Keresés

Részletes keresés

Bono Vox Creative Commons License 2002.04.22 0 0 94
Valóban, és most lehet, hogy a 2003-at már nem a Fideszben éri meg pár képviselő...

:))))

libsi Creative Commons License 2002.04.18 0 0 92
először én is hittem ezekben az egyeztetésekben - de most már csak jövő időben hiszek

a fidesz sírni fog - majd a választások után

nagyotalmodo Creative Commons License 2002.04.18 0 0 91
Megpróbálom a felszínre hozni a topicot, ha már így elsüllyedt.

nagyotalmodo Creative Commons License 2002.04.16 0 0 90
Eddig sikerült megőrizni a topic higgadt, és észérvekkel operáló hangnemét (néhány elhajlástól eltekintve), kérem, maradjon ez ezután is így.

Köszönöm!

ontalan - 2002-04-14 22:42:37 (60)
======================================
"Nem tudom, ennél a latolgatásnál miért hagyjátok számításon kívül az MDF-et. A mostani választás elég sok politikus ismertségéről tanúskodik. Nem csodálkoznék, ha az MDF a ciklus közepén már koalicióban lenne. A Fidesz szkaadárainak egy része is erre felé mehet."

Bár nem olvastam vissza a hozzászólásokat, de szvsz. egy-két hozzászólás volt ezügyben is. Lehet, tényleg kevés. De az MDF jelenleg a Fidezs kegyeiből van/lesz bent a Parlamentben. Viszont megegyezés (esetleg bírósági döntés) tárgya lehet a mandátumelosztás (a listás), ezzel az MDF még megakadhat a Fidesz torkán.

"Emiatt a helyzet kulcsa Orbán. Kérdés azonban, hogy Orbán maga mennyi, és mennyi belőle a háttérfeltöltés. A jelenlegi események, meglehet, nem annyira Orbánt kritizálják, hanem Stunpfot. Csak van-e Orbán Stumpf nélkül?"

A háttérfeltöltés sok, valószínű már nem is csak a hatalom megtartása miatt tették ilyenné a kampányt, hanem a mögöttes gazdasági csoportok gazdasági hatalmának védelme miatt is. Ami elveszhet (ha törvénytelenek voltak a juttatások, pályázatok, szerződések, stb.), ha nem a Fidesz marad hatalmon.

Arnyeklovas - 2002-04-14 23:01:55 (61)
===========================================7
"Egyszer hallgattam (...) A végén Illés Zoltánnak köszönték meg a beszélgetést. - teljesen ledöbbentem, hogy egy ilyen szaki, miért nem vezető és miért hallgat a FIDESZben. Mások is dícsérték."

Egyetértünk, tényleg szakember, szakemberebb, mint szinte minden párttársa.

"Így el tudom hinni, hogy ő esetleg fellépne már a személyi kultusz és a jobbra tolódás ellen."

Szvsz. már fellépett, de mint ahogy más is írta (pl. csudi - 62) "szerintem legalábbis neki semmi szava nincsen ott." Lehet, hogy fellépett már és a környezetvédelmi tárcánál ezért nem alakultak úgy a dolgok, ahogy azt ő is szerette volna.

"Jó lenne. Dehát ő sem fogja szétrúgni a fityeszt a választások közepén."

Erre nem tenném le a nagyesküt, az azonban biztos, hogy kevés az idő...

AliceCsodaországban - 2002-04-14 23:42:44 (63)
================================================
"Pokorni hívei kezdenek idegeskedni, kezdődnek a belső harcok, Orbán most le kiköpni se lenyelni nem tudja Kövért - mellesleg szvsz a végsőkig ki fog mellette tartani, kérdés, az mire lesz elég..."

Ha így folytatják - bízom benne - egyre kevesebbre.

"MDF majd követeli a jussát... "

Neki helyek kellenek a Parlamentben, éls azt csak a Fidesztől szerezhet. Kemény tárgyalások lesznek, pláne, ha nem nyer a Fidesz.

"Még a végén elmegyek jósnak. "
:o))

"Ilyen feszült választást eddig még nem értem meg. Egyetlen jó dolog, hogy lefogytam 3 kilót, mert nem birok enni.
(Viszont visszaszoktam a dohányzásra, másodszorra még keservesebb lesz...)"
Talán ennyit nem ér az egész, fő az egészséged :o))

Anteris - 2002-04-14 23:49:42 (65)
========================================
"Az a baj, hogy hazudsz. (...)"

