"híradóval nekem az a tapasztalatom, hogyha híreket akarsz nézni, akkor rtl, tv2, ha sikeres faluépítést és elégedett embereket ill. nemzeti önérzetet, akkor m1."
az m1-et hagyjuk, nem nagy cucc. de a tv2 és az rtlklub hiradói???
nnnnnaneeeeeeeeee!! olyan szinten tudósítanak, mint a mai lap vagy a blikk. előbb adnak helyszíni tudósítást egy gyilkosságról vagy egy kutyaharapásról, mint mondjuk egy fontos adótörvényről. ezek bulvárhiradók. nem kenyerem a személyeskedés, de ha te ilyenekből tájékozódsz, akkor megértem hogy miért oda szavazol, ahová.
Ez nem igaz.
A kereskedelmi tv-k sajátossága az elfogult,
elferdített,és nem közölt hírek.
A közszolgálati, és a Duna leadja azokat a híreket
is amit a ker.tv-k, de én a barátnőmmel,
mindig csodálkozzva nézem, hogy mennyi minden történt még azon kívül amit a ker.tv-k leadnak.
AZ M1,M2,Duna érdeme ezen kívül, hogy nem ordítanak, és nem tocsognak a vérben állandóan,
Magyarul nem ezek a fő hírek.Az egész RTL-es,TV2-es híradó olyan mint a fókusz, vagy a Mónika-show
Gondolom, hogy te sem hiszed, hogy a kormány az elmúlt 4 év alatt MINDENT rosszul csinált volna...A tv2/rtl hírekből pedig ez cseng ki. A pozitív híreket egyszerűen elhallgatják, vagy berángatnak egy "független" szakértőt, aki lehúzza.
pl. diákhitel, minimálbér, árvíz után ujjáépített házak, romaprogramról hallgatás, pozitív gazdasági mutatók nem közlése, Duna - híd átadása, mint utolsó 5sec hosszúságú hír, oknyomozó riportok kizárólag az egyik oldal irányában (te emlékszel olyanra, hogy pl. az szdsz ügyeiben oknyomoztak volna?) a "bányaügy" bemutatása, (ebben a témában érdemes elolvasni a kontroll csoport írását, ahol kizárólag az ő szavaikat idézik vissza és számszerűsítik: a hazudozás és csúsztatás magasiskolája...)stbstb...és persze, ha nincs negatív hír, akkor álriportok gyártása, szdsz messze a parlmaenti reprezentáltságán felül való szerepeltetése, minden rossz, még a természeti katasztrófák is(!)kormányra hárítása....szóval ez minden, csak nem függetlenség.
És akkor az elemző műsorokról, még nem is beszéltem...
Én ritkán hallgatom a bb show-t, mert pannon függő lettem.
De kivel poénkodnának - teszem fel az örök kérdést - ha nem a hatalommal, ha véletlenül politika kerül szóba, mert ritkán fordul elő?
Milyen véleményed volna arról, aki az aktuális hatalmat éltetné és belerúgna az ellenzékbe? (pl. lovas)
armagnac:
híradóval nekem az a tapasztalatom, hogyha híreket akarsz nézni, akkor rtl, tv2, ha sikeres faluépítést és elégedett embereket ill. nemzeti önérzetet, akkor m1.
Mellesleg le lehet hülyézni napi akárhánymillió embert, akik nézik ezeket, de jó részük (valahol a fele körül) jobboldali szavazó.
De nézzük összehasonlításban. Mutass külföldi vagy hazai alternatívát, ami lényegileg jobb!
Ne akarj már népművelő lenni, nem a te dolgod. Az piaci alapon működik, ellentétben az m1-el, amit én tartok el, sajnos.
A piacot már ne vonjuk kétségbe lehetőleg.
'Szerintem a fő vita azon van, hogy a 2 ker. tv hova tartozik'
Ezen nincs mit vitatkozni. MSZP ill. SZDSZ. Ha neked ez nem tünt fel, akkor felesleges többet írnod a polfórumra, csak hinted a hülyeséget. A topiknyitóra ez úgyszintén vonatkozik.
Ennek a 2 TV-nek a piaci részesedése kb. 90%, vagyis a szoclib TV-k piaci
részesedése > 90%.
Miért is nézik, azt elöttem Lódoktor kiválóan összefoglalta.
Boxster
P.S.
