Nem tudom, hogy elolvassák-e a válaszomat,de apedagugusokról mondottak határozottan iritálnahk.
Még szerencse, hogy vannak régebben képzett tanárok, akik szakmai tudásukkal még megakadályozzák, hogy elbutitott, irányitható, átverhető tömegek kerüljenek ki az iskolából, és ha mind a két oldal ott folytatja az oktatással kapcsolatos teendőit, akkor 20 év mulva már a diákok fogják tanitani a tanárokat. Még egy megjegyzés: a tanárok jelentős része rugalmas, észérvekkel meggyőzhető, tolerans és inteligens.Mindig arra kell csak gondolni, hogy van valaholegytanár aki tudja, hogy milyen hülye vagyok.
0.
Bocs ez utólag jutott eszembe:
Nem zavar, ha ez a jövő jobb, mint a jelen, akkor különösebben nem érdekel, hogy hogyan jutotttunk el oda. Azaz ha jól élek, akkor különösebben az sem érdekel kinek a kezében van a kormány(kicsit kádárista felfogás, de ezzel szvsz az emberek jó része így van)
1.
Az összefogásról nem tudom hogy vélekedik a Fidesz(ha megnézzük a lövészárok politikát, akkor sehogy), szerintem lehetséges lenne, hogy NEMZETKÉNT viselkedjünk(tudod, "egy hajóban evezünk").
A sikeres politikához pedig igenis hozzátartozik a sikerek propagálása is!(most nem a nyilvánvaló túlzásokra gondoltam, hanem a VALÓDI eredményekre;pl:minimálbér emelés, gazdasági növekedés, diákhitel, kedvezménytörvény)
Viktor akarnok mentalitásáról már ejtettek nekem egy-két szót;szerintem ez alapvetően gyökerezik benne, ilyen korban már nehéz levetkőzni, együtt kell élni vele.
2.
Ebben van valami igazság, de szerintem nekünk új ellenségünk nem nagyon lesz a külpolitikában.(bizonyos történelmi dolgok...) Izrael szvsz szélsőséges példa, speciel neki az összes szomszédja ellenség, szerencsére mi még nem tartunk ott.
Ellenben ahhoz, hogy minden adódó lehetőséget ki tudj használni, hogy másképp mondjam ÉLJ a hatalommal, ahhoz az erőpolitika elengedhetetlen.
pl:Benes-dekrétumok;először Viktor felvetette(itthon megkapta érte a magáét), azután már Németo. és Ausztria is beszélt róla.(szereztünk 2 barátot+1 ellenséget;szerintem ez így jó)
3.
A Fidesz szakértelem annyiban hiányos, hogy egyetemi szakértelem, gyakorlatban még egyikőjük sem próbálkozott. Ez van amikor nem feltétlenül hátrány. pl:minimálbér-emelésének ügye
4.
Külpolitikában szerintem a Balkán felé minden jogunk megvan játszani az erős nemzetet. Az EU-nak pedig legalább annyi szüksége van ránk, mint nekünk rájuk; szóval az ottani tárgyalásokon is el lehet érni nekünk kedvező feltételeket.
Viktor külpolitikai képességeit illetően igazad van, de ez alapvetően NEM az ő feladata, a Martonyi jól teszi a dolgát.
5.
Az oktatással az a baj, hogy a tanárok többsége még a rendszerváltás előtt okítódott; innen pedig nehéz gyorsan szemléletet váltani. Talán majd 20 év múlva sikerül.
6.
Remélem nem lesz igazad a Fidesz-jövőt illetően és egy békésebb, boldogabb, gazdagabb egyszóval jobb jövő elé nézünk.