Kérlek, próbáld meg visszafogni magad. Ha nem sikerül menj át más topicba. Itt nem Neked való a hangnem, túl higgadt Hozzád képest...

AliceCsodaországban - 2002-04-15 00:02:54 (68)
==================================================
"Kérlek tartsd tiszteletben ezt a topicot. Sértegetéseknek itt nincs helye, menj át a többi 8ezer egyikébe, és ott éld ki ezirányű vágyaidat."

Köszi!

GregorFisher- 2002-04-15 00:13:34 (70)
=========================================
"Nem igazán értem a Fidesz >>reformszárnyának<< szándékait. Mit szeretnének?! Meggyőzni az SZDSZ-t, hogy szálljanak ki a baloldali kampányból, és álljanak át a csurkistákkal vegyített tömeg elé kampányolni?"
Nem, tényleg nem ezt szeretnék. Ők a Fideszt akarják elvinni abba az irányba, amit 92/93-ig képvisel (bár már akkor is voltak aggasztó jelek belül), nem pedig az SZDSZ-t jobbra. Esetleges csatlakozásuk lehet, hogy jobbrább tenné az SZDSZ-t, de ezzel csak középre kerülne a párt, a mostani kicsit bal helyzetéből.

"Tehát nem hinném, hogy bármiféle pálfordulást történne a következő egy hét alatt, ez kizárt - szubjektív."
Nem pálfordulás, hanem inkább szakadás (!). Bár erre már kevés az idő, és nincs már közvéleménykutatási adat sem (ami eddig sem volt pontos), ami fokozhatná az indulatokat, elhatározásokat a Fideszen belül (mér, ha lefelé mennek). Már csak néhány topic (köztük ez is) van erre ... :o)

"Orbánék előbb fognák be a reform-pártiak száját, mintsem hogy ez kiderülne. "
Már kiderült...
Lásd ezt a topicot, vagy a Kövér kizárását taglalót.

FuLeS - 2002-04-15 00:51:11 (72)
=====================================
"Mindegyik kormánynak szüksége van egy erős ellenzékre."

Egyetértünk, bárki kerül kormányra, annak kell, a jól működés létfeltétele az erős ellenzék. S nem szabad az ellenzék jogosítványai csorbítani/megszüntetni, mint az elmúlt időszakban történt.

"Remélem, Orbán lesz olyan jó politikus, hogy felismeri azoknak a változtatásoknak a szükségességét, amelyekkel meg tudja őrizni a Fidesz egységét. Az reformszárny esetleges disszidálása még talán jót is tenne az erőviszonyoknak. Egy erősebb SZDSZ a kormányon belűl kiegyensúlyozottabbá tehetné a kormányzást. "

Szvsz., ha eddig nem ismerte fel, nem tudom képes lesz-e később felismerni, s nem tolódik-e még jobbra. Az az érzésem, hogy nem feltétlenül csak ő irányítja a dolgokat...

eszkija - 2002-04-15 01:44:02 (73)
"Tudjátok Nekem is álmaim netovábbja (...)
Attól félek ez túl szépnek tűnik.:-(("

Szerintem ezzel nem vagy egyedül. Ezt már többen felvetettük ebben a topicban. Nem tudom mennyi realitása van a dolognak, de talán néhány éven belül megvalósulhat.

"Nem beszélve arról, hogyha most tényleg van fidesz-reformszárny (amit valószinűsitek, mert még olyan diktatórikus párt nem létezett, ahol nem voltak belső erők, akik szerették volna visszaállitani az erőegyensulyt, ha másért nem akkor legalább az emberi irigység okán) , akkor most igen megnehezitjük a dolgukat, mert nyilván aFIDESZ-vezérek is olvastatják ezt a topicot valakikkel és ők beszámolnak nekik. Tehát csak óvatosan az "intim részletekkel" ha tényleg igaz a hir."

Jó, vigyázunk. :o)

blackhole - 2002-04-15 05:48:47 (75)
==========================================
">"az egyetlen a Hortobágyi vagy hogy hívták (egy fiatal nő) aki normális volt, az ki is lépett."
>
>Nem tudom kire gondolsz?

Hortobágyi Krisztina OGY képviselő.
Ezzel rontottad a hiteledet kicsit, imho. :( "

Bocs, lehet, hogy ebben a tekintetben nem éri el műveltségem a Tiedet, de tényleg nem tudtam, nem ismertem, még akkor sem, ha rendszeres hozzászólá az Indexen. De beismertem, mea culpa... És köszi a kiigazításért.

