igen, allampolgarok beadogatnak, valoszinuleg jogosan (elvegre az egesz toredekezes a 2. fordulora vonatkozik), tobbsegen ugyse valtoztat (bar olvad), a lenyeg hogy OV diktatoron ujra van sapka ;-) (ugy hianyzott ez nekik, mint a kokardazos otlet...)
Igen, de a többséget az OGY által kinevezett tagokkal simán elérték a jelek szerint.
No és Balsay István MDF-es igazságügyér szerint sem egyértelmű az a magyar mondat, miszerint az első fordulós szavazatok alapján az egyéni (1.és 2.) fordulóban egyéni mandátumot nem szerzett, de listán bejutó pártok részesülnek a töredékszavazatokból. (A tv. eredeti sora is be van másolva egy-két topicba)
Ez már elég súlyos SZVSZ..
lm
Megerősödött a véleményem.
Ha az FMPP-MDF által kinevezett OVB tagok ilyen mértékben képtelenek felismerni egy magyar mondat jelentését, akkor legalább két ellenzéki FMPP ciklus kellene ahhoz, hogy olyan politikusok is felbukkanhassanak náluk, akik legalább nagyjából elfogadják a demokrácia és a jogállam szabályait.
lm
Hát az a műsorszerkesztés tényleg maga volt a gyalázat.
Szerintem is két ciklusig kéne magukat érlelni, mert akkor kiderül 4 év múlva, hogy mégsem lehet érzelmi-indulati politizálással választást nyerni -még ellenzéki szerepből sem-.
off
csak 2 apro reszlet OV (szvsz rendkivul korrekt es remekbeszabott ;-) kampanyzaro beszedjebol, ami hozzatartozik me'g az altalam beirtakhoz
".....Be kell valljam Önöknek, be kell valljam Nektek, hogy az utóbbi időben lassan már minden politikai kérdés fonalát elveszítettem, ma viszont amikor két gyűlés között egyszercsak felriadtam a gépkocsiban éppen a hírek mentek, és először azt hittem, hogy a mi programunkat olvassák be, de aztán rájöttem, hogy az ellenfél sajtótájékoztatója, Aminek a lényege körülbelül úgy hangzott, hogy hát hogyha egy lehetőséget kapnak, akkor ők körülbelül azt fogják csinálni, amit mi is csinálunk. És akkor ott a gépkocsiban eszembe jutott az a történet, hogy egyszer még a Parlamentben Deák Ferencnek a kalapját az egyik képviselőtársa elvitte. Deák szólt neki, hogy adja vissza, és a képviselő azt mondta, hgoy körülbelül egyforma a fejük. Mire Deák azt mondta: „Körül lehet, de belül nem.”....
.....Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim! Tudják, tudjátok van az úgy, hogy az ember néha elfárad. Ez nem olyan nagy baj. Akik sportoltak, azok tudják, hogy a legrosszabb érzés az, ha az ember úgy jön le a pályáról, ha azt gondolja, hogy maradt benne még egy kis erő. Még tudott volna néhány méterrel többet, néhány másodperccel gyorsabban, vagy magasabbtra futni és ugrani. Bennem már nem maradt semmi erő sem. Minden erőmet otthagytam a pályán és már csak annyi erőm maradt, hogy azt kívánjam mindannyiunknak, mindannyiótoknak, hogy vigyázzanak egymásra, vigáyzzatok egymásra és magatokra. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"
A mai (és a tegnapi) mélymagyar 1 TV adásai alapján az én véleményem is megváltozott.
Nem egy, de legalább 2 ciklust kellene ellenzékben tölteni az FMPP-nek, hogy legyen ideje a bányászbéka feneke alól legalább kikandikáló médiaembereket kinevelni.
Mert a tegnapi Matúz-Siklósi párossal és a 1994-es 'kazamatás' dokukmentumfilmes TV-ssel (TH)elég hosszú időre kiírták magukat az FMPP politikusai a kultúrember és az államférfi kategóriából.
És akkor a BÁV, 12, ÁG, MFB, stb.. friss ügyekről még nem is beszéltünk.
