Az ajtot be lehet csukni, nade ebben a szép tavaszban? Huzza meg magát a szomszéd kutyája. Már igen jol érti, ha megrázom a söprüt....Egyszer a fiam a közelébe settenkedett, és egy nagyot ráorditott, azota nem jön át, ha itthon van. Én nem tudok akkorát orditani, és van két macskám is rendszerint a diofán...na meg a macskakaja, mi vagyok én, Robert bácsi? Nehéz teher vagytok ti nekem....
Feltételezve, hogy komolyan irtad: a sintéreket semmi esetre se! Az a kutya kinhalálát jelentené. Pedig még nem követett el semmit, csak aggódsz, hogy a madárkának valami baja lesz.
Megoldás: -biztosan eltudod helyezni a madárkalitkát biztonságos helyre, pl. bazárod valamelyiik szobába.
- nyilván meg lehet akadályozni a kutyát, hogy ne menjen be a lakásodba. A keritésen esetleg átjön, de hát a lakásajtót csak be tudod csukni?
Kedves Lakka!
Megértem a szempontjaidat, de sajnos nem tudok azonosulni velük, mert jelenleg a szomszéd kutyával(kollega) vivok nagy csatákat. Ha én hátramegyek a kertembe, ö átfurja magát a keritésen, bemegy a lakásomba, és a kismadaram kalitkáját cincálja. Szegény madárka szerintem még egy sokkot nem bir ki. Hiába pofázok a szomszédnak, igy csak a jo istenben, vagy egy kamionban bizhatok. Mit tehetnék, a sintéren kivül? A szomszéddal nem lehet beszélni, 100 éves.
Köszönöm tárgyilagos észrevételeidet.
Azonban:a Fidesz-politika és az élővilág viszonya mégis katasztrofális, nem csak az én esetleges érzékenységem láttatja annak.
A tények: 98-ban, (a Horn-érában)megszületett végre az állatvédelmi törvény. Jött a kormányváltás, és kiderült, hogy a törvényt sok súlyos esetben nem tartják be (pl. állatszállitmányok, tartási körülmények stb.). És hiába van törvény, nem hoztak hozzá végrehajtási utasitásokat, ami náélkül viszont nem működőképes. Az Orbán-kormánynak 4 év nem volt elég arra, hogy ezeket meghozza, pedig a kormányzat alapvető feladata a meglévő törvények betartatása. Ráadásul: nálunk évente sok ezer kutyát és cicát ölnek meg állatkisérletekben (a legtöbbje nem indokolható orvosi szempontból), mivel , sajnos , az állatvédelmi törvény kaput hagy erre. Nyugaton ez már tilos. Ezért ellenzéki képviselők, Szili Katalin és Hegyi Gyula, beadtak egy módositó inditványt, amely ezt nálunk is megtiltotta volna, és más vonatkozásban is szigoritotta volna az állatvédelmi törvényt. Mit gondolsz, mi lett a sorsa? Eltaláltad: a kormánykoalició még csak tárgyalásba sem vette, mint a legtöbb ellenzéki inditványt.
Igy, aki azt szeretné, hogy ne kinozzanak halálra sokezer ártatlan, befogott állatot a következő években, annak nincs mit tenni, mint az ellenzéket támogatni. (Vagyis a kormányváltókat).
Szép szövegeket mindig lehet mondani a jövőről, határokon túli magyarokról, nyugdijasokról és sok mindenről. De én inkább az élet-halál kérdések szerint döntök, és a tettek szerint.
Háát, az SzDSZ-t most tényleg bezárták a választási eredmények, de az MDF-et, meg épp ezek az eredmények szabadították ki!
Már látok lelki szemeim előtt, egy 15%-os MDF-et, egy 20%-os Fideszt, egy 7%-os Miép-et, és egy 6%-os Centrumot.
Isteni lesz nézni, ahogy lehazaárulózzák egymást:-)))
Szerintem a két párt jobb, mint az egy párt. Ök mindig meg tudtak egyezni, Iboly néha halvány kisérletet tesz egy kicsit artikuláltabb párt létrehozására, de ahogy az SZDSZ örökre az MSZP foglya marad(:OOOO), ez itt a káröröm) az MDF is örökké a Fidesz foglya marad. Persze az örökké természetesen idöleges.
Azt hiszem a nai nap egy kicsit átrajzolta a topikomat. Szervezödik jelenleg két jobb oldal is. Az egyik a Varga féle, a másik a Fidesz féle, de még semmit sem tudni, erre vidéken meg éppen nem.
Nagyon vicces:-(((
Tudod, a becsapott, csalódott hívek, nagyon bosszúállóak tudnak ám lenni!
Ettől a hajcihőtől, képes ám lemenni, a Fidesz népszerűsége, az MDF alá, és csak néznak majd bambán, hogy mi történt:-)))
Az ugyi már eldőlt, hogy jogilag, az Iboly hülyét csinált a nagytestvérből, és fele-fele arányban kell osztozni a lóvén:-))) Lehet, hogy rövid időn belül, a szavazatokon is!
