Arra is figyel (ez az én tapasztalatom), hogy a rácsosztás bőven jó ha 10x10 cm, de mikor én tüzelő szukát zárok be és a kan kint van, akkor néhány nap alatt sebesre dörzsöli az orrát (rottweiler), mert állandóan nyalogatná a szukát. Ha mégegyszer csinálnék akkor max. 5x5 cm-es rácsoasztású lenne.
a tenyésztőnél úgy emléxem, a két oldala falazott volt...
a tetőnek először könnyű kék színű műanyag hullámpalát vagy mit tettünk, ami iszonyatos lidércfénnyel árasztota el a kennelt...plussz a szél is feltépte...a hagyományos hullámpala erős és igazi árnyékot ad...(orosz 175*110-es tábla itt 800 Ft volt, azaz még olcsóbb is, mint a műanyag)...10 db
a kennel legnagyobb magassága 150 cm, a legkisebb kb 135 cm, egy tábla hegesztett síkháló elég volt (10*10-es osztású, talán 6-os vasból 6,00*2,40-es táblaméret 7500 Ft)
a tartóváz 4*4-es zártszelvényből készült, az árára nem emléxem, de jelentős tétel volt...hogy biztosan ne szakadjon be a tető, a kennel közepére is került egy tartóoszlop.......3*3-as szögvasat is használtunk pl. az ajtó elkészítéséhez...
a fentiek tavaly májusi árak
szerintem úgyse lehet olyat készíteni, ahol a kutya szivesen töltené az idejét...az én kutyám amint megvirrad, elkezd ugatni egészen addig, míg felkelek és kieresztem...
ha kölyökkutya kerül bele, gondolj arra, hogy kicsi a feje...mi 10*10-es osztásközű hegesztett síkhálót használtunk, amin persze kezdetben kifért a kis vizsla feje...a tenyésztőnél ezt az alsó mintegy 50 cm osztásának sűrítésével küszöbölték ki...fontos, hogy a kennel részben vagy egészében le legyen fedve, hogy legyen lehetőség árnyékos helyre húzódnia és nyáron ne kelljen a házába húzódnia...ha le van betonozva az alja, a kutya könnyen kikönyököli a bundáját...fával esetleg lehet burkolni...ha viszonylag gyakran van lehetőség a kiengedésre, akkor a dolgát nem a kennelben fogja végezni, ami az illatorgia elkerülése miatt kellemes...itt elsősorba a kan kutya vizelési szokásaira gondolok...a tenyésztőnél ugyanis a földpadlót időnként cserélni kénytelenek, annyira át van itatva "rózsavízzel"....
menj el olyan tenyésztőhöz, aki kennelben tartja a kutyáit...ott tájékozódhatsz a méretekről, anyagszükségletről, megoldásokról...
ha ezek után úgy érzed, magad nem tudod megcsinálni, keress olyan embert, aki segít a betonozásnál és a hegesztésnél...kell majd valaki, aki elszállítja a tüzépről ill. vastelepről a hozzávalókat...
a mienk úgy néz ki, hogy zártszelvényből van a keret, körben kb 10-20 cm mély betonsávval (maga a kennel területe nincs lebetonozva), két oldalán hegesztett síkháló, másik két oldalán hullámpala, hogy ne legyen huzatos, és a teteje is teljesen fedett hullámpalával, hogy száraz helye legyen...meg persze a kutyaház lambériából, ami szándékosan lapos tetős, hogy fel tudjon telepedni a tetejére...gyakorlatilag csak anyagköltséget számolva ez a cirka 3*5 méteres kennel 50-60 ezerre jött ki...plusz a termetes kutyaház vagy 6 ezer...
az én voltam, bocs.:O)
ha télleg nincs otthon gép, akkor "bajban" vagy. ha lenne...én sem vagyok épitészmérnök, meg a párom sem....de nem dölt össze még semmi amit összeraktunk.:O))
Kösz.
Ezek szerint senki nem fedezte még fel az ebben rejlő üzleti lehetőségeket??
Lehet hogy tényleg házilag kellene összeszkábálni, csakhát nem bízom a tartósságában, mármint nem szeretném, ha egy váratlan pillanatban rács kidőlne a helyéről. Építészmérnök sem vagyok, és semmilyen erre a célra használható kismunkagépem sincs.
Ennek tudatában akár értelmi fogyatékosnak is minősíthetsz :))
Hali!
Szükségem lenne egy igazi, minőségi, kennelre, nem egy összetákolt kersítésre, csak nem tudom, hogy ezt honnan lehetne beszerezni. Ha tudtok, segítsetek, kössz