Keresés

Részletes keresés

performance Creative Commons License 2002.05.27 0 0 29
Felhozom a május elején befagyott topicomat, hátha találtok benne valami érdekeset a kormányprogram és a nemrég történtek ismeretében.

======= itt volt a szakadás =======

performance Creative Commons License 2002.05.02 0 0 28
Óriási hibát követtem el a topic megnyitásakor: csak az egyik féllel szembeni elvárásaimat fogalmaztam meg :-((
Előzmény: performance (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.23 0 0 27
Na utoljara:
a pontokat lehet, hogy megvalositja, mert osszel az onkormanyzati valasztast is meg akarja nyerni, hogy kiepithesse a totalis diktaturajat. de kozben tonkre fogja tenni a gazdasagot. sot, iszonyu hiteleket vesz majd fel az igeretek teljesitesere (aminek persze legalabb a felet lenyulja "tanacsadassal" meg "lobbizassal", a la greshem, a la paks). es elszabaulo inflacio mellett mit erunk az igeretekkel.

OFF
Eros koffeinfuggokent a Gondola kave topicjaban tettem at a szekhelyemet. Ezt keretik tudomasul venni (ugy latom a kartars, kartarsno? ott is elofordul). Ide csak akkor akarok visszajonni, ha a) valasztasi harc van, b) belso forum alakul a fikativ nickek mellozesevel.

Előzmény: Törölt nick (24)
performance Creative Commons License 2002.04.23 0 0 26
A katonaságot direkt kihagytam, pedig a fiam is érintett a témában. Nem értek hozzá, nem is szeretek a hadügyekkel foglalkozni. De azt látom, hogy a NATO csatlakozáson kívül más üzenet, érdemi kommunikáció nem történt a katonák+politikusok és a civilek között. Mintha az egész honvédelem CSAK a katonákra tartozna. Kritikus információhiány van, nem vagyunk még abban a helyzetben sem, hogy véleményt mondjunk, nem pedig hogy javaslatot tegyünk.
Előzmény: performance (15)
performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 25
Vigyázz, vékony jégen korcsolyázol!

1. A lenyúlás nem jogi kategória, legfeljebb publicisztikában van helye. Ilyeneket olvashattál az ÉS-ben, Népszabiban, de a másik oldal képviseletében a Magyar Nemzetben és a Demokratában. (Ezt anélkül mondom, hogy az említett lapokat közös nevezőre akarnám hozni.) Meg kell fogalmazzad pontosan, hogy mire gondolsz. Adócsalásra, tájékoztatási kötelesség elmulasztására vagy félretájékoztatásra, törvénybe ütköző cselekedetekre, hatályos eljárási szabályok megkerülésére-kijátszására, befolyással való üzérkedésre, stb. EZEKET lehet kivizsgálni. Mert ami nem tilos, azt szabad, mégha akkora disznóság is ... Jogállamiságunk, jogalkotásunk nincs szinkronban az elkerülő technikákkal. De ha tudnál valamit, ami a hatályos törvényekbe ütközött az elkövetés pillanatában, az egy másik felvetés lenne.

2. El kell kerülnöd a kettős mércével való mérés veszélyét és vádját.

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 24
Nem úszod meg ilyen könnyen ! :)

2003 április 22-én ugyanitt, ez becsületbeli ügy :) Kíváncsi vagyok, hány pontról leszel kénytelen elismerni, hogy indokolatlan félelmeid ellenére mégis megvalósult. Azt megígérem, hogy ahány pont nem valósul meg, annyiszor leírom ide ebbe a topicba, hogy naív fasz vagyok :)

Előzmény: Törölt nick (20)
performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 23
oregtitan, ez jó volt. Látszik, hogy nálam többet foglalkoztál a kérdéssel. Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 22
Hozzatennek megegyet !

Vizsgaljak ki a "lenyulasgyanus" ugyleteket, de ne elore leosztott iteletekkel !

Amig simicskak/schlectek futkarozhatnak, boldogvegek, ezusthajok mukodhetnek kivizsgalas nelkul, addig hiteltelen az egesz "uvegzseb es szuntessuk meg a korrupciot" program ...
Ha ezt nem teszik meg, annak az lesz a tanulsaga, hogy csak azert nem teszik meg, mert nem akarjak, hogy az o ugyeiket is megbolygassa a kovetkezo kormany ...

