Keresés

Részletes keresés

xyz4567 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 94
Kedves kz_2!
Érdekes, én is azt látom, hogy két irányzat közül lehetett választani. De éppen fordítva van ez a dolog: a FIDESZ-ben mindenki megy a szeretett VEZÉR után, mint a birka, ezzel szemben van a másik, az érett, autonóm, felnőtt emberek döntése. Akik éppenhogy nem tűrik a kézből etetést (ld. Széchenyi terv), nem tűrik, ha hülyének nézik őket, nem szeretik, ha megfélelemlítik őket, tudják, hogy ők magyarok anélkül, hogy mindennap ezzel döngetnék a mellüket. És két lábbal állnak a földön. Ők így döntöttek. Szerencsére az ilyen emberek vannak többségben.
Előzmény: kz_2 (89)
rOver Creative Commons License 2002.04.08 0 0 93
Hat teny, hogy Budapesten nem nagyon szivlelik a kormanyt. Nem csak a 4-es metro tenye, hanem a kommunikacio is. Pedig szegeny Demszky alig varta, hogy hatbaszurhassa a partjat :-))
Nem orulok a vegeredmenynek, de buszke vagyok arra, hogy budapesti vagyok. Es ez is a politika resze, sajat erdekek szerint szavazni, az orszag elleneben. (Meg ha az emberek hajlamosak is megidiologizalni, szerintem ez volt a lenyeg: tobb penzt Budapestnek)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.08 0 0 92
"...Szerintem nagyon kemény ellenzék lesz a Fidesz. Szvsz nem fog megismétlődni az 1994-1998 közötti időszak..."

Aminek, én nagyon örülök, ha már kétpolúsú lett az ország! (Ebben mind a két nagy bűnös:-( )

Orbán Viktor fiatal, még szerepe lesz a közeljövő magyar politikai életében. Ez a pofon viszont kell most neki, hogy...
1., Takarítson pártjában, és pártja körül
2., Felfogja, hogy, nem a népi-urbanus törésvonal mentén kell politizálni!
3., Kezdve az MDF-el, önálló jobboldali pártokat kell "hizlalni", (mert lásd a baloldali szatellitpártokat, SZDSZ, Centrum, Munkáspárt,) vannak olyan megátalkodottak (mint én), csak végszükség esetén szavazunk az oldalnak megfelelő vezérhajóra!:-)

Előzmény: Törölt nick (23)
Esbeta férje Creative Commons License 2002.04.08 0 0 91
Na látod,az ilyen szövegekért fogtok veszíteni!:-)
Előzmény: VALENTINO (70)
szopiszuri Creative Commons License 2002.04.08 0 0 90
a fidesz irányzat:

- ha azt mondod, amit mi,
- ha abban az istenben és úgy hiszel, mint mi,
- ha úgy akarsz élni, mint mi,
- ha olyan családot akarsz, mint mi,
- ha olyan polgármestert választasz, aki nekünk is tetszik,
- ha azokban az értékekben hiszel, mint mi,

stb. stb.

akkor, és csak is akkor nem kell tehetségesnek sem lenned, mert mi majd segítünk rajtad.

de ha nem, legalábbis kussolj.