Viszont nem hiszem, hogy ezzel romlana valakinek a hitele. Szvsz csak egy dolog alapján megítélni bárkinek is a hitelét eléggé megkérdőjelezhető. Da he így látod, ez Te véleményed. Tiszteletben tartom, még ha nem is értek vele egyet.

mennon - 2002-04-15 06:07:55 (76)
=======================================
"Emlékezzetek egyszer küövér pisztolyt fogott Fodorra! "

Ez viszont nem. Bár nem tisztem Kövért mentegetni (ezt is megértem, megvédem Kövér Lacit, nem semmi :o))) ), de ez nem történt meg. Arra gondolsz (szerintem), amikor Fodor félreértette a kérdést egy Fidesz kongresszuson, mikor megkérdezték tőle, hogy "Indul-e az elnökségért?". Ekkor ő igent mondott (nem az elnöki posztra gondolt), amire a Fideszt vezérkar lesápadt (Viktor úgy markolta a szék karfáját, hogy kifehéredett a keze). Kövér ekkor belenyúlt a táskájába, matatott valamit. Fodor írta a könyvében (Csak a narancs volt...), hogy azt gondolta, előhúzza a pisztolyt...

Ha nem erre gondoltál, bocs. De akkor kérlek írd le kicsit részletesebbn, hogy mire.

nomad von Fblodilovich - 2002-04-15 15:31:36 (78)
================================================
"Miert csalodtal Kokoban és Egerben? Ok is emberek, nem tinisztarok. Miert baj, ha kiallnak a Fidesz mellett, ha egyszer az Orbani utban hisznek? Az orszag ilyen szintu atpolitizaltsaga mellett egyebkent sem kulonosebben meglepo, hogy ismert emberek a szemelyisegukkel teszik le a voksot az altaluk favorizalt oldal mellett. Lehet ezt elkurvulasnak nevezni, de sokan erzik ugy, hogy nagy a tet. "

Ez így van, a másik oldalon is feltűnnek meglehetősen nagy nevű művészek.

"Majd talan 12 ev mulva, amikor 40 ev egypartrendszere utan mar kevesbe leszunk Balkan :P"

Ne legyünk ennyire pesszimisták, merjünk nagyot álmodni! :o)))))

pila53 - 2002-04-15 20:24:53 (84)
"valószínüleg meghatározó lehet kettőjük összeforrottsága vagy a politikai-túlélési életösztön lesz az erősebb?"

Szvsz. ezt ők összekapcsolják, és egymást erősítő hatásként próbálják értékéelni. Magyrul: ők úgy értékelhetik a jelenlegi helyzetet, hogy csak az összeforrottság fenntartásával tzdják biztosítani a túlélésüket.

Fine Tune - 2002-04-15 21:10:35 (85)
==========================================
"Nem hiszem, hogy az SZDSZ olyan fontos lenne, hogy érdemes lenne miatta szétcincálni a Fideszt."

A Fidesz magát cincálja szét előbb-utóbb, ha így folytatja. Kiszakadnak belőle azok, akiknek ez már sok, s azok csatlakozhatnak az SZDSZ-hez, mint a jelenlegi politikai paletta leginkább liberális, és az eredeti Fidesz értékeket legjobban képviselő párthoz. Tahát ez nem az SZDSZ miatt történik hanem a Fidesz miatt. Lehet, hogy azSZDSZ érdekeinek jó lenne, de nem őmiattuk történhet(ik).

"Komoly középpárt kétmillió szavazóval, míg az SZDSZ egy 5%-os párt. Aki ott igazán jelent valamit az már rég kilépett. Persze jók lennének az SZDSZ mai szavazói is, de nem akármilyen áron. Ennél jóval nagyobb tartalék van FKGP szimpatizánsokból és az MSZP 4 éve alatti kiábrándultakból. És ráadásul ideológiai szempontból ekkor mozdulni sem kell, hiszen a Fidesz egyértelműen átfogja a politikai paletta jobbközepét. Az SZDSZ, MSZP felé biztosan nem szabadna mozdulni, jobbra meg már ugyancsak nem érdemes. Ez hosszabbtávon egy MSZP szerű stabilitást jelentene, azaz örökké más pártok maradnának kicsik, mint pld. az SZDSZ. Persze szövetkezni lehetne vele, vagy akármelyik kis párttal, de egyértelműen az erősebb poziciójából. Ahogy azt az MSZP is teszi. "