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 20
Szevasz Micuember, (egyszerűen nem találni régi embereket, mondd nem szörnyű???)

nem akartam búcsúzást írni, de ha már felmerült... szóval mindenképpen itthagyom. indokom van dögivel (kifogásgyártásban a lusta emberek jeleskednek). csak a fontosabbak:

1) &>&>[$#&-ra utálom a cset-oldalakat, ez pedig lassan már attól is rosszabb
2) nem képes ez a hülye, kattingatásban érdekelt léfixált ballib index meglépni a topicnyitási korlátozásokat vagy egy "belső" tasztalt létrehozni
3) másrészt a polfórum: eszelős nagy energia- és időbefektetés, gyakorlatilag állatira kis eredménnyel. mert a túlfélen éppen olyan elvakult figurák ülnek, mint itt. ha nem elvakultabbak.
4) az árokbetöltősdiben úgy érzékelem, mi miépszimpatizánsok a gödör töltőanyagát szolgálnánk a kovácsi-kunczei logikai szerint. szóval elkezdem böngészni a külföldi ösztöndíjakat. mert folyik a bal térfélről az agresszív félelemkeltés. de sebaj, csak csinálja a bal, úgy jár itt majd, ahogy bátorkodtam volt két kitiltás között szabados kartársnak jelezni anno 98 tavaszán: üvegházában bedöglik a fórum. bejött a jóslat.
5) inkább szép csendben hagyom, ahogy egymást lemészárolja a szélsőbal meg a mégszélsőbb, láttuk már ezt a marakodás 94-98 között...
6) bár nem vagyok egy fidesz-fan :O)), puszta olvasással és kattingatással sem asszisztálok ahhoz, ahogy megpróbálja a balkonzol belevágni a vésőjét a mérsékelt jobboldaliak szövetségbe. mert ez már most nagyon látszik itt.

Alkalmasint a gondolán megtalálható leszek. Már ha a baloldal nem számolja fel a Gondolát. De szerintem pár hónapon belül felszámolja, mint ahogy ledarálja a M1-et, a Dunát, a Pannont és a Magyar Nemzetet is, hogy a VAÚ-t ne is említsem (bár utóbbin rég nincs mit hallgatni, akár Bolgár beszéljükmeg Gyurika is vezethetné).

Ja és időnként e-mail-t is olvasok.

OFF
Ja, ha már e-mail! kedves balkonzolok, lenne egy nagy kérésem: abba lehet hagyni a vírusokkal való szőnyegbombázást, amit tegnap éjfélkor kezdtetek el. A freemail-nek ugyanis úgy látom, van szerveroldali vírusellenőrzése. Szóval felesleges energia, kár pocsékoljátok. Szükségetek lesz most még arra az energiára... >:O>>

üdvözlök minden kartársnőt és kartársat:
GIS

U.I.: régi nickem is pihenőbe teszem. a magam részemről nem fogom a vizeteket zavarni...

Minden jót!

Előzmény: Törölt nick (14)
performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 19
Sommás megállapítás. Aki lehúzott 10-15 évet már az államigazgatás környékén, az ezt nem tehette úgy, hogy egy évtizeden keresztül nem csinált semmit, csak várt a fideszre. Megállapításod tehát nem lehet érvényes a többségre, de még a jó részre sem.
Előzmény: Pókerarc (18)
Pókerarc Creative Commons License 2002.04.22 0 0 18
Csak eddig olvastam, de ez a kettő máris elllentmond egymásnak:

- hosszútávú, kormányzati határokon átnyúló kinevezéseket (Nemzeti Bank, főtisztviselők, stb) ne piszkáljanak
- a változtatások az államigazgatásban ne terjedjenek túl a politikai tisztségeken

A most kinevezett főtisztviselői kar jó része ugyanis fideszes nyalóka.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 17
(Mit szóltatok tegnap este a királyi tévé szegény riporternőjéhez? Azt kérdezte Kunczétól: eltörlik-e a hadsereget? :-DDD)
Előzmény: munoz (16)
munoz Creative Commons License 2002.04.22 0 0 16
A sorkatonai szolgálatról azért nem kéne megfeledkezni :))))))

Minél elöbb töröljék, szegény fideszes barátaimat nehogy má' elvigyék fél évre. (ezt most komolyan mondom)

performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 15
Kössz az elismerést. Ezek itt az elvárásaim, az új kormányt én ezen szempontok szerint fogom mérni. A követő kommentjeimből láthatod, hogy az ELV és a GYAKORLAT nálam két különböző kategória. Naív akkor lennék, ha fogadnék is pontjaim teljesülésére, mert a találati arány az tényleg kérdéses.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 14
GIS,

ígérd meg, hogy nem hagyod abba a fórumozást, vagy abba is hagyod, akkor visszajössz és:

egy év múlva, ugyanitt, ugyanerröl, ugyanebben a topicban. O.K. ?

