Talán épp ezért sem láttál sok hiányosságot, mert a VIPkempingben laktál... Az Árnyasból pl. a fesztiválterületet csak úgy lehetett megközelíteni, hogy az ember kiment a főbejáraton (a Joe's Pub felé), és végigsétált a főúton a gyakran száguldozó autók között, ahelyett, hogy a hátsó kaput kinyitották volna, felállítanak ott is egy ellenőrző pontot, onnan kb 15 mp-es sétával lehetett elérni a fesztiválterület bejáratát. Nem értem, miért nem lehetett ezt megoldani. Az Árnyasban összesen 5 wcműködött, igazán berakhattak volna néhány toitoit, nem mintha annyira szeretném őket, de azt legalább naponta kitakarítják. Ez csak néhány példa, az EFOTT honlapon sokkal több esetet írtak - írtunk - le, csak ugye a szervezők nem bírták a kritikát, és leszedték az egész fórumot... Nagyon szeretek EFOTTra járni, és mindezeket csak azért mondom el, mert nem akarom, hogy tönkretegyék...
1 konkrét baj az tuti.. az ingyen buszjárat nemléte.
másik.. a belső wc-t az Árnyasban nem takarították.. a zuhanyzó is ölég ramaty állapotban volt.. víz bokáig.. meg sár.
8-ból 2 mosdó nem működött (ez csak szőrözés, de igaz ;)
viszont jó ötlet volt, hogy kiszippantották a vizet onnan, ahová elért a szippantós kocsi csöve ;)
a félédes kimért bor csontszáraz volt.
a netes sátorban folyamatosan amortizálódtak a gépek.. (EFOTT végén már 3 nem működött) ráadásul nem egynél úgy volt beállítva -'központilag'- a cache, hogy a 777sms nem jött be..
egy rendes közért nem ártott volna (elegendő utánpótlással pl. zsömléből)
6-8 órás áramszünet..
1 napi program -majd' teljesen- kimaradt
na, nem sorolom a dolgokat, az összesítésben nekem is nagyon bejött! :)
A fórum dologhoz csak annyit, hogy azért ehhez nagyon vastag arcbőr kell...
LEGJOBB HELY A VÍG HORGÁSZ! :-)
és természetesen amint már itt volt utalás Zem halhatatlan egysorosára, ugyane dallamra a rendezők nemi identitását illetően, amelyet kellőképpen igényesen meghangszerelve prezentálhattunk a Víg horgász közönségének, együtt próbálva a tudomásukra hozni a véleményünket a szervezésről - ami persze a VIPkempingbe, ahová a kedves ELTE-BTK bevette magát, biztosan nem hallatszott el... ezért aztán az árnyasban is lépten-nyomon fel-felhangzott e szívünknek kedves dallam. hátha!... de nem.
Puféknál nem dobolás volt, hanem egyikük egy gitárral nyomta a dolgot, s néhány kitartó rajongó a szakadó esőben együtt énekelt vele. De jó buli volt:-)
Pontosabban: a Korai dobosai! Doboltak vagy négyen...
Kár, hogy leszedték az erdeti fórumot, mert rémes sztorikat hallottam. Én még kitérnék az Árnyas kemping beli iszonyúan balkáni higiéniai állapotokra is. Kész csoda, hogy nem szedtem össze valami nyavaját (bár a lappangási idő...). Először voltam EFOTT-on (ja, tetszett a Quimby alatt egy SMS: EsőFelhők Országos Turisztikai Találkozója:-) )így nincs viszonyítási alapom, mindenesetre jövőre is elmegyek, meg a Hegyalja fesztiválra is, mert állítólag az is nagyon jó.
Az, hogy nem lehet idegenekkel úgy ismerkedni, mint rég, az nem a szervezők, és az EFOTT hibája, hanem a megváltozott fiataloké. Ezt a jelenséget a Szigeten már 3-4 éve megfigyeltem, és nagyon zavart, de sajnos ez van, el kell fogadnoi, hogy egyrészt öregszünk, másrészt változik a társadalom,( és maga a Sziget, mint rendezvény is, bár ezzel gondolom nem mondok újjat:-) ) és nem biztos, hogy jó irányba.
Szerintem ez az EFOTT volt az elmúlt évek legrosszabb bulija. Látszott az egészen, hogy nincsen rendesen megszervezve. Azon kívül, hogy le se szartak, amikor valamit megkérdeztünk, a programok is elég gyengére sikerültek.
De lementünk, mert hátha.
Aztán találkoztunk a vizezett sörrel, meg az iszappal, ráadásul pont aznap nem volt semmilyen koncert.
Tanulság: bölcsészektől tarisznahimzésen kívül mást ne várjál, mert teljesen felesleges.
A BME pályázat Székesfehérvárra szólt a Bregyó közbe vagy hova. Egyébként van közöm a BME-hez, szóval bevallom hazabeszélek amikor az idei efott-ot szidom. Nem mondom hogy teljesen szar volt a rendezés, de azért komoly hiányosságok voltak és a pökhendiség a fő dolog ami nekem sem tetszik.
