Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Opi Creative Commons License 2004.09.03 0 0 151

Grrrrrrrrr. Hát rám is!

A vicc az egészben az, hogy egyrészt nem is tudok vezetni, másrészt meg az autót (amire ugye "tíznaponbelül kétszázezerforintotfizessbecsekken) réges régen eladtam!

Az első telefonbeszélgetéskor azt közölte a hölgy, hogy faxoljam el a fizetési felszólítást + az adásvételit, és kész. Elfaxoltam. Az x időszakra eső díjat kifizettem, azt is elfaxoltam.

Azt is mondta, hogy ha kérek visszaigazolást, akkor írjam rá, hogy hova. Ráírtam.

Majd egy hónapig nem küldenek SEMMIT! Ma megint felhívtam őket, erre közölték, hogy amíg a következő tulajdonos be nem megy vagy fel nem veszi velük a kapcsolatot, ADDIG AZ ÉN TARTOZÁSOM!

Hát a JQA!!!!! az!

És hogy ezt miért nem közlik, azt a fene se tudja!

Egyszer megjelent volna a behajtó és pattog??? Vagy mi történt volna, ha nem hívom fel őket?????

Ráadásul én menjek a következő tulaj után és üldözzem, hogy fizesse be?????????

HÁT AZ ÉN DOLGOM EZ??????

Van egy érvényes adásvételim, és ÉN KERÍTSEM ELŐ A FIZETŐT!!!!!

Hát az és oda, amire gondolok.

Mindezt a kétszázezret pedig azért, mert összetörték az autót jobbról, balról, és még a troli is belement? (Ja, meg azért, mert a kedves házigizinek nem üzlet bejelenteni minket, és így nem parkolhatunk kártyával a saját házunk előtt.)

ha jár erre esetleg ügyvédféle, meg tudná nekem mondani, hogy jogos-e, hogy rajtam követelik a következő tuladonost? (Idézet a "hölgy"-től: már megjárták hamis adásvételikkel...) Hát bsszameg! Erről én tehetek?

Valamint van-e joguk rajtam számonkérni valamit, ami semmiképpen sem az én felelősségem?

(Arról a hangnemről, amiben a levelet írták, és amiben kommunikálnak az emberrel, már nem is beszélek, minimum arrogáns, de méginkább bicskanyitogató. Ja! és nincs kirakva fizető parkoló c. tábla! Illetve lehet, hogy volt, de több, mint egy éve egy jó nagy baleset következtében kidőlt egy táblaoszlop, elképzelhető, hogy az volt az, viszont azóta se rakott oda senki újat. (Parkolóóra meg persze eldugva a világ végén. (Ezt is csak azért tudom, mert azóta felkutattam, hogy van-e ilyen egyáltalán.....))

opinyanyus@felhúztammagam.hu

napkirály Creative Commons License 2003.10.12 0 0 150
szaasztok. Én is azért jöttem, hogy egységbe csábítsak mindenkit , akt irritál a fizető parkolás. - Parkolás pénzért, mindent megtehetnek.- Gyertek oda ott szervezkedünk. Csá
zordon_ Creative Commons License 2002.09.13 0 0 149
Új topic indult, ami a sok kicsi topciot ezen témában összefogná egybe.

A címe:

parkolás pénzért? Mindent megtehetnek?!?

Mindenki linkeljen át, hagyjuk ezt süllyedni.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.13 0 0 148
Mivel én törvénytisztelő állampolgár vagyok, ha nem volt cetli a műszerfalon, akkor nem kellett éppen venni, mert mondjuk vasárnap volt. Rajta van a képen egy hétfői dátum? Az sem baj, biztos átállították, mert kevesellik a jövedelmüket. Deák tér környékén megkérdeztem valamelyik parkolóőr párost, hogy állítható-e a dátumozás a fényképezőgépükben, mire nagy morcan azt mondták, hogy ugyan, dehogy.
Namost, megnézném én azt az órát, amit nem lehet átállítani.

Ezek éppen nem túl erős érvek, de a bizonyításhoz 100% kell (legalábbis remélem). Bizonyítania meg a mélyen tisztelt parkolási társ.nak kell, legalábbis asszem, mert ők állítanak valamit.

