Jaj, bocs, még valami !
Az "okoskönyvek" szerint nem elég egy új videokártya telepítésekor a Net-ről a legújabb driver-t telepíteni, hanem BIOS-t ( nem alaplapi BIOS-t ! ) is kell frissíteni a VIDEOKTYA BIOS-át.
Igaz ez ?
A témához szólok - bár én már eldöntöttem, egy Riva TNT2 -t vettem használtan, 32 MB-osat -.
( Tudom, tudom : kövület - ezt tudtam venni használtan 8 eFt-ért - nekem ez is nagy lépés az S3 Trio 3D/2X után -...)
Ámde: az új kártya szinte "felfalja" az összes memóriát.
Bár a vezérlőpult szerint a rendszer erőforrásainak 88-89 %-a szabad, de fizikai memória csak 38-41 MB marad.(WIN'98 SE)
(Processzorom Intel Celeron 668 MHz - "szintén nem mai csirke" -)
Eddig két 64 MB-os és egy 32 MB-os RAM-ommal 160 volt, de szintén öregecske Acorp VIA 86P alaplapomban nem fér el a harmadik sor SDRAM
- mivel a Trio-val szemben a TNT2-nek VAN saját ventillátora, és elveszi a helyet -
Így aztán csak 128 MB van és úgy látom "minden MB-ra szükség lenne".
Mit csináljak ? ( Máshová természetesen nem tehetem AGP-s révén ...)
Egyébként azt mondják, ez az alaplapom konstrukciós hibája... Lecserélni azért nem fogom...
Azt gondoltam, megpróbálom becserélni a 2 db 64-es RAM-ot 128-ra - de nem nagyon kell már senkinek 64-es, (32-es pláne nem...)
Kérlek, adjatok tanácsot, hátha van más jobb ötletetek...
A GF2, GF2MX, GF4MX, és a Radeon7500 sorozatú kártyák DX7-esek. Ez jelenleg nem túl nagy probléma, de az előrejelzés szerint a karácsonyi piacon már jellemzően DX8-as játékok fognak megjelenni.
Ezek alapján talán a GF3, GF4 4x00, vagy Radeon8500 kártyákat érdemes megvenni.
Viszont szóba jöhet egy olyan verzió is, hogy most veszel egy GF2MX-et, és ezt jövő ilyenkor cseréled le egy GF4 4200-ra vagy egy GF3Ti200-ra, amikor már látod, hogy az új effekteket ki lehet-e kapcsolni, vagy egyáltalán: a "régi" kártyákon élvezhető minőségben elmennek-e az új játékok.
A Radeon igazán akkor jó választás a számodra, ha gyakran nézel DVD filmeket. Ha a játék a jellemző , akkor a GF ajánlható inkább.
Érdemes megfontolni egy GF2 Ti-t, lehetőleg Leadtek-et ( Asusnál olcsóbb, és legalább annyit tud ), vagy ha többet is szánsz rá, akkor egy GF3 Ti200, esetleg ATI Radeon 8500.
A legújabbak kiesnek, mert sok már csak AGP 4x-el megy.
Azt még hozzáteszem, hogy a manapság nem túl gyors procim ellenére (Duron 650+384MB ram)
3DMArk 2001 alatt 2045-öt ért el 1024x768-on ami szerintem nem rossz.Üdv:Kőarcú
Nekem is TNT2esem van/volt. Most keszülök lecserelni, kb 2 het hosszas utanajaras utan egy POWERMAGIC RADEON 7500 64MB DDR (TV+DVI OUT)ra szantam ra magam., 22.300 Ft-ért (+áfa) a Demostudional.
Ha tovabbi reszletek erdekelnenek a kartyarol, emilezz! hatesz@maffia.hu
Üdv
Úgy érzem most jött el annak az ideje hogy VGA kártyát cseréljek, eddig egy TNT 2-est használtam ami sajnos már gyengécskének bizonyul az új játékoknál. Csak az a baj hogy nem tudom hogy milyen kártyát vegyek mert nem igazán ismerem a tudásukat az újságok meg össze vissza ínak az egyik azt írja hogy érdemes megvenni a másik ugyanarról azt írja hogy felesleges pénz kidobás .ezért inkább azoktól szeretnék segítséget kapni akik használják a kártyákat játék közben vagy film nézésre. Ezért legyetek szívesek írjátok le hogy szerintetek melyik a legjobb kártya. És hogy milyen configban használjátok.
Nálam ABIT BX alaplap,PIII 1G proci 256 ram memória.