Előzmény: kz_2 (89)
kz_2 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 89
Két irányzat közül lehetett választani:
1./ Az egyén saját maga tehetségére, tudására, szorgalmára stb. támaszkodva juthat előre, javíthatja saját és családja, környezete életfeltételeit, vagyis "felnőtt" módon kezelendő.
Saját maga veszi kézbe sorsa irányítását.
(Fidesz)
2./ Még mindig "felülről" várja, hogy megmondják mit tehet és mit szabad tennie. Saját sorsa jobbra fordítását az államra bízza.
(MSZP)
Úgy tünik a választók szerény többsége, de a többsége a kényelmesebb utat választotta. Majd "fönt" megmondják mit kell tennünk, majd csak megtartanak valamit a temérdek választási igéretükből. Nem fognak. Jelzem '94 után ismét bedőltek az álszenteskedő igérgetőknek. De olyan jó dolog a múltba révedezni...
Az SZDSZ törp átkúszott a küszöb alatt.Gratula!
Jó az irány a megszünés felé.
Fővárosi létemre azt kell mondanom, Budapest ez esetben az ország visszahúzó erejévé vált. (Csak ilyen finoman...) Ez bizony szégyen!
Előzmény: toloba (88)
toloba Creative Commons License 2002.04.08 0 0 88
Budapest nagy város.
Az emberek többet foglalkoznak a politikával és talán az éleslátásuk is nagyobb. Ez nem a vidéki ember lenézése. De az elgondolkodtató amit az előttem szóló is írt. A falvakban a papság erőteljesen beleszólt a politikába. Ha nem tette volna, most nagyobb az előny és hitelessége sem kérdőjeleződött meg. De így a katolikus egyházról bebizonyosodott, hogy a pénz az első nála is. A lelkiismeret és Krisztus másodlagos. Szomorú.
andzsin Creative Commons License 2002.04.08 0 0 87
Vidéki falvakban sokkal nagyobb súlya van az erkölcsi büntetésnek (lsd. vallási közösség) mint a városokban. Ott megmondták a nénikéknek, hogy ki is itt a király, akire szavazni kell. "Tiporjátok el a gyalázatost!"
Csak félve megkérdezem: melyik egyház volt amelyik lefeküdt a Harmadik Birodalomnak? Mi keresnivalója van a politikának a tamplomokban? Jézus úgy űzné ki ezeket a szemforgató papokat odujukból, mint a kufárokkal tette annak idején.
Magyarország meg elb...tt ország településszerkezetileg, ezen nincs mit vitázni, van Bp. a többi rohadjon el - kivéve Debrecen:) - . Ez egy nagy vízfej, ezen változtatni kell. De ehhez Józsi jobban ért, úgyhogy kedves jobboldali szavazók szavazzatok még négy évet Józsi bácsinak és akkor még a felére csökken a mezőgazdaág teljesítőképessége.
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 86
"Kivancsi lettem volna egy 8eves ciklusra"

arra én is :)

"Es az Mszp nagyon fogadkozik,h mindent visszacsinal"

Nem'tom mire gondolsz, én tegnap MPtől még azt hallottam (az éjszakai sajtótájékoztatón), hogy az előző kormány érdemeit nem fogják elvetni, és folytatni fogják a kötelezettségeiket is. Na, én ennek spec. örülnék, ha így lenne!

"kispartok kozul sem kellene feltetlenul mindnek megmaradnia."

Amire igény van, az maradjon. A miépnek én se örülnék, ha jelenlegi formájában fennmaradna, de ha ez kell annyi embernek, hát maradjon...

"Kerdes:milyen orszag az,ahol az ellenzek ilyen gyenge,elrontott kampannyal is a gyozelem kuszoben all???"

Megosztott, érzelmileg könnyen manipulálható, stb...
Ja, és ezek szerint fele részben csalódott is :)

