Kedves lm!
Jó, hogy pihent vagyok, s nem bántottam a mestert:-))) Gyanús volt az egyenessége:-DDD A választások utáni békeidőben valóban írhatnánk egy miépértelmezőt:-))) Ha segít nálunk valamelyik informatikus a kórodában, csinálok egy miép agykéregtopographiát:-DDD
Ehhez egyébként nem értelmező szótár kell, hanem argo/szleng szótár. Ha végignézi az Úr ezt a listát, akkor azt látja, hogy a jelenlévők egy tekintélyes hányada bármivel kapcsolatban azonnal zsidó mesterkedést kiált. Tessék csak összeszámlálni, hányféleképpen.
Kedves psycho-pata,
bormester kartács a szó eredeti - FMPP+egyebek szerinti - definícóját mondja.
Ebben a torz demagokrata kommunikációs térben a panelek valóságos tartalmát nagyjából valóságosan írja le, sajnos.
Kicsit szarkasztikus, de remélem abban is igaza van, amit a mandáumokra tippelt :
MSZP - 190, FMPP+ - 160, SZDSZ - 30.
:-)
Kedves bormesterem!
Látom Te egyenes ember vagy, s ez a mai világban már nem semmi. S a "libsi" ezek szerint "bibsi"? Csak becézve?
Kéne egy értelmező szótárt alkossál, definícióval, hivatkozásokkal, bibliographiával stb.
Kérdés volt: mit jelent a liberálbolsi.
Válasz: zsidó.
Kérdés. Szoktak-e Magyaroszágon nyíltan zsidózni. Válasz: ma már igen, de szívesebben és nagyobb kéjjel szoktak burkoltan zsidózni. Ezért nem mondják a liberálbolsi helyett, hogy zsidó.
Kérdés. Van-e értelme elemezni a liberálbolsi szó kapcsán a liberalizmus és a bolsevizmus eszmetörténeti jellegzetességeit.
Válasz: nincs, mert nem azért kapcsolták egybe ezt a két dolgot.
Te totálisan károsodott vagy. Akkor miért nem azt mondod, hogy "zsidó", s kész. Minek a rizsa, hogy "liberálbolsi":-DDD Szerencsére lassan az ilyen palikat formalinban fogják vásárokon mutogatni:-)))
Hát ha tőled ifegen a szabadság, testvériség, egyenlőség... akkor én bizony idegen eszmék kiszolgálója vagyok. Nem is olyan baromságoké, mint megtartani, gyarapodni visszaszerezni vagy valami ilyesmi!
Naná hogy lehetsz, én is az vagyok. Mellesleg a liberálbolsevik az olyasmi mint a békeharc volt, vagy a "visszafizetés nélküli kölcsön", vagy "az ideiglenesen itt tartózkodó szovjet katonák átvették az első öröklakásokat" - biztosan van aki emlékszik erre. Minden rendszer kitermeli a maga hülyeségeit.
Fent említett baromságok ugyanúgy le voltak írva nyilvános sajtótermékekeben, bemondva a rádióban, televizióban, - és komolyan véve - mint a liberálbolsevik ma. És a papír nem gyulladt meg akkor sem, és a mikrofon se krepált be, sőt még a jóisten se sújtott le villámmal.
A rokonaim vagy katolikusok vagy reformátusok. Én ateista vagyok. Még bormester kedvéért is maximum a taoizmust vállalom be :-)) attol még lehetek liberálbolis ? naaa egy kicsiiit...
"A fidesznacit meg a jobboldal talalta ki maga."
Ez biztosan így van.
Úgy gondolták, ezzel is leplezhetik, hogy valójában egy radikális, bolsevik mentalitású társaságról van szó.
Meglep, hogy magyarázatot kérsz a szóra. A szó jelentése: zsidó. A libsik is zsidók, és a véres bolsik is zsidók. Magyarán: bármit is beszéljenek, mi felismerjük őket akár ilyen, akár olyan maszlag mögé bújnak.
Egyikőtök se jól tudja. Kozmopolitaliberálbolsevikjudeoplutokrata= SZDSZ.
Ez ilyen egyszerű.
Ja, hogy mit jelent? Nem tudom, csak annyit, hogy szitokszó.
Nyomi : Itt a polforumon soroltam be önmagam a liberálbolsi kategóriába, mivel valószinüleg MSZP-re szavazok, esetleg SZDSZ-re, nem kivánom Trianon revizióját, nincs bajom a zsidókkal, nem tartom jó ötletnek az olimpiarendezést és nem hiszek a keresztény egyházban. Ilyenre szokták mondani a polforumon, hogy liberálbolsi, nem?