Két parkolóőr tanúsítja, hogy nem volt rajta cetli, és az összes körülmény teljesült? Akkor meg anyám-apám-öcsém-bátyám-nagymamám-én, 6-an tanúsítjuk, hogy a parkolóőr személyes szabadságomba korlátozva lefogott, hogy ne tudjak parkolójegyet venni. Annyit a mi szavunk is ér, mint az övék.

Három fényképet csinálnak? Mindahármon van rendszám? Nane. Akkor kirakok egy kellő méretű papírkát a műszerfalra, azt fotózza le úgy, hogy látszódjon rajta, hogy nem parkolójegy, és a rendszám is látszódjon.

(Nekem eddig nem sok bajom akadt a fizetőparkolással, de szívből utálom őket, úgy magát a dolog elméletét.)

Ja, és találják ki és bizonyítsák ők, hogy ki parkolta oda a kocsit.

mer9es Creative Commons License 2002.09.13 0 0 147
Hali !

jorabszolga

"Megállsz, nem fizetsz, elmész a kocsitól,...viccesgyerek leszedte."

Nos ezzel SZVSZ az a gáz hogy mostmár fényképeznek, többen járnak, én kettőt szoktam látni együtt, és hogy minden igényt kielégítsenek 3 fényképet készítenek a kocsiról és a műszerfalról...utána persze lehet majd érvelni hogy lecsúszott a cetli stb. de szerintem az már csak olyan kapálózásnak tűnhet...

"Ha annyian esküsznek Hans Regenkurtra"

Igen ez a Totalcaron jelent meg ahol egy jogász adta ezt a tippet többeknek, akit érdekel a teljes cikk itt na és persze itt is érdemes elolvasni :)

"Különben is, ha történetesen 1963-ban szerzted a jogsit"
Erre a hatóságok legjobb dumája hogy a törvény nem tudása nem mentesít a felelősség alól...

A bilincs az ül :) de még mindíg nem tom hogy kell leszedni... :))

Előzmény: Törölt nick (145)
BLASIUS Creative Commons License 2002.09.13 0 0 146
Mit lehet tudni a linkelt cikk szerinti perekről? Kiket perelnek? Én nem kaptam értesítést arról, hogy beadták volna ellenem a keresetet. Ez most csak a "nagyhalakról" szól, akik több száz ropival lógnak?

Jó lenne tudni aztán az első ítéletekről is, mert ezernyi dolog nem támasztja alá, hogy ezeknek a parkolósmaffiáknak igazuk lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.13 0 0 145
Örülök, hogy megindult a topic, de mit kell ezen ennyit idegelni?

Itt a (szerintem) jó módszer, a "legrosszindulatúbb" direkt-nemfizetőknek, de ezt már írtam 1-2x.

Megállsz, nem fizetsz, elmész a kocsitól, elintézed a dolgod, 4 óra múlva visszajössz, rajta a mikuláscsomag. Eldobod a francba, majd hazamész. Megvárod a néhány hónapot, mire kiér a lakásra a felszólítás. Visszaírsz, hogy te ugyan nem emlékszel, hogy egyáltalán jártál-e ott, de ha igen, akkor igenis biztos, hogy vettél parkolócetlit, mert te törvénytisztelő állampolgár vagy, de a cetli már nincs meg, (francért is lenne meg? Még csak az sincs ráírva, hogy ajánlott megtartani), szóval bizonyítsák be, hogy nem fizettél, és akkor elhiszed (és hiszi a bíróság is, ha minden jól megy). Ha kérdik, hogy miért nem reklamáltál rögtön a kocsidat díszítő mikuláscsomag miatt: rajta sem volt, biztos valami viccesgyerek leszedte.

------------Idáig nem tudom elképzelni, hogy jelen jogállamunkban elkaszálhatnának érte-----
------------Innen már fene tudja, habár nem vagyok gyakorlott ügyvéd------------------------

Ha annyian esküsznek Hans Regenkurtra, akkor biztos jó módszer, de én hallottam valami olyasmit, hogy a határon van ki- és beléptető rendszer. Tehát ha az nem jegyezte fel HR maoi tartózkodását, akkor te egész biztos hazudsz.

