Keresés

Részletes keresés

Abszolút Nulla Creative Commons License 2002.04.26 0 0 31
hosszú várakozással fog eltelni számodra ez a négy év...
Előzmény: ptiszai (26)
dzsászti Creative Commons License 2002.04.26 0 0 30
Hat igen, Eu tagkent majd lehet kormanyokat buktatgatni. De addig Viktor nem engedi a frakciojanak (es az MDFnek sem), hogy bukjon MP. Egy-ket kisebb erofitogtatast el tudok kepzelni, de kormanybukta 2004-ig biztos nem lesz. Utana pedig akar ki is varhatjak a 2006-ot. Ok fiatalok, van idejuk...Es sokkal egyszerubb egy valasztasok utani nagyobb, mint egy buktatas utani minimalis tobbseggel kormanyozni.
Előzmény: ptiszai (28)
Triumphator Creative Commons License 2002.04.25 0 0 29
Kedves topictársak,

élvezzük inkább az interregnum gyönyöreit... Soha csendesebb napokat itt a polforumon.

Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 27
Csak a Te kedvedért még néhány pillanat.

Ha 0, akkor 0. Csak azt kérném, hogy az ügyet mindenki próbálja meg a demokratikus játékszabályoknak megfelelően kezelni! Akkor a nagy bukta is csupán természetes kis bukta lesz, és nem tragédia.

Jóccakát!

Előzmény: ptiszai (26)
Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 25
Remélem értékeled, hogy hozzászólásaimmal (minőségtől kérem eltekinteni) segítettem életben tartani a topicot.
Most pedig jóccakát mindenkinek.
Előzmény: mirmurr (-)
Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 24
Válaszaim:
1. Nem tudom megjósolni, hogy meddig, mint ahogy azt sem, hogy milyen választási csalások fognak még napvilágra kerülni és hogy azok melyik pártot fogják érzékenyen érinteni. Egyenlőre egyről tudok.
2. A Fidesz is kihúzta valahogy, pedig az FKGP sem volt piskóta.

Ma ez a helyzet. Ha változik, akkor majd a változások függvényében én is változtatok a véleményemen. Mert engem nem köt párt, sem vakhit.

Előzmény: almaewoe (23)
almaewoe Creative Commons License 2002.04.25 0 0 23
Az a baj, hogy úgy látszik te sem vetted észre mint ahogyan Megyó sem, de ahogyan Kovács és Kuncze viszont észrevette

10 vagy 8 vagy bármi, szóval 10 mandátum alatt a többség szinte semmit nem ér.

Csak ezt valahogy nem akaródzik elismerni
De el akaródzik ismerni, hogy a mai állás szerint a maszop-szadesznek több mandátuma van.

1. kérdés: Meddig???? naponta fogy ugyanis, ahogyan a választási disznóságok napvilágra kerülnek.

2. kérdés: Ha még így is maradna pár mandátum, az meddig elég a kormányzáshoz egy olyan párttal mint a szadesz.

Előzmény: Amocsok (20)
Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 22
Legyen nyolc!
De ha egy, attól az egy még egy. Az se nem 0. (Demokráciában!)
Előzmény: ptiszai (21)
Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 20
"Nem akar istt senki válságot. Pont ezért lenne jó, ha ez a kormány(mármit a maszop) hamar bukna. Akkor ugyanis újabb választások lennének."

Hát ezt Te minek tartod?

A Fidesz és az MDF azt ígérte, hogy minden a nemzet felemelését (blablabla) szolgáló ügyben konstruktív lesz. Akkor mi a gond? A kormány így nem szórhat a parlament elé olyan törvényeket amiket az előző négy évben (sőt! 12) erőből átvittek. Ennek akár örülhetnénk is. Te is, meg én is.

"Most ugyanis nem sikerült eldönteni, hogy ki az erősebb"
De igen. 10 mandátum. Csak ezt valahogy nem akaródzik elismerni.