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 13
Kedves Micu,

a heti ülésezés hetente két (két és fél, esetleg három) ülésnapot jelent. A hét másik fele tehát szabad. Szvsz a heti ülésezés visszaállítása elkerülhetetlen. Egyrészt mindkét kormányváltó párt kőkemény ígéretet tett erre, másrészt tényleg csak így működhetne normálisan a Parlament (pl. így tudná folyamatosan gyakorolni az ellenzék is a feladatait ill. jogait).

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 12
Korrekt. Ámen.
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 11
Abszolútice jóindulatatúlag figyelmeztetnélek: ideje lenni kivenni a kezed a biliből.

Őszinte elismeréssel adózva páratlan naivitásod előtt:
GIS

performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 10
Ne keverjük össze a dolgokat. PRAKTIKUSAN valóban borzasztó nehéz lesz ezt megoldani ilyen kis parlamenti többség mellett. ELMÉLETBEN ez úgy lenne egy normális államban megoldva, hogy a parlamenti pártok szépen módosítják a nehezen betartható (vagy éppen betarthatatlan) rendelkezéseket. Ez azt hiszem, hogy a jelen esetben 2/3-os többséget igényel. Mivel a FIDESZ eddig nyomta a hetente=3hetente összefüggést, és szépen indokolta is, ezért tételezzük fel róluk a jót: most is így gondolják. Ha az új kormányerőknek is ez a véleményük, akkor írják át a parlament működését ennek megfelelően. DE A KÉSZEN KAPOTT (számukra eddig előnytelen, most viszont hirtelen előnyössé vált) HELYZETBE (amit eddig minden fórumon támadtak) BEÜLN NEM GUSZTUSOS DOLOG.
Előzmény: Törölt nick (8)
Fuly Creative Commons License 2002.04.22 0 0 9
Szvsz a baloldal legalább 20 éve nem lehetetlenit el semmit. A legjobb példa erre a még az előző rendszer végefelé felszaporodó politikai kabarék

Kedves t_matey,

a helyzet az, hogy mostanában nagyon 1xű ellehetetleníteni a nem tetsző hangú orgánumokat: körbetelefonálod őket, hogy ODA nem adjanak semmi hirdetést.
Ez megtörtént 94-ben, és nem tudjuk, hogy mi lesz most.

Előzmény: t_matey (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.22 0 0 8
Aláírom.

Kivéve a heti ülésezést. Olyan kicsi többség van, hogy Kovácsnak, Meggynek stb. is ott kellene ülnie mindíg szavazgatni - de akkor mikor fognak dolgozni ? Nem jó ötlet most a heti ülésezés.

csz Creative Commons License 2002.04.22 0 0 7
Tisztelt svmmvm bonvm !

Írd le légyszi, mivel nem értesz egyet!

Nagyon érdekelne.

üdv: CsZ

Előzmény: svmmvm bonvm (1)
performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 6
Miután megírtam és elolvastam a szövegemet, én is találtam rajta annyi javítanivalót, hogy szinte kezdhettem volna az egészet újra. Egyszért stilizálni kéne, másrészt az egyes pontokat részletesen kifejteni.

Amit az állam és az egyház szétválasztásáról írtál, az OK. Azt hiszem, hogy az egész egyházi szerepvállalás nem ok, hanem okozat...

A státusztörvény nem fog menni varázsütésre, ez lehet a nemzetiségi politika Bős-Nagymarosa (jó kis képzavar, ugye?). De tárgyalni kell. És azt is láthatod, hogy a szomszédok sértettségén már az is mennyit enyhít, ha elmondhatják nekünk a bajaikat.

A jobboldali sajtóról: preventív megjegyzés volt, nehogy oda sújtsanak (munkásökölvasököl alapon) A média-a-hibás-és-minden-rossznak-az oka elég mélyre ívódott (lex Pokol&Répássy), kereskedelmi adók kikezdése, stb. Nem kellene ezzel foglalkozni. Az más kérdés, hogyha valami törvénytelen: ez esetben feljelentés, bíróság. De nem a politikai nyomásgyakorlás eszközével.