"Sokkal inkább arra, hogy az ország vezetése merjen vállalkozni, ne egy tesze-tosza kormány benyomását keltse"
Ezzel nincs is baj. A baj azzal van, hogy én és még sokan mások úgy látják, hogy ez a kormány sokkal kevésbé vállakozik, mint amennyire ezt hangoztatja. Azt érezzük, hogy a nagy szavak mögött a teljesítmény kicsi. Hogy túl sok a reklám, és túl kevés a tett. Túl sok a duma és túl kevés az eredmény. Túl sok az öndícséret, és az összefogásról csak beszélnek, de valójában nem akarják. Nem akarják összefogni az országot. Ők azt mondják, aki akar jöjjön velünk! Mi jót akarunk, ha akartok gyertek, szép jövőt kínálunk! De erről nincs disputa, akinek nem tetszik, az húzza le magát! Ez téged nem zavar? Nem kell most beleveszni a részletekbe. Összefogta a kormány az országot? Nem. Össze akarja fogni? Nem akarja, igazán nem akarja. Igazából igyekszik az ellenvéleményeket meg nem hallani, kizárni. Aki össze akar fogni, az enged, hajlandó a saját elképzelésein változtatni, azért hogy egy közös elképzelést vezetve előre vigye az országot. Ez nem történik meg, ez nincs. Ez nem zavar? Az ország szétszakadása nem csak az ellenzék számlájára írható. Az ellenzék egyedül nem tudja ezt megtenni. Ehhez partner kell, amelyhez Orbán kiváló társ. Szomorú, hogy kisgyerekes a gondolkodása, nagyvonalúság és nagyság nyomokban sem fedezhető fel a politikájában. Inkább egy tacskó kutya erőszakos, makacs, a kicsinyes céljait mindenáron keresztülverni akaró mentalitását látjuk.
"Ha úgy jobban tetszik folytasson machiavellista erőpolitikát!"
Nem. Ne folytasson erőpolitikát, mert sehova nem vezet. Meg fogod látni. Az ügyes politizálás lényege az, ha az ember elér valamit. Méghozzá úgy, hogy nem szerez közben ellenségeket. Orbán ezt nem tudja, ő csak az erőszak szavát ismeri. És így is szól mindenkihez. Nézd meg Izraelt. Orbán politikája oda vezet. Persze attól mi remélhetőleg nagyon távol vagyunk, de a stílus hasonló.
"Azaz használjon ki minden adódó lehetőséget! Én ezt látom a Fideszben!(ugyanezt nem látom sem az Mszp-ben, sem az Szdsz-ben)"
Ha neked erőpolitikára van szükséged, akkor tényleg szavazz a fideszre. De hiszem, hogy nincs jövője ennek a stílusnak. Ha van, az nagy baj. Az mszp-ben sok jó szakember van. A kommunistázás és egyebek csak felszínes dolog. Az ország működni fog velük is. A kommunistázás mögött ott vannak olyan emberek is, akik értik a dolgukat. Sajnos a fideszben úgy gondolom, hogy kevesebben. Erősen hiányos a szakértelmük.
"Emlékszem annak idején a NATO-ról és az EU-ról ugyanaz volt a közfelfogás, mint a VSZ-ről, hogy oda csak hason csúszva,nyalással, a hátsó ajtón lehet bemenni, meg az hogy ők fényévekkel vannak felettünk(katonailag, gazdaságilag ->ez mondjuk igaz) és örüljünk ha egyáltalán bevesznek.
Arról egy szó sem esett, hogy EGYENRANGÚ tárgyalópartnerek vagyunk és hogy nekünk is van némi beleszólásunk a dolgokba, mert ez demokrácia.
Nekem EZ hiányzott eddig a magyar kormányokból!"
A demokrácia nemzetek szintjén sajnos nem érvényes, csak emberek szintjén (elvileg). Tehát ha az emberek helyére nemzeteket képzelünk vagy országokat, ott már nincs demokrácia. Ott erősebb van meg gyengébb. És hiába hiteget Orbán azzal, hogy majd mi megmutatjuk. Nem mutatjuk meg. Az mutatja meg, aki erős. Mi legfeljebb ravaszak lehetünk és ügyesek, hogy elérjünk olyasmit ÉSSZEL, amit nem érhetünk el ERŐVEL. Sajnos Orbán erővel politizál. HIBA! Nagy hiba! Nem támogatom!
