Pokorni győzött szerintem is, bár nem lehetett könnyű neki egy hazudózó Kováccsal szemben.
Kovács hazudik, mikor Kövért idézi, Kovács blöfföl a Diákhitellel kapcsolatban, Kovács egy Népbezártság cikk alapján rágalmaz.
Semmi más, csak folytatja a jól bevált diktatórikus, félrevezető gyakorlatot.
De diktatórikus múlttal rendelkező párt másképp nem is érvényesülhetne, hiszen nekik kellett volna távozni a közéletből leváltásuk, a rendszerváltás után, de gyorsan feledtették sötét múltjukat.
A vagyonátmentést/gazdasági hatalomátmentést a rendszerváltáskor, majd 4 éves, remélhetőleg utolsó visszajövetelük közben tették meg.
Tény, hogy a 6000 millárdosra becsült nemzeti vagyon (köztük az energiaszekktor egy rész) ELTŰNT 94 és 98 között!!!!!
A Párt által bitosított kölcsönökből pár millióért nagyvállalatokat vettek meg az elvtársak (pl: Videoton, Fabulon, stb..).
Az akkoriban melletünk lakó Fabriczky András, az MSZMP kincstárnoka, hirtelen Zsiguliját Peugeot-ra cserélte. Két, egyenként kétszer akkora villát, mint a Torgyáné, pár száz méterre az emlegetett Torgyán-laktól környezetvédelmi területre építette.
Manapság a Paksi atomerőmű továbbfejlesztése ellen lobbizak, hogy később Mo. komoly energiaimportra kényszerüljön.
Ezek adják elő a demokráciát? Medgyessy, aki 66-ban a Pénzügyminésztériumba kerülvén (állítása szerint az ottani agytröszt része volt) elöbb a DIP programon (átmenet a szocializmusból a kommunizmusba) dolgozott, majd a felelőtlen gazdálkodás + a Szovjet olajügyek veszteségei (melyeket nekünk is nyögni kellett) miatt adósságcsapdába kergette?
Csak a margóra jegyzem meg, hogy EZ a jéghegy csúcsa. Miért nem kérdezte meg senki tőlük, hogy a Csernobili baléaesetről miért nem értesített bennünket az MSZMP központi bizottsága (Horn, Medgyessy, Kovács, stb..)?
Ezekre a hiteltelen, gerinctelen emberekre lehet szavazni, de mindenki jól gondolja át, amit leírtam, mert ez nem blöff, nem rágalmazás hanem a színtiszta igazság.
Első részt nem tudom, félve bevallom nem ismerem a Fidesz 98-as programját.
2. Ha valóban 600km ÚJ autópályát akarsz építeni,akkor szerintem mindez elengedhetetlen. Nem valószínű hogy meg lenne tervezve végi az M3, M5, M6,M7, mert ez úgy kb. annyira jönne ki.
1. 1998 FIDESZ program
2. Igazad van, ha úgy fogsz hozzá, hogy ami eddig volt STOP (lásd Nemzeti Színház), kezdjük előről, mert igy:
a. nincs rajta lóvénk
b. amit más csinált az csak rossz lehet, mi majd megmutatjuk!
Neked ezek a rendkívül bölcs hozzászólásaid már előre meg vannak írva ? Ti. folyamatosan csak a tévedéseidet, alulinformáltságod ékes bizonyítékait ismételgeted. Nem gondolkodtál még azon, hogy legalább utánanézz dolgoknak, amelyekről véleményt formálsz ?
Idézhetné egyszer valaki, hogy az ellenzék honnan veszi állandóan ezt a 4év=600km autópálya dolgot.(tegnap Pokorni egy 1999-es infrastruktúra fejlesztési tervet emlegetett, ami 10 évre szól - Kovács nem cáfolta)
Gondoljatok bele, szerintem alapból lehetetlen lenne 4 év alatt, mire megtervezik, eldöntik h. ki építse, régészetileg feltárják, aztán meg valamikor elkezdik építeni....
Nem sikerült az eddigi összes hozzászólást végig olvasnom, úgyhogy bocs, ha ismétlek vkit.
Nekem nagyon tetszett a tegnapi vita. És most is csak azt láttam, hogy Pokorni Zoli egy kiegyensúlyozott, higgadt ember, baromi jó stilusban adta elő a mondókáját és valóban ilyen ember kell egy kormányzó párt élére.
Bár meg kell említani, hogy Kovács Laci is jól képviselte az MSZP-s nézeteket.
De Pokorni szerintem egyértelműen jobb volt tegnap este.
azt írod, hogy "Az SZDSZ-t úgy egy az egybe rühellem. Tény, de sok a Zsidó köztük...Mivel a vallásuk gyűlöletkeltő elemeket tartalmaz (szemet szemért, fogat fogért...TÓRA), nem iagzán európai a szellemiségük. Nézz csak Izraelre.... "
Nekem egyszer megmagyarázták, hogy a "szemet szemért, fogat fogért", egy szelídségre és mértéktartásra intő parancsolat, és úgy értendő, hogy nem szabad túlzottan válaszolni az erőszakra, azaz szemet csak szemért, fogat csak fogért szabad kiverni.