Sokkal jobb duma (szerintem), a sokan járunk a kocsival: anyu, apu, nagyobbik testvér, néha nagymama, alkalmanként a szomszédasszony, stb., és te sajnálod a legjobban, de nem tudod megmondani ki parkolta oda a kocsit, találják ki ők, de bizonyítsák is, mert különben nem hiszed el (és a bíróság se).

Különben is, ha történetesen 1963-ban szerzted a jogsit, akkor nem biztos, hogy fel kell ismerned a "Díjfizető övezet" táblát, és nézheted akár falfirkának is - de ez a leggyengébb.

Kerékbilincs:
A kerékbilincset bárki leszedhette, akár viccből is. Kérdés, hogy miért mentél szó nélkül haza, ha van a szélvédőre ragasztott papír.

Nem tudom, hogy fogalmaz a törvény a kerékbilincs önkényes leszedéséről, de mi van, ha miután leszedted, feladod a park. társ. címére tértivevényesen a postán? Akkor nem loptad el. Leszedted a kerékleengedős módszerrel, így sértetlenül visszaküldted a társaságnak, a leszerelőszolgáltatásból pedig nem kértél.
Leszedheted akár láncfűrésszel is szerintem, hiszen nem kell neked értened a kerékbilincs szakszerű leszereléséhez, az nem feltétele a jogosítvány megszerzésének.

Van még ilyen indokom, ha esetleg érdekel valakit, szóljon, de most lelövöm magam, mer q álmos vagyok.

Marklar T ie Creative Commons License 2002.09.12 0 0 144
hali
látom azért picit pörög a topic.
Az első szerintem, hogy ebben a témában egy DE
nagy topic legyen.
utána mehet a felvonulás stb.
Én bárkinek igazolom, hogy xy időben velem
volt xy helyen.
Azt tudjátok, hogy mi az anyós mértékegysége?
megakurvaanyádat
legyen ezentúl a parkolási társaságé is
elnézést ha valaki nemszokott káromkodni,
de amióta ez igy működik azóta én....
mer9es Creative Commons License 2002.09.12 0 0 143
Ja főleg az ominózus autómentes napon :)
kiváló ötlet :))
Előzmény: Corolla IX (142)
Corolla IX Creative Commons License 2002.09.12 0 0 142
Esetleg rendezhetünk autós felvonulást tiltakozásképpen. Néhány száz dudáló autó a Városház utcában már felkeltené a figyelmet, és megszervezhető... :)
Előzmény: mer9es (138)
mer9es Creative Commons License 2002.09.12 0 0 141
Mondjuk arra kiváncsi vagyok hogy bizonyítják az olyan büntetést amikor ott sem volt az auto...

Előzmény: MrZoleeka (139)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.12 0 0 140
Magyarországon precedens teremtő ítélkezési jogrend van? aszittem ez csak USA kiváltsága...
Előzmény: MrZoleeka (139)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.09.12 0 0 139
mer9es Creative Commons License 2002.09.12 0 0 138
Hali !

Na igen, de ha kilépünk a való világba akkor nehéz partizánkodni :))

szal nem vagyok paras de mi van ha valaki a centrum kft től olvassa itt hogy hol lesz a központ ?

Ja hokeférke jókat írt...remélem ide talál...

fight club rulez :)

