Keresés

Részletes keresés

Kulik Creative Commons License 2002.04.09 0 0 11
Olvasgasd a kb 80 topikot, mely erről szól.
Előzmény: ciÁN (2)
Droopy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 10
Az lehet, de pl szukebb hazamban fejer megyeben mdf-es a 18-as lista 4. es 18. helyezettje igy ha akarna sem jutna be fejerbol 3 mdf-es listan.

Ha jol tudom

Droopy

Előzmény: Zalancelot (9)
Zalancelot Creative Commons License 2002.04.09 0 0 9
Sok közös lista van. Országos és megyei listák, evvel együtt több az MDF-es
Előzmény: Droopy (8)
Droopy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 8
Ez a 20.5 % az en olvasatomban csak azt jelenti, hogy jogosult a listas szavazatok mandatumainak hasznalatara. De a kozos lista elso 65-70 jeloltjei kozott csak 5 MDF-es jelolt van, ebbol meg az kovetkezik szvsz, hogy hiaba lehetne a listasok fele MDF-es, ha kettejuk kozott az orszagos lista dont.

Droopy

Előzmény: ciÁN (6)
jarlaxe Creative Commons License 2002.04.09 0 0 7
ez az egyik leggennyesebb sztori volt az előző ciklusban. ugyanis az alkotmánybíróság (helyesen) engedélyezte a mijépnek a frakcióalakítást, lévén ez a 15 fős határ a házszabályban van lefektetve, ez utóbbi pedig alacsonyabbrendű az alkotmánynál. a bíróság emellett felszólította a parlamentet, hogy korrigálja a hibát.
viszont két kiugrott képviselőnek (már nemtom kik voltak) nem engedélyezték a frakció alakítást, pedig kellett volna...:-/
Előzmény: ciÁN (6)
ciÁN Creative Commons License 2002.04.09 0 0 6
Bocs, de újabb kérdésem merült fel. Ha jól tudom, 15 fő kell egy önálló frakció megalakításához, bár erre a MIÉP ellenpélda, hiszen ők azért alakíthattak frakciót, mert elérték az öt százalékot. Szóval ha nem lesznek 15-en MDF-esek, akkor is frakciózhatnak, hiszen jelen állás szerint elérték a 20,5 százalékot?
Előzmény: Droopy (4)
Zalancelot Creative Commons License 2002.04.09 0 0 5
Nem állapítják meg.
A listák összeállításánál már ez az alku megköttetett. Listákon sorrend szerint kapnak a jelöltek mandátumot. A listákon ezért több fideszes szerepel befutó helyen. Az egyéni jelöltek esetén több a választási lehetőség, de szerintem az ős MDF-esek kizárt, hogy fidesz frakcióba üljenek.(Lezsák, Medgyasszay, Font)
Droopy Creative Commons License 2002.04.09 0 0 4
Nem a listaval hanem az egyeni jeloltekkel van baj. Az orszagos lista 174 fojenel ki van irva hogy kit delegalt a Fidesz es kit az MDF. Az egyeni egyeni jelolteknel meg csak a ket part sorrendje sem mondja meg hogy Fidesz-MDF jelolt vagy MDF-Fidesz. A lista alapjan eddig 5 MDF-es jelolt van a parlamentben.

Droopy

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 3
Mikor ket part egyutt indul, ket dolgot tehet:

1. Nyilatkozik a listas mandatumok megosztasarol.
2. Nem nyilatkozik - ekkor automatikusan 50-50%

A Fidesz-MDF tudtommal nyilatkozott, es 50-50%-ot mondott.

ciÁN Creative Commons License 2002.04.09 0 0 2
De ha listán is és egyéniben is közösen indultak a FIDESZ-szel, akkor hogy alakíthatnak külön frakciót? Mi alapján állapítják meg például, hogy a listán kapott szavazatok közül hány százalékot hozott a FIDESZ és hányat (bár az nem jó, ha hányat:)) az MDF?
Előzmény: livefast (0)
livefast Creative Commons License 2002.04.09 0 0 0
Kettő lesz az.

Budapest, 2002. április 9. (MTI) - Az újonnan alakuló Országgyűlés négypárti lesz, amelyben a választások első fordulójának eredményeként önálló frakció alakítására jogosult parlamenti párt a Magyar Demokrata Fórum - nyilatkozta Dávid Ibolya az MTI-nek kedden, az elnökség ülését követően.

Előzmény: ciÁN (-)
ciÁN Creative Commons License 2002.04.09 0 0 topiknyitó
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Elnézést, hogy belepofázok a politikába, eddig igyekeztem ettől tartózkodni (inkább mulattatott az itt megjelenő indulattömeg), de felvetődött bennem egy kérdés (elméleti síkon persze, pillanatnyilag).
Amennyiben a FIDESZ-MDF nem nyeri meg a választásokat, nem alakíthat kormányt, kisebbségbe kerül az Országházban, akkor elérheti-e az MSZP és az SZDSZ, hogy egyfrakciós ellenzéke legyen, miután a választásokon is egy pártként küzdöttek? Érdemes lehet-e ezért küzdeniük a baloldalon, egyáltalán, reális-e ez a felvetés.
Bár tudom, nem kerülhetem ki a két oldal vehemenseit, maradok tisztelettel
Cián

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!