Keresés

Részletes keresés

Architectural Student Creative Commons License 2002.04.18 0 0 26
Az én kokárdám kis picike, mert még akkor kaptam, amikor kis picike 10 éves koromban éppen megúsztam a Nagy Dicsőséges '85-ös vagy '86-os nemt'om hanyas is Lánchídi Verést. És nem volt rajtam ma, mert a mosógébbe töltötte a napját. Reggeli kómámban ott felejtettem a pulcsimon.
Újlaki Creative Commons License 2002.04.18 0 0 25
Tegnap sétáltam pár órát Kőbánya szívében. Összesen egy kokárdát láttam, azt is mintha könnyekben úszó bajnok polgártársnőnk viselte volna, vagy legalábbis hasonlított rá. Én ebben nem látok tragédiát: talán győzött a józan ész, a jóízlés, a nemes hagyomány.
Netrat Creative Commons License 2002.04.18 0 0 24
Azt hiszem, Te a lényeget nem érted. Olyan, hogy párt és az határozza meg az emberek tudatát, olyan nincs. (A koinizmusban volt, de az nem párt, csak így nevezték.) A párt emberekből áll, és az emberek az idő múltával cserélődnek, akik maradnak, azok is megváltozhatnak akár. Lásd a Fidesz: egész kultúrált csapat volt 89-ben, 90-ben, jó fejek, hirtelen odamondtak, és többnyire jókat, szvsz szimpik voltak. De megváltoztak. Már, aki maradt... Mára egyféle aszpikkal leöntött, nyálas, ragadós, álszenteskedő stílust találtak ki maguknak, ez a Viktor és ez a Fidesz nagyon nem szimpi. És hiába tűnik olykor a részükről ez csupán alakoskodásnak, mostanra végérvényesen agyonvágta az egykori feelinget.
Mármost, van szépszámmal, akiknek éppen ez au új Fidesz stílus tetszik. Lelkük rajta, én semmiképpen nem tudok velük egyetérteni, nekem ez visszataszító.
Hanem változott az egykori MSZP is. Csendben kikoptak az rossz káderpolitika, a kontraszelekció melléktermékei, eltávoztak, meghaltak vagy csak kussolnak (Nyers, Szűrös és társaik). Nem kár értük, a bebiflázott ökör leninidézeteken kívül értelmeset se szólni, nem hogy tenni, képtelenek voltak. És a MSZP csendben megújult. Hangsúlyozottan csendben. A maguk tohonya, bumfordi módján, de javukra vált a változás.

A demokrácia csorbulása tárgyában rengeteg infót kaphatnál, ha nem kizárólag a jobboldali + szélsőjobb médiumokat néznéd-hallgatnád-olvasnád. Ha tényleg tájékozatlan vagy, nézz körül pl. más topicokon is. Ha csak engem akarsz vizsgáztatni, hogy tudom-e a "leckét", hát ez nem jön be... Mert, ha én azt írnám itt és most: csorbult a parlament törvényhozói hatalma, arra Te valami olyasmit válaszolnál, hogy persze, ezt mondják a komenisták. És ez nem lenne egy építő, előrevivő vita, csak a szokásos szar, amit kentek ezerrel.
Tudod mit? Ha a Te számodra nem csorbult a demokrácia, akkor kívánom, hogy légy benne boldog. Ha itthon 21-én másképpen döntünk, akkor -- hát akkor javaslom Kubát, ott lehet csak igazán egy diktátorért lelkesedni! Bár amilyen rozzant már Castro, pár év, és ott is kitör a demokrácia, akkor pedig a Te számodra már csak Észak Korea marad.
Értünk ne aggódj a messzi távolból, mi azért inkább a szabadságot választjuk a Fidesz helyett.