Viszont középen üres maradt a hely, lásd Centrum, ami el tudott szívni 219.029 szavazatot, ami már mutat valamit. Talán azt, hogy a Fidesz nem fedi le a teljes jobboldalt, mert egyre jobban tolódik a jobbszél felé és ezzel üresen marad a közép, tehát nem terjed, hanem csúszik a lefedettsége. És az esetleges kilépők ezt vonhatnák magukhoz az SZDSZ, talán a Centum segítségével, de mivel a Centrum jelenleg nem parlamenti párt, így inkább az SZDSZ marad.
Ettől a Fidesz még maradhatna jobb oldalon, s talán a kilépés miatti sokk jótékonyan hatna a vezetésre (tisztújítás?) is, s egy európai konzervatív párt alakulhatna ki.

Bono Vox - 2002-04-16 13:10:36 (88)
=========================================
"Jó nagy kalamajkát okoz ez a topic a Fideszen belül. Már jelezték az itt említettek közül, hogy a titkosszolgálat valószínűleg lehallgatja őket, és erre figyelmeztettek ellenzékieket is."

KOmolyodik a helyzet!
Közeledik a vasárnap...

Turulmadár Creative Commons License 2002.04.16 0 0 89
A topic a fejedben okoz kalamajkát, a Fideszben helyén kezelik a kérdést. Nem is foglalkoznak wele. :)))
Előzmény: Bono Vox (88)
Bono Vox Creative Commons License 2002.04.16 0 0 88
Jó nagy kalamajkát okoz ez a topic a Fideszen belül. Már jelezték az itt említettek közül, hogy a titkosszolgálat valószínűleg lehallgatja őket, és erre figyelmeztettek ellenzékieket is.

Magyarország 2002

Fuly Creative Commons License 2002.04.16 0 0 87
Kedves Geo,

sajnos Kovács Lászlótól nem alázat, hanem megtorlás és hatalmi tombolás várható. A külügyben mindeképpen.

Vedd észre: Kovács hergeli, Medgyessy csillapitja saját csapatát. Csak az a baj, hogy Kovács sokkal erősebb házon belül... :((

Fuly

Előzmény: Törölt nick (79)
1gyöngy1 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 86
Ne haragudj, hogy csak így belepofázok, de ezt nehéz szó nélkül hagyni. Én 6 éve hagytam ott őket, és akkor már nem nagyon volt olyan ember, aki ne a jelenlegi pártvezetéssel fújt volna egy követ. Az a párt teljesen felcsapott az MSZP szekundánsának, és valamiképpen mégis diktál neki, nem tudom hogy csinálja, de ez a helyzet.
Előzmény: Baphomet (51)
Fine Tune Creative Commons License 2002.04.15 0 0 85
Nem hiszem, hogy az SZDSZ olyan fontos lenne, hogy érdemes lenne miatta szétcincálni a Fideszt. Komoly középpárt kétmillió szavazóval, míg az SZDSZ egy 5%-os párt. Aki ott igazán jelent valamit az már rég kilépett. Persze jók lennének az SZDSZ mai szavazói is, de nem akármilyen áron. Ennél jóval nagyobb tartalék van FKGP szimpatizánsokból és az MSZP 4 éve alatti kiábrándultakból. És ráadásul ideológiai szempontból ekkor mozdulni sem kell, hiszen a Fidesz egyértelműen átfogja a politikai paletta jobbközepét. Az SZDSZ, MSZP felé biztosan nem szabadna mozdulni, jobbra meg már ugyancsak nem érdemes. Ez hosszabbtávon egy MSZP szerű stabilitást jelentene, azaz örökké más pártok maradnának kicsik, mint pld. az SZDSZ. Persze szövetkezni lehetne vele, vagy akármelyik kis párttal, de egyértelműen az erősebb poziciójából. Ahogy azt az MSZP is teszi.
pila53 Creative Commons License 2002.04.15 0 0 84
Visszatérve KL sorsára,én még emlékszem egy régi riportfilmre,amiben OV arra a kérdésre,hogy ki a példaképe,KL-t említette.Bár ez már régen történt,
valószínüleg meghatározó lehet kettőjük összefor-
rottsága vagy a politikai-túlélési életösztön lesz
az erősebb?
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.04.15 0 0 83
Nem olyan borzasztó, hidd el. 98-ban én is úgy éreztem, mert egyszer azt mondtam, hogy száradjon le a karom, ha egyszer is a maszopra fogok szavazni.
De mikor az a 80valahány kisgazda visszalépett a fidesz javára, akkor azt mondtam: ezt ne!!!!!
(A lányaimmal BAL kézel húztuk az ikszet, hogy ha már leszárad, de a jobb kezünk legyen az. Mellesleg mindkét kezem azóta is működik.)
Előzmény: Kek (80)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2002.04.15 0 0 81
Egy kicsit osszefuggestelen volt a hozzaszolasod, ugye nem baj, ha ezt mondom? :D
Előzmény: Törölt nick (79)
Kek Creative Commons License 2002.04.15 0 0 80
nomad von Fblodilovich!
Rokon lelkek vagyunk.

