Kedves kz_2!
Érdekes, én is azt látom, hogy két irányzat közül lehetett választani. De éppen fordítva van ez a dolog: a FIDESZ-ben mindenki megy a szeretett VEZÉR után, mint a birka, ezzel szemben van a másik, az érett, autonóm, felnőtt emberek döntése. Akik éppenhogy nem tűrik a kézből etetést (ld. Széchenyi terv), nem tűrik, ha hülyének nézik őket, nem szeretik, ha megfélelemlítik őket, tudják, hogy ők magyarok anélkül, hogy mindennap ezzel döngetnék a mellüket. És két lábbal állnak a földön. Ők így döntöttek. Szerencsére az ilyen emberek vannak többségben.
Hat teny, hogy Budapesten nem nagyon szivlelik a kormanyt. Nem csak a 4-es metro tenye, hanem a kommunikacio is. Pedig szegeny Demszky alig varta, hogy hatbaszurhassa a partjat :-))
Nem orulok a vegeredmenynek, de buszke vagyok arra, hogy budapesti vagyok. Es ez is a politika resze, sajat erdekek szerint szavazni, az orszag elleneben. (Meg ha az emberek hajlamosak is megidiologizalni, szerintem ez volt a lenyeg: tobb penzt Budapestnek)
"...Szerintem nagyon kemény ellenzék lesz a Fidesz. Szvsz nem fog megismétlődni az 1994-1998 közötti időszak..."
Aminek, én nagyon örülök, ha már kétpolúsú lett az ország! (Ebben mind a két nagy bűnös:-( )
Orbán Viktor fiatal, még szerepe lesz a közeljövő magyar politikai életében. Ez a pofon viszont kell most neki, hogy...
1., Takarítson pártjában, és pártja körül
2., Felfogja, hogy, nem a népi-urbanus törésvonal mentén kell politizálni!
3., Kezdve az MDF-el, önálló jobboldali pártokat kell "hizlalni", (mert lásd a baloldali szatellitpártokat, SZDSZ, Centrum, Munkáspárt,) vannak olyan megátalkodottak (mint én), csak végszükség esetén szavazunk az oldalnak megfelelő vezérhajóra!:-)
- ha azt mondod, amit mi,
- ha abban az istenben és úgy hiszel, mint mi,
- ha úgy akarsz élni, mint mi,
- ha olyan családot akarsz, mint mi,
- ha olyan polgármestert választasz, aki nekünk is tetszik,
- ha azokban az értékekben hiszel, mint mi,
stb. stb.
akkor, és csak is akkor nem kell tehetségesnek sem lenned, mert mi majd segítünk rajtad.
Két irányzat közül lehetett választani:
1./ Az egyén saját maga tehetségére, tudására, szorgalmára stb. támaszkodva juthat előre, javíthatja saját és családja, környezete életfeltételeit, vagyis "felnőtt" módon kezelendő.
Saját maga veszi kézbe sorsa irányítását.
(Fidesz)
2./ Még mindig "felülről" várja, hogy megmondják mit tehet és mit szabad tennie. Saját sorsa jobbra fordítását az államra bízza.
(MSZP)
Úgy tünik a választók szerény többsége, de a többsége a kényelmesebb utat választotta. Majd "fönt" megmondják mit kell tennünk, majd csak megtartanak valamit a temérdek választási igéretükből. Nem fognak. Jelzem '94 után ismét bedőltek az álszenteskedő igérgetőknek. De olyan jó dolog a múltba révedezni...
Az SZDSZ törp átkúszott a küszöb alatt.Gratula!
Jó az irány a megszünés felé.
Fővárosi létemre azt kell mondanom, Budapest ez esetben az ország visszahúzó erejévé vált. (Csak ilyen finoman...) Ez bizony szégyen!
Budapest nagy város.
Az emberek többet foglalkoznak a politikával és talán az éleslátásuk is nagyobb. Ez nem a vidéki ember lenézése. De az elgondolkodtató amit az előttem szóló is írt. A falvakban a papság erőteljesen beleszólt a politikába. Ha nem tette volna, most nagyobb az előny és hitelessége sem kérdőjeleződött meg. De így a katolikus egyházról bebizonyosodott, hogy a pénz az első nála is. A lelkiismeret és Krisztus másodlagos. Szomorú.