Személycserék: nem tesz jót sem a vállalatnak, sem az egyénnek. A vállalatról nem mossák le a kormányközeli jelzőt, az egyén pedig akarva-akaratlanul pártkatonává válik. A Nemzeti Bank az más tészta, de emlékszünk néhány kikényszerített cserére a közelmúltból. A TV és rádió: zürös. Hankiss, Gombár, Csúcs, és még hányan gondolták saját erköcseik szerint tisztességesen megoldani. Nem sikerült. Csak a lebontások történtek meg, de nézhető és hallgatható produkciók nem születtek. Sem olyanok, amelyek az adott pillanatban megállnák a helyüket, sem pedig időálló alkotások. Ez az, ami végképp el van izélve. Ötletem sincs. Annyira nincs, hogy fel sem soroltam ...

Előzmény: t_matey (5)
t_matey Creative Commons License 2002.04.22 0 0 5
A nagyjával egyetértek, a következőkkel van kifogásom:
"- hosszútávú, kormányzati határokon átnyúló kinevezéseket (Nemzeti Bank, főtisztviselők, stb) ne piszkáljanak
- a jól teljesítő vállalatok vezető testületeit ne cseréljék csak politikai nézetkülönbség miatt"

Szvsz azért a Fidesz sokkal mélyebben nyúlt ebbe, mintsemhogy úgy lehessen hagyni ahogy most van. Nem éppen a vállalatvezetés témaköre, de kissé szúrják a szememet pl. a TV-s elbocsátások - jól példázzák, mit is csinált az előző kormány.
"- ne nyúljanak a státusztörvényhez, de simítsák el szomszédainkkal a körülötte kialakult politikai anomáliát"
Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy hozzá nem nyúlunk, de varázsütésre megszüntetünk minden gondot.
"- szükség van a jobboldali sajtóra, ismerjék el a jobboldali kommunikáció létjogosultságát, ne lehetetlenítsék el, ne bojkottálják sajtóorgánumaik működését"
Szvsz a baloldal legalább 20 éve nem lehetetlenit el semmit. A legjobb példa erre a még az előző rendszer végefelé felszaporodó politikai kabarék (Isten nyugosztalja Hofit).
"- ne alkalmazzanak retorziót az egyházak tisztségviselőinek, tagjainak vagy testületeinek nyílt politikai állásfoglalása miatt"
Nem fognak, mivel tartanak majd a vallásos emberek felháborodásától, és a (majdani) ellenzék rágalomhadjáratától. Pedig kellene. Én rohadtul megbüntetnék mindenkit, aki állami pénzeket kap, és politikai pártot támogat, akkor is, ha az illető pap. A vallást rég szétválasztották a politikától, és szégyen, hogy havi 20-30E Ft-ért oly sok lelkész eladta a hitét és hitelét.

A többivel egyetértek, és hiszek is benne, hogy az MSZP vezetése is igy gondolja.

performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 4
Akkor is le kellett írjam. Hogy Te meg én tudjunk róla, és ha akár a győztes, akár a vesztes olvassa: okuljon.
Előzmény: tanacsos (2)
tata Creative Commons License 2002.04.22 0 0 3
Csatlakozom. Elvégre pont ezekért szavaztam rájuk.
tanacsos Creative Commons License 2002.04.22 0 0 2
Ebbol 0 fog megvalosulni.
Szemfenyvesztes volt az egesz. Helyette mi lesz? Marakodas a posztokert, megrendelesekert. A szponzorok altal kampanyra forditott penzek visszautalasa kozpenzbol stb...