Tudomásul kell venni, hogy hiába akarsz te egyenrangú tárgyalópartner lenni. Nem vagy az! De ez nem jelenti azt, hogy nem kell kiállni az érdekeinkért! Csak nem úgy mint egy gyerek, nem úgy ahogy Orbán Viktor. Hanem úgy, mint egy diplomata, de ehhez a mi miniszterelnökünk sajnos nem ért. Hogy ki ért? Nem tudom. Remélem lesznek szakemberek. Hogy Medgyessy ért-e? Túlságosan nem győzött meg. Mégis úgy gondolom, hogy az arrogancia nem célravezető, legalábbis semmiképpen nem ilyen nyílt formában. De sok embernek tetszik ez a nyílt, konfrontatív stílus, mert LÁTVÁNYOS. Az eredmények azonban sajnos nem azok. De a népnek elég a cirkusz. Csak később jön rá, hogy hiába jófej a viktorka hogy beszólt, nem ért el vele semmit. Nem jó, nem jó, nem jó.
"azt se egyedül. Konkrétabban: 1848,1920,1947,1956 az oka az össznépi búnak.
És ezzel valamit csinálni kell.
Ezért KELL:
-használni a nemzet jelképeit(zászló, Korona)
-összefogni a nemzetnek, olyan értelemben,hogy akinek nincs önbizalma, arra hathasson az,akinek van(mint pl. Neked)
-örülni a másik sikereinek, mert az, hogy ő megcsinálta, az példát,erőt és utat mutathat nekem, akinek még nem sikerült(és nem irígykedni, hogy a fenébe neki már megint összejött)
Ezt kell legyőzni a magyarságnak kollektíve és szerintem Orbán Viktor ehhez segít hozzá minket."
Az össznépi búnak talán ezek okai. De ezen az oktatással lehet segíteni, nem pedig egy központi történelemreklámozással és újraértelmezéssel. A nemzet jelképeit használni kell, de nem kell hozzá mindenféle süket duma. Nem kell reklám! Ezek nem termékek és nem eladni kell őket, hanem megbecsülni! És legfőképpen nem propagandacélokra használni!
Önbizalmat pedig a mindennapi életen keresztül kell csepegtetni az emberekbe, nem pedig kiállni a tömeg elé és hülyíteni őket mindenféle szólamokkal, mert azt hangulatkeltésnek hívják. Az ország pedig nem szeretném ha egy termékstábbá alakulna az OIK vezetésével, akit a nagy piacgazdaságban eladnak, miközben az emberek és az emberség ami mögötte van, elvész.
"nem irígykedni, hogy a fenébe neki már megint összejött"
Ilyenről szó sincs azt hiszem.
"Ezt kell legyőzni a magyarságnak kollektíve és szerintem Orbán Viktor ehhez segít hozzá minket."
Orbán Viktor elképzelései egy nagyon primitív szinten talán jók. De mire eljutnak a kivitelezésig, csak torzszülöttek lesznek. Az ördök a részletekben bújik meg. Torz az a szemlélet, amit a fidesz sulykol. És nyomasztó. Aki ezt nem látja, az nem érzi. De később fogja.
Azt nem vitattam, hogy Kövér a keresztény értékrenddel ellentétes cselekedetre szólított fel embereket(az itt lényegtelen hogy kit).
Én azt vitattam, hogy MIBŐL ismernek magukra azok, akik ezt magukra vonatkoztatják.
Vonatkoztathatnám én is magamra, de nem teszem(történetesen nem azért mert Fidesz szavazó vagyok).
Az, hogy védem, csak félig igaz: nem az embert védem(Kövért és Rogánt utálom a legjobban) hanem a lebecsülés elleni(és NEM az akasztásról szóló) mondanivalót; amit mellesleg lehetett volna finomabban is fogalmazni(dehát a Miéptől kellenek a szavazók)
A Fidesz "átváltozásáról" pedig írtam már egy másik topicban, ha érdekel olvasd el, most nem akarom ide is bemásolni.