Amikor meglátok egy ilyen topicot, akkor jut eszembe rólatok az az elhíresült mondás, hogy
'Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon'.
a HVG marhára nem független. az most hagyján, egy politikai hirdetés nem volt benne idén, kivéve a múlt heti egész oldalas medgyes pitét. hazai politikussal sem nagyon csinálnak interjút, de azért 2 héttel ezelőtt -pont a választási kampány idején - Kuncze Gábort sikerült faggatniuk a szadis kilátásokról. erről ennyit
OFF
Igen, ezzel én sem értek egyet, de a teljes
liberalizáció sem megoldás, mert nem mindenki
tudja kezelni, és figyelve az embereket, Magyarország nem alkalmas a legalizálásra.
most a fidesz van kormanyon. ezert hat ugy, hogy ami a kormanyt biralja es a fideszt biralja, az baloldali. pedig csak ellenzeki.
amikor az mszp volt kormanyon, ugyanugy biraltak a kormanyt, az mszp-t. ugyanigy feny derült sok botranyra: xenia-laz, zsurki vodka, tocsik. akkor nem mondta senki, hogy jobbos media.
most akkor ez nem csak egy jobboldali hiszteriakeltes by csurka? szerintem de.
a sajtonak/medianak pedig liberalisnak kell (kene) lennie.
Bárdy, ha te lesötétezel, az nekem dicsőség. A Sláger rádió meg alighanem még holnap kirúgja a fölösleges műsorvezetőit Bochkorostól, ha rád hallgat:))
A hvg meg ha tetszik, ha nem, a Hornékat valahogy jobban szerette, Orbánt meg 6 éve se szerette, a vélemény oldala pedig mag a megtestesült ballib elfogultság. Tudod, én már váltottam kormányt, pl. 1998-ban:))
A 2 kertv meg úgy független, ahogy Medgyessy, ő is pártonkívüli.
miért azt nézik az emberek és miért nem 3, tehát eggyel több, fideszszolgálati adót, ahogy ma olvastam valakitől. Játszd meg a tájékozatlant, jól csinálod:) A Duna és a M2 a háztartások 40%-ában fogható, előbbi kifejezetten a határon túli magyaroknak szól. Továbbá, mind3 adó közös jellemzője, hogy nem a nézettségi adatok, hanem a közszolgálati célok alapján kell a törvény értelmében működniük, méghozzá a kertévék költségvetésének töredékéből. Ezért költenek jelentősen kevesebbett "sztár filmekre" és ezért adnak nagyságrendekkel több kisebbségi, vallási, tájékoztató, ismeretterjesztő és egyéb rétegműsort.
A TV2 mögött szoci befolyás van.
Igenis számít, mert ne állítsák be magukat függetlennek, pártatlannak, mert a tv a legerősebb
befolyásoló médium, és az embereket ne etessék azzal, hogy ők függetlenül szapulják a kormányt, és pártatlanul támogatják az MSZP-t és az SZDSZ-t.
A M1, M2, Duna tv-nél már leírtam, hogy '94-'98
között pedig baloldali volt, most végre van jobbos
tv is.
Azért nézem, amiért olvasom a Népszabadságot,
Magyar Narancsot, kíváncsi vagyok a "másik"oldal
véleményére is, de zavarni azért zavar, mert
elöntik az emberek agyát a ferdítéseikkel,a híreik,és a szórakoztató müsoraik.
egyoldaluságával, és ez felér egy agymossásal.
Blikk bulvár, de erősen balos befolyással(Pallagi,
Bánó,ők nem balosok?)Ez az egyik újság amiből
a legtöbb fogy, és a politikailag kevésbé tájékozottakat félrevezeti(23 millió román árasztja el Magyarországot 2 oldalon)és a "helyes" írányba tereli.
TV2, RTLKLUB: kereskedelmi, ez tény de nem független. A híradó szerkesztése, témaválasztása,
tálalása MSZP és SZDSZ szövegekre emlékeztet.
A ferdítésekről nem is beszélve:MIÉP pár ezres tömeg.
'94-es időszakról azért írtam, mert most ez a helyzet, és még ettől is "sípol" a baloldal.
A médiában most kezd egyensúly lenni, az előzö
ciklushoz képest.