Buzaegetesek, utelzarasok.
Neked pedig a tuntetes es a visszaszamolas 2006ig.

svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1
Nem 0, bár jó részével nem értek egyet.
Little Boy Creative Commons License 2002.04.22 0 0 0
Ámen.
performance Creative Commons License 2002.04.22 0 0 topiknyitó
Kiáltvány a győztesekhez

Én, aki minden szavazatomat a kormányváltó erőknek adtam, feljogosítva érzem magam arra, hogy megfogalmazzam elvárásaimat az általam (is) gyözelemhez segítettek felé:

Erősítsék meg a jogállamiságba vetett hitet:
- megkötött szerződéseket ne bontsanak fel egyoldalúan, ha probléma van, akkor forduljanak bírósághoz (ez általános megjegyzés, tegyék oda minden mondatom végére)
- hosszútávú, kormányzati határokon átnyúló kinevezéseket (Nemzeti Bank, főtisztviselők, stb) ne piszkáljanak
- a változtatások az államigazgatásban ne terjedjenek túl a politikai tisztségeken
- a jól teljesítő vállalatok vezető testületeit ne cseréljék csak politikai nézetkülönbség miatt
- ne csorbítsanak szerzett jogokat (gyes, tandíjmentesség, stb)
- állítsák vissza a magánnyugdíjpénztárak és a lakástakarék befektetések értékét

Tarsák meg saját igéreteiket:
- heteken belül tájékoztassák az országot a beígért juttatásokról (nyugdíj, adóreform, egészségügy, stb, szóval mindrról, ami a kampányban elhangzott), a mikéntről, a hogyanról és az időzítésről
- nevezzék meg az Orbán kormány azon intézkedéseit, amelyeket változatlan formában továbbvisznek, különös tekintettel a gazdasági programokra

Tartsák tiszteletben a jobboldali szavazókat, vegyék észre, hogy az ország fele más értékrendet követ:
- ne nyúljanak a státusztörvényhez, de simítsák el szomszédainkkal a körülötte kialakult politikai anomáliát
- hagyják a Koronát a jelenlegi helyén, biztosítsák a látogathatóságát
- szükség van a jobboldali sajtóra, ismerjék el a jobboldali kommunikáció létjogosultságát, ne lehetetlenítsék el, ne bojkottálják sajtóorgánumaik működését
- ne alkalmazzanak retorziót az egyházak tisztségviselőinek, tagjainak vagy testületeinek nyílt politikai állásfoglalása miatt
- az állami ünnepeken és megemlékezéseken biztosítsanak szót az ellenzék képviselőinek is
- fogadják súlyának és jelentőségénak megfelelően Orbán Viktor gratulációját és főhajtását, Csapodi Miklós békejobbját, és az összes megbékélésre irányuló gesztust, sőt Önök is tegyenek további gesztusokat

Állítsák helyre a parlament normális működését, ne üljenek bele a készen kapott könnyű helyzetbe:
- állítsák vissza a heti ülésrendet
- állítsák vissza a kormányülések jegyzőkönyvezését
- szüntessék meg a deklarált mulasztásos alkotánysértő helyzeteket
- minden párt számoljon el választási költségeivel
- jöhessenek ismét létre ellenzéki vizsgálóbizottságok, hangozzanak el érdemi interpellációk
- rendezzék egyértelműen az állam és az önkormányzatok viszonyát (jogok, kötelességek, hatáskörök, források), szűnjön meg a pártállás szerinti preferenciák rendszere
- a ciklus elején közöljék a megalkotni vagy módosítani kívánt 2/3-os törvényeket, és az időzítést
- a közbeszerzés közbeszerzés legyen

Folytassák az 1990 óta tartó polgárosodási folyamatot (bármilyen másodlagos jelentése is alakult ki a POLGÁR szónak az előző négy év alatt)
- folytassák az otthonteremtést segítő programokat
- a tervezett további privatizációt lehetőleg honi kisbefektetőkkel valósítsák meg
- tartsák fenn, sőt fejlesszék a kultúra mecanaturájának mai szintjét, és ne pántlikázzák az összegeket
- segítség elő a magyar vidék felzárkózását, fogalmazzanak meg jól érthető és végrehajtható programot erre a célra
- hallgassák meg és vegyék figyelembe a kamarák, vállalkozói és (mindkét oldali) civil testületek véleményét az országot, régiókat, városokat, falvakat érintő központi döntések előtt
- támogasság az ifjúság fejlődését, sportolását, vegyék észre, hogy nemcsak focizgató kisfiúkból áll az ország, hanem vannak kajakozók, vívók, bokszolók, úszók, vizi-, kosár-, kézilabdázók, és így tovább, sőt lányok is élnek itt szépszámmal ...

És végül: Csatlakozzunk mihamarabb az EU-hoz, és vigyük magunkkal szomszédainkat is. Így fog megteremtődni a határok átjárhatósága, a szétszakítottság érzése így csökkentethető a legegyszerűbben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!