Köszönjük a háttér infókat, azt hiszem, sokak nevében mondhatom, hogy együttérzek veled/veletek! Maga az előadás nagyon szép és felemelő volt, köszönjük a fáradságos munkát!
Sokat kerestem, de nem találtam ahhoz hasonló írást, mint amilyet most készülök megírni. Ideje, hogy az Örömkoncertet egy picit más szemszögből is szemügyre vegyük, mint ahogyan azt a legtöbben látják.
A legtöbben, akik a színpadon kívül álltak, és nem belül. Én belül álltam. Szerepeltem ezen a rendezvényen, mint énekes. A koncert befejeződésével elgondolkodtam, hogy írjak-e egyáltalán, de azt hiszem, ha másra nem is, arra mindenképpen jó, hogy embereket elgondolkoztasson e pár sor.
A koncertre a felkérést a Magyar Kórusszövetség írta, de abban még szó sem volt Medgyessy-beszédről, és minket, énekeseket elsősorban természetesen az ösztökélt, hogy egy nagyszabású alkotás részesei lehetünk, és ez megtisztelő. Azt hiszem, ez a mai napig nem változott meg.
Mikor a műsorújságból megtudtuk, hogy Medgyessy Péter beszélni fog, akkor még azt reméltük, hogy kicsit bővebben azt mondja majd: jó szórakozást. De nem így történt, és ezért mondhatom azt, hogy rengeteg énekkar, rengeteg karvezető, akikkel beszéltem a helyszínen, azt mondta: "Egész egyszerűen nem vállaltuk volna el, ha tudjuk, hogy ez az egész miről szól. Úgy érezzük magunkat, mint a kormány bérencei."
Nos, kedves Magyar Barátaim, én is így érzem, de kérek mindenkit, aki úgy gondolja, hogy az ott szereplő 4250 ember és a Karnagy Úr a kormány csatlósa, az valamely módon nézze vissza a szalagon Záborszky Kálmán karnagy úr azon tekintetét, mikor a 4000 ember azt énekelte: "Hol vagy István király?". Az az arc egy olyan ember arca, aki áhítozza az igazságot, és keseregve kér.
Mi, odafent, sokan ugyanezt éreztük. De csodálatos volt ennyi emberrel a magyar Himnuszt elénekelni, és ezt senki sem csorbíthatja, senki sem foszthatja meg az embert ettől az érzéstől. Nekünk ott nagyon rosszul esett hallanunk, hogy féléves kemény, nagyon kemény próbák után egy ember öncélú dologra használja fel a koncertet.<>/b
Egyet jegyezzenek meg, kérem: mi zenészek kiszolgálók vagyunk, de nem Medgyessy Pétert szolgáltuk ki azon az estén, hanem szívből, a zene segítségével Önöket, Magyarokat.
Szatan,
csak nem te vagy Szatan Huszein magyar vezérképviselöje?
Tudod öreg büszke vagyok rá, hogy négy évig volt egy Orbán Viktor nevű miniszterelnöke ennek az országnak, és négy évig még el is hittem, hogy érdemes itt élni.
Amióta egy ügynök a te szavaiddal élve a nemzet vezetője, azóta kételkedem a magyar társadalom józan ítélőképességében.
A Nap-tévében kikérte magának a kifütyülést, aszonta, hogy a nemzeti ünnepség méltóságát gyalázták meg a fütyülők.
Nem is gondolt arra, hogy a politikai propagandáját fütyülték ki, már senki sem hisz a miniszterelnöknek.
Még a végén azt hiszi magáról, hogy Ő Szent István utódja.(:-))
Kinek az ügynöke Ön, szatan elvtárs? Döntse el, hogy a Pártnak dolgozik-e, vagy minden topikot átjátszik annak a fidesznáci Orbánnak. Itt próbálja meg teljes szívével dícsérni és szeretni a Medgyessy elvtársat!