Igen. Sose feledkezzünk meg a LÉNYEGRŐL ! A lényeg: a kormánypárt egyik legfőbb vezetője, a miniszterelnök szinte atyai jóbarátja öngyilkosságra szólít fel embereket, s jelzi mintegy, hogy öngyilkosságuk meg fogja könnyíteni az ország jobbításán tevékenykedők életét.
Nem akarok nagy szavakat, a kormánypárt hírtelen megtalált "keresztyénségét" idéző szentenciákat mondani, hanem csak ennyit: ez beteg, de sajnos jellemző gondolatmenet, függetlenül attól, hogy "ki mit vesz magára". Aki ezt védelmébe veszi, az sokmindent elárul magáról...
nyugalom csak akkor lesz, ha az ország nagyobbik fele hallgat kötél lacára, és felakasztja magát, dehát ezt akarta, ezért nem tesszük meg, a demokrata sem magát, sem mást nem óhajt kötélen látni, a fityesz diktatúrát is demokratikus eszközökkel küldi a történelem szemétdombjára
Ugy latom megint nem sikerult vegigolvasnod amit irtam, kimelendo az idodet, most csak roviden beidezek ket mondtatot:
"Ettol meg akar igazuk is lehet a ketkedoknek, en ezt nem akartam ketsegbevoni. Csak azt, hogy nincsennek..."
Szoval ne keseredj el, akar igaza is lehet a felesegednek. Ezt en nem tudom megitelni, nyilvan Te jobban latod.
"Persze ezzel egyaltalan nem azt akartam mondani, hogy 10 ev mulva meg tudunk rendezni egy olimpiat vagy, hogy a vilagkiallitast is meg tudtuk volna rendezni. Nem tudom, es senki nem tudja, mivel meg sem probaltuk(juk). "
Ugy tunik Te megis tudod milyen lesz a magyar gazdasag 10-15 ev mulva. Viszont ilyen kozgazdasai elorelatassal a kormanyban a helyed! Es akkor a merci is meglesz, megmondhatod az asszonynak, hogy kar volt ketkednie, nem volt igaza...
Köszönöm az egyetértést! (alapíthatnánk pártot:)).)
A lényegről természetesen megfeledkeztem:
"...az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatunk a turizmus számára. Szóval mindezt felejtsük el egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben). Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával.(nagy derültség és taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk" (az idézetért köszönet Angina Pectorisnak)
Szóval a lényeg az, tisztelt Mszp és Szdsz szavazók, hogy az ellenzéki pártok miért veszik ezt rögtön magukra? (ez főleg az Szdsz-re vonatkozik; nyilvános bocsánatkérés igénye, plakát)
Mert ez után már nem az a kérdés, hogy ki mikor és hol mondott olyat hogy tehetségtelenek vagyunk, hanem hogy ki nem??
Üdv:Vaki
Egyébként meg végre Kövér László meglépte amit meg kellett volna lépnie már beperelte a sok marhát és végre nyugalom lehet az országban és nem ez a fröcskölődő dömpinghajárat.
Tudod az a baj (szerintem) , hogy még mindig olyan dolgokon áll a vita aminek már vitán felül kellene állnia. Kb. úgy olyan életérzésem van itthon mint amikor Fidel Castro kiáll a világ elé. De legalább ő nem változtatott a világnézetén, és még úgy is vállalja, hogy a fél világ kineveti.
És egyébként az embernek mint indivídumnak mindig is kellettek a jelképek és kellenek ma is. Nem lenne hit nem lenne vallás ha nem lennének jelképek. A jelkép testesíti meg a hitet valabiben ami igaz. Vagy rosszul gondolom?
Látod milyen igazad van.
Én sem értek a politikához.
Csak szeretném ha Magyarországnak
jobb, jó lenne. Tényleg itt mindenki csak dumál. Én is. De legalább van mondanivalónk és egy szabad országban kimondhatjuk. És ez is valami.
Pillanatnyilag(illetve hogy pontosabb legyek a rendszerváltás óta) a magyar politikai kultúra az anyázásra épül. Azaz, nézed a másik mit csinál és fikázod, időnként esetleg bólogatsz(főleg külpolitikában, bár a státusztörvény óta ott sem) hogy na, ezt kivételesen jól csináltátok.