Ős SZDSZ-es vagyok, és némi undorral kell majd az állva maradt MSZP-sre szavaznom a kormányváltás érdekében. Számomra is egy idilli jövőkép az, hogy egy megtisztult régi kéderek nélküli) MSZP, egy megtisztult (Orbán és Kövér nélküli) FIDESZ és egy mindkét oldalon koalíció képes SZDSZ alkossa a jövő partlementjét.
Én azt is hozzáteszem, hogy az SZDSZ-re is ráfér némi megtisztulás, mert néha nekem is túl harsány volt a hang, amit megütöttek.

Előzmény: nomad von Fblodilovich (78)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2002.04.15 0 0 78
Miert csalodtal Kokoban és Egerben? Ok is emberek, nem tinisztarok. Miert baj, ha kiallnak a Fidesz mellett, ha egyszer az Orbani utban hisznek? Az orszag ilyen szintu atpolitizaltsaga mellett egyebkent sem kulonosebben meglepo, hogy ismert emberek a szemelyisegukkel teszik le a voksot az altaluk favorizalt oldal mellett. Lehet ezt elkurvulasnak nevezni, de sokan erzik ugy, hogy nagy a tet.

Na mindegy, vissza a topikhoz. Nekem is ez az almom - hoppa, ez foglalt szo, remelem a striga hazaaruloknak meg szabad almodniuk ;> En kovetkezetes Szadesz szavazo vagyok 90 ota, es eleg szomoru, hogy a jelenlegi Maszop melle kell allni, hogy Viki es Tojo (ok, o mar kiutotte magat) remalom kormanyat le lehessen vegre valtani. Szomoruan lattam, ahogy a Fidesz es a Szadesz egyre tobb sebet ejt egymason 94 ota, pedig szivesen latnek egy Fidesz-Szadesz-(esetleg Centrum) koaliciot. Na persze nem a mai, narancssarga bolsevikok uralta Fidesz-szel, de nem is feltetlenul a 92-es, akkor meg Zsirtaltosek altal csak Zsidesz-nek hivott parttal. Engem is taszit a jelenlegi MSZP, legalabbis a nagyobbik fele, es nagyon orulnek, ha hosszabb tavon egy 5-10 szazalekos SZDSZ a liberalis ertekeket tudna kepviselni a parlamentben, egyszer egy normalis hangvetelu konzervativ, maskor pedig egy megtisztult, kovuletektol megszabadult szocdem parttal koalicioban. Majd talan 12 ev mulva, amikor 40 ev egypartrendszere utan mar kevesbe leszunk Balkan :P

Előzmény: mennon (76)
frigy Creative Commons License 2002.04.15 0 0 77
Kispajti!
Van még 6 napod, hogy nagyokat merj álmodni, aztán meg a meleg s@gged hozzáér a hideg fűtőtesthez és ráébredsz a kijózanító valóságra!

Azt az egy szerencsétlen bátonyterenyei szadeszest meg röhejes példaként felhozni, mert Bátonyterenyén nincs önálló választókerület, tehát a faszikám olyanba akart beleugatni, amihez nem sok köze van. Már eddig tudhatta a szadesz politikájából, hogy nem a fidesszel fognak együttműködni. Eddig miért nem szólt? Ha most meg nem tetszik neki, akkor menjen át a fityiszbe! Akár indulhat is a Pokorny megüresedő elnöki székéért...