Előzmény: digiton (137)
digiton Creative Commons License 2002.09.12 0 0 137
Tudjátok mi a gáz? Hogy -annak ellenére, hogy nekünk természetes - az autósok nagyrésze még mindig nem ismeri a netet, tehát ki kell lépnünk a "való világba". És hogyan tudunk eljutni bármilyen felhívással az autósokhoz? Talán még a szórólapozás a legjobb. Csakhogy ehhez kellene egy "partizánbázis" ahol jelentkezni lehet, mert koordinálás nélkül semmit nem ér az egész. A másik topicban hókeférke okos gondolatokkal kezdeményezte a cselekvést, de mostanában nagyon eltűnt...
Marklar T ie Creative Commons License 2002.09.11 0 0 136
üdv mindenkinek
az indexen 20db fölötti topicot találtam e
témában. (törzsastalon) Az idő fügvényében elolvasom mindet. Jólenne ha összefognánk, és ugy kicsinálnánk ezt a lehúzos bandát, hogy az
unokáink se lássák őket. Pártoktól függetlenül aFővárosi Önkormányzat+ a kerületek keze is benne van!!! Jólenne tudni, hogy azok akik ezt kiagyalták kik s lehetőleg nyilvánosságra hozni, nehogy mégtöbb cikluson keresztül szivassák azokat az autósokat akik használják az autóikat.
kiváncsi lennék, hogy ha megelégelnénk, s csak két napig nemhasználnálnánk az autóinkat, mindenki az adott város tömegközlekedését használná mi lenne????
Mekkora bevételtől esne el az állam, ha nem tankolnánk ???
Szombaton jártam Hévizen. vazzeg ott is már nemtudnak máshogy gazdagodni???
sziasztok
mer9es Creative Commons License 2002.09.11 0 0 135
Xolo

Szerintem az első a megfelelő én már többször csináltam bár nem közterülettel hanem centrummal.

a másik én úgy tudom hogy ott lehet parkolni ahol tábla engedi a default az hogy tilos mindenhol(bár amikor én a kreszt tanultam akkor még ott lehetett parkolni ahol nem volt tilto tabla).

Ha külön tilják akkor meg nagyon tilos :)

ezt szvsz kár vitatni,

sok szerncsét és majd írj hogy mi lett :)

Előzmény: Xolo (134)
Xolo Creative Commons License 2002.09.11 0 0 134
Hali!

Végigolvastam a topicot, háát, találtam érdekes sztorikat :))))

Egy másik topicban már kifejtettem az esetemet, a lényeg, engem nem a Centrum, hanem a Közterület felügyelet büntetett meg járdán parkolásért ott, ahol azelőtt és azóta is mindig többen parkolnak, még anno májusban filmet forgattak a suli előtt, ezért reggel fél nyolckor a drága közteres hagyott egy cetlit, amit kettétéptem. Most jött az ajánlott levél, 5 ropi, ami lehet, nem túl sok, de jelenleg millió kiadásom van. és szeretném megúszni...

ami közül választhatok (mások is adtak ötleteket):

- Hans Regenkurt vezette a kocsimat akkoriban, ha jól emléxem. ( gondolom a kölcsönadási szerződést nem kell megtartanom)...

- a Deák téren egy csöves kölcsönkérte egy napra a kocsimat, megmutatta a jogsiját, én kölcsönadtam neki. Nem tudom már, hogy hogy hívták.

- én akkor nem jártam ott, épp a jáki templomnál kirándultam (ha levideózták/fotózták, kérdés, nem manipulált-e az egész felvétel (gondolom ma már nem dolgoznak mással, csak digitálissal, legyen az videokamera/fényképezőgép))

- egy külföldi magyar ismerősöm vezette akkor a kocsit, mert hazajött látogatóba, azóta már visszament, az itthoni címét szívesen megadom.

- múltkor a közteres kutyája a házunk elé sz*rt, ezért felrúgtam a kutyát, és megfenyegetett a közteres, hogy ha meglátja a kocsimat, meg fog büntetni...

tény, hogy a kocsinak két első kereke a járdán állt. tény, hogy nem tiltotta semmi a járdán parkolást. tény, hogy volt 1,5 m hely a gyalogosoknak. (nem igazán értem az idevágó kresz szabályt, miszerint akkor parkolhatok, ha marad 1,5 m, ha tábla nem tiltja, ha tábla engedélyezi... a kettő együtt szerintem kész röhely...) tény, hogy mindig mindnki ott áll azóta is, de tény az is, hogy ez engem nem mentesít. Mégsem akarok fizetni. Szerintetek melyik a legjobb variáció?

