright (122)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.06.17 0 0 122
errata:
vidékik=vidékikek
csak itt=itt csak
Előzmény: Lefty Wright (121)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.06.17 0 0 121
A vidék-főváros ellentétet nem a fidesz találta ki. Van. Az látszik, hogy a kozmopolita főváros népe szilárdan baloldali-liberális többségű (lásd Demszky immár 12 éves regnálását - stb.), és ez az elkövetkező évtizedekben bizonyára így is marad (ennek megvannak a maga szociológiai okai, itt él a legtöbb "homo kadaricus" tipikus szoci kispolgár és majdnem minden magyarországi zsidó). Ahogy az is valószínű hogy vidéken a jobboldal marad erősebb (persze nem mindenhol, és főleg a kisebb városokban és a falvakban). Ebből persze lehet a szokásos ballib következtetést levonni az európai Budapestről és a mucsai elmaradott vidékről... (persze lehet úgy is hogy a bp-iek vannak legjobban kitéve a média manipulálásának, míg a tisztább, romlatlanabb stb. vidékik kevésbé) Társadalmi hullámokon minden politikus és párt megpróbál(t) lovagolni. Az MSZP és az SZDSZ is, ezzel is győzött. Vagy szerinted a diktatúrával való 4 éves riogatás nem volt érzelemkorbácsolás, meg felcukkolás?
Castroval és a többi diktátorral való hasonlítgatás azért igazságtalan, mert egyikük sem demokratikus úton jutott hatalomra (Hitler igen, de utána nem is volt több szabad választás), ha példákat akarsz keresni, inkább Berlusconi lenne az (a hajrá magyarország jelszó is a forza italia-ból jött), esetleg részben Haider. A politikai helyzetet tekintve pedig a fidesz elvesztette a hatalmat és ez befejezett tény. Akármit is fröcsögnek itt véres körmökről (nota bene nekem a véres körmökről inkább Bauer Tamás édesapja ugrik be). Jelenleg a veszélyt inkább az jelenti, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció ha sikerül megsemmisítenie ellenzékét - akár rendőrséget, igazságszolgáltatást is igénybe véve - akkor hatalmi monopólium alakul ki, és a következő választás(ok)on nem lesz esély sem a kormány leváltására. Természetesen úgy gondolom, hogy akik bűncselekményt követtek el és rájuk tudják verni, az bűnhődjön ( Csak hát tudjuk hogy az MSZP sem a tisztakezű ártatlan szűzekk dalárdája, még ha ezt is mondják.) De itt nem erről van szó, hanem az ellenfél klientúrájának módszeres szétveréséről (ha végigviszik amit akarnak), ekkor pedig az a helyzet áll elő, amit ők (MSZP-SZDSZ) mindig is hangoztattak, hogy csak itt egy elit van (és ez politikailag is így lesz).
A polgári körös balhé pedig nem forradalom kirobbantásáról szól, meg a hatalom erőszakos megszervezéséről, hanem a jobboldal tömegbázisának megteremtésére felülről tett kísérletről. És persze az Orbánék által egy táborba terelt jobbos szavazótábor egybe tartásáról. Amiben persze a másik oldal ellenérdekelt, hiszen egy megosztott jobboldal a 94-es választáson látott elsöprő baloldali győzelmet jelenthetne, változatlan támogatottság mellett is. Majd meglátjuk, mennyire lesz sikeres a dolog...
Előzmény: angyalhentes (120)
angyalhentes Creative Commons License 2002.06.17 0 0 120
Egy reszet. Eleg jelentekeny hanyadat. hogy ugy mondjam, sokat, de nem eleget. :) Persze o, ugyanugy, mint valaki, akinek a nevet nem ejtjuk ki, azt allitja, hogy az egeszet. De mi tudjuk, hogy ez nem igaz, ugye?

A voros khmerek meg jobban passzolnak ide, mert ott konkretan pont errol volt szo, a videket felcukkolni a fovaros ellen, hat koszonjuk. No nem minthogyha attol tartanek, hogy valoban be is kovetkezik hasonlo meszarlas, mert nyilvan nem, masfele vilagban elunk szerencsere. De az analogia figyelemremelto, es tanulsagos lehet azoknak, akik a sajat maguk korbacsolta tarsadalmi hullamokon kivannak szorfozni.