Akkor most valljunk színt. Szerintem döntetlen. Én elismerem, hogy a szövegeim egy része félreérthető volt. Nem ismerem el, hogy likvidálni szerettem volna, meg ilyen marhaságokat.
Elnézést kérek azoktól, akiket ezáltal megbántottam. Szerintem nekem is kijárna valahonnan egy elnézéskérés - mert én bizony megijedtem és elkeseredtem.
További pozitív fejlemény, hogy a kedd óta eltelt időszak nem igazolta a várakozásaimat. Ha úgy tetszik, tévedtem, bár szerintem az ijedségemnek volt olyan alapja is, amely sem a (kórosan torzult) személyiségemből, sem baloldali médiabefolyásból nem következik egyértelműen és kizárólagosan.
Javaslom, a vitát ezen a ponton szüntessük be. Döntetlent és békejobbot kínálok.
Én ezen nem izgulok annyit. A dolgokat a jelentöségük szerint kell értékelni. Akik sirokat rombolnak, padokat tördelnek, most plakátokat fujkálnak. Ez igy volt, és igy lesz.
2. (11)-es hozzászólás, GIS: "Likvidálnád a fideszt? Azért ez már nyílt uszítás!"
Természetesen nem írtam olyasmit a topiknyitóban, hogy likvidálnám a Fideszt. Azt írtam, hogy elszámoltatnám őket, és döntsön a bíróság. Úgymond erő alapon, mert abból értenek, de törvényes eszközökkel.
3. (16)-os válaszom: "Orbánékat természetesen politikai és jogi úton kell felelősségre vonni. Olyan módon, ami egy jogállamban szokás. Eddig azt gondoltam, hogy bizonyos felelősségrevonásoktól talán el lehet tekinteni, figyelembe véve az ország nyugalmát."
Megerősítettem azt, amit korábban mondtam. Jogi úton.
4. (20)-as hozzászólásom válasz GIS (11)-es hozzászólására: "Nem beszéltem likvidálásról, ha jól emlékszem. Személyek életéről végképp nem beszéltem.
Korrekt felelősségrevonásról beszéltem.
Arról, hogy vizsgáljuk csak ki, hogy mi történt pontosan. És ha beigazolódik az, amit most csak sejtünk, akkor a jog eszközeivel, a törvény előtt feleljenek érte azok, akik ezt tették.
Ez különbözik az utcai randalírozástól. Az polgárháborúhoz vezet. Utóbbit jogállamnak nevezik.
Ha pedig senkinek nincs vaj a füle mögött, nincs mitől tartani. A gyűlöletbeszédre önmagában jó kúra lesz egy hatalmas zakó is."
Így utólag sem látok bene sem uszítót, sem elítéendőt, sem olyasmit, amit most nem tudnék vállalni.
No, erről szólt a vita. Ezeknek a tükrében lehet újraindítani a támadást.
Isten hozott a baloldalon :) Mit szolsz a kedd ota tortentekhez? Ma este kutyasetaltatas kozben talalkoztam egy csapat fiatallal, 18-14 ev kozott lehttek. Eppen Centrum es MSZP plakatokat dekoraltak. Ez a fair-play! Es az is, hogy naponta 10 gyulolkodo cetli van az automon es a postaldamban.
Nem felnek tole, hogy ESETLEG forditva sul el a "fegyver"?
Alapkövet vagy letesznek, vagy nem. Ha 240 városból 120-ban tesznek le alapkövet, akkor 120-ban nem tesznek le. Ahol nem tesznek le és ellenzéki vezetésü, ott kicsinyességnek lehet mondani, a kormánypárti vezetésüeknél viszont nem lesz belöle sajtóhir, mert az alapkőnemletétel nem hír. Nem a város vezetése vagy pártállása határozza meg a fejlesztéseket, ez elég furcsa gondolat lenne. Azonkivül nyilvánvalóan a Fideszre lenne káros politikai szempontból, de ez olyan mértékü amatörizmust feltételez, amiben én nem hiszek.
