Ettől a reklámtól én is padlót fogtam. Egyébként tényleg jópofa reklám, csak lerí róla, hogy a készítőinek annyi fogalmuk sincs a mezőgazdaságról, mint Torgyán Józsinak.
A film szerintem azt mutatja be, hogy milyen színvonalon lenne a mezőgazdaságunk az EU-ba lépéskor, ha a Fideszen múlna. Csak nehogy a reklámfilm hatására azok is menjenek agrárhitelért akik a kertben nevelnek három tyúkot, meg a húsvétról maradt nyulat hízlalják.
Szóval nagyon nevetséges ez a naivitás ami ebből - és sok más "Fideszes" reklámból - sugárzik.
Elképzelem a Józsi bácsit, amikor a tikocskái akét malackája és a tehénkéje mellől , egyszer csak komolyan véve a reklámot, elindul az Agrárhitelbankba kölcsönt felvenni.
A clip vége az még érdekesebb , mert az öreg juhász a bankból vagy talán a bank elől tereli ki a juhnyáját.
Az a legundorítóbb az egészben , hogy az ilyen állami reklámok, lenézik és hülyére veszik az egyszerű embereket.
üdv:
soltika + Finci Kutya
Ps: Nem tudom emlékszik e még valaki a Postabank 90-es évek elejei reklámára Csekkfüzetről(talán 91-92 ből?).
A plakáton vasgolyók és aprópénzek voltak valamilyen bordás felületen.
Nos én összeszámoltam az aprópénzeket (50Ft volt),és csak úgy heccből a haverommal bementünk az egyik Postabankba, hogy akkor mi most 2*50Forint apróból 2 Csekk számlát nyitnánk és kérjük a Csekkfüzetünket.
A Postáskisasszony először bolondnak nézett, majd további erősködésünkre hogy pont ennyi van a plakáton, hívta a főnökét és az elhajtott bennünket a halál farkincájára.
A haverom már akkor megjegyezte : ez egy komolytalan bank , ezzel előbb utóbb baj lessz.
Be is jött neki , nekünk meg belekerült vagy 300milliárdba
Biztosan sokan láttátok már azt az agrárhitel reklámot, melyben egy bajuszos köpcös ember megetet néhány tyúkot és malacot ,majd később egy birka társaságában bemegy a bankba, s ott egy bankár kezet fog vele, s azt mondja neki:" Ön megtett mindent, most mi következünk." S később büszkén legelteti parasztunk a számban megszaporodott birkanyáját. Eleinte még nyakkendőt is viselt, mostanában már csak kihajtott gallért hor. Hát aki ezt a reklámot csinálta , az még nem látott közelről mezőgazdasági vállalkozást. A németekben élő szterotípia a Tshcikosch és Gulasch-sos magyarokrol elbújhat e mellett. Kérdem én, hogy ki, és kinek csinálta ezt a reklámot? Ez is csak egy síma kampányfogás a buta tömeg megtévesztésére. " látjátok mi adunk agrárhitelt, diákhitelt ,lakáshitelt stb...