Előzmény: peacemaker (118)
Avantgard Creative Commons License 2002.06.17 0 0 119
Azért ez a fideszes véres köröm, még mindig kapaszkodik, bár mintha már fogyna az ereje!:-)
peacemaker Creative Commons License 2002.06.17 0 0 118
Úgy emlékszem Castro a nemzetet maga mögé állította Kuba visszaszerzési proramjában.
Előzmény: angyalhentes (115)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 117
Nem
Mi az a Burma már?
Előzmény: ontalan (116)
ontalan Creative Commons License 2002.06.15 0 0 116
Mi az an Buram már?
Hontalan
Előzmény: Törölt nick (111)
angyalhentes Creative Commons License 2002.06.15 0 0 115
Úgy tudom, hogy a diktátorokat az emberek nem szeretik.

Ld. Castro es Pol Pot.

Előzmény: Dr Ványék (25)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.08 0 0 114
"tudod, ha te pszichiáter lennél, nem mondtad volna egy szociológiai tételre, hogy pszichológiai.:))"

"komolyan azt gondolod, tőled tudtam meg, hogy létezik szociálpszichológia?"

Csak ennyit szerettem volna még hozzá(d)fűzni. Sajnálom ha fárasztottalak és nagyon örülök, hogy ilyen jó az önkritikád/öniróniád! Csak gyakorold tovább! :)

Sajnálom, hogy untattalak, mindazonálatal köszönöm a kioktatást. Sokat tanultam belőle :)

Előzmény: Törölt nick (113)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.08 0 0 112
"szociálpszichológia? van ilyen?? nemmondod!:))))))
eddig nem is tudtam...:o))))"

Látom igazat adni a másiknak fájó pontod. Úgyhogy miután ennyi okossággal tanítottál, ezzel az eggyel hadd kedveskedjek.

"most akkor nem megyek bele, hogy miben különbözik a kettő, vagy miben egyezik. illetve a három. tanulj magad, ha érdekel.:))))"

Persze, világos...

"ott hagyják figyelmen kívül a választási eredményeket, gondoltam ez tetszene neked.:)))"

Gondolod? És miből gondolod? Talán kiábrándító: én elfogadom a választási eredményeket és remélem, hogy az új kormány bebizonyítja, hogy méltó a szavazók bizalmára, így a tiedre is.

Előzmény: Törölt nick (111)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.08 0 0 110
"tudod, ha te pszichiáter lennél, nem mondtad volna egy szociológiai tételre, hogy pszichológiai.:))"

Aha és a szociológában nincs pszichológia? Társadalom(szociál-)pszichológiáról nem hallottál?

Köszi a mai okítást, bár igazándiból fogalmam sincs, hogy mire volt válasz és miért írtad. De azért köszi. Új dolgokat mondtál.
Arra pedig, hogy hol éljek, javaslatokat majd akkor kérek, ha valóban szükségem van rájuk. Azért mert nem teljesen olyanokat írom amik a te tetszéesedet is elnyernék, talán az országváltást nem kellene emlegetni. Hol van a tolerancia?

"időnként én is szoktam álmodozni, nincs ebben semmi rossz.:))))"

Valóban nincs. Csak vannak akik tesznek is azért, hogy "álmukat valóra váltsák".

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (109)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.07 0 0 108
bocs: szasa (magyarul Szása nem?)

"ez éppenséggel nem pszichológiai okfejtés volt. ejnye."

Örülök, hogy megint kiokítasz :)

"de én most élek, és most sokkal jobban szeretnék racionális-legális uralmat. remélhetőleg a józan többség segítségével ilyen lesz magyarországon."

:)) Erre csak azt tudom mondai: a remény hal meg utoljára.

"mellesleg nem zavar, ha dr-ként írsz alá, legfeljebb furcsállom, de hát mindenkinek megvannak a mániái, amiket valamiért fontosnak tart..."

Köszönöm, hogy nekem is lehetnek "mániáim". Ha esetleg kreatív perceidben eszedbe jutt egy jobb aláírás, ami kevésbé ellenszeves, ígérem, hogy fontolóra veszem a dolgot..

Előzmény: Törölt nick (107)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.06 0 0 106
Kedves Szásácska!