A weblap karbantartatlansága: Jegyár nem volt feltüntetve, a buszjáratokról dezinformációk voltak megadva, semmi információs telefonszám nem volt megadva. Aztán a helyiek közül valaki megsúgta, hogy a fesztivál mérsékelt áramfogyasztásának biztosítására sem született megegyezés az áramszolgáltatóval. Szóval lehet hogy az a "villám" az irodában csapott be. Végül vasárnap délután Bp-re üres efott buszok indultak vissza, mert senkit sem értesítettek róla, hogy van ilyen utazási lehetőség. Ennyi ami hirtelen eszembe jut.
Maga a fesztivál zenei és egyéb programjainak szervezése már nem érdekelt, mert ott már elszórakoztattuk magunkat. A kalandparkban ütöttük egymást, a Víghorgászban volt üveges sör és üveges bor, valakik a hangulatot is biztosították: minden, minden, minden, minden... minden rendező...
Én úgy tudtam, hogy az ELTE BTK nyerte el a rendezés jogát, de csak a pályázat második körében, miután lenyúlták a fél BME-s programtervezetet és minden mást. Ja, a pályázatban a Bajai szigetet adták meg, pedig az akkor már régen az egész nyárra foglalt volt.
Aztán lett ez. Éjszakai buli sötétben és sárban, programok nélkül.
A rendezvény pont olyan volt, mint amit egy bölcsésztől várni lehet. Pocsék szervezés, kritikán alul kivitelezéssel párosulva. Természetesen mindez aroganciával és pökhendiséggel párosítva, az inkorrekt szervezett beszélgetések előtt, közben, után.
A www.efott2002.hu-n lezúzták a fórumot a rengeteg negatív kritika miatt. Nem lehet hozzászólni sem. Kedvem lenne nyitni most egy topikot "fikázzuk a 2002-es efott-ot címmel", de inkább nem teszem.
Egyébként én -pár kisebb affért kivéve, mint pl. az egyik napon az ÖSSZES koncert elmaradása- jól éreztem magamat, de ez főleg a jó társaságnak és a helyi kocsmáknak köszönhető.
Remélem többet nem kapja meg a mostani gárda a rendezés jogát, mert a hozzáállás kritikán aluli.
üdv az EFOTTról :))
nagy hangulat van itt.. a nap is kisütött ám :)) csak 1 gáz van, a külker fősuli színházi programja valami cd-hiány miatt csúszik.
mellettem a népszabi szabadegyetemen meg az internetfüggőségről megy előadás :DD
...
na igen.. a Turisztika ma már nem alapkövetelmény az EFOT(T?)on.
és az igényes (haha... kinek mi az.. persze..) sem.
sőt, ha nem vigyáz az ember, tucatfesztivál lesz belőle, ahol az emberek nem érdeklik már egymást.. legfeljebb a paintball-pályán mint célpont.
annyira tudok örülni, ha látok egy olyan arcot, aki még tud ismeretlenekkel beszélgetni.. és nem csak prédálásnál egy ellenkező nemüvel..
kihalóban a hagyományos értékek.
a világ meg pusztul.. :(
-ke-
u.i: persze nem vagyok álszent :)) szóval meg kell jegyeznem, hogy túrázni én sem nagyon mennék.. (meleg van/fáradt vagyok;)
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 2002- ben, a Szelidi-tónál az ELTE Bölcsészkara (szervezők igénye)szerint legyen ivás, ivás, ivás, s ha magához tért a tag, esetleg valami más?
A beköszöntő szöveg ezt sugallja. Valamikor, amikor ezt (gondolom a KISZ KB-ban, nem sírom vissza) kitalálták, akkor még túrázásról, egy jó kis tájékozódási versenyről szólt az EFOTT. A különböző sulikból komplett csapatok álltak össze, hogy egy egyetemi napok jellegű (erdei) vetélkedőben mérjék össze erejüket, s erősítsék a csapattagok adott műintézetekhez tartozását. Aztán a végén a legjobbak örömükben, a többiek a meleg miatt megittak pár sört. Ha - mondjuk - egy Bükkben megrendezett 80-as évekbeli EFOTT rendezői, szervezői anyagából a KISZ-t és az MSZMP-t kihúzták volna, a programok egy részét átvették volna, minden ezelőttinél jobbat csinálhattak volna (ill. csinálhatnának).
Az igaz, hogy ahhoz meg kellett volna kérdezni 8-10 olyan embert (uram bocsá tanárt), aki szervezte annak idején.
Viszont egy ilyen „bulin” rengeteg turista és természetjáró, természetvédelmi ismeretre és végtelen sok szervezésre, időzítésre lenne szükség.
Részben ilyenkor tudnának kialakulni olyan barátságok, mint az egyik fizikus barátom „csapata”, akik 32 éve, évente többször kirándulnak együtt, tisztelik és segítik egymást, s ezt az erdei múltat kb. 3-4000 színes dia őrzi.
Akkor egy olyan rendezvényen az kevés lenne, hogy „gyertek, igyunk, s lesz valami zene is”. Reméljük részeg vízbefúlt talán nem lesz!