Hat igen, Eu tagkent majd lehet kormanyokat buktatgatni. De addig Viktor nem engedi a frakciojanak (es az MDFnek sem), hogy bukjon MP. Egy-ket kisebb erofitogtatast el tudok kepzelni, de kormanybukta 2004-ig biztos nem lesz. Utana pedig akar ki is varhatjak a 2006-ot. Ok fiatalok, van idejuk...Es sokkal egyszerubb egy valasztasok utani nagyobb, mint egy buktatas utani minimalis tobbseggel kormanyozni.
Ha 0, akkor 0. Csak azt kérném, hogy az ügyet mindenki próbálja meg a demokratikus játékszabályoknak megfelelően kezelni! Akkor a nagy bukta is csupán természetes kis bukta lesz, és nem tragédia.
Válaszaim:
1. Nem tudom megjósolni, hogy meddig, mint ahogy azt sem, hogy milyen választási csalások fognak még napvilágra kerülni és hogy azok melyik pártot fogják érzékenyen érinteni. Egyenlőre egyről tudok.
2. A Fidesz is kihúzta valahogy, pedig az FKGP sem volt piskóta.
Ma ez a helyzet. Ha változik, akkor majd a változások függvényében én is változtatok a véleményemen. Mert engem nem köt párt, sem vakhit.
"Nem akar istt senki válságot. Pont ezért lenne jó, ha ez a kormány(mármit a maszop) hamar bukna. Akkor ugyanis újabb választások lennének."
Hát ezt Te minek tartod?
A Fidesz és az MDF azt ígérte, hogy minden a nemzet felemelését (blablabla) szolgáló ügyben konstruktív lesz. Akkor mi a gond? A kormány így nem szórhat a parlament elé olyan törvényeket amiket az előző négy évben (sőt! 12) erőből átvittek. Ennek akár örülhetnénk is. Te is, meg én is.
"Most ugyanis nem sikerült eldönteni, hogy ki az erősebb"
De igen. 10 mandátum. Csak ezt valahogy nem akaródzik elismerni.
A csalásokat hanyagoljuk! Eddig egy bizonyított van, az sem azon az oldalon. (Vagy már nincs jogállam? Ki vezeti ezt az országot?)
Hát ne sürgesd azt a bukást, ugyis rohan az idő, pillanatokon belül itten van a 2016-os választás.
Oszt lehet, hogy azt akkor tényleg el fogják bukni::))
Nem akar istt senki válságot. Pont ezért lenne jó, ha ez a kormány(mármit a maszop) hamar bukna. Akkor ugyanis újabb választások lennének. És akkor talán nem lehetne ekkorát csalni. És akkor tényleg lenne valahol valamelyik oldalon egy meggyőző többség. Ez a mostani állapot senkinek nem jó. Ha a Fidesz-MDF lenne ugyanebben a helyzetben ugyanezt mondanám (persze azért drukkolnék nekik). DE nincs racionalitása egy ilyen kis többséggel vezetett kormánynak. Hamarosan kormányozhatatlanná válna(válhat) az ország.
Ezért lenne szerintem tisztább egy új választás. Most ugyanis nem sikerült eldönteni, hogy ki az erősebb, kit akanak többen. (eltekintve attól, hogy tudjuk mindannyian, ezek a választások nem voltak teljesen tiszták)
Nem tudtam még elfelejteni azt a rinyálást, amit a kormánypárti ismerőseim akkor produkáltak, mikor Torgyán csinálta a műsort és még nem lehetett tudni, képes lesz-e a koalíció kormányon maradni.
"- Azt azért Te sem kívánhatod, hogy válság legyen? Hát az borzasztó lenne!"
Most meg milyen könnyedén lehet erről is csevegni.
Ezt az igazi szívás most nekik. Be kell tartani az igéreteket.
Ajaj, főhet az elvtársak feje, nem ezt várja tőlük a nyugati tőke és a New York-TelAviv tengely. :-)
Szerintem teljesen mindegy, hogy most megfordul-e az eredmény vagy sem. Ezzel a kis többséggel eleve bukásra van ítélve a mszopszadesz kormány. Meg aztán a szadesz egy fekete ló. Teljesen kiszámíthatatlan (mondjuk a maszop szerintem jobban kiszámítható párt). Szóval azért is volt nagyon erőltetett a mosoly Kovácselvtárs arcán vasárnap este,, mert pontosan tudja, hogy ez a 10 mandátumos többség édeskevés. Kovács nem hülye és ismeri a szadeszt. Tudja, hogy bármelyik pillanatban hátbatámadhatják és az valószínüleg (mellesleg teljesen jogosan) b@ssza a maszop csőrét, hogy ez a szadesz a maga kis 5,5 "éppenhogy" százalékával azt játssza, mintha ők nyerték volna a választásokat és most valószínüleg követelőznek.
Szóval tök mindegy mi lesz. A Fidesznek és az MDF-nek csak nyugodtan hátra kell dőlnie és kéynelmesen végignéznie, hogy hogyan buktatják meg saját magukat maszopék és szadeszék.
A legszebb viszont az az egészben, hogy Kováccsal és Kunczéval ellentétben Megyó fel sem fogta, hogy mennyire semmire nem elég ez a többség és tényleg azt hiszi, hogy ők ezt a következő négy évet kihúzzák.
Nem tudom mit akartam sugallni, ezért most kicsit konkrétabban.
Ha kiderülne, hogy valóban rés van a törvényen (pl. több értezmezési lehetőség?), akkor azt természetesem be kell tömni, és a következő választáson már azt kell alkalmazni.
Ez a választás már lezajlott. Sőt! Már több választás is így, ezekkel a szabályokkal zajlott le.
Persze azt valamennyire el tudom fogadni, hogy akinek ettől a választási eredménytől a nemzethalál víziója tolul az agyába, az próbál valami kapaszkodót keresni.
Azokról meg szó se essék, akik saját egzisztenciájukért (hatalmukért) remegnek.
A baj nem itt van mint amit sugallni próbálsz.
Ez a törvényi környezet itt sunnyog mint a taposóakna, és most ráléptek.
Nem is akarom minősíteni a következményeit, mert mind rossz.
Attól, hogy holnaptól megváltoznak a foci szabályai és mondjuk eltörlik a lest, attól a tegnapi lesgól még nem lesz érvényes.
Legföllebb sóhajtozhat a szurkoló, hogy de jó lett volna, ha már tegnap is ez lett volna a szabály!
Én tudom, hogy kit kéne megszívatni, de nem ez a kérdés.
Ha patetikus ( nem hülyepatikus ) lennék akkor azt kérdezném, na de kit választott a magyar nemzet?
Szerintem bánat van. Reggel a 6-os híreken csak röhögtem, de Gennyes Kovács fél hét utáni dumája már megalapozta, hogy el van kurjantva a visszaléptetés.