A csalásokat hanyagoljuk! Eddig egy bizonyított van, az sem azon az oldalon. (Vagy már nincs jogállam? Ki vezeti ezt az országot?)

Előzmény: almaewoe (17)
jegec Creative Commons License 2002.04.25 0 0 19
Most egy darabig nem írigyellek. Nehéz dolgod lesz védeni a védhetetlent.

Igaz, magamat se írigylem, elviselni ezt a néhány hónapot, amíg ezek itten garázdálkodni fognak.

Előzmény: pindiy (14)
pindiy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 18
Hát ne sürgesd azt a bukást, ugyis rohan az idő, pillanatokon belül itten van a 2016-os választás.
Oszt lehet, hogy azt akkor tényleg el fogják bukni::))
Előzmény: almaewoe (17)
almaewoe Creative Commons License 2002.04.25 0 0 17
Nem akar istt senki válságot. Pont ezért lenne jó, ha ez a kormány(mármit a maszop) hamar bukna. Akkor ugyanis újabb választások lennének. És akkor talán nem lehetne ekkorát csalni. És akkor tényleg lenne valahol valamelyik oldalon egy meggyőző többség. Ez a mostani állapot senkinek nem jó. Ha a Fidesz-MDF lenne ugyanebben a helyzetben ugyanezt mondanám (persze azért drukkolnék nekik). DE nincs racionalitása egy ilyen kis többséggel vezetett kormánynak. Hamarosan kormányozhatatlanná válna(válhat) az ország.

Ezért lenne szerintem tisztább egy új választás. Most ugyanis nem sikerült eldönteni, hogy ki az erősebb, kit akanak többen. (eltekintve attól, hogy tudjuk mindannyian, ezek a választások nem voltak teljesen tiszták)

Előzmény: Amocsok (15)
almaewoe Creative Commons License 2002.04.25 0 0 16
Az igéretek betartására meg van a pénz

Pl. ott van Megyó magánvagyona. 5 milliárd jó sok mindenre elég :))))

A többi elvtárséról már ne is beszéljek. Akik szó szerint privatizálták az országot. A saját maguk tulajdonába. No meg aztán Soros is adhatna...

Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 15
"Reméljük most max. 4 hónap."

Nem tudtam még elfelejteni azt a rinyálást, amit a kormánypárti ismerőseim akkor produkáltak, mikor Torgyán csinálta a műsort és még nem lehetett tudni, képes lesz-e a koalíció kormányon maradni.

"- Azt azért Te sem kívánhatod, hogy válság legyen? Hát az borzasztó lenne!"

Most meg milyen könnyedén lehet erről is csevegni.

Előzmény: almaewoe (11)
pindiy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 14
Az igéretek betartására meg van a pénz.
Ott az a rengeteg kinlévőség, vegyépszer, állami gazdaságok, csak be kell hajtani::))
Előzmény: jegec (13)
jegec Creative Commons License 2002.04.25 0 0 13
Ezt az igazi szívás most nekik. Be kell tartani az igéreteket.
Ajaj, főhet az elvtársak feje, nem ezt várja tőlük a nyugati tőke és a New York-TelAviv tengely. :-)
Előzmény: pindiy (12)
pindiy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 12
A nyerésig szivatta::))
Előzmény: jegec (4)
almaewoe Creative Commons License 2002.04.25 0 0 11
Szerintem teljesen mindegy, hogy most megfordul-e az eredmény vagy sem. Ezzel a kis többséggel eleve bukásra van ítélve a mszopszadesz kormány. Meg aztán a szadesz egy fekete ló. Teljesen kiszámíthatatlan (mondjuk a maszop szerintem jobban kiszámítható párt). Szóval azért is volt nagyon erőltetett a mosoly Kovácselvtárs arcán vasárnap este,, mert pontosan tudja, hogy ez a 10 mandátumos többség édeskevés. Kovács nem hülye és ismeri a szadeszt. Tudja, hogy bármelyik pillanatban hátbatámadhatják és az valószínüleg (mellesleg teljesen jogosan) b@ssza a maszop csőrét, hogy ez a szadesz a maga kis 5,5 "éppenhogy" százalékával azt játssza, mintha ők nyerték volna a választásokat és most valószínüleg követelőznek.

