Egy régi vicc jut erről eszembe, új változatban.
Mondjuk 70 év múlva vizsgázik valaki történelemből. Kérdés:
Vizsgáztató:
-Hányan voltak kint 2002 ápr.13-án a fidesz gyűlésén?
Vizsgázó (Aktuális irányvonal szerint):
-2 millióan! / 150 ezren!
Vizsgáztató:
-Név szerint??
Mindekozben nyomatjak a "Demokracia vonalat". Elve a magar hagyomanyoknak azzal a sotet, am a jelek szerint toretlen vonalaval, amely a magyarok feljelentgetos kedvet igyekszik kiszolgalni.
Most mar nemcsak duhos vagyok, hanem eros hanyingerem is van.
gondolkodtam es topikot akartam nyitni. nem tettem. ha jo az otlet nyit mas.
tehat..
ha es amennyiben a fidesz bizonyitja a 1.5 vagy 2 millios szamot a kossuth teren es kornyeken en hajlando vagyok szandekomat megvaltoztatva a fideszre szavazni.
mivel eddig ez a dolog hazugsagnak, mismasolasnak, pr-nek tunt. es figyelmeztettek a tv-ket hogy a helyes szamot alkalmazzak.
lehet hogy jo kis lista lenne aki most hajlando lenne bizonyitekok eseten hinni a fidesznek. es ha tenyleg 2 millio embert ki tudott vinni, fel tudott hozni akkor miert nem szavazhatnek rajuk. es egy dologrol legalabb bebizonyosodna hogy nem hazudtak!!!
Ahogy draga nagyszuleim mondjak, egyiktizenkilenc, amasik egy hijan husz. Persze, hogy szoba fogunk allni egymassal. Azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos gazdasagi foylamatoknal akarmiylen kormany erul hatalomra, a folytonossag elvenek ervenyesulnie kell.
A politika egyfajta penzzel katalizlat szemfenyvesztes, ezt, szerintem, mindannyian tudjuk.
De valahogy, minel harsanyabb egy kampany, annal inkabb elsikkad a lenyeg. Vagyis mi. Nevezzukmagunkat polgarnak, lakossagnak, akarminek.
En mar faradt vagyok. Es ezert duhos is. Az pedig nem jo tanacsado.
Elhiszem. Nem is ezzel van gond. Hanem, hogy baratok nem allnak szoba egymassal. Hogy a ket csoport hatalmi harca bekuszott alattomosan a haloszobakba, iskolakba, munkahelyekre. Valóban ez a baj.
De ezen sem az MSZP, sem a Fidesz megválasztása nem segít, csak az, hogy eldöntjük, hogy szóba állunk egymással.
Szóval, SZVSZ ne emiatt dönts, hanem a programokat nézd meg.
Az a szerencse, hogy nem hagyod, hogy hülyére vegyenek. Nagyon egészséges dolog az is, hogy az MSzP, a Fidesz éles kontrasztjaként józan és érvekre alapozott kampányt folytat. Az a baj, hogy szegények olyan kevés helyen kapnak nyilvánosságot. Pirospont nekik, mert ezt nem kompenzálják SMS-ekkel, emailekkel, telefonálással stb.
Ugyan már, ember! Minden ilyen fekete-fehér? Az MSzP nem néz hülyének? Kampány van, mindenki licitál, megteszi tétjeit, és várja a befutót.
Látom, hogy időközben Fuly olvtárs nagyjából olyasmiket írt (4), amiket én akartam, így letészem a lantot.
Elhiszem. Nem is ezzel van gond. Hanem, hogy baratok nem allnak szoba egymassal. Hogy a ket csoport hatalmi harca bekuszott alattomosan a haloszobakba, iskolakba, munkahelyekre.
Az oszd meg es uralkodj elv addig mukodik, amig tudsz rajta uralkodni. Ne felejtsuk el. Hat a fiuknak (akik mar reg nem fiuk), nem megy. Szeretnemha elutaznanak egy szep meleg orszagba, borondostul, vagyonostul, mindenestul, es hagyjanak minket vegre beken...
Nem kell levélben meggyőzni.
Nem kérek több szórólapot.
Nem kérek több gyűlölettől eltorzult arcot.
Nem kérek több Fideszt.
1.-2. Ha nem érdekel, kidobod. Amint én is kidobtam eddig Medgyessy Péter 2 levelét, a helyi szoc jelölt 1 köszönőlevelét (nekem minek köszönte meg???:)), valamint további 6-8 MSZP-s, kb 3 SZDSZ-es, 1 centrumos, és igen, legalább 3 Fideszes szórólapot is. Ugyanis ezek azért vannak, hogy (olvasva vagy olvasatlanul) kidobjad.
3. Ez súlyos pont. Innen, Fidesz oldalról nézve a gyűlölet forrása valahol a 95 tájáról származik ("mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket" Korniss). A gyűlöletkampány a 98-as kormányváltás után indult be, amikor az MSZP-SZDSZ minden kritikáját érzelmi csomagálssal látta el. Lásd még a témában Szanyi munkássága az Indexen (bár egy részét moderálták).
A kampányban az első fordulóig MSZP és az SZDSZ mondandójának 60%-a a Fidesz, 20%-a a MIÉP minősítése volt. Erre a Fidesz gyakorlatilag nem reagált. Most behozza. Ezek a tények. Lehet nem szeretni, de tények.
4. Ehhez pedig jogod van. Csak arra kérlek, azt ne hidd, hogy változni fog itt bármi is. Az MSZP Kovács László vezette kampánycsapata, MP szocreálból visszatérő politikusai mind revansot akarnak, ha nyernek. A jobboldal védekezni fog.
Erre számíts.
Ps: Medgyessy "békejobbot"(!) ígér győzelem esetére az általa "megbízhatatlannak" nevezett Orbán Viktornak.
Szerinted ez valódi kibékülési kísérlet?
A másik oldal is hülyének néz, hidd el. Csak nekik finomabbak az eszközeik - nagyobb a tapasztalatuk abban, hogy hogyan kell úgy hülyének nézni, hogy ne vedd észre.
Miert? Bantottam en oket szerinted? Kikerem magamamnak, hogy barmilyen, jelenleg meg hatalmon levo politikai csoport, engem, az o adofizetoju allampolgarat hulyenek nezzen.
Megertek en mindent elsore, mint szerintem az emberek tobbsege. Emlekszel a Hallo, hallo cimu angol filmsorozatra?
Nos, ott valoban csak a francia ellenallo lany mondott el mindent egyszer :)
Most már nagyon elegem van ebből a szájbarágós, postaládámba röplapokat gyömöszölő stílusból. Elegem van abból, hogy az általam valah kedvelt emberek nem bírnak szót érteni egymással. Elegem van a Fidesz kampány harsányságából, abból, hogy az új Sportcsarnokot népszerűsítő kiadvány egy az egyben az Őrtorony külön száma. Most már nemcsak fáradt vagyok, hanem dühös is.
Nem kell levélben meggyőzni.
Nem kérek több szórólapot.
Nem kérek több gyűlölettől eltorzult arcot.
Nem kérek több Fideszt.