A proletar diktatura marxista kifejezes, te viszont egyaltalan nem a marxi definicio szerint hasznalod a proletar szot, sem a polgart. Mondjuk a proletarnak a polgar a "burzsoa" (ertsd: masok bermunkajabol elo, profitot felhalmozo szemely) ertelemben lehet csak ellentete, mint "citoyen" (honpolgar, allampolgar) nem. Ha te a proletar ellentetekent hasznalod a polgart, akkor ezzel leszukited az ertelmet a burzsoa kizsakmanyolora.
Igen. A bankar elit. Gazdasagi elit. Penze van, de semmi tobb. Olyan proli, amelyik kepes a hon ahitott penzt felhalmozni. De nem polgar. Mert nem ismeri azt a szot, hogy eleg.
Szerintem neked soha nem fog jól menni semmi. Ha benlépünk az Eu-ba neked az is rossz lesz, de ha kimaradunk a bővítésből az is. Orbánék idéjeben sem volt jó és most sem. Tényleg nem ártana orvoshoz fordulnod.
Bár szólamlásod előzménye nem állapítható meg, magamra veszem, mivel egy nekem szóló böffenésedben emlegettél holmi párthűséget (megjegyzendő, hogy egy szó definiálása kapcsán, ami inkább a te pártosságodról árulkodik mint az enyémről)
Valóban nagyon jól megy a szekér, sőt, talán túl jól is így polgári szolgálatosként, sőt, két évesen is jól ment (gyk 20 éve), de megesküszöm (a pártra - te választod ki), hogy semmi olyasmit nem tettem tönkre, ami az életedre hatással bírhat.
Nem, kedves barátom, én ezért fizetek.
Párthűségről pedig kibaszottul szó nincs, legfeljebb a tied mértékét állapíthatja meg bárki, aki elolvassa, mit voltál képes ideokádni elénk egy a szövegértés általános normáit romboló beírásodat tisztán nyelvi alapon kritizáló hozzászólásomra.
Ja, és még csak annyit, hogy tökéletesen bemutatod magadon mindazt, amit másoknak felrósz. Pszichiáter leszel, vagy úgy jársz orvosira, mint a kettes bonctaniban fungáló tanhullák?
Ja, ha neked az is proletár, akinek van, meg az is, akinek nincs pénze, viszont a polgárt (buorgeois) nem érdekli a pénz, akkor bármi megtörténhet. Pláne ha a bankár nem polgár, hanem szintén proletár.
A liberalizmus kommunizmus, a demokrácia diktatúra, az ég zöld, és a fehér fekete.
Azt hiszem nagyon ül ez a hármas szósor.
Nagyon kiakaszt néhány embert.
Azt viszont még nem tagadta senki, hogy diktatura van.
Bankáriberálbolsi, azaz proletárkomcsi...
Mondjuk, mindez nem jelent semmit. Valoszinuleg neked is jol megy, tul jol is, sot, neked nyilvan 20 eve is jol ment. Nem is csoda, hogy nehezedre esik eszrevenni, hogy kozben tonkretettetek mindent magatok korul.
Egyebkent te ezert penzt kapsz? Vagy ismet csak a "parthusegrol" van szo?
Egyébként meg nem pártfegyelem, hanem a magyar nyelv......pl ha egy doboz cigit kérek a boltban, nem szeretnék egy zacskó savanyúcukrot kapni, arra hivatkozva, hogy a "doboz" és "cigaretta" szavak redefiniálása "zacskó" "savanyúcukor"-rá közel sem önkényes. Az meg, hogy még az eladónak álljon feljebb, és pártfegyelemről megy gondolatrendőrségről handabandázzon, mindennek a teteje.
Ugyan nem vagyok szakember, de annyit én is konyítok a pszichológiához, hogy felismerjem: te paranoiás vagy. Ez valószínűleg abból eredhet, hogy az életedben egy vagy néhány dolog nem úgy sikerült, ahogy akartad. Tudod, ez mindenkiről elmondható és nagyon gyakran nem lehet megnevezni, hogy a bajokért pontosan ki vagy kik a hibásak. Te viszont ragaszkodsz ehhez! Mindenért, minden bajodért, bánatodért, sikertelenségedért a kommunisták, a bankárok (akik ugyebár rohadt zsidók) a felelősek. Kisstílű, egyszerű (le ne írd, hogy hány diplomád van, attól még lehet valaki egyszerű, hogy jogász, mérnök és orvos egyszerre), igénytelen ugyanakkor sajnálatra méltó ember lehetsz, aki képtelen a tükörbe nézni. Szerencsétlenségedet (és még sok más emberét) a jobboldal politikusai és értelmiségi holdudvara az elmúlt években alaposan kihasználta, a recept egyszerű: könnyebb hinni, mint gondolkodni!
Ne aggódj, sok százezer ember van hasonló bőrben, mint te. Irány a pszichológus!