Szóval tök mindegy mi lesz. A Fidesznek és az MDF-nek csak nyugodtan hátra kell dőlnie és kéynelmesen végignéznie, hogy hogyan buktatják meg saját magukat maszopék és szadeszék.

A legszebb viszont az az egészben, hogy Kováccsal és Kunczéval ellentétben Megyó fel sem fogta, hogy mennyire semmire nem elég ez a többség és tényleg azt hiszi, hogy ők ezt a következő négy évet kihúzzák.

Először 40 év.

aztán még 4 év.

Reméljük most max. 4 hónap.

Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 10
Nem tudom mit akartam sugallni, ezért most kicsit konkrétabban.
Ha kiderülne, hogy valóban rés van a törvényen (pl. több értezmezési lehetőség?), akkor azt természetesem be kell tömni, és a következő választáson már azt kell alkalmazni.
Ez a választás már lezajlott. Sőt! Már több választás is így, ezekkel a szabályokkal zajlott le.
Persze azt valamennyire el tudom fogadni, hogy akinek ettől a választási eredménytől a nemzethalál víziója tolul az agyába, az próbál valami kapaszkodót keresni.
Azokról meg szó se essék, akik saját egzisztenciájukért (hatalmukért) remegnek.
Előzmény: mirmurr (9)
mirmurr Creative Commons License 2002.04.25 0 0 9
A baj nem itt van mint amit sugallni próbálsz.
Ez a törvényi környezet itt sunnyog mint a taposóakna, és most ráléptek.
Nem is akarom minősíteni a következményeit, mert mind rossz.
Előzmény: Amocsok (8)
Amocsok Creative Commons License 2002.04.25 0 0 8
Üdv!

Erre számítottam.
De, hogy érdemben is ...

Attól, hogy holnaptól megváltoznak a foci szabályai és mondjuk eltörlik a lest, attól a tegnapi lesgól még nem lesz érvényes.
Legföllebb sóhajtozhat a szurkoló, hogy de jó lett volna, ha már tegnap is ez lett volna a szabály!

mirmurr Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7
Lehet, de minél többet olvasom ezt a beadványt, annál több érvet fedezek fel benne.
Előzmény: forumromanum (6)
forumromanum Creative Commons License 2002.04.25 0 0 6
Megszívja! Kormányoznia kell. Az "állampolgári beadvány" kamu, nyammognak rajta pár napot, azzal vége. A három nap ennek a csodának szupertupír.
mirmurr Creative Commons License 2002.04.25 0 0 5
Én tudom, hogy kit kéne megszívatni, de nem ez a kérdés.
Ha patetikus ( nem hülyepatikus ) lennék akkor azt kérdezném, na de kit választott a magyar nemzet?
Előzmény: pindiy (3)
jegec Creative Commons License 2002.04.25 0 0 4
Hát a második fordulóban az MSZP-t alaposan megszivatta.
Előzmény: pindiy (3)
pindiy Creative Commons License 2002.04.25 0 0 3
A magyar nép bölcs, tudta kit kell megszívatni.
Meg is szívatta::))
mirmurr Creative Commons License 2002.04.25 0 0 2
Szerintem bánat van. Reggel a 6-os híreken csak röhögtem, de Gennyes Kovács fél hét utáni dumája már megalapozta, hogy el van kurjantva a visszaléptetés.
Előzmény: jegec (0)
jegec Creative Commons License 2002.04.25 0 0 0
Szopni fognak inkább. Most még csak beszartak.
mirmurr Creative Commons License 2002.04.25 0 0 topiknyitó
Itt sok olyan okos ember van, aki nyesi vágja a választójogot.
Leegyszerűsítem a kérdést? Megszívja a szadesz vagy nem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!