A rajongók az elmúlt 25 évben hiába vártak arra, hogy a BÁJ-BÁJ LOKSI! koncertfilm valamilyen digitális formátumban végre megjelenjen. Sem DVD-n, sem Blu-ray-en, sem streaming szolgáltató kínálatában (pl. FILMIO) nem jelent meg ezidáig. A film egyetlen hivatalosan megjelent kiadása továbbra is egy 32 évvel ezelőtt kiadott VHS műsoros videókazetta. Torrent oldalakon és a Youtube-on persze vannak fent különböző kópiák, többek között még egy full HD felskálázással is megpróbálkoztak, de ezek sajnos mind elég gyatra minőségűek.
Az alábbi linkről egy Mesterséges Intelligenciával 720p HD felbontásúra felskálázott változat tölthető le, amely szintén a VHS forrásból készült. (Az 1080p nagyításnál a kép túlságosan "viaszos" lett volna, ezért maradt a sima HD felbontás.) A videókazettán szélesvásznú formátumban jelent meg, azaz a 4:3-as képarányban alul és felül fekete sávok határolták a képet. Függőleges kitöltéssel egy kb. 16:10-es képarányt kapunk, ami valahol a 16:9 és a 4:3 között van, tehát a 16:9-es televízió képernyőjén két oldalt van két keskeny fekete sáv. A kép feljavítása mellett nagy hangsúlyt kapott az audio sáv felújítása is. A VHS-en lévő zajos, tompa, sok helyen túlságosan visszhangos hang cserélve lett a hivatalos CD-n megjelent felvételekre, illetve a Magyar Rádió által rögzített hangra.
Újrahasznosítás! Gondolom emlékeztek a koncertre. Tudomásom szerint készült felvétel és azt tervezték megjelentetni DVD-n, vagy bármi máson! Ilyen nem történt, sajnos. Információm: speciális kamerákkal rögzítették a műsort, és a nézöknek is lehetősége volt rögzíteni a koncertet, amit felajánlhatott a film készítőinek, amit ha érdemesnek tartottak felhasználhatták volna készülő koncert filmjükhöz! Érdeklődtem Persser úrtól: "átadtuk a jogokat egy hozzáértő cégnek" válaszólta, de ennél többbet Ő sem mondott, vagy tudott. Érdeklődnék TI mit tudtok erről a koncert felvételről?
Fel sem fogja mit csinál. Még, még, gyalázza még egy kicsit Barta Tamás emlékét. Bűnügyi szál felgöngyölítése.... fffff.... Okádok ettől a filmtől, és az alkotójától.
Hát igen, ez tipikusan az az eset volt amikor a rendező személye önmagában garancia arra, hogy selejtet kapsz. Nem is akartam megnézni, csakhát a még hosszú téli esték, meg ingyé is volt, de annyit se ér.
Kezdhetném pl. azon, hogy minden szarság belefér amit eddig is tudtunk, a 70-es évek természetrajza eléggé nagy terjedelemben be van mutatva igen sok helyen de pl. meg sem próbálnak semmit mondani Carolról, a személyéről, személyiségéről. Pedig ha már errefelé vitték az érdemi részt (bár a kazetták létezése és tartalma már nagyon régen ismert) akkor illett volna Tamás életének minimum a második legfontosabb női szereplőjéről is mondani valamit de meg se próbálták.
Ehhh, hagyjuk is a fenébe, ha Tamás nem lenne legenda eszembe se jutott volna ettől a rendezőtől bármit megnézni, de most se kellett csalódnom.
Van, akinek meg van a Bartáról szóló film letöltve valamilyen formában?
Köszi de nem, nem fizetek érte. Ismeretlen cuccért. :) Az ismeretlen minőségű árut sem veszem meg a boltban, és a haknikért is csak a koncert végén szoktak fizetni.
A Hogy volt? megvan nekem. Ha rám írsz priviben, áttolom. Szergej Moltyanszkijról van szó (remélem, jól emlékszem a nevére), és az õ krasznojarszki, részben családi zenekaráról. James Fácse-oldala tele van mindenfélékkel, de ha alaposan visszalapozol, csuda dolgokat találsz róluk. Az év végi ünnepekkor meg augusztusban, James szülinapján szoktak köszöntõvideókat küldeni. Többször is láttam ezeket, de még soha nem sikerült úgy végignézni, hogy ne bõgném el magam. (Szentimentális vén majom vagyok, na.) Különösen az