Na, végre egy korrekt magyarázat. Amikor ismerőseim, családtagjaim "pathographiáját" adom elő, ott is a "hülyeségek öröklődéséről" szoktam papolni, na, nem genetikai úton-módon:-)))
Tehát az "Igaz Magyarjaink" ebben sem voltak újak:-DDD
/akkor az "összemosásban" valamire ráéreztem:-)))/
"A bolsevizmus és a liberalizmus közös ellenségként való felmutatása tudatos törekvése volt a náci propagandának. Hitler ezt a feladatot úgy határozta meg, hogy „még egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítsen meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak.” A bolsevizmus ugyan a liberális polgári erők (a kapitalizmus) ellen folytatott osztályharcot jelenti, de egy valami összeköti őket: zsidó voltuk. A szélsőjobboldal szerint csak álca, hogy ezek egymás ellen harcolnak. A bolsevizmus és a kapitalizmus egyaránt a nemzetek kizsákmányolását célozza. A zsidók tudatosan váltogatják ezt a két politikai formát a nemzetek megtévesztésére és kifosztására. Ha az egyik hatalom megbukik, felváltja a másik: csak a zsidók nem buknak meg soha."
(Ez a gondolat számos szélsőjobbal fogalkozó munkában megtalálható. Ez az egyik legrövidebb összefoglalás.)
Eredete tehát nem más, mint egy olcsó összeesküvés-elmélet. Olyasmi, mint legutóbb a rózsadombi paktum elmélete.
Bolsi kifejezést én egyáltalán nem szoktam használni, mert Thürminátoron kívül már egy db igazi komcsi nincs az országban. Inkább balliberálist szoktam mondani, ami számomra az MSZP/SZDSZ konglomerátumot jelenti.
Nem egeszen. A maszop es szadesz(a fidesz analogiajara) mar 89-ben megjelent a politikai zsargonban a madof mellett es ok maguk is hasznaltak sajat magukraA fidesznacit meg a jobboldal talalta ki maga.
A liberálbolsi olyan, aki liberálisnak nevezi magát, de valójában bolsi mentalitású. Lásd szellemi élcsapat (Lenin gondolatát a buta kis munkásosztálynak utat mutató értelmiségi élcsapatról Eörsi István is megismételte majdnem szó szerint). Vagyis a liberálbolsi szavakban toleranciát hirdet, ugyanakkor a másként gondolkodók számára gyűlölt és likvidálandó ellenség, akikkel szemben minden eszköz megengedett.
A rendszerváltás új politikai terminologiát "alkotott" a régi, elavult helyett. Azt sem volt épeszű embernek való. Például apámat igen mulattatta a "békeharc" szó, is. Az új szavak lényegét a psychiátriai tanulmányaimban találtam meg. A tudathasadtak beszéde időnként érthetetlen, csak a betegek, tán legközelebbi hozzátartozójuk, orvosuk érthetik meg, legalábbis "kapisgálják" a mondottak értelmét. Ezt schizophasiának nevezik. Az első időben még csak a kommunistázás /"komcsizás"/, párttitkározás ment, s született meg a "zöldbáró"-ság is:-))) De ez még csak a boldog "békeidő" volt. A Horn-Kuncze kormány idejében már megjelent a pufajkázás, s gondolom egyéb minősítések. De mindezek nem jelentenek schizophasiát, mert valóban voltak párttagok, párttitkárok, pufajkások. Az utolsó 4 év, a FIDESZ-FKGP időszak dicsekedhet ezen új szavak megszaporodásával:
-"liberálbolsi"
-"liberálnáci"
-"judeobolsi"
-"hazaáruló"="striga"
-"MAGYAR" /régebben ez állapot volt, tartalommal, most politikai kategória/
-"IGAZ MAGYAR" a striga ellentéteként
s sorolhatnám.
-"balzsidó" - gondolom ez a "maszopos" vagy "szadeszos" zsidó
-"jobbzsidó" - ez pedig a fideszes, miépes, tehát a MAGYAR zsidó, tehát nem a "galíciai".
A pártokra pedig a
-"maszop"
-"szadesz"
S ezek ellentettjeként a
-"fidesznáci"
Ezeket a szavakat egy-két "agyament" politikus alkotta, s a tömeg szajkózza, az értelem ismerete nélkül. Egyik olvtársunknál rákérdeztem a "liberálnáci" kifejezére, melyre azt a választ kaptam, hogy olyan liberális személyekre mondja, kiket nem tart nácinak, de a "mechanizmusok", a kommunikációjuk olyan, mint amilyennel a nácik éltek.
Szóval akármi is az értelme e szavaknak, elkendőzése annak, hogy valaki "emblémázás" nélkül képtelen nagyar nyelven tolmácsolni véleményét. Összemosása a nácinak és a rossz, esetleg nem helyesnek vélt kommunikációnak. Pongyolaság, ami kártékony is.