Köszi a pszichológiai okfejtést! Örülj neki, hogy az Orbát sikerült "megbuktatni". Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen ember népszerűsége csak nő egy ilyen után (Orbán mint feláldozott, Orbán mint mártír stb.). A baloldal felelőssége, hogy mennyire akarja, próbálja és tudja Orbánt kicsinálni, háttérbe szorítani. Szvsz ha ezt megpróbálják megint csak ők veszthetnek.

Amúgy én azt szoktam mondani mindenkinek független attó, hogy fikázza vagy dícséri Orbánt: majd a történelem megmutatja, hogy hol lesz rangsorolva.

Szóval hagyjuk a történelemre.

Előzmény: Törölt nick (101)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.06 0 0 105
Kedves Szása!

Köszi az észrevételedet! Úgy láttam, hogy az aláírás itt szokás pár embernél (meg én már megszoktam). Így bátorkodtam én is hozzájuk csatlakozni. Ha téged ez zavar, akkor a hozzád intézett hosszászólásoknál nem fűzök szignót.

Előzmény: Törölt nick (102)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.06 0 0 104
Kedves,

történelemből elégtelen. Ülj le!

dr

Előzmény: minderbinder (103)
minderbinder Creative Commons License 2002.05.06 0 0 103
Kedves Doktor!

" hogy egy párt hiteles-e, ha évtizedeken keresztül mondott valamit aztán hirtelen 180 fokot vett? "

Mostmar elarulhatnad, hogy kire gondolsz, mert tudtommal a rendszervaltas elotti tortenelmi idokben a kisgizdak, meg a szocdemek leteztek csak.

Előzmény: Dr Ványék (96)
csa1 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 100
Én tudom ám a választ . Elmondjam? ;)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.04 0 0 99
:) Tudod, hogy nem a kisgizdákra gondoltam...

dr

Előzmény: hmm (98)
hmm Creative Commons License 2002.05.04 0 0 98
Csak egy párt több évtizedes. De meg is kapták a fordulatuk eredményét: 1%-ot sem érték el.
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.04 0 0 97
Isten! Ez vmi bünti volt? Azért mert nem írtam sokat (inkább csak olvasgatok), attól még nem, kéne itt a törzsfőnököt játszanod.

Kösz,
dr

Előzmény: deus (48)
Dr Ványék Creative Commons License 2002.05.04 0 0 96
A Fidesz "átalakulását" sokan fikázták, hogy hogy lehet egy libsi pártból "népnemzeti-keresztény", meg hitelét vesztett. Akkor csak halkan megkérdezem: hogy egy párt hiteles-e, ha évtizedeken keresztül mondott valamit aztán hirtelen 180 fokot vett? Vajon melyik párt ez?

dr

Előzmény: Szerintem (38)
delphijos Creative Commons License 2002.05.04 0 0 95
Lehet hogy túl idealista vagyok, (bizos sokak szerint most nemzetellenes is leszek) de a véleményem az hogy az emberiség el fog bukni (elöbb vagy utóbb) ha nem képes összefogni, és KÖZÖSEN építeni egy jobb világot mindenkinek. Amig vannak olyanok akik nemzeti, vallási,estleg politikai érdekekre hivatkozva képesek akár meg is ölni a "nem az Ö oldalukon állókat" addig ez a bolygó - legalább is társadalmi szinten - csak vegetálni fog. Az utóbi 50 évben rengeteget fejlödött minden, de a társadalom szerkezete (globálisan) bebetonozódott. És az "összefogás" nem jelenti szükségszerüen a nemzeti értékek, szokésok hagyományok feladását. Ha az ember emlékezni AKAR (és nem gátolják benne) akkor országhatárok nélkül is ápolhatja a hagyományokat. Ez szerintem nem attól függ hogy van-e egy "bekeritett" hely ahol azt mondjuk hogy Mi itt magyarok vagyunk. Ha lesz közös Európa CSAK rajtunk áll hogy emlékezünk-e, ez nem országhatár kérdése. Egy kicsit elöreszaladtam, de hiszem hogy ez az egyetlen út az emberiségnek, nem az örökös nemzetek közötti "harc".
csa1 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 94
Off
4m 7cm , nem rossz ne nézz roszmájunak, még jó hogy kifele, mert így nem ázik az aljzat :) bocs
On

Igen ezt nevezik tanulópénznek :(
De akkor én is elárulok 1 titkot :) én középisibe magasépítő technikus-t végeztem, nálam már 2m 3.5 cm-nél lapát lett volna, ezzel a megrendelő felelősségét (szakértelmét) szeretném hangsúlyozni, párhuzamot vonni a kormánnyal.