Szerintem ez alapvetően helytelen út. Sokkal inkább kellene azzal törődni, hogy mit tehetek én??? (akár kormány, akár ellenzék)
Hogy ne azzal menjen el a 4 év fele, hogy na, akkor most mindent visszacsinálni és kezdeni gyorsan előlről, mert eddig nemvoltjó és hűdelemaradtunk. Inkább azzal, hoyg O.K. ezek voltatok, akkor most megcsinálom én is a sajátomat és ez így szépen egymásra épül.
Ebből nagyon jó és eredményes politikát lehet kihozni, csak ehhez hangsúlyozottan MINDKÉT oldal egyetértése kell(pl:viktoriánus korabeli Anglia
-> úgyis az angol kétpártrendszer felé haladunk)
EZ az, ami hiányzik itt Magyarországon, a másik nézeteinek, elképzeléseinek stb. elfogadása(tippem szerint a demokratizmus hiánya miatt); sajnos.
Kicsit elkésve, de válaszolok;ha jól olvastam, akkor eddig még nem kaptál választ.
Nos, nekem, mint Fideszesnek nem arra van szükségem, hogy valaki nap, mint nap elmondja, hogy a magyar nép(és benne én is) milyen szép és okos és önbizalomtól dagadó - ezt magamtól is meg tudom tenni, ha netán bizonytalan lennék, akkor tükör előtt próbálkozom.
Sokkal inkább arra, hogy az ország vezetése merjen vállalkozni, ne egy tesze-tosza kormány benyomását keltse(ugyanez érvényes az ellenzékre is!!). Ha úgy jobban tetszik folytasson machiavellista erőpolitikát! Azaz használjon ki minden adódó lehetőséget! Én ezt látom a Fideszben!(ugyanezt nem látom sem az Mszp-ben, sem az Szdsz-ben)
Pl:94-98 ban nem használták ki a 72% mandátum adta lehetőségeket.
Lehetett volna egy csomó törvényt megalkotni(pl:médiatörvény, Alkotmány, választási törvény) Egyikből sem lett semmi, az Alkotmányt speciel az Mszp saját parlamenti képviselői buktatták meg(6 szavazat hiányzott mindössze); a többi estében pedig nekiálltak egyeztetni az ellenzékkel aztán persze nem lett belőle semmi. EZ így nem politika(szerintem)! A politika már az ókor óta a hatalomról szól. Régen rossz, ha ezt valaki(k) nem veszik figyelembe.
Nyugodtan meg lehetett volna hozni a törvényt, ha pártatlan és jó lett volna, márpedig szerintem az lett volna, akkor még az ellenzék is megszavazza(sőt tapsol hozzá ->akkor még nem ilyen volt a helyzet,mint most). A mostani ciklusban pedig elenyészően kevés konstruktív dolgot csináltak(törvénykezdeményezés, módosításkezdeményezés), mindkét párt előbb a belső válsággal volt elfoglalva, aztán meg azzal, hogy mit csinál a kormány. (a további idetartozót majd a köv. hozzászólásban)
Emlékszem annak idején a NATO-ról és az EU-ról ugyanaz volt a közfelfogás, mint a VSZ-ről, hogy oda csak hason csúszva,nyalással, a hátsó ajtón lehet bemenni, meg az hogy ők fényévekkel vannak felettünk(katonailag, gazdaságilag ->ez mondjuk igaz) és örüljünk ha egyáltalán bevesznek.
Arról egy szó sem esett, hogy EGYENRANGÚ tárgyalópartnerek vagyunk és hogy nekünk is van némi beleszólásunk a dolgokba, mert ez demokrácia.
Nekem EZ hiányzott eddig a magyar kormányokból!
Egyébként az speciel igaz, hogy a magyar alapvetően pesszimista, önmagát lebecsülő nemzet. És itt nem az egyénről, hanem a nemzetről van szó, annak meg alapvető oka az, hogy az utolsó győztes háborúnkat a török kiűzésekor vívtuk és még azt se egyedül. Konkrétabban: 1848,1920,1947,1956 az oka az össznépi búnak.