Netrat

Előzmény: asszír (22)
asszír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 23
Ne,te ne szavazz a FIDESZ-re! Te szavazz akire akarsz,szíved joga!
Előzmény: Elar (20)
asszír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 22
Na,de tényleg? Most akkor azt mondd el,mi volt a csalódás oka? Nem válaszoltál ugyanis a felvetésre miszerint a "verések" után,hogy jutottál el odáig,hogy a maszopra,mint kevésbé rosszra adod a voksodat? Hol szenvedett csorbát az általad is fontosnak vélt demokrácia a FIDESZ országlása idején?
Előzmény: Netrat (21)
Netrat Creative Commons License 2002.04.12 0 0 21
Leginkább lábra és hátra, az ember hasát és derekát inkább csak(?) bökdösték a rohadékok. (Az is fáj ám, próbáld ki!) De ez Téged ne zavarjon. Ha kortársak vagyunk, akkor Te ezekben az időkben a KISZ-ben rágtad a gittet, mi pedig a barátaimmal egy szebb világról álmodtunk, ahol többpártrendszer van, szabadság és demokrácia. Ez utóbbiak az utolsó 4 esztendőben kezdtek némi csorbát szenvedni.
Négy éve az első fordulóban az SZDSZ-re szavaztam, de a jelöltünk nem jutott be a második fordulóba. Mivel ott egy fideszes és egy maszopos állt szemben, úgy gondoltam, hogy számomra nincs tétje a választásnak.
Orbán Traktor négyéves országlása azt hozta, hogy most a második körben farkafelvágva tűzök be a szavazófülkébe, és a maszopos jelöltre fogok szavazni, mert az a kisebb (sokkal kisebb) ROSSZ.
Na ezt nem fogom soha megbocsájtani a fidesznek és mindenható urának.

Netrat

Előzmény: asszír (19)
Elar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 20
Igen, szavazzunk inkább a neofasiszta Fideszre?
Előzmény: asszír (19)
asszír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 19
Úgy ütöttek téged is,mint igazmondó Demszky Gábort.Ha komolyan kaptál volna 73,75-ben gumibotot a derekadra,soha többé nem lenne kétséges hova tartozol,erkölcsi kötelességednek éreznéd,hogy ezekre a poszkomcsikra soha ne szavazz. Még akkor is,ha nem mindenben értesz velük egyet.
Előzmény: Netrat (18)
Netrat Creative Commons License 2002.04.12 0 0 18
Én -- koromnál fogva :-) -- akkor hordtam kokárdát, amikor még gumibot járt érte, párszor ki is filéztek ('73, '75). De akkor is csakis március 15-én, mivel ha azután hordtam volna, akkor gecinek néznek, mivel ilyen kamu komenista ünnepek következtek, hogy március 21. (Kun Béláék) meg április 4. (felszabadúlás).
Orbán Traktortól a legnagyobb szemétség, hogy pártérdekek érvényesítése céljából hordatja a híveivel a kokárdát. Magyarként és aktív rendszerváltóként tiltakoznom kell ez ellen.

Mégsem szabad ilyen marhaságot állítani, természetesen nem hazaárulók ezek az emberek, csak benyalták azt a szart, amit Traktor elébük vetett. Kár. Remélem, a többségüknek megjön majd az esze.

A kokárdát, amely hazánknak, a Magyar Köztársaság zászlójának egy darabja is, ne engedjük lejáratni!

Netrat

dornröschen Creative Commons License 2002.04.12 0 0 17
Szerintem Neked komoly lelki deffektusaid vannak, öreg!
Én nem cigányozok, csak leírtam, hogy mi hallottam Orbánék eredeti nevéről( ezt Ti gyakoroljátok előszeretettel..)
Annak külön örülök, hogy elhatárolod Magad, mert
1, nem akarok Veled egy fajhoz tartozni( bár ez elég nehéz)
2, ebből is látszik, hogy megint megkülönbözetetd Magadat
Üdvözlettel
Rózsika
Előzmény: Zegger (9)
asszír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 16
Hohó félreértés ténye forog fenn: ha nem blöfföltél,megadtad a neved lakcímed,mindannyiunk érdeke,hogy a csalásokra fény derüljön,lényegtelen melyik oldalon történt.Azért mondtam,mert tudok segíteni,ha akarod.De miért ne akarnád? Bocs,ha durva voltam.
Előzmény: andresz (14)
baluuu Creative Commons License 2002.04.12 0 0 15
igen.

