Esküszöm, semmi bajom nincs a "laza, intelligens" jobboldali klubbal, márcsak azért sem, mert magam is szívesen lennék e klub tagja.
Ám meg kell mondjam, azért nem váltottam ki a klubtagságit, mert nem szeretem, ha a klub vezetők hazudnak, tehetségüket a legaljasabb módon használják, megtévesztik tagságukat, akik vakhittel követik vezéreiket.
Mi már győztünk. Megalakult egy laza, intelligens klub amit ma Magyarországon jobboldalnak hívnak. tüntetünk, bulizunk, beleverjük maszop orrát a saját ígéreteibe és kíváncsian várjuk mire képes Nagy Sasa mint gazdiminiszter, ez az ország a mienk, itthon vagyunk benne és jól érezzük magunkat. Keményen megküzdünk a hatalomért, de nem mindenáron. Pl. fogalmunk sincs mivel foglalkozik Meggyesi apja, de ez így van jól. Higgyétek el, - bár néha sírni támad kedvem, ahogy az országot látom visszazuhanni a gyed helyett magasabb gyes világába - az okos ellenzékiség nem rossz állapot.
Hát még ha nyerünk!!!
a forradalom szó modern értelmében lehetséges.
Persze csak, ha nem győzünk holnap.
De győzzünk inkább, jobb lesz mindenkinek (a baloldalnak is)
,érdemesebb így távozni a hatalomból, mijnt esetleg népszavazás, vagy bizalmatlansági indítvány miatt.
Ha győznek a szocik?
Lássuk az ígért tejjel ,mézzel folyó kánaánt,amit ígértek.
Nem fogják teljesíteni, sőt, tudjuk hogyan szokták "teljesíteni" ígéreteiket.
A polgárság megszületett, öntudatos, és többé nem tűr némán, ezt senki nem felejtse el.
Amennyiben ők megbuknak, nem csak a jobboldaliak, hanem a felháborodott baloldali szavazók (akik majd belátják, hogy nem volt azért mégsem rossz, az elmúlt négy év) is támogatni fogják leváltásukat.
De én személy szerint bízom abban, hogy Magyarország győzni fog holnap.
Ujoncka!
Van még hely a hágai nemzetközi bíróság fogdáiban. Te azt hiszed, hogy a mai Európában lehet erőszakos hatalomátvétel?
Egyébként kedves jobboldaliak, Ujoncka mennyire képvisel titeket?
"csak azt fogják szajkozni, hogy mások mennyire nem ide valók."
Ez meg a jobbik dolog lenne. De 2-3 hetig a szajko az lesz, hogy mar 2ezermilliobillio "nevtelen" bejelentes erkezett az uj avo .... akarom mondani mostani neven demokracia-kozponthoz, hogy pl. megint nem pecseteltek le a lapomat, mert lattak a ruhamon, hogy 1 honapig rajta volt a kokarda, meg ilyesmi ... (igaz, hogy a pecset a fideszes bizottsagi tagnal, volt, de akkor is !!!) Persze a valasztasi vereseget azt nem ismerik be, de szepen folytatodhat az elet ellenzekben ...
Ha a FIDESZ mégiscsak veszítene, akkor a legfontosabb feladata az kell legyen, hogy megakadályozza
- a Paksi Atomerőmű eladását
- a Magyar Villamos Művek eladását
- a földtörvény megváltoztatását úgy, hogy külföldiek is földet vásárolhassanak
- a Nagymarosi Erőmű vagy egyéb párhuzamos gát felépítését.
Ezt egy népszavazás kiírásának kierőszakolásával lehetne elérni. Erre feltétlenül szükség van, mivel az MSZP-SZDSZ titkos terveiben ezek minden valószínűség szerint szerepelnek, akárhogy is tagadják ezt most a választások előtt.
Ezzel a FIDESZ megmenthetné hazánkat a nemzetközi és posztkommunista fináncoligarchia legveszedelmesebb akcióitól.
Ha veszít az élet megy tovább.Egy valami viszont biztos.Az MSZP vezetői hiába nyilatkozgatnak miszerint a megbékélés természetes dolog!!!!Nem nekik kel megbékülni hanem azoknak a családoknak-munkatársaknak-közalkalmazottaknak-barátoknak,akik most egymást oktatgatva-ledegradálva-fenyegetve úgy néznek egymásra mint a GYUJTOGATÓ A VIZES SZÉNÁRA.És ez már nem rémhírterjesztés hanem sajna valóság.Mert mit mond a Fideszes az MSZP-snek.Mit csinálsz ha az általad nyíltan vagy sunyiban támogatott párt nem teljesíti ígéreteit?Vagy ha ugyanúgy fog lopni,privatizálni,hatalmat fitogtatni mint azelött csinálta?És akor már nem mondhatod,hogy elnézést tévedtem,mert akor neked köszönhetjük azt ami van.És ez az amit a legnagyobb bajnak látok,és ez az amiatt a megbékélés nem is olyan egyszerű dolog.Vagy akor már ki fog törődni a társadalom problémáival?
Te hány éves vagy? Szerinted '98-ban mi probléma volt a hatalomátadással? Mert szerintem semmi.