És ezzel valamit csinálni kell.
Ezért KELL:
-használni a nemzet jelképeit(zászló, Korona)
-összefogni a nemzetnek, olyan értelemben,hogy akinek nincs önbizalma, arra hathasson az,akinek van(mint pl. Neked)
-örülni a másik sikereinek, mert az, hogy ő megcsinálta, az példát,erőt és utat mutathat nekem, akinek még nem sikerült(és nem irígykedni, hogy a fenébe neki már megint összejött)
Ezt kell legyőzni a magyarságnak kollektíve és szerintem Orbán Viktor ehhez segít hozzá minket.
Én speciel örülnék, ha más egyének és pártok is átvennék ezt a gondolkodásmódot.(szerintem ez a nacionalizmus egészséges formája)
Üdv:Vaki
nem tudod elkepzelni hogy az mszp figyeli az indexet? en nagyon is el tudom kepzelni. sot a fidesz is figyeli. sot meg a kisgazdapart is. valoszinuleg azert mert tudni akarjak mi tortenik az orszagban az emberek fejeben.
de nagyon rabasznak ezek a hulye politikusok. mert nem az tortenik az orszagban az emberek fejeben ami itt van. itt nehany eszement barom beszelget es rofog es horog es vicsorog es frocskol olyan dolgokrol es dolgokat amikhez es amiket nem EERT.
Sok mindent nem szokás "sem megerősíteni, sem megcáfolni". Többek között a hülyeségeket sem.
Levitézlett... Ízlelgetem ezt a régies, irodalmias kifejezést... Az én szememben pedig a Fidesz "vitézlett le", pedig az ő vállán nem nyugodott a nagy orosz medve "baráti" mancsa.
A nagy fekete Volga szellemes volt. Tényleg csak úgy hemzsegtek az utcán 94-98-ban a nagy fekete Volgák... :)
azt nem tartod betegségnek, hogy kommunizmusban levitézlett emberek irányítsanak egy országot?
Demokrácia van. Jogállam van. Ők irányítottak már egy olyan országot is ahol se nem demokrácia nem volt se nem jogállamiság. Ma reggel asszem a tv2-n hallottam, hogy az mszp figyeli a topikokat és megfigyeli azokat akik őket gyalázzák. Azt mondta a műsorvezető. hogy ezt az mszp nem erősítette meg de nem is cáfolta. Ki kelt itt félelmet? Amúgy meg mindegy egyelőre demokrácia van és szólásszabadság. Csak nehogy az mszp nyerjen aztán egyszercsak megáll makd a házunk előtt a nagy fekete volga :)
Én nem vagyok a kövéri psziché ügyében szakértő, ezért nem mondon az MSZP verzióra, hogy "na így aztán végképp beteg." Szerintem mindkét verzióban nagyon beteg...
.. és van egy csomó ember aki még az mszp által előadott verzióra is azt mondaná milyen igaza van a Kövér Lászlónak. A Kövér László által mondott tényleges verzióra meg aztán végképp azt mondja..
Igazad van magyarpolgár ! Aki úgy gondolja, hogy minden bolsinak lógnia kell, minden ellenzéki bolsi, ergó minden ellenzékinek lógnia kell, az csak tapsol KL-nek. Aki nem politizál, az legfeljebb kiköp, ha (véletlenül) meghallja KL "akasztósdiját", és méginkább meggyőződésévé válik, hogy a politika mocsok dolog, messzire kerülni kell a szavazófülkéket. A harmadik csoport miért sértődne meg, ők "mernek nagyot álmodni", nem érzik magukat "megszólítva". Végül egy negyedik nagy csoport (ide sorolom magamat is) beteg embernek tartja a bajuszost, és azért nem sértődik meg.
Csak egy egészen pici réteg az, amelyik megsértődik, ezért lehet, hogy senkit se láttál közüllük pont akkor az utcán... :)
Engem csak az aggaszt, mégpedig erősen, hogy ez a beteg ember OV legjobb barátja...