Valamilyen koalicio biztosan lesz. Politikusaink annyira azert nem idiotak hogy 5-10 fos tobbsegu kormany alakuljon. A 4 ev alatt a gyujtopartokb frakcioi kozott van ekkora mozgas ami par even belul sulyos kormanyvalsaghoz vezethet. Ha az SZDSZ nyakaskodik es nelkule nel heteseges a parlamenti tobbseg akkor ket szek kozott a pad ala eshetnek egy esetleges nagykoalicio eseten.
Miért kellene következetesen a NEM gombot nyomni az ellenzékben? Érdekes felfogásod van az ellenzékiségről.
Szerintem nem lesz olyan sok szavazás, amiben ne értenének egyet.
No azért arra is kíváncsi leszek, hogyan fogadják az MSZP-Munkáspárt tárgyalásokat. Nem vagyok biztos benne, hogy sok SZDSZ-esnek ez nem fexi meg a gyomrát.
Az egyik azt mondja, hogy 1994-98 tanulsága megmutatta, hogy nem szabad egy abszolut többséggel rendelkező párt mellé beállni a hatalmba, mert a nyomásgyakorló képesség minimális, a feleősség pedig totális.
A másik pedig azt mondja, hogy a választók hiteltelennek itélnék meg a pártot, ha, miután az MSZP-vel vállvetve legyőzi a Fideszt, vesz egy nagy lélegzetet, és beül az ellenzéki padokba, és jobbik meggyözödése ellenére a gyülölt ellenféllel együtt NEM gombot nyom a tegnapi szövetséges párt kormányának programmjára.
szerintem koaliciora lepnek, ha alapvetö (program)kerdesekben meg tudnak allapodni, es szerintem megtudnak. es szerintem nem követik el 2x ugyanazt a hibat, mert egyreszt teljesen mas a helyzet mint 8 eve, masreszt tanultak az elözö koala hibaibol.
"Ok a hatterbol iranyitanak, kenyelmesebb es ....."
azt viszont nem ertem, hogy iranyitananak a hatterböl. ezt reszletezd lecci.
Van igazsagalapja annak amit irsz. A kormanyzas mindig kiveszi az erot es a szavazokat a partbol. A szadinak emiatt damoklesz bicskaja lebeg a feje felett, ha most hivatalosan koaliciora lep a maszoppal (hisz most is rezgett a lec a bejutast illetoen). A kerdes mindossze az, hogy tenyleg azt akarjak, hogy a belga fiuk eltunjenek es magukba szalljanak.