azert mert kokardat marc 15 +/-3 nap szokas hordani Magyarorszagon.

amikor egy part azt keri a polgaroktol hogy a valszatasokig hordjanak kokardat akkor a kokardasokrol +15 nap utan feltetelezheto, hogy halgatnak arra a partra

ettol fuggetlenul mindig hordhasz kokardat, de sokan ugy fogjak gondolni hogy Te a part tagja vagy, vagy nagyon szorakozott.

Előzmény: Elar (13)
andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 14
Kedves Asszír!

Látod ez az, ami nagy baj ebben az országban. Az ellenzékről el sem tudod képzelni, hogy igazat is mondhat.

Pedig amit egy másik fórumban leírtam (Jobbos sajtóklub sábeszkor az ATV-n) az igaz. Nem azt állítottam, hogy átvertem őket, csupán arról van szó, hogy az erősen jobbos Bayer Zsolt "felszólította" az embereket az ATV Sajtóklubjában, hogy jelentsék be a Magyar Nemzetnek, ha választási csalást tapasztaltak. Én pedig felhívtam és SAJÁT NÉVEN bemutatkozva elmondtam, mit tapasztaltam. Vagy szerinted ez a felhívás is csak azokra vonatkozik, akik "kommunista" csalásról értesültek? Elszóltad magad.
Az újságíró amint megtudta, hogy fideszesről van szó udvariasan ugyan, de gyorsan lerázott.

Az én városomban egy fideszes és egy fidesz-szimpatizáns ment ki a mozgóurnával a kórházba és éppen egyik rokonomnak segített, hova tegye az ikszet, ha szeretne jól élni. Valami oknál fogva a Fideszre próbálták agitálni.

De a jelenlegi FIDESZ jelölt tegnap csaknem verekedésbe fajuló vitát folytatott egy 25 éves lánnyal, aki érvényes közterületfoglalási engedéllyel próbált standolni. A képviselő "ki vagy te itt? egy senki! majd ha te is legalább annyit érsz, mint én, akkor majd csinálhatod azt, amit akarsz, te kis komcsi-bérenc" felkiáltással és néhány aljas jelző emlegetésével rádobta a táskáját a lány lábára és ütésre emelte a kezét. Az esetről holnap olvashatsz az újságokban...
Ez a politikus egyébként néhány hónapja "véletlenül" megütött egy újságírót és a választások éjszakáján kidobta a helyi újság fotósát az irodájából, közvetlenül ezután pedig hazugságokat állított a telefonon érdeklődőknek.

A jelzőidet pedig tartsd meg magadnak, ha kérhetlek. Ne magadból indulj ki. Vannak akik még merik vállalni a nevüket...

Előzmény: asszír (10)
Elar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 13
Ja és a topichoz:
Ha én ezentúl viselni fogom a kokárdát az elkövetkező évek március 15-én akkor Fideszesnek számítok?
Előzmény: Elar (12)
Elar Creative Commons License 2002.04.12 0 0 12
ŐŐŐ én csak annyit szeretnék kérdezni h én hazaárulónak számítok ha az MSZP-re szavaztam enyéniben? (ÉS fogok is a 2. fordulóban....)

Tehát több mint 2-3 millió magyar hazaáruló??? Te jó ég! Akkor most ki kell mennünk külföldre?

andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 11
Vagy értelmes válaszod nincs...

Mint mondtam, engem komolyan érdekel, ha gondolod küldd el email-ben.

Eddig a kokárda számomra nem a "hétköznapi" magyarságom vállalását jelentette, illetve nem azt, hogy megkülönböztetem magam a "többi" magyarnak mondottól.

Tehát még egyszer: mi lesz 2003. március 15-én?
Marad csak a kokárda, vagy lesz melé valami más is "kompenzációként"?

(Senkit nem akarok megsérteni!)

Előzmény: Zegger (8)
asszír Creative Commons License 2002.04.12 0 0 10
Azt tudod vajon,hogy a notórius hazudozás pszichés defekt? Valószínű gyermekkori sérülés. Melyik telefonszámot hívtad? Ha megadtad az adataidat,tudok segíteni,ha nem kezeltesd magad.Tudom a kamarában vannak sértődött emberek,de én frankón tudok neked segíteni,ha bediktáltad az adatokat.
Előzmény: andresz (6)
dornröschen Creative Commons License 2002.04.12 0 0 7
Nem értek egyet a topicnyitóval, bár a kokárdázást elítélem, szerintem nagyon gusztustalan dolog.Az még inkább, ahogy Ti reagáltok dolgokra( ld. nagyon hülye).Ti akartok Orsós Vendellel az élen nemzetet egyesíteni, miközben Ti különböztetitek meg Magatokat?
Te, nagyon butus, Te!
Előzmény: Zegger (3)
andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 6
Az a kérdésem viszont áll: mit tesznek a mostani kokárdások 2003. március 15-én?

Mert ha pl. nálunk egész évben állna karácsonyfa, akkor a szeretett ünnepe már nem lenne az igazi...

andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 5
Persze hogy eltúloztam. Csak pont tegnap volt a helyi TV-ben egy kifakadós műsor, ahol gyakorlatilag a haza elenségének neveztek mindenkit, aki TESCO-ban vásárol, mert ott olcsóbb, ahelyett, hogy a helyi vállalkozó boltjában venné meg ugyanazt 30 százalékkal drágábban. :))) A nyilatkozó nő annyira hadart ügybuzgalmában, hogy majdnem megfulladt.

Ilyen alapon ez is egetverő bűn :)))

Úgyhogy provokációm lebuktatva :)))

Előzmény: pályázó (2)
baluuu Creative Commons License 2002.04.12 0 0 4
De akkor mi az a nagy nemzetvédő duma állandóan a hazai termék védelméről?

mondtam en ilyet?
ha kulfoldon olcsobban termennek akkor azt kell megvenni1

miert fizessek tobben, ha a hazaiak nem tudnak versenykepesen termelni? csak azert mert az hazai?

Előzmény: andresz (1)
pályázó Creative Commons License 2002.04.12 0 0 2

ezt a butaságot...

kicsit talán eltúlzod a dolgot, nem?

Előzmény: andresz (1)
andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 1
De akkor mi az a nagy nemzetvédő duma állandóan a hazai termék védelméről?

Ebben az esetben tényleg csak néhány forintról van szó, mégis...

Szerintem elgondolkodtató.

Előzmény: baluuu (0)
baluuu Creative Commons License 2002.04.12 0 0 0
nehogy mar egy nemzeti jelkep viselese haza arulas legyen!
ok csak megtevesztett polgarok!

ha meg kulfoldi termeket vasarolnak mert az olcsobb akkor tok normalisak!

Előzmény: andresz (-)
andresz Creative Commons License 2002.04.12 0 0 topiknyitó
Kiderült: a jelenleg forgalomban lévő és kapható kokárdák, nemzetiszínű szalagok, avatószalagok 70 százaléka külföldről került be az országba, mert OLCSÓBB, mint a hazai!!!

Hát ennyit ér a hazai? Néhány forint miatt kitűzitek a külföldi szalagot és büszkén hordjátok, kedves mindenapi-kokárdás emberek.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy 2003-ban leveszitek-e március 15-én, hogy jelezzétek: ez a nap más, mint a többi? Vagy a fejetekre is tesztek egy fejpántot trikolorból?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!