Ez nem álom. Szerintem a kereszténydemokráciának Magyarországon is van jövője, ahogyan az EU-ban más országokban is. Jelenleg ennek az irányzatnak a legerősebb képviselője pedig O.V.
Ne kacagtass, mert bepisilek! :DDDDDDDDDDDDD Orbán mint kereszténydemokrata! Egy ateista, aki sehogyan sem demokrata, nem tud visszatérni már a normális politikusok közé "kereszténydemokrataként" (sem). Túl sokat forgolódott már ide-oda, most éppen a nemzetikommunista korszakánál tart... Semmi hitele.
Szerintem jobb, ha nem próbálnak mást mutatni, mint ami a valóság. Különben a párt belső életébe kívülről nem is akarok beleszólni, az ő dolguk. Így határozták meg a működési szabályokat, a kongresszusuk ezt hagyta jóvá, ezzel semmi gondom nincs. Nekem, mint szimpatizánsnak az a fontos, hogy erős, jól működő párt legyenek, és összhangban legyenek azokkal a szép elvekkel, amelyeket a saját maguk számára deklaráltak, amit felvállaltak. Tehát, hogy hitelesek legyenek.
Bármely párt belső folyamatait megnéznénk, szerintem nagyon érdekes felfedezéseket tehetnénk, ez alól egyik sem kivétel, csak mindegyikben más furcsaságok vannak. Viszont a pártok belső működése egyben az illető pártnak a belső ügye.
A diktatúráról azért még töprenghetünk egy kicsit:
Fidesz alapszabály-módosítás lényege:
Tagozatok, de nem az önszervezõdõ tagozatok választanak majd maguknak elnököt, hanem az elnökség vagy Orbán Viktor kéri õket föl. Kétszintû elnökség lesz. A kibõvített, a felduzzasztott elnökségen túl lesz egy öttagú ügyvezetõ elnökség, amelyik az elnökbõl, a frakcióvezetõbõl, a választmányi elnökbõl és a két alelnökbõl fog állni. A mostani struktúra átalakul, és a választó körzetek szerint szervezõdik meg a Fidesz. A választó körzetek vezetõit szintén az elnök fogja kinevezni, a jelölések alulról fognak történni, de aztán az elnök dönt, hogy ki lesz a választó körzetnek a vezetõje. Tehát a tagozatok vezetõit ki fogják jelölni. De hol van itt a párt elnöke feletti kontroll lehetõsége. Nincsen más kontroll lehetõség, mint hogy kétévente tartanak egy tisztújító kongresszust, és választanak egy elnököt. A Fidesz felismerte, hogy párttá kell válnia, mert eddig a Fidesz nem állt nagyon másból, mint az öttagú szűk elnökségbõl. Tehát egy szűk baráti kör volt, ahol valóban nagyon érvényesülhetett az elnöknek a szavazata. Tudjuk jól, hogy egy Orbán, Kövér, Áder, Szájer négyes irányította a Fideszt, ahová ötödiknek bekerülni csak másodpercekre lehetett. Ez még a régi idõk öröksége a Fideszben. Most létre fog jönni, ezekkel a tagozatokkal, ezzel a néppártisággal egy rezervoár, amelybõl lehet majd meríteni, mert eddig nem lehetett meríteni.
Azaz egyszemélyes diktatúra van érvényben, aki nem tetszik az elnöknek (jelenleg OV), az nem rúghat labdába...
No jó, de az egyes pályán levőnek mind a 100 métert le kell futnia, hogy elismerjék győztesnek, a vén lihegősnek pedig elég, ha elmegy a két méterre lévő vodkásüvegig, ami a hamutálca mellett van letéve a tartánon, oszt' minnyá' jön az ordibálás az übertoleráns oldalról, hogy, "győztél, komám!"
A bohócokra nem szoktak annyira erős negatív indulatokkal reagálni, kedves Roger. Ha jól bohóckodnak, akkor nevetnek rajtuk, ha pedig nem, akkor büntetésük az érdektelenség. Szerintem O.V-ral kapcsolatban nem ez a jelenség tapasztalható. Ezért ez a hasonlat szerintem nem stimmel. :)
Akkor pedig mégiscsak igaz a csorda elméletem. Vannak narancs marhák és vörös marhák, vannak tulipános billoggal megjelölt marhák, akiket most épp elzavartak a kúttól, vannak csillagosak, azok isznak a pocsolyából is, és vannak ....mi is a jele a másik szélsőségnek?