Előzmény: stravag (85)
stravag Creative Commons License 2002.04.08 0 0 85
Annyira en nem orulok neki.Kivancsi lettem volna egy 8eves ciklusra.Es az Mszp nagyon fogadkozik,h mindent visszacsinal.Ez nekunk jo lesz.A kispartok kozul sem kellene feltetlenul mindnek megmaradnia.Kerdes:milyen orszag az,ahol az ellenzek ilyen gyenge,elrontott kampannyal is a gyozelem kuszoben all?????:(((
Előzmény: JetBoy (83)
Boldog ember Creative Commons License 2002.04.08 0 0 84
Ez volt az ára a 4-es METRÓ-nak és a Nemzeti szinháznak! A FIDESz most fizet!
Előzmény: csa1 (21)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 83
A mostani kampányuk eléggé erőltetett lett a végére. Voltak jó (humoros) plakátok (pl. a narancsot-a-szájba), de a többség túlságosan unintelligens volt :(
A lényeg (aminek örülök), hogy leváltják a fideszt. Bár néha elgondolkodom: lehet, hogy jobb lenne, ha oviék nyernének, mert egyrészt a maszop, meg a szadesz megújulhatna (rá lenne kényszerülve), miközben a kisebb pártok megerősödhetnének. Másrészt meg ha a fidesz valóban olyan rossz (mert ugye független média nincs), akkor 2006ban végleg kirugdosnák őket innen.
Előzmény: stravag (82)
stravag Creative Commons License 2002.04.08 0 0 82
Te tudod,en meg tiszteletben tartom.Nem fogok se zsidozni,se semmi.De a liberalis eszmek,hat nem is tudom.Lop-stop?Ez mar lejart szoveg volt a 98-as valasztason is.
Előzmény: JetBoy (81)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 81
a szadesz sajna igen messze került a valódi liberális eszméktől.
Mostanában inkább az "IQ-money-burzsuj"-párt jellemző rá. De még mindig ők állnak hozzám a legközelebb :)))
Előzmény: stravag (80)
stravag Creative Commons License 2002.04.08 0 0 80
Igen,ez igy igaz.Csak nem teljesen mindegy,hogyan,miert.En is liberalisnak tartom magam,de a gyerekpelenkazas annyira nem fogott meg.
Előzmény: JetBoy (78)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 79
Ja, és valaki írta már, hogy Bp kozmopolitább felfogású, mint a falvak. Nah, ez erősen nem kedvez a fityesznek :)
Előzmény: stravag (77)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 78
A szadesz erősen hajt a liberálisabb felfogású értelmiségiekre, és belőlük itt (Bp-n) van a legtöbb.
Előzmény: stravag (77)
stravag Creative Commons License 2002.04.08 0 0 77
Fidesz arroganciaja?Lehet benne valami.
De akkor mi van az Szdsz-el?Pesten eleg jol allnak...
Előzmény: kvantum (45)
LexLuthor Creative Commons License 2002.04.08 0 0 76
Kíváncsi lennék arra, hogy ha a 100 ezer fölötti városok eredményeit összesítenénk milyen eredmények jönnének ki, ez gyengítheti vagy megerősítheti, hogy Bp. döntött el mindent.
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 75
'és akkor miért nem a szegényebbek mennek el, miért a gazdagabbak?'

Az megy el, akinek van pénze házat építeni/vásárolni. Bár inkább az építés a jellemzőbb. És az a furcsa, hogy általában a középkorúak mennek ki, és valahogy mindegyik úgy képzeli el a gyereke jövőjét, hogy az majd visszaköltözik Bpre, ő pedig a családi házban öregszik meg :). A gyereknek (amennyiben egyetemista, vagy öregebb) meg is éri beköltözni.

Nem állítottam amúgy, hogy a szegényebbek mennének el, szal neked is elég sajátságos logikád van :) Attól, hogy kint olcsóbbak az ingatlanok, mint a városban, még nem tudja mindenki megvenni azokat :)))

Előzmény: valasz erre (72)
SirContact Creative Commons License 2002.04.08 0 0 74
Koszonjuk a jokivansagokat. Maganak is hasonlo jokat .
Udvozoljuk Budapesten, a varosban, ahol a "diktatorokat" elobb-utobb mind kirakjak mint macskat sz@rni !

Előzmény: VALENTINO (70)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 73
Nah, én a saját és ismerősi példákon felbátorodva írtam, amit.
Szal...

"- a város vezetése lerohasztotta a várost "
nem állt szándékukban szerintem. Egyszerűen a fityesz ELHANYAGOLTA Bp-t. De nagyon...
Ismerek olyan vidéki (fidesz)szavazót, akinek ez direkt tetszett is, merthogy "most legalább a vidék is kap". Bazeg, az ország egyötöde itt él!

"- a külvárosi ingatlanárak elég drágák, ennek ellenére mennek /Pest megye budai oldala/"

Én külvároson az agglomerációhoz tartozó falvakat, városokat értettem (Budakeszi, Telki...errefelé...) Ott egyáltalán nem olyan drágák az ingatlanok, mint Bp-en (tapasztalat).

"- nincsen zöld a városban, csak autó, meg szemét"

Van zöld, csak meg kell keresni :)))) Pénz nincs valójában. Szerinted miért sírt a demszky szája már vagy 4 éve? A sok autónak meg direkte örülni szokott a jobboldal (pl bencsik), hiszen szerinte ez a jólét egyik mércéje.

