Ezt ismerted, bíztál benne. Sajnos régi technológia, a festékszalag az is beszáradós fajta. Anno még töltögettük írógépszalaggal, de ugye olyan sincs már a világon.
Biztos van valaki, aki még ugyanúgy ragaszkodik hozzá, és hajlandó megvenni tőled.
És keress valami gazdaságos lézert. Az nem szárad be.
KÖSZÖNÖM, DE KETTŐ VAN. aZT NEM TUDOM ELDÖNTENI, TÖBBEK KÖZÖTT, HOGY A SZALAG A ROSSZ, VAGY A FEJ KOPOTT/kapszlok/. Amelyiket most vettem, persze használtan, az működik, de nem igaz hogy két utángyártott szalag is gyengén van festékezve
Környékünkön volt két hely ahol nyomtattak, mindkettő megszünt. Bepöccentem vettem ezt az FX-et Tintásom van, de annyi levelet már nem irok hogy ne száradna be a tintája
Van FX_1050-m Önteszt vagy nyomtatásnál keményen bal végállásban és füttyent kettőtt
Régi gép, de emlékeim szerint fejcsere már volt rajta
Semmi pénzért vettem egy másik használtat. eLADÓ ELÖTTEM TÉPTE FEL A RÉGEN VETT, DE használatlan festékszalagot. Nem egy világrengető volt az önteszt, de gondoltam veszek új szalagot
Felújitott szalaqgal sem jobb. Lehet kopott a fej
Elővettem a régi FX-et és teszteltem
Levettem a fejet, kihúztam a szalagkábelt is
Tökéletesen eljátszotta a nyomtatást
Ha visszarakom a fejet, szalagkábel nélkül, azonnal balra el és lemerevszik
Nem keveset vizsgáltam de nem látom hol lehet a hiba
Nagyitóztam a felső vezető csapokat, nem kopottak. Ami nem tecc, hogy mivel alúlról két laprugó nyomja a fejet, kézzel nyomva rugózni tudna
Ha lenyomom a fejet ugyanez a tünet
Másik , lényegesebb kérdésem, mivel lehetne átfesteni a szalagot. Nagyon átlátszó az utángyártott, sőt a régi szalagom jobban nyomtatott mint az új
Tipikus FX 1050/850 hiba: a nyomtatófej-tartó/pozicionáló csapok/furatok kikopnak, és a fej vízszintesen lötyög. Emmiatt irányváltáskor a myomtatófej tűi beleakadnak a nyomtatószalagba -> a léptetőmotor kiakad, a nyomtató "lefagy". Nem tudok arról, hogy a gépkönyv közölné a "BEEP kódokat" :-) A lényeg a megoldás: a nyomtatófej pozicionáló furatai és a bakok (tüskék) közti rést ki kell hézagolni. A nyomtató márkaszervíztől ellesett megoldás (annó 1989) lecsípett gemkapocsdarab beszúrása a csap és a furat közti résbe. Általában csak a bal oldalon szükséges a hézagolás (ott eleve elliptikus a furat). Jut eszembe: előfordulhat még a nyomtatófej megvezető tengely koszolódása is (megszorulás), de ennek kicsi a valószínűsége ennél a típusnál. Azért a porcicákat, egyéb szemetet érdemes kitakarítani, mert a fénysorompót megzavarhatják. Feltétlenül megjegyzendő, hogy a fenti típushibával, valamint a szalagkábel-töréssel együtt is ez az Epson talán legmasszívabb nyomtatója. A cégemnél még mindig mennek '91-es évjáratú masinák...
EPSON FX-1050-es nyomtatóm rendszeresen megáll és 2 X 3-at füttyent.
A hiba úgy kezdődött, hogy mindig csak az első sort nyomta ki, aztán leállt. Gondoltam, hogy a fej alappozicióját érzékelő optokapu koszos lett. Megtisztítottam és szépen elindult, de korai volt az öröm, mert most meg 5-6 oldal után a fej valahol középen megáll, kétszer hármat füttyent és csak ki-bekapcsolás után hajlandó nyomtatni.
Van valakinek tapasztalata erről? Mi lehet a hiba?