mer9es Creative Commons License 2002.09.11 0 0 133
Érthető okokból ez mostanában nagyon érdekel kifejtenéd akár mélben is ,hogy hogyan kell, mert nagyon szeretném viszonozni a kedvességüket...:)
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 132
Te kinézed belőlük, hogy tudják, hogy mi az a "nitroglicerin"?:))
Előzmény: zordon_ (129)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 131
Én meg hallottam egy srácról, aki lifteket szerelt, tele volt akkumulátoros szerszámokkal, egyszer csak valahol lebilincselték az autóját, neki meg eldurrant az agya... apró darabokra szedte flex-szel, majd odadobta a fa alá :)))

De hallottam terepjárósról is, aki ránézett a bilincsre, beszállt, egyet előre-egyet hátra, aztán otthagyta a széttört bilincset :))

Amúgy mindent szét lehet szedni, csak szerszám és elhatározás kérdése... :)

Előzmény: zordon_ (127)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 130
gumit nem kell leengedni, bármelyik fajtát le lehet venni autósérülés nélkül, egyszerű eszközökkel...
Előzmény: zordon_ (127)
zordon_ Creative Commons License 2002.09.11 0 0 129
Ja lopósautók ellen "gyógyszerészeti nitroglicerin szállítás" cetli a hátsó szélvédőn. Tuti nem fogják elvinni :)

Vagy még jobb egy ajkai ólomkristály szállítólevél odavágva a szélvédőre jó nagy piros törékeny jelzéssel + három üres törékeny! doboz hátulra.

Ha mégis elviszik, beállítasz egy csomag üvegcseréppel plusz poharanként 50e ft (egyediek voltak) kártérítési számlával :)

Ejjj nagyon termékeny vagyok ma.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 128
azaz érték amit te mondasz, nem az ár.

Ha pedig láttál már ilyet, és valamennyire konyítasz a lakatos munkához (ha nem, akkor kérdezz meg valakit) biztosan röhőgörcsöt kapsz a termék és a hozzá rendelt 150e Ft. láttán

Előzmény: zordon_ (126)
zordon_ Creative Commons License 2002.09.11 0 0 127
Azt viszont tudom hogy vannak olyan bilincsek, amitől ezúton (kerékleenged) nem tudsz megszabadulni, mert fogja a felnit.

Namost ezt viszont karcolás nélkül nem lehet megtenni, innentől kés elő, rohadnagy karc bele, és utána balhézni levételkor.

zordon_ Creative Commons License 2002.09.11 0 0 126
Az hogy nincs kereskedelmi forgalomban nem jelenti azt hogy mondjuk nem csináltatják, és ennek költsége 150e Ft.

A bünticetlik pedig nem tértivevényes dolgok, azaz ejjjjjjjj azok a vásott gyereket az utcából azzal szórakoznak, hogy leszedik és papírrepülőt hajtogatnak belőle...

Hát én meg meg sem kaptam, így nem is tudtam róla így nem is fizettem be...

Ez egy másik vonal és lehetőség ugye..

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 125
nem 50e Ft, hanem 150e Ft szerintük a bilics ára, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Kérdem én, ha valami nem kapható kereskedelmi forgalomban, akkor honnan van ára?

Előzmény: mer9es (123)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 124
most zárult le az ügyem, szó szerint ebben a témában.

A vége az, hogy nem bizonyítható, hogy én loptam el a bilincsert, így az ügy lezárva.

Előzmény: Tschangow (122)
mer9es Creative Commons License 2002.09.11 0 0 123
Erre próbáltam én is rákérdezni, hogy mi van ha zordon_ modszerével :

"kerékbilincs: állítólag gumi fullra leenged, emelő és kiemeled az autót. Ha szemét vagy bevágod a csomitartóba a bilincset és hazaviszed (50e ft ha nem tudnak vele elszámolni) "

elviszem valaki másét (tegnap láttam egy szerencsétlent) akkor mi lesz vele ?

Előzmény: Tschangow (122)
Tschangow Creative Commons License 2002.09.11 0 0 122
Bocs :)

Szóval: felteszik a bilincset persze vadul filmezve, paír ki a kocsira. Kamera leáll és a rendező úr leveszi a bilincset és elviszik.
Te látod a cetlit, de a bilincset már sehol. Ekkor mi van? Rámverik a bilincs-lopást?

Előzmény: mer9es (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!