Viszont a jelenlegi izraeli zsidóság úgy tűnik nem tartja magát ehhez a mértéktaró bibliai formulához. Általában legalább tízszer annyi palesztint próbálnak meggyilkolni, mint amennyi az ő veszteségük volt.
Igaz, nem én vagyok a címzett, de mélységesen elszomorít az Szdsz negatív kampánya.
Szobatársam Szdsz-es, azaz tudom mit beszélek, tele van a szoba szórólappal(pl:Haverok, Buli, Junta;Narancsbőr; Te is bevetted? stb.) az egészben(kb.10-12 db) mindössze 2 van, ami konstruktív és nem azt hangsúlyozza, hogy válts kormányt de izibe', mert most k*** sz*r(a tények kedvéért az egyik az SZJA csökkentés, a másik az egészségügy rendbetétele).
Érdekes, a Fidesznek nem volt és nincs is szüksége efféle listára, pedig biztosan lehetne.
Íme egy pár tétel:
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány a Világbanki hitelek felvételével jóval magasabbra akarta növelni a tandíjat?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány szintén a közbeszerzési eljárás mellőzésével építette autópályáit?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány a Bokros csomaggal jelentős összegű szociális juttatásokat vont el?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány jóvoltából nem ért még el az M5-ös az országhatárig és szintén az ő áldásos tevékenységük miatt kell horribilis összegeket fizetni a sztrádán utazóknak?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány nem engedte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását az ún. székház ügyben?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány idején mindennaposak voltak a maffiaháborúk?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány az Orzságimázs Központ bevallott költségvetésénél 25%-kal többet fordított hasonló célokra?
Tudta-e Ön, hogy az Mszp-Szdsz kormány "elfelejtette" 1996-ban megszavazni az előkészítő bizottságok által egyöntetűen megfelelőnek talált új Alkotmányt?
Remélem ennyi talán elég, bár a listám kétségtelenül nem olyan hosszú, mint az Szdsz-é, de mentségemre szolgáljon, hogy csak 15 percem volt rá.
Végül egy-két válasz:
A GDP-hez kapcsolódó kérdések elfogadhatatlanok, hiszen eddig az minden évben folyamatosan nőtt, vagyis ugyanakkora részaránnyal évről évre több pénzhez jutsz.
Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de a gazdaság még egészében SEM érte el az 1989-es állapotokat, szóval a mezőgazdaság pláne nem.
Az egészségügy állami irányításának csökkenése tudtommal a kórházprivatizációs tv. révén valósulna meg, az pedig legjobb tudomásom szerint nem került megszavazásra(vajon miért is?)
A házassági kötelék szerintem természetes velejárója az ilyen támogatásoknak, különben mi akadályozna meg 2 embert abban hogy élettársaknak nyilvánítják magukat, felveszik a pénzt, aztán elosztják(az ilyen típusú érdekházasság szerintem még nem divat Magyarországon)
Ha egy családban az apát Győzőnek a lányét Viktóriának, a fiát Viktornak hívják ott már gond van.
Ha egy pártban az épen épülő autó pályát eredménynek, a felújítást építésnek a 4 év első felét semminek tekintik ott gond van.
Ha egy kormányban a demokráciát nullának, az embereket hülyének, a miniszter elnököt Jóistennek képzelik ott despotizmus van
Ha egy országban ahol erre 4 év után is igent mondanak ott a despoták tényleg győzők az emberek tényleg hülyék
Stílusodban folytatva :
Ha egy országban olyanok, akik még csak helyesen írni sem tudnak, szabadon véleményt alkothatnak bárkiről, bármiről - ott többek közt éppen a vélemények szabadságán alapuló nyílt társadalom van. S ennek keretei között a Te tévedéseid sem fogják tudni véleményalkotásában a társadalmat befolyásolni. Vagyis még vársz 16 napot, s velem együtt megtapasztalhatod, mit akar a többség.
Mocskos a közélet? Eléggé. Erre nem mentség, hogy van más hely is, ahol az. Törekedni kell a minél nagyobb tisztaságra, nem pedig még mocskosabbá tenni, mint ahogy a Fidesz tette.
Szóval a Fidesz tette azzá. És én még azt hittem, hogy...
De bocsánatot kérek, hol, hogyan és mivel tette mocskossá ?
Persze, voltak sikerek is. Erre mondják, hogy nem azért, mert a Fidesz volt hatalmon, hanem annak ellenére :))
Mocskos a közélet? Eléggé. Erre nem mentség, hogy van más hely is, ahol az. Törekedni kell a minél nagyobb tisztaságra, nem pedig még mocskosabbá tenni, mint ahogy a Fidesz tette.