Az Undertow klipjei kurva jók (Prison Sex, Sober), a későbbieknél azonban a vizuális művészkedés valóban mintha a zenével alkotott összhang rovására ment volna, de ez a visszaesés csak a Tool viszonylatában igaz, ha más klipekkel összehasonlítjuk, még mindig magasan verik az átlagot. Szerintem.
Tool a legnagyobb űberr00lez a világon! És ha Zolibé is aszongya, akkor főleg. Vénrokker ért hozzá!:)
Amúgy melyik videót láttad? Mert ha a Parabol - Parabola-t, akkor valamit nagyon elcsesztek benned, mert az a legkirályabb videó, amit eddig láttam, főleg a vége.
Vagy ahogy nemrég valahol írták: amikor egy zenész cigánynak megmutatták Yehudi Menuhin játékát, majd megkérdezték tőle, hogy tetszik, csak annyit válaszolt:
"Hát, nem mondom, ügyes, de asztalnál meghalna!"
Hát igen, erről van egy régi sztori, amikor egy szimpla cigány odament lejmolni a jól öltözött zenész cigányhoz, az meg elküldte, hogy "Mit akarsz má' te büdös cigány?!"
Többnyire rendes zenekaros esküvőkhöz volt szerencsém. Az említett 96-os bulin én mentem oda a cigányzenészekhez, leimpróztuk az egészet. :))) A cigányokat egyébként rühellem, de a zenészek tényleg más fajtából valók.
Ami az Eye II eye-t illeti, én 4 számot hagytam le a CD-ről, amikor megírtam, azok tényleg KURVA SZAROK voltak (nyitószám, német nyelvű, No.1, meg még egy), de a többi 10 teljesen jó. Tetszik.
(Végre valaki, aki megdicsér a nyitottségomért, más fórumokon már sikerült kivívnom az "elitmetalos sznob" címet, mely szintén hízelgő, csak másképp)
Na látod, én meg pontosan hogy rockerként állok hozzá, és idegesít a dáridózás, egy-két nótától eltekintve, de azt se Lakodalom Lajos stílusában szintetizátorral és dobgéppel kisérve, hanem csak úgy á la natúr, vokálisan, esetleg rendes cigányzenekarral. A dáridóstílushoz nekem nagyon berúgva kéne lennem, én viszont sosem iszok alkoholt! Metál is lehet, nemcsak a szertartásokon, de az utána jövő részeken is, persze inkább lassúb, dallamos számok...
(mellesleg: végre egy ember, aki nemhogy nem fikázza az Eye II Eye miatt Scorpsék egész teljesítményét, de még ebben az albumban is meg tudja találni az értékeket...)
Olyanokat, hogy "Ha nékem sok pénzem lesz" meg hogy "Mimimimimi... mi mozog a zöldleveles bokorban". :))) Ezek a zenék mentesek minden művészi értéktől, de bulira nem tudok elképzelni ennél jobbat... Ilyenkor nem szabad rockerként hozzáállni a dolgokhoz, mert a saját estédet is elrontod.
Hát igen, ez így van. De nekem még fals szövegeket sem mondanak (csak egy csaj mondott olyat, hogy "jobbat érdemelsz nálam" (ami paradox, mert kívül-belül nem volt rossz)), csak szimplán eltűnnek az életemből. Az utolsó mondattal mélységesen egyetértek. De én sajna elvesztem minet, mielőtt megtalálnám...
Ez az. Van kaja, van pia, és hatalmasat lehet bulizni. Igaz, kell hozzá egy pár...
96-ban esküdött az unokatestvérem, hozzáteszem, kénysszerből, mert már útban volt a gyerek. Annál halvérűbb, szarabb esküvőt még sosem láttam. Ha én nem táncoltatom meg a nőket, meg nem kérem meg a zenekart, hogy hadd énekeljek (!), persze enyhén ittasan, meghalt volna az egész. De még így is 11-kor (!!!) vége lett az egésznek...
Ja, és amikor szeptemberben a párom unokatestvérének esküvőjén voltunk, az anyakönyvvezetőnél az egyik zene a Rainbow eyes volt! Rögtön elkezdett járni az agyam, hogy milyen zenéket fogok összeállítani a saját esküvőmön. Ilyen R.eyes jellegű lírai nótákból van választék, az biztos. És hogy örülj: Scorpions biztos lesz benne, mondjuk a Moment in a million years.
Bocs az offért (bár mért is lennék off?), de meg kellett védeni a mundér becsületét.
Hát igen, a nőknek az operacionalizációs (vagy definíció-gyártási) képességük eléggé fejletlen - tisztelet a kevés kivételnek.
Én pl. meg tudom mondani, hogy miért tetszik egy kép vagy zene, miért ízlik egy étel. A nők ehhez képest megelégszenek egy "csak"-kal, vagy ami ugyanaz: magával az okozattal magyaráznak.
Úgyhogy nyilván nem is tudják, legfeljebb érzik. Nem kell sokat bánkódni, egy férfi legalább tudja, mi nem jó, és így legközelebb nem követi el ugyanazt a hibát.
Egyszerűen nem sportemberek azok a sportolók, akik a szabályokkal határolt küzdelemből kilépve, emberi mivoltukból kivetkőzve az ellenfelet ütik. Az ilyeneket lehtőleg minél hosszabb eltiltással kell büntetni. Szar emberek.
Pontosan.
Lelepnek, es mondanak valami nagyon fals szoveget. (Az en esetemben: "Nem illunk ossze!") Nem tudom elhinni, hogy ez valos indok lehet ket es fel ev utan.
A miertekre is van otletem:
1) Mert ok sem tudjak, hogy mi a gond, csak azt tudjak, hogy valami nem koser. (Az en esetemben szerintem ez jatszik be)
2) Nem akarjak megmondani
a, udvariassagbol
b, nem akarnak megbantani (ez ketto majdnem ugyanaz.)
Az lenne a legjobb, hogyha elmondanak, hogy az embergyereke mit baszott el, mert abbol esetleg tanulhat.
A f@szt jó az esküvő, egyetlen pozitívum, hogy lehet jót zabálni, meg kritizálni haverokkal a vendégeket. :-) De amúgy sajnos többségük nyál és giccs... :-(
Illetve még jobb megoldás: küldj mail-t, erre válaszul megadok neked egy login-t és egy jelszót egy "saját" ftp-oldalról, ahonnét gyorsan, macera nélkül letöltheted.
Most nincs fenn az anyag, de hétfőn ki tudom tenni. Végül is gyorsabb, mint a postai megoldás.