Az államháztartás hiánya nagyobb az idöarányosnál. Ennek föleg az elözö év kimagasloan jó elsö negyedéves eredménye az oka. Rengeteg esetleges dologtól függ egy-két hónapnyi hiány mértéke, ezekböl nem szabad trendekre következtetni.
A váratlanul kiderült államháztartási hiány, mint hírt elfogadod? Ezzel együtt a Vegyépszeres szerződések nem furcsák?
A Szegedi építkezés pénzhiány miatti felfüggesztését viszont felelős egyetemi hivatalnokok mondták. A pénzhiány oka pedig a megnyert Széchenyi terv elmaradt átutalása.
Alapkövet szedtek fel, bár nem jelképesen és hivatalosan, hanem csak útban volt az alapozási munkáknál :-)
Ja és azt tán nem tagadod, hogy maradtak el "ellenzéki" városokban alapkőletételek. A bűnös város effektus elérte videéket is. Erre talán a gusztustalan nem volt jó kifejezés, de a kicsinyes, majd én megmutatom magatartás szánalmas.
És sajnos, mivel nyilvánvaló öngól lövés az ilyen beruházások befagyasztása, tényleg nem tudok másra gondolni, mint, hogy elfogyott a pénz. Nade hová és miért, amikor (állítólag) szárnyal a gazdaság?
Sajnálom a Nyomkereső típusú főemlősöket. Szánakozást érzek irántuk. Hiányzik az életükből egy érzés, amiről ők ugyanúgy nem tudnak, mint az az árvaházban felnőtt ember, aki értetlenkedik vagy rosszabb esetben lenézően mosolyog a családi szeretet megnyilvánulásainak láttán. Aki nem tudja elképzelni, micsoda érzés egy hosszú út után hazaérkezve szüleink nyakába borulva örülni egymásnak, vagy tanulási, munkahelyi, vagy bármilyen sikereinknek együtt örülni a családtagjainkkal. Számukra a létért és pénzügyi eszközök feletti rendelkezésért folytatott marakodásként jelenhet meg a nemes politikai küzdelem, ami valójában eszmék, eszmerendszerek harca.
"Gusztstalan vagy pedig egyszerűen elsikkasztot pénzekre utal amikor ki nem fizetett Széchenyi pénzekről hallani, valamint le nem rakott alapkövekről és legújabban már felszedettről is (Szeged)"
Egyetértek veled, tényleg gusztustalan, hogy a sajtó informálás helyett olyan álhireket és félinformációkat közöl, mint amire Te is utaltál. A Széchenyi pénzeket folyamatosan fizetik, több évre is szólhatnak. Alapköveket nem szednek fel.
Megváltozott a véleményem, mivel ennyire lesúlytó véleményem nem volt a Fideszről, mint most.
Gusztstalan vagy pedig egyszerűen elsikkasztot pénzekre utal amikor ki nem fizetett Széchenyi pénzekről hallani, valamint le nem rakott alapkövekről és legújabban már felszedettről is (Szeged)
Azt hittem -a híveket egybentartó két forduló közötti őrület ellenére is- hogy méltóságukat megőrizve távoznak a hatalomból és sebeiket nyalogatják a megszerzett gazdasági pozícióikban.
Ezek szerint viszont nem jövőt megalapozó lenyúlásaik voltak, hanem azonnal felélt milliárdokat mozgattak ki a kasszából.
Ennél többre tartottam őket, szégyelljék magukat!
Teccenél egyetlen betört kirakatról, megráncigált lófarokról beszámolni?
Az SZDSZ Sas utcai irodájánál több "nagykokárdás" fiatalember összefirkálta az SZDSZ-plakátokat, amit az ott lévő tömeg örömujjongással fogadott. Ez elég lesz egynek esetleg?
Rendben öreg, este bemásolom tételesen. Most nem érek erre rá. Nincs igazad, de gondolom, ez neked mindegy. A lényeg, hogy kabátlopási ügybe keverj. Egyelőre siker, 1:0 oda. Esti visszatérésemkor átveszem a vezetést.