"- a tömegközlekedés már csak a nyugdíjasoknak megfelelő, aki időben akar valahova beérni, annak nem"

A BKV úgy szar, ahogy van. Vannak próbálkozások, hogy megújítsák, de szerintem mindegyik nevetséges (kivéve a járművásárlásokat, meg a felújításokat).

"- a város család és gyermekellenes /mindenki jobbat remél gyermekeinek/"

Ez leginkább Pestre igaz. Én Budán nőttem fel, ott is lakom, és szerintem Buda jóval kellemesebb hely, mint a túloldal... sajnos :(

Előzmény: Törölt nick (71)
valasz erre Creative Commons License 2002.04.08 0 0 72
és akkor miért nem a szegényebbek mennek el, miért a gazdagabbak?

Sajátságos a logikád:)

Előzmény: JetBoy (66)
VALENTINO Creative Commons License 2002.04.08 0 0 70

Mi viszi rá ezt a sok hugyagyú lumpent erre.
Szégyen, b... meg, az ország szégyene BP.

Azt kivánom, hogy az összes lumpenagyú, szopja be
majd a 40 %-os gázáremeléssel, meg a gyógyszerárak növekedésével. Akkor lesz majd a nagy nemulass, közben MP-ék röhögnek a markukban.
Ne adj isten gyöznének, nézzetek a tisztogatast,
Külügy, GM!

Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.08 0 0 69
"Nyugat-Magyarország mindig is közelebb volt Európához, mint Budapest."
Tegnap ilyenkor még vitatkoztam volna veled. Így van kibírjuk ezt a 4 évet. Sajnos én itt élek a kommunizmus fővárosában s itt tán nehezebb lesz, de "a nyugodt tenger nem nevel ügyes hajósokat."
Fel a fejjel! Nem lankadni, szavazni!!!
Előzmény: VDTN (68)
VDTN Creative Commons License 2002.04.08 0 0 68
Nyugat-Magyarország mindig is közelebb volt Európához, mint Budapest. Ki fogjuk bírni ezt a 4 évet is. Mi ki fogjuk fizetni a gázszámlát, megvesszük a gyógyszereket és lesz állásunk is. Adónk is itt marad (maszopnak vissza kell állítani a régi rendszert, hisz ez is pesti kívánalom), fejlődünk tovább, mint eddig is.
Majd a nógrádi, borsodi, hevesi területek csórikám mszp-s szavazóinak kell megmagyarázni, hogy miért fontos a metróés hol vannak az ígréretek.
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.08 0 0 67
Bocsánat, félreolvastam
Előzmény: Koravén Karaván (65)
JetBoy Creative Commons License 2002.04.08 0 0 66
És szerinted miért húznak el Bpről a tehetősebbek?
Szerintem:
- mert a bpi ingatlanárak ordítóan magasak
- mert a külvárosi ingatlanárak ordítóan alacsonyak
- mert Bp messze nem kapott elég pénzt ahhoz képest, hogy mekkora város. Koszos is rendesen :( meg néhány helyen nyomasztó is.
Előzmény: Törölt nick (48)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.04.08 0 0 65
Azt a lány, akit 18 éves életkora fölött még az apja irat be a suliba, meg is érdemli. Bár szerintem egyszerűen, gondolkodás nélkül süketelsz.
Előzmény: valasz erre (64)
valasz erre Creative Commons License 2002.04.08 0 0 64
Ez igaz is meg nem is. nagyon sok helyenénlegalább negy faluról tudok), ahol a sekrestyés szedte a kopogtató cédulákat a fidesznek. Az idős (falun élő) rokonaim majdhogynem kitagadásra kerültek a korabeliek társaságából, mert hát az atya megmondta, hogy ki a jó, hogyhogy nem a fidezsre szavazol?!

Az is igaz, hogy olyan budapesti értelmiségi ismerősöm, aki a lányát az apácák közé iratta suliba, nem a fideszre szavazott.

Előzmény: Sloani (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!