Vidéki falvakban sokkal nagyobb súlya van az erkölcsi büntetésnek (lsd. vallási közösség) mint a városokban. Ott megmondták a nénikéknek, hogy ki is itt a király, akire szavazni kell. "Tiporjátok el a gyalázatost!"
Csak félve megkérdezem: melyik egyház volt amelyik lefeküdt a Harmadik Birodalomnak? Mi keresnivalója van a politikának a tamplomokban? Jézus úgy űzné ki ezeket a szemforgató papokat odujukból, mint a kufárokkal tette annak idején.
Magyarország meg elb...tt ország településszerkezetileg, ezen nincs mit vitázni, van Bp. a többi rohadjon el - kivéve Debrecen:) - . Ez egy nagy vízfej, ezen változtatni kell. De ehhez Józsi jobban ért, úgyhogy kedves jobboldali szavazók szavazzatok még négy évet Józsi bácsinak és akkor még a felére csökken a mezőgazdaág teljesítőképessége.
"Es az Mszp nagyon fogadkozik,h mindent visszacsinal"
Nem'tom mire gondolsz, én tegnap MPtől még azt hallottam (az éjszakai sajtótájékoztatón), hogy az előző kormány érdemeit nem fogják elvetni, és folytatni fogják a kötelezettségeiket is. Na, én ennek spec. örülnék, ha így lenne!
"kispartok kozul sem kellene feltetlenul mindnek megmaradnia."
Amire igény van, az maradjon. A miépnek én se örülnék, ha jelenlegi formájában fennmaradna, de ha ez kell annyi embernek, hát maradjon...
"Kerdes:milyen orszag az,ahol az ellenzek ilyen gyenge,elrontott kampannyal is a gyozelem kuszoben all???"
Megosztott, érzelmileg könnyen manipulálható, stb...
Ja, és ezek szerint fele részben csalódott is :)
Annyira en nem orulok neki.Kivancsi lettem volna egy 8eves ciklusra.Es az Mszp nagyon fogadkozik,h mindent visszacsinal.Ez nekunk jo lesz.A kispartok kozul sem kellene feltetlenul mindnek megmaradnia.Kerdes:milyen orszag az,ahol az ellenzek ilyen gyenge,elrontott kampannyal is a gyozelem kuszoben all?????:(((
A mostani kampányuk eléggé erőltetett lett a végére. Voltak jó (humoros) plakátok (pl. a narancsot-a-szájba), de a többség túlságosan unintelligens volt :(
A lényeg (aminek örülök), hogy leváltják a fideszt. Bár néha elgondolkodom: lehet, hogy jobb lenne, ha oviék nyernének, mert egyrészt a maszop, meg a szadesz megújulhatna (rá lenne kényszerülve), miközben a kisebb pártok megerősödhetnének. Másrészt meg ha a fidesz valóban olyan rossz (mert ugye független média nincs), akkor 2006ban végleg kirugdosnák őket innen.
Te tudod,en meg tiszteletben tartom.Nem fogok se zsidozni,se semmi.De a liberalis eszmek,hat nem is tudom.Lop-stop?Ez mar lejart szoveg volt a 98-as valasztason is.
a szadesz sajna igen messze került a valódi liberális eszméktől.
Mostanában inkább az "IQ-money-burzsuj"-párt jellemző rá. De még mindig ők állnak hozzám a legközelebb :)))
Kíváncsi lennék arra, hogy ha a 100 ezer fölötti városok eredményeit összesítenénk milyen eredmények jönnének ki, ez gyengítheti vagy megerősítheti, hogy Bp. döntött el mindent.
'és akkor miért nem a szegényebbek mennek el, miért a gazdagabbak?'
Az megy el, akinek van pénze házat építeni/vásárolni. Bár inkább az építés a jellemzőbb. És az a furcsa, hogy általában a középkorúak mennek ki, és valahogy mindegyik úgy képzeli el a gyereke jövőjét, hogy az majd visszaköltözik Bpre, ő pedig a családi házban öregszik meg :). A gyereknek (amennyiben egyetemista, vagy öregebb) meg is éri beköltözni.
Nem állítottam amúgy, hogy a szegényebbek mennének el, szal neked is elég sajátságos logikád van :) Attól, hogy kint olcsóbbak az ingatlanok, mint a városban, még nem tudja mindenki megvenni azokat :)))
Koszonjuk a jokivansagokat. Maganak is hasonlo jokat .