Ilyen tüzijáték csak 1000 évenként lesz.
Azért hozzátennám, hogy Tocsik Marikanéni, is tudott volna csinálni 1-et.

Előzmény: Droopy (92)
csa1 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 93
Köszönöm a megtisztelő figyelmed, az írásod 1. részével tök 1et értek, meg a másodikkal is :)
A torgyánféléket én nem tartom politikusnak, hanem inkább parazitának. Torgyán egy jelenség volt, 12 év kellet sajnos, hogy eltünjön - nem a kisgazdák, értük kár. Sajnos semmi garancia nincsen, hogy ne jöjjön egy másik hasonló valamikor, mert itt van ez a Le Pen bácsi is, aki eccer csak megjött és tarol, mint a forgószél, mindkét oldalon. Na ezeket a szélsőségeket kellene kiszűrni . Van ám ilyen a bal oldalon is :). Viszont szvsz tudomásul kell venni, hogy európában igenis jelen van a kultúráltabb szélsőjobb, rengeteg bizonyíték van rá . Az európai társadalom nem úgy alakult, mint az USA-ban. Itt nemzeti értékek vannak, aminek ez a globalizmus nem kedvez. Szerintem a globalizmus hozta felszínre ezeket az érzéseket. Elnyomni nem lehet.
Nos visszatérve Mo-ra , az ország egyik felének nem tetszik ez és az ő érdekeit legjobban a Fidesz képviselte. Bocs ha hosszú volt.

Az elején én csak a topic nyitónak szerettem volna felnyitni a szemét, hogy amit elmod a FIDESZ-re , azt elmondhatja más is az MSZP-re.
A többinek csak örülök.

Előzmény: delphijos (89)
Droopy Creative Commons License 2002.05.04 0 0 92
Elarulok egy-ket titkot
36 eveskent az elmult 4 ev alatt epitettem hazat,nem tamogatassal, mert a baratnommel "CSAK" egyutellunk 8 eve. "Szakemberek" epitettek. A fofalunk 4 meter magassagig 7 cm-t hajol ki.
Akkor megfogadtam, legkozelebb szakmunkat csak szakmunkassal, es a legkisebb hibas jelre lapat...A fofalunk 4 meter magassagig 7 cm-t hajol ki.
Szvsz ugyanez vonatkozik nagyban is. Ha egyszer megtettek, hogy egy tuzijatekot 2 cegnek fizettek ki ketszer durvan 100 milat, akkor miert higgyem el hogy nem lesz kovetkezo?
Ha AG vezetosegi tagfelvetelhez eleg, hogy az alcsut-etyek rangadon jol tud passzolni, akkor "en is szeretem a focit es kapok"?

Ha most sem jon ossze 4 ev mulva ujra dobhat mindenki.

Droopy

Előzmény: csa1 (90)
Nyolcker Creative Commons License 2002.05.04 0 0 91
Higgadt, bölcs és igaz vélemény! 100 %-ig csatlakozom hozzá! :-)))
Előzmény: delphijos (89)
csa1 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 90
Igaz valahol, DE nekem nincsen 100 évem :( , de még 50 sem. Elég sokat és sokan kisérleteztek már itt a kárpát medencében a mi börünkön. És most egy olyan gérda jön vissza, amelyik már kisérletezett többször is és mindig megbukott. Az elmúlt kormány bukott a legkissebbet eddig -a számok tükrében - tehát ha csak analógia, érzelmek nélkül, akkor maradjon.
Jó tudom-tudom Vegyépszer ... Ugye nem akarjátok azt mondani hogy 94-98 -ig nem voltak hasonló botrányok ?
Különben meg ha építek egy házat akkor próbálom az alapanyagot, meg a szakmunkát a család, rokonság, ismerősi körböl beszerezni, és nekik kifizetni az árát. Ami kicsiben, az nagyban is. Ez van, a kivételezés mindig is volt van lesz.
Az a kérdés, hogy ezeket az akciókat ami a bal oldalon fog következni, mennyire veszi észre a sajtó, mennyire fogja felfújni, mennyire fognak fröcsögni a 7i7-es "sztárjai" stb.
Előzmény: Droopy (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!