S mi ez a "magyar ember"-ezés? Mi már csak ilyen békétlenek vagyunk? Erre gondolsz? Ugyan már!! Azt meg végképp nem értem, hogy a nyertes MSZP-s magyar embernek mért kell beismernie a vereséget? Biztos butus vagyok, de ez itten paradoxon, vagy mi a szösz.
A viselkedés tulajdonképpen előre kiszámítható. Bár én jobban örülnék annak, hogy a vereség után a fidesz - de, a többi párt is - ráficcenne a munkára. Még mindig nincs megváltva a világ. és nem is lesz, ha egyfolytában csak azt fogják szajkozni, hogy mások mennyire nem ide valók. Van még mit csinálni, de mondjuk érteni is kell hozzá, hogy abból jó süljön ki.
De félek, hogy durcásan másokra fognak mutogatni, ahelyett, hogy végre csinálnának valami hasznosat is...
Szerinted hány száz milliárdot (nyugdíjemelést, ösztöndíjat, családi pótlékot a rászorulóknak) herdált el, vagy vett el magának az Orbán Rt. az elmúlt ciklusban?
Tartok tőle, hogy az ember, a magyar ember, méginkább a nyertes MSZP-s magyar ember nem az a fajta, aki be fogja ismerni a vereségét, azt, hogy tévedett a választását illetően.
Jönnek majd a vádak, hogy Orbánék elherdálták a rávalót....
A kérdésnek ebben a hiszterizált közhangulatban van értelme véleményem szerint. Nincs ebben semmi provokatív, józan gondolkodóban fölmerül a kérdés, tapasztalva az 1. forduló utáni reakciókat.
Az világos, hogy "pszichológialiag" ezt most nem aktuális kommunikálni, megtörne a "varázs". De én éppen ezzel nem vagyok kibékülve: "varázslás" folyik, mondhatni "ráolvasás", s ez a 21. században nem túl biztató technika. Nem?
Mellesleg örülök, hogy Te úgy gondolod, ahogy: vagyis erős ellenzéki szerepet helyezett kilátásba a Fidesz veresége esetén. Ez rendben is van, sőt. Én a felkorbácsolt indulatoktól féltem honfitársaimat, na, erről van itt szó végül is.
Örülök, ha úgy gondolod, nem kell féltenem őket.
Hogy mit fog tenni a Fidesz?
Szvsz tovabb fogja folytani ezt a stilust (az egesz vilag teved es ellenunk van csak mi tudjuk a tutit) es ellenzekbol fog tamadni.
Nem kell nagy tudas hozza, hogy kitalaja az ember, hogy innetol kezdve az osszes olyan ugy ami majd kiderulnek visszaelesek vagy barmien dehonesztalok dolgok a Fideszrol vagy a hozza kozel allokrol, a Fidesz termeszetesen kommunista politikai uldozesnek fogja kikialtani.
"Nenik, bacsik ez a csunya, nagy, kommunista, liberalista banda mar megint bant minket, Bruhuhuhu segitsetek a kicsi Viktornak..."
Én elmondom mit csinálok egy ilyen nemkívánatos helyzetben.
Először megiszom azt a pezsgőt amit már az első fordulókor beraktam a hűtőbe, de mivel akkor nem volt okom rá, hogy megigyam most meg fogom akármi is lesz ha nyernek ha vesztenek.Azért babonából nem változtattam meg a helyét, ugyanzon a helyen van két hete.
Kinyomtattam az mszp első száz napjának programját és minden egyes szakpolitikai "programjukat".
Erre azért van szükség szerintem, mert ha neaggyisten nyernek akkor ezek a dokumentumok percek alatt nem lesznek elérhetőek a neten.
Le fogják törölni, el fogják felejteni még azt is, hogy létezett ilyen egyáltalán.
Innentől kezdve jön a várakozás az első száz napra.
De ha nem teljesülnek a pontok azt nem tudom megjósolni mi lesz. Jobb nem belegondolni.
Akkor lesz kettéosztva az ország , csak nem fele-fele arányban.
Egyik része a nép lesz, másik része meg az mszp hazug vezérkara.
Arra nem valaszoltam hogy lehet -e ilyet csinalni torvenyesen.
Igen teljesen torvenyes a dolog.
A torveny betuje lehetove teszi, de persze a torvnyalkoto szandeka is szamit. Meg akkor is ha a FIDESZ ezt neha el is felejti.
Ha OV. lenne a koztarsasagi elnok akkor lehet hogy egy kicsit (de csak egy kicsit) aggodnek, de Madl Ferenc edigi palyafutasa, es nyilatkozatai alapjan egy tisztesseges, es europai konzervativ politikus, ezert kizartnak tartom hogy ilyesmihez a nevet adna.
Kedves Ujoncka!Engedd meg hogy felhivjam a figyelmedet egy-kélt dologra.A vesit a Fidesz,még egyáltalán nem dől össze a világ. Már előfordult,hogy nem ő nyert.A másik pedig,néhánymillio magyarnak megfelel ez az ország. Ki is papolt hazaszeretetről?
Nem gondolod komolyan, hogy 2002-ben élne ezzel a lehetőséggel akármilyen párt is? Egyáltalán a lehetőség nem fiktív? LEHET ilyen? Elméletileg? Nem csak provó?