Udvozoljuk Budapesten, a varosban, ahol a "diktatorokat" elobb-utobb mind kirakjak mint macskat sz@rni !
Nah, én a saját és ismerősi példákon felbátorodva írtam, amit.
Szal...
"- a város vezetése lerohasztotta a várost "
nem állt szándékukban szerintem. Egyszerűen a fityesz ELHANYAGOLTA Bp-t. De nagyon...
Ismerek olyan vidéki (fidesz)szavazót, akinek ez direkt tetszett is, merthogy "most legalább a vidék is kap". Bazeg, az ország egyötöde itt él!
"- a külvárosi ingatlanárak elég drágák, ennek ellenére mennek /Pest megye budai oldala/"
Én külvároson az agglomerációhoz tartozó falvakat, városokat értettem (Budakeszi, Telki...errefelé...) Ott egyáltalán nem olyan drágák az ingatlanok, mint Bp-en (tapasztalat).
"- nincsen zöld a városban, csak autó, meg szemét"
Van zöld, csak meg kell keresni :)))) Pénz nincs valójában. Szerinted miért sírt a demszky szája már vagy 4 éve? A sok autónak meg direkte örülni szokott a jobboldal (pl bencsik), hiszen szerinte ez a jólét egyik mércéje.
"- a tömegközlekedés már csak a nyugdíjasoknak megfelelő, aki időben akar valahova beérni, annak nem"
A BKV úgy szar, ahogy van. Vannak próbálkozások, hogy megújítsák, de szerintem mindegyik nevetséges (kivéve a járművásárlásokat, meg a felújításokat).
"- a város család és gyermekellenes /mindenki jobbat remél gyermekeinek/"
Ez leginkább Pestre igaz. Én Budán nőttem fel, ott is lakom, és szerintem Buda jóval kellemesebb hely, mint a túloldal... sajnos :(
Mi viszi rá ezt a sok hugyagyú lumpent erre.
Szégyen, b... meg, az ország szégyene BP.
Azt kivánom, hogy az összes lumpenagyú, szopja be
majd a 40 %-os gázáremeléssel, meg a gyógyszerárak növekedésével. Akkor lesz majd a nagy nemulass, közben MP-ék röhögnek a markukban.
Ne adj isten gyöznének, nézzetek a tisztogatast,
Külügy, GM!
"Nyugat-Magyarország mindig is közelebb volt Európához, mint Budapest."
Tegnap ilyenkor még vitatkoztam volna veled. Így van kibírjuk ezt a 4 évet. Sajnos én itt élek a kommunizmus fővárosában s itt tán nehezebb lesz, de "a nyugodt tenger nem nevel ügyes hajósokat."
Fel a fejjel! Nem lankadni, szavazni!!!
Nyugat-Magyarország mindig is közelebb volt Európához, mint Budapest. Ki fogjuk bírni ezt a 4 évet is. Mi ki fogjuk fizetni a gázszámlát, megvesszük a gyógyszereket és lesz állásunk is. Adónk is itt marad (maszopnak vissza kell állítani a régi rendszert, hisz ez is pesti kívánalom), fejlődünk tovább, mint eddig is.
Majd a nógrádi, borsodi, hevesi területek csórikám mszp-s szavazóinak kell megmagyarázni, hogy miért fontos a metróés hol vannak az ígréretek.
És szerinted miért húznak el Bpről a tehetősebbek?
Szerintem:
- mert a bpi ingatlanárak ordítóan magasak
- mert a külvárosi ingatlanárak ordítóan alacsonyak
- mert Bp messze nem kapott elég pénzt ahhoz képest, hogy mekkora város. Koszos is rendesen :( meg néhány helyen nyomasztó is.
Ez igaz is meg nem is. nagyon sok helyenénlegalább negy faluról tudok), ahol a sekrestyés szedte a kopogtató cédulákat a fidesznek. Az idős (falun élő) rokonaim majdhogynem kitagadásra kerültek a korabeliek társaságából, mert hát az atya megmondta, hogy ki a jó, hogyhogy nem a fidezsre szavazol?!
Az is igaz, hogy olyan budapesti értelmiségi ismerősöm, aki a lányát az apácák közé iratta suliba, nem a fideszre szavazott.