Előzmény: tüzes fal (66)
mennon Creative Commons License 2002.04.15 0 0 76
Én már most csalódtam Kokoban és Egérben.
Nem hiszem hogy aki idáig bólogatott Orbinak megbízható lenne,Ez ujabb trükk hogy beférkőzzenek mindenhova...Emlékezzetek egyszer küövér pisztolyt fogott Fodorra!
blackhole Creative Commons License 2002.04.15 0 0 75
>"az egyetlen a Hortobágyi vagy hogy hívták (egy fiatal nő) aki normális volt, az ki is lépett."
>
>Nem tudom kire gondolsz?

Hortobágyi Krisztina OGY képviselő.
Ezzel rontottad a hiteledet kicsit, imho. :(

Előzmény: nagyotalmodo (59)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.15 0 0 74
maguk jobbra tolodásukkal" terméászetesen balra tolódást akartam irni.... Már nagyon korán van...:-))
Előzmény: Törölt nick (73)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.15 0 0 73
Tudjátok Nekem is álmaim netovábbja lenne (na persze csak a politikában) Egy FIDESZ- akinek a tagjai és vezetői olyanok, mint 198*-ben (csak azóta kicsit több élettapasztalatal), egy FIDESZ akinek a vezetői nem arra használják a saját pártjukat, hogy anyagi-és erőfölényüket megszerezzék aztán mindenáron meg is tartsák. Egy FIDESZ aki bár liberális eszméket vall mégis inkább a jobbközép félé tart és a konzervativ értékeket képviseli (de nem lefeküdve az egyházaknak), karöltve az szdsz-szel, ahol nagyon sok igen értékes képzett ember található és ők képviselnék a szociális érzékenységet a maguk jobbra tolodásukkal. Attól félek ez túl szépnek tűnik.:-((
Nem beszélve arról, hogyha most tényleg van fidesz-reformszárny (amit valószinűsitek, mert még olyan diktatórikus párt nem létezett, ahol nem voltak belső erők, akik szerették volna visszaállitani az erőegyensulyt, ha másért nem akkor legalább az emberi irigység okán) , akkor most igen megnehezitjük a dolgukat, mert nyilván aFIDESZ-vezérek is olvastatják ezt a topicot valakikkel és ők beszámolnak nekik. Tehát csak óvatosan az "intim részletekkel" ha tényleg igaz a hir.
FuLeS Creative Commons License 2002.04.15 0 0 72
Szerintem nagyon nem lenne jó, ha az esetleges választási vereség után a Fidesz nagyon meggyengülne. A személyes ambiciók megerősödése, a jelenlegi vezetési stilussal való elégedetlenség, az ellenzéki lét könnyen darabokra szakithatja az eddig nagyon monolitnak tűnő pártot.
Mindegyik kormánynak szüksége van egy erős ellenzékre. A gyenge ellenállás, a kritika hiánya, vagy gyengesége, olyan, kényelmesnek látszó megoldásokra késztetheti a kormányt, ami egy határozottabb kontroll mellett nem következne be. Remélem, Orbán lesz olyan jó politikus, hogy felismeri azoknak a változtatásoknak a szükségességét, amelyekkel meg tudja őrizni a Fidesz egységét. Az reformszárny esetleges disszidálása még talán jót is tenne az erőviszonyoknak. Egy erősebb SZDSZ a kormányon belűl kiegyensúlyozottabbá tehetné a kormányzást.
Mindezt az MSZP érdekében is mondom.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.04.15 0 0 71
Nyugi. Olvasd el az inditót. Itt hipotézisekről beszélünk.
(A többiben úgyis csak az van, hogy hányan voltak a Kossuth téren. A hócipőm tele van már ezzel a témával. Nem mindegy? Sokan voltak és kész.)
Előzmény: libsi (69)
GregorFisher Creative Commons License 2002.04.15 0 0 70
Üdv!

Nem igazán értem a Fidesz "reformszárnyának" szándékait. Mit szeretnének?! Meggyőzni az SZDSZ-t, hogy szálljanak ki a baloldali kampányból, és álljanak át a csurkistákkal vegyített tömeg elé kampányolni? Ilyet már elvből sem tennének, de azért sem, mert az eddigi negatív kampányuk kicsit visszásnak tűnne - sőt, becsapnák a választóikat is.
Tehát nem hinném, hogy bármiféle pálfordulást történne a következő egy hét alatt, ez kizárt - szubjektív.
Másik oldalról nézve, tegyük fel, hogy a szóban forgó fideszesek kiválnak a pártból (vajon a Szadesz befogadná őket? Talán a Centrum igen..), vagy egyáltalán nyilvánosságra hozzák azt, hogy nem értenek egyet a Párt által újabban kijelölt irányba való fordulással. Nos, ez a Fidesz szétesését, s a második fordulós esélyek végleges elpárolgását vonná maga után - már ha vannak ilyen esélyek. Orbánék előbb fognák be a reform-pártiak száját, mintsem hogy ez kiderülne.
Szerintem legalábbis.

