Örömöm alapját az szolgáltatja, hogy magánszférám jelenleg nincs veszélyben. Ha marad a jelenlegi status quo, egyben még mindig reménykedhetem: nem lesz rosszabb.
Csak azért írtam marxista szakosítót, mert eszembe jutott egy régi kabaré , egy FALUGYŰLÉS,amiben Orsós Vendel arról panaszkodott, hogy beiratkozott egy marxista szakosítóra, de rájött, hogy nem érdemes járni, mert "nem a Marx tartja, hanem egy kis alacsony szemüveges"..
:)
(Azt hiszed, egy szimpla szemétlehordással megúszod?!)
Nekem a legegyszerűbb a dolgom...anarchista párt nincs, választom a legközelebb állót...azaz Szdsz...'94-98 között volt pénze az otthoni egyesületeknek, dönthettek a sorsukról...mostmeg nem...a házi betegellátó hálózat is haldoklik, mert az önkormányzat sem kap nagyobb támogatást, amit szabadon felhasználhatna...annak ellenére, hogy erős jobbos többség van...egyetlen hibánk, hogy nincs kormányközeli haver a településen, ami kicsit nyomna a latban...ilyen világ következik, uram-bátyám...
Na rossebb ! Ezt azért nem gondolnám, hogy a Fidesznek bármi köze lenne a liberalizmushoz , a szabdsághoz és a demokráciához.
Inkább a paternalista Kádári hatalomgyakorláshoz ésa bolsevik dogmákhoz ,a banán köztársasági diktatúrákhoz inkább.
Az én szabadelvű , demokrata családom és a népes baráti köröm , egy emberként az SZDSZ re szavaz. Mert úgy itéljük meg egyedül maradt , akitől elvárható a demokrácia védelme , és a racionális államvezetés biztosítása.
Isten éltesse Kuncze Gábort !!!
Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott
hazafelé menet?
A gyepre éppen langy sötétség szállott,
mint bársony-permeteg
és lábom alatt álmatlan forogtak,
ütött gyermekként csendesen morogtak
a sovány levelek.
Fürkészve, körben guggoltak a bokrok
a város peremén.
Az őszi szél köztük vigyázva botlott.
A hűvös televény
a lámpák felé lesett gyanakvóan;
vadkácsa riadt hápogva a tóban,
amerre mentem én.
Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti,
e táj oly elhagyott.
S im váratlan előbukkant egy férfi,
de tovább baktatott.
Utána néztem. Kifoszthatna engem,
hisz védekezni nincsen semmi kedvem,
mig nyomorult vagyok.
Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg.
És az országban a törékeny falvak
- anyám ott született -
az eleven jog fájáról lehulltak,
mint itt e levelek
s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,
mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse
s elporlik, szétpereg.
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.
Én nem ilyennek képzeltem a rendet.
Pedig hát engemet
sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek,
mint apró gyermeket,
ki ugrott volna egy jó szóra nyomban.
Én tudtam - messze anyám, rokonom van,
ezek idegenek.
Felnőttem már. Szaporodik fogamban
az idegen anyag,
mint szivemben a halál. De jogom van
és lélek vagy agyag
még nem vagyok s nem oly becses az irhám,
hogy érett fővel szótlanul kibirnám,
ha nem vagyok szabad!
Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat
Kedves Nyomkereső,
tényleg nem kell beszarni.
Legjobb, ha az ember felébred (lila) álmából, és "szétnéz merengve és okos / fejével biccent, nem remél."
Próbálj te is "...csalás / nélkül szétnézni könnyedén." És rájössz, a jobboldal nem rombolni akar (az a baloldal sajátja), hanem építeni (ez meg a jobboldal sajátja).
Továbbá ne fogalmazzunk úgy, hogy az súlyos félreértésekre adhasson alapot. Valamint ne úgy kormányozzunk, hogy minduntalan felmerülhessen a gyanú, hogy itt valami alapjaiban nincsen rendben.
Ezt kivánom magam is.
Türjük meg egymást s ne állítsunk hamisakat egymásról. Csak tényeket. Pl. Kövér szavait ne hamisítsuk meg, Orbánt ne tolvajozzuk, cigányozzuk stb. Továbbá, ne sértődjünk meg, ha - amennyiben a tyúkketrec-érában a tyúknyak-kitekerő brigád sztahanovistái voltunk, akkor a tyúkok nem szimpatizálnak velünk és láttunkra riadtan - gyanúperrel élve, okkal -, veszettül csapkodnak szárnyaikkal és fülsiketitően kotkodácsolnak.
Azért élsz ilyen boldogan, mivel demokrácia van. A jólét pedig mind általánosabb. Legalábbis a törekvők, a tenni akarók számára, sőt még a tunyákat is támogathatjuk adóforintjainkból.
Ami az 1989 előtti biztonságos életet illeti, az a tyúkketrecek bűzös, áporodott és hamis látszatbiztonság volt. A tyúkok számára, akik köztudottan képtelenek önnön tényleges állapotukat felfogni. Még élve kopasztás, forrázás közben sem döbbennek rá a keserű valóságra.
A liberális többség létezésével egyetértek. Valóban a magyarság többsége liberális. Magam is. Csakhogy, amennyiben az a téveszméd, hogy az eszdéesz által képviselt életfelfogás a liberalizmussal azonos, akkor igencsak rossz úton tévelyegsz.
Ma a valódi liberális, szabadgondolkozó, humanista, demokrata emberek a Fideszre szavaznak.Ahogyan magam is, családom és igencsak népes baráti köröm.
Áldott legyen a Húsvétotok!
Thürmerék az egyetlenek, akik határozottan eu ellenesek. Csurkáék a másikak, akik ugyan névleg az EU felé néznek, csak éppen annyi feltételt szabnak az EU felé, hogy az ember csodálkozik: hol éltek ezek '89 elött? Nem mond nekik semmit a szabad határátlépés? Nem mond nekik semmit a szabad munkahelyválasztás? Nem mondja nekik azt, hogy ez azt is jelenti, hogy a felvidéki magyarok szabadon jöhetnek Pestre, (mint ahogy az még soha nem volt) ?!