Pokorni?
Nem Orbán, azt ugye tuggyuk, Ő a Fidesz elnöke:-)))
Eddig minden választás után, három napon belül végeredményt lehetett hirdetni!!!
Pedig hidd el négy évvel ezelőtt, a szocik is nagyon meglepődtek:-)))
Dehát kinek vannak itt hiu reményei? Szerintem senkinek. Nem is nyüzsög senki a Kunczén kivül. Ja a Lovas izgul egy kicsit, de a Lovas nem Orbán! Az aztán végkép nem.
Nekem állampolgári jogom kekeckedni, a politikusnak, pedig kötelessége az indulatokat, hiú reményeket lehűteni!
Ha a Fideszből egyetlen mérvadó politikus kimondaná, hogy gyerekek, ez hülyeség, akkor már régen túllennénk rajta. De valami általam nem ismert, de gyanított okból, nekik ez így jó:-(((
Változatlanul nem értem. Van a bizoccság és müköd. Eccer meg abbahaggya és ha a jövö nem is, de valami elkezdödik. Mi köze ennek a lázongo tömeghez, amelyik egy jot bögött, és visszaült az iskolapadba. Jövö jegelve 4 évre. A bizoccság önállo. Istenem. Ilyenek. Te is tudod, hogy állampolgári jogod kekeckedni. Ezt hivják demokrácdijának asszem. Nem biztos.:-)
Ha nem lesz béke, akkor az ugye nem a baloldal bűne?
Bele kéne nyugodni a választási eredményekbe, és elkezdeni elemezgetni, a bukás okait! Ezt szokták csinálni, a demokratikus pártok, ebben a helyzetben. Ígyis, az egyik legsikeresebb bukás a tietek! Úgy buktatok, hogy egy kicsit azért mégis nyertesnek érezhetitek magatokat!!!
Megszoríthatjátok, a kormányt, lesz súlya, az ellenzéknek, mit akartok még?
Miért nem lehet, a választójogi törvény hibáit, a parlamentben elemezgetni? Minden reálisan gondolkodó ember tudja, hogy nincs a világnak bírósága, amelyik egy ilyen törvényt visszamenőleg megváltoztatna!!! Miért hülyítik, a tudatlan buta híveiket? /nem úgy gondolom, hogy mind tudatlan, és buta, csak azokat lehet hülyíteni:-)))/
Nézz körül, itt az indexen, milyen rémálmokat írnak egyesek?:-((( Meg kéne már simogatni a buksi fejüket, és lenyugtatni őket!!!:-)
Jobb oldalon minden megtörtént, aminek meg kellett történnie, ne várj izgalmakat. Azért a damoklész kardja mindig ott lesz, mert ez a tömeg nagyon azonosult a vezetöjével. SZVSZ Orbánnak sem volt könnyü koloncként Torgyánnal, és csatlosként Csurkával. Ez többé nem lesz gond. Nem ártott a vidéknek egy kis suska, ugyis ritkán kapnak. Az én házam elött(bucsui ut) 12 éve robognak a kamionok, csak Orbán adott pénzt az elkerülö utra. Csodálkozol, ha szeretjük? Most majd BPest jön. Talán igy van jol. 4 év vidék- 4 év Budapest.
Én azért nem bizom ennyire a békében. Mér az a totoszelvény is sok bukkanot takar.
Nem emléxem, hogy azokon, a majálisokon valaha lett volna valamilyen atrocitás. És nem hiszem, hogy többen lennének, mint tavaj, tavajelőtt, meg azelőtt!
Én szerintem, most négy csendes kellemes év jön, amikor megint végre mindenki, gondolhat, és mondhat azt amit akar!!!
Az ellenzék kritizálhat, az a dolga, nem fogja senki érte lehazaárulózni, A politikai posztokon, Miniszter, Államtitkár stb. olyanok lesznek, akik értenek is hozzá /ugye nem kell, a kisgazda minisztereket felsorolnom:-)))/ Végre gatyábarázzák Budapestet, mert kicsit több pénz, és energia ment el a csatára, mint amennyi arra kellett volna, hogy jól csinálják!
Nem zászlóátadásokra, és ünnepségek tömkellegére fog elmenni a pénz, hanem oda, ahol tényleg hasznosul.
Szóval rendben lesz itt minden, ne féltsd őket:-)))
Sokkal izgisebbnek tartom a jobboldalt!!! Mi fog most ott következni? Hány frakció jön ki a 188-ból?
Nézd. Ö már 90 éves, Orbán még a fele sem. Világ életében kompromisszumokat kötött. Ez mindent megmagyaráz. Arra gondoltam, igy kéne élnünk. Azt hiszem, bennem is van hiba, vagy inkább sérelem, de a másik oldal?... Hát ott is. Azt nem tudom, mikor nyugodna le a liberális, balos oldal. Most olyan idök jönnek, amikor rájuk fog járni a rud, és átélhetitek az általatok eddig irt átkozodásokat. Most nem feltétlen rolad van szo. Jön a május elseje, nagy tömegek a bal oldalon.... Mi lesz? Ki fékezi meg?