"az elmúlt 4 év során mely a kormányra nézve pozitív és a kommentárral sem húzták le"
a tv2/Rtlklub hireket mond. Az a kormanyra nezve sajnalatos, ha ezek alt. negativ lecsengesüek. a rossz hirekert nem a tv-t kell hibaztatni. de van mas valasztas: hirado struccoknak az m1-en :)
az ellenzekiseg (az, hogy nem csak a kormany hivatalos allaspontja hangzik el, pl. Het) nem egyenlö bal. Nem, persze, teljesen véletlenül egyezik meg az esetek 99%-ában az adott cég újságíróinak véleménye az MSZP és/vagy az SZDSZ véleményével, az is teljesen véletlen, hogy mindig a jobboldalra nézve kedvezőtlenül "tévednek" és válogatnak a hírek közül. És ami nem jobb, méghozzá soha, az ugye nem bal.
egyebkent, ha a liberalis (minden velemeny egyforman szot kaphasson) szo jelenteset nezzük, akkor minden medianak ilyennek kene legyen!! Ehhe ehhe, a liberalizmus meg ugye nem politikai kategória, hanem újságszerkesztési elv, mi?:DDD
sláger rádió? ha az egész napi boney m és bee gees baloldali, akkor az.
ilyenkor (is) látom, hogy mennyire sötétek vagytok, a hvg, mint baloldali lap. bár elhiszem, hogy szar olvasni a sok rossz elemzést, de mit van mit tenni, igazuk van. Próbáld ki, válts kormányt.
Szerintem a fő vita azon van, hogy a 2 ker. tv hova tartozik. Szerintem jó közelítéssel független, de ha nem az, akkor hadd kérdezzem meg, miért azt nézik az emberek és miért nem 3, tehát eggyel több, fideszszolgálati adót, ahogy ma olvastam valakitől.
Nezzed reggel a TV2-ot. Nezd, hogyan kommentaljak a hireket, kiket hivnak.
A hirek partallastol fuggetlenek. (Pl. miert nem azok az M1-en:) Viszont tulsulyban vannak bizonyos hirek, valamint lenyeges, mikent adjak elo azokat.
Nehany jellemzo momentum.
Fodor Gabika kritika nelkul onthatta a szennyet az Aktualisban. Mikor lattal ilyet a retekben vagy a csigaban?
A csiga reggeli musoraban - kozmegegyezesre - gyakorta elhangzik: a Magyar Nemzet elfogult kormanymoslekot nyomat. Kozben meg pofakat vagnak.
Es most ellentmondok magamnak, mert partallastol fuggo hirek is voltak a @TV-ben: ezrek voltak a MIEP rendezvenyen 15.-en Vagy valamivel hamarabb azt mutogattak, hogy vernek egy kamerast a MIEP-rendezvenyen - ilyen viszont nem tortent, tehat nem letezo esemenyeket mutogattak, partcelokbol...
Kifelejtetted továbbá az Axel Springer vidéki lapjait, a Hócipőt, a Figyelőt, a Beszélőt, a Heteket, és a netes portálokat, így első megközelítésben:)))
Amilyen masszív ballib szócsöveket itt lefüggetlenezel, az már-már büntetőügyi kategória:)
"TV2/RTLKLUB: kereskedelmi, független, persze hirek is vannak, de partallastol függetlenül"
:DDDD
Jajj, könnyeket csalsz a szemembe a röhögéstől...akkor, kérlek idézz már nekem 1, azaz 1 olyan hírt ezen csatornák hírműsoraiból, az elmúlt 4 év során mely a kormányra nézve pozitív és a kommentárral sem húzták le...
Javaslom olvasgatásra a "melyik az aljasabb...." c. topikot...
a ballibnek nevezett újságok, TV-k szerkezeti, tulajdonosi szempontból függetlenek. az lehet, hogy a szerkesztőség nézete "ballib" de ehhez nekünk semmi közünk nincs. a piac diktál.
a jobboldalon felsorolt újságok, TV-k közül a Duna, a TV1, a TV2, a Heti Válasz állami finanszírozású és jobboldali. ehhez viszonot már van közünk, hiszen a kormány NEM tarthat el, hozzá közelálló médiaszereplőket a MI pénzünkből
ezek után nem értem hogy lehet állandóan a ballib médiára hivatkozni. minek nézitek ha annyira zavaró? tudod, ők a piacról élnek, míg a jobbosok...