momentán az a helyzet, hogy a "súlyos" kampánycsendsértés a szavazás lezárása után esett meg (azaz este 7 után), ergo még Gyöngyösön sem lesz megismételt 1. forduló
sok-sok másik magyar ember meg jóízüen röhög a miép erőfeszítésein, de még inkább azon, hogy ezek a szerencsétlenek már megint nem veszik észre, hogy a fidesz egy elégedett vigyorral hagyja, hogy a miép elvégezze a piszkos munkát és teli torokból visítson, hogy választási csalás meg hasonlók
En hiszek a magyar emberekben. A ha egyertelmu bizonyitek kerul elo egy valasztasi csalasrol, en aki az SZDSZ re szavaztam ott fogok melleted vonulni az utcan, es tuntetni ha nincs mas megoldas, fuggetlenul attol hogy ki csalt.
Jelen pillanatban azonban az a helyzet hogy a fuggetlen megfigyelok, es az OVB szerint a valasztasok tisztak voltak.
Viszont nekem is lenne egy kerdesem.
Ha teszem azt az MSZP nyeri a valasztasokat, es neadj isten Madl Ferenc megis Orban Viktornak ad kormanyalapitasi megbizast (torvenyesen megteheti), majd amikor a parlament persze nem szavaz neki bizalmat, akkor kivarja a 40 napot, es az alkotmany 28. paragrafusanak 3. bekezdesenek b. pontja alapjan feloszlatja a parlamentet, es uj valasztasokat irna ki.
Akkor te is kijonnel tuntetni?
Micsoda émelyítő belenyugvás. Ne szarjatok már be ennyire be vazze, nyugdíjasokkal és hajléktalanokkal fognak leverni minket? Gyűlnek a kételyek a maszopos siker fölött, törvényesen fel lehet lépni ellene, és számos más törvényes megoldás is van még. De ha csak szomorkodni fogtok, akkor nem történik semmi
Igazad van, amennyiben kétkedés nélkül elfogadjuk az első forduló végeredményét, azt, hogy nem történt olyan választási csalás, amely alapvetően befolyásolta a végeredményt.
Jó ha tudod, hogy a súlyos kampánycsendsértés oka lehet az eredmény megsemmisítésének, amennyiben az alapvetően befolyásolja a végkimenetelt.
Én sok-sok magyar emberrel együtt erősen kételkedem immár, maradjunk egyelőre ennyiben. Jelenleg nem állítom, hogy biztos a csalás, de a gyanút nem látom teljesen megalapozatlannak.
12 éve szavazok, a közélet iránt érdeklődő, gondolkodó emberek körében soha nem volt ekkora jobboldali túlsúly, mégis elbuktuk az első fordulót.
Erre több magyarázat lehetséges:
1.A jobboldal elaludt a biztos győzelem tudatában, nem mentünk el elegen szavazni, talán ez történt.
2.Számos helyen csalás történt, leitatás, lefizetés, etetés, osztás stb, talán ez történt, az egyébként soha nem szavazó tudatlanok, analfabéták voksainak megvásárlásával billent át a mérleg.
affrancba, mindig keverem ezeket a strigákat, maleficakat és egyebeket... :))))
de mindegy, az legeslegújabbkori variánsaik akkor is szavazatok formáját ölti...
Samtpfötchen, nagy megelégedéssel tölt el, hogy tévedsz :).
A strigák nem olyan boszorkányok, akik állati alakot öltenek, meg mellkasra ülnek. A strigák olyan boszorkányok, akiken nem fog a szenteltvíz. A hiedelem, hogy ilyen boszorkányok léteznek Sziciliából indult el, és terjedt a papság -- nem a pórnép -- körében. Na most ha se kifüstölni nem lehet, se a szenteltvíz nem fog rajta, akkor erősebb, mint Krisztus. Ami eretnekség. Ebből kiindulva a pápák több edictumot kiadtak, hogy strigák nem léteznek. Egy ilyet vett át Kálmán király.
Melnyikov, ne essél már pánikba.
Van élet a fityiszkormány bukása után is. Számodra is. Na jó, nem pont olyan, mint eddig. De majd valami olyasmit fogsz csinálni, amihez értesz, ami jelentősen csökkenteni fogja frusztrációdat. Én pl. jól el tudlak képzelni egy bordély alkalmazottjaként, mert nyalni azt tucc :)
Nem írásban persze :)
OK, van ez a kis probléma, hogy eddigi kuncsaftajaid nem lesznek esetleg fizetőképesek. De ha a kormányváltást túléled, a seggváltás már gyerekjáték lesz :)
kotord elő a számológépedet és számolj utána szépen
az ellenzék kapott kábé 2,65 millió szavazatot
a kormánypártok + miép kapott kábé 2,39 millió szavazatot
namármost szerinted melyik a magasabb érték?