Olvastam.
Mind a két oldalt megdícsérte:-)))
Pontosabban, mind a két oldal ki tudja belőlle olvasni a saját dícséretét, és a másik megfeddését:-)))
Tud az öreg!
Tényleg, Őt mindenki tiszteli? Talán pont ezért:-)))
Ha ennyire nem akarod látni az orrod elött lévö tényeket, olvasd el a Népszabadság mai számában Habsburg Otto levelét, akit azt hiszem mind a két oldalon tisztelünk. Érdemes. És azt hiszem rájössz, hogy te legalább annyira meg vagy vezetve, csak nem olyan nyilt, egyenes beszéddel, ahogy azt Orbán szokta, hanem egy kicsit sunyibban.
A kicsike kis szellemi diktatúra is diktatúra!!!
És az bizony már meg is valósult!
Ha így maradt volna, akkor még négy év mulva is két évre lennénk az Eu-tól! /vagy egy kicsit messzebb:-(/
Azt értem, hogy nem szereted Orbán Viktort,mert ugy látom, hogy öt vagy szeretik, vagy utálják, de azt nagyon, átmenet nincs. Azért ez a böllér dolog egy kicsit leegyszerüsités.Gondolom, vegetariánus vagy, de azért abbol nem lehet messze menö következtetéseket levonni. Én falun éltem, december közepén minden hajnalban malacvisitásra ébredtünk. A falusi embernek nem hoztak párizsit, kolbászt, maga készitette el a gyár helyett. Ha valaki igy nö fel, nem csinál nagy ügyet belöle, végképp nem lehet az az olvasata, hogy véreskezü diktátor.
A fiatalok azért hallgatnak rá, mert ért a nyelvükön, és betölti azt a nagy ürt, amiröl itt többen beszélnek. Én nem becsülném le a fiatalokat. Lehet, hogy a látszat más, de nagyon is igénylik azt, hogy hozzájuk szoljon valaki, hogy kellenek valakinek, hogy néhány dolog nekik lett kitalálva(diákhitel, lakáskölcsön, gyes,gyed). Minden (fiatal)réteg kapott valamit.
Nem vagyok biztos benne, hogy a fejlödés ilyen ütemben folytatodhat. Csak abban bizhatunk, hogy mire igazán megtorpan, mi egy olyan közösségen belül leszünk, amelyik megvéd a sulyosabb csapásoktol. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a mostani viszonyok 50,100 év mulva egyáltalán nem állnak fenn. Az emberi ego nem sokáig türi a zombisodást.
Mégis nagyon fontosnak tartom, hogy a csatlakozásban a nemzeti érdekeink legalább is ne nagy csorbát szenvedjenek, és erre Orbán Viktort alkalmasabbnak találtam volna, mint Medgyesit.
És még egy, a diktátor. Azt hiszem sok emberben zsigeri félelmek élnek a háborutol, ami teljesen érthetö is. De a diktátorok csak egyik vonása kétségtelen meglévö hajlamaik, mindenképpen kell egy környezet(hadsereg, stb), ahol meg lehet valositani. Ugye senki nem gondolja, hogy 2 évvel az EU elött most ilyen környezetben élünk?
Az egész ijesztgetés attol tartok, csak egy célt szolgált: a lehetö legtöbb embert elforditani a Fidesztöl, és igy már korán sem olyan szép a csecsemö fekvése, és ugy érzem a baloldali,és liberális értelmiség ebben elég csufos szerepet játszott.
Az eredeti felvetésre visszatérve elmondom, hogy én miért nem követem Orbánt és a mai Fideszt, és hogy miért unszimpatikusak.
Mert az élővilággal szemben érzéketlen, uralkodói, kegyetlen szemléletet képviselnek és terjesztenek.
Eredetileg a Fidesz elég szimpatikus volt, Orbánt is tiszteltem, ott voltam az első nagy fellépésén,89. márc. 15-én.
De mindig volt benne valami taszitó.
Akkor lett világos, amikor még 90-ben egy interjúban elmondta, hogy szeret a falujába visszajárni disznóölésekre, és ő is szivesen böllérkedik. Ezt szereti.
A Fidesz-politika valóban érzéketlen és kegyetlen volt, ami összeillik a mai vezetőik lelkületével. Áder pl. minden évben a fővédnöke a nagy magyar sporthorgész-versenynek, és ő is lelkesen öli sportból a halakat.
Ha semmi más baj nem lenne a politikájukkal, akkor ez is bőven elég, hogy a legminimálisabb támogatást se adjak nekik.
De ott van még a közismert, sok minden más is.
tényleg betöltöttek egy űrt a sok fiatal számára, akik szeretnének lelkesedni, és egy "csapathoz" tartozni. Alaposan visszaélnek vele.