Üdv.
Greg

libsi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 69
Egy orbánista fidesszel nem fog tárgyalni az SZDSZ.
Ez biztos.
Orbán esetleg "menedékjogot" kérhet az MDF-ben, vagy a MIÉP-ben.
Előzmény: Gabeszka (50)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.04.15 0 0 68
Kérlek tartsd tiszteletben ezt a topicot. Sértegetéseknek itt nincs helye, menj át a többi 8ezer egyikébe, és ott éld ki ezirányű vágyaidat.
Előzmény: Törőlt_nick (65)
acontrecourant Creative Commons License 2002.04.14 0 0 67
>A FIDESz-nek lehet reformszárnya, de hogy a három madárnak melyik a reformszárnya, azt nehéz megmondani<

miért kellene "reformszárny" az szdszben?

Előzmény: szalonna (5)
tüzes fal Creative Commons License 2002.04.14 0 0 66
"Én egyébként azt hallottam, hogy vasárnap este (vagy már éjjel) a Viktorék "követeket" küldtek a szadeszhoz, hogy velük működjenek együtt a második fordulóban. A szadeszosok elhajtották őket, mint a magzatvizet. "

A kezed meg beleért a bilibe és felébredtél.

Az viszont a te álmodozásoddal ellentétben igaz, hogy az szdsz nem minden tagja ért egyet az mszp koalával. Ki is akarta összehívni közülük a választmányt?

Előzmény: frigy (8)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.04.14 0 0 65
Az a baj, hogy hazudsz. Semmi ilyesmiről nincs szó csak a cocialista öntudat dolgozik benned és megpróbálsz a saját eszközeiddel hozzájárulni a bomlasztáshoz.
Előzmény: nagyotalmodo (-)
Björn N. Frantz Creative Commons License 2002.04.14 0 0 64
" Egyetlen jó dolog, hogy lefogytam 3 kilót, mert nem birok enni.
(Viszont visszaszoktam a dohányzásra, másodszorra még keservesebb lesz..."

Azért ennyire nem kellene mellreszívni. :(

Előzmény: AliceCsodaországban (63)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.04.14 0 0 63
Én is átugrottam a Kövér László kizárása topicba. Nem gondoltam volna - ha a hír igaz, és nem kamu - hogy az alant leírt jóslataim ilyen hamar beválnak. Mintha ugyanezt írtam volna nem? Pokorni hívei kezdenek idegeskedni, kezdődnek a belső harcok, Orbán most le kiköpni se lenyelni nem tudja Kövért - mellesleg szvsz a végsőkig ki fog mellette tartani, kérdés, az mire lesz elég...

MDF majd követeli a jussát...

Még a végén elmegyek jósnak.

Mellesleg ez az első választás, amikor nem jöttek be az első fordulós megérzéseim, mert hittem a köz.kut.nak. 90-ben, 92-ben és 98-ban szinte %-ra megmondtam előre az eredményt, pedig csak a médiákat figyeltem.

Most az az érzésem, nem győznek a fiuk a 2. fordulón, de azért nem akarom elkiabálni. Ilyen feszült választást eddig még nem értem meg. Egyetlen jó dolog, hogy lefogytam 3 kilót, mert nem birok enni.
(Viszont visszaszoktam a dohányzásra, másodszorra még keservesebb lesz...)

Előzmény: nagyotalmodo (59)
csudi Creative Commons License 2002.04.14 0 0 62
Illés Zoltán az egyetlen akit tisztelek a FIdeszben. De az is igaz, hogy szerintem legalábbis neki semmi szava nincsen ott. Különben neki adták volna a környezetvédelmi minisztériumi tárcát. Vagy legalábbis nem hagyták volna, hogy a kisgazdák ámokfussanak a környezetvédelemmel. Meg úgy általában is csak kevésszer hallani a hangját.

cs.

Előzmény: Arnyeklovas (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!