a 2,65 millió vagy a 2,39 millió?
az nem választási csalás volt, hanem kampánycsendsértés... ha zongorázni tudnád a különbséget te lennél a Kocsis Zoltán
2002-ben minden eddiginél több konzervatív szavazó él az országban
viszont ennél is több non-konzervatív szavazó, aki az 1. fordulóban elküldte a bánatosba a jobbkonzervet meg a rechtradikalt... eztet fogd már fel azzal a fene nagy IQ-ddal
sokan voltak a jobbosok, de nem elegen...
minden más üres lózung... de ezt szvsz te is tudod... :))))
Így van, nominálisan több szavazatot kaptunk, ez a lényeg. Az első kormány is egyben, amely 4 éves ciklusa végén több voksot kapott mint kormányra kerülése esetén.
Ami a csalást illeti, annak kapcsán beszéltem milliók érzéseiről, s a gyöngyösi események fényében ez már semmiképpen nem tűnik légből kapottnak.
Tévedésben vagy. A jobboldali blokkra minimum 5%-kal kevesebb szavazat érkezett, mint 4 éve. Darabra lehet, hogy több, de az csak a nagyobb részvétel miat alakult így.
libácska, libácska
Én nem vagyok rendszeres pannon hallgató, nem is értem, hogy miről hablatyolsz. Én arról írtam, hogy milliók érezték hétfőn, hogy valami nem stimmel, valami bűzlik (nem a miépesek érzéseiről beszéltem, hanem a teljes jobboldaléról mdnp-től a miépig, egyetemi tanároktól a kamaszokig), s ma kiderült, nem teljesen alaptalanul, lásd a gyöngyösi eredmények megsemmisítését MSZp-s csalás következtében.Te meg azt hazudod, hogy a miépeseket keverem milliókkal, holott nem ez történt.
2002-ben minden eddiginél több konzervatív szavazó él az országban, ezért volt finoman szólva furcsa a 7-i eredmény.
Holnap 3-kor pedig(illetve ma)megmutatjuk, hogy példás jobboldali összefogás tudott kialakulni az elmúlt 1 hétben a belső ellentétek félretételével. Igaz,ezt már korábban kellett volna, de jobb későn, mint soha.
Amúgy ha mégis a maszop nyerne a pénzzel, itallal mozgósított lumpenek szavazataival,2006-ra nagyfokú radikalizálódás következne be.
Máig azt gondoltam, reálisan alig van sanszunk a második fordulóra, de a választási csalás immár nem megalapozatlan gyanúja nagymértékben növelte a jobboldal esélyeit.
nem kell bedőlni a pannonrádióba betelefonálók fecsegésének, bár - elismerem - roppant szórakoztató...
ha átnézel a szomszédos Az átverés magasiskolája c. topikba, ott már felmerült az a kérdés, hogy hogyan a bánatba tudhat egy átlag mezei választópolgár bármiféle csalásról (pölö olyanról, hogy 8 szavazólap volt 1 db borítékban)
mivel nem akarom itt is megismételni azt, amit ott írtam, nézd meg a 93-as és 80-as hozzászólást, oszt abban a topikban folytathatjuk, mert még nem kaptam választ azokra a kérdésekre, se jobbról, se balról
szóval ha azokra van valami értelmes és lózung-mentes válaszod, az télleg érdekelne
Buta liba, buta liba
fideszeseknek ugyanez volt az érzésük,nem a miépesekről beszéltem.
Az egész ország minden szegletéből jöttek hírek, ismerősök stb, hogy itt valami bűzlik.
Úgy tűnik, nem alaptalanul.
Ez egy jó kis kamu, vagy maximum hiba.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy az MSZp-s képviselő, Magda Sándor sértette colna meg a kampánycsendet. Ismerem, dolgoztam vele együtt. Nagyon tisztességes ember. Hogy esetleg egy híve lehetett? Lehet. Vizsgálják meg.
Mikor kiderült, hogy indul a válsztásokon már a következő héten feljelentették az Oktatási Minisztériumban - mivel a főiskola vezetője -, hogy kampánygyűlést szervezett. Persze, egy nagy hazugság volt az egész, az OM meg is állapította, hogy egy EU-s támogatásról vagy miről volt szó.
Nézd. Az a testület szinte semmiben nem járt el szakszerúen. Lehet, hogy ebben sem. Lehet, hogy a 6-os szám jó, lehet, hogy a 4-es. Ha csak négyen voltak, az csupán annyit tesz, hogy még eggyel több eljárási hiba.
Akkor most egyutt varjuk a vegeredmenyt a megyei valasztasi irodatol. Tehat a holnapi naggyules egyik temaja lehet hogy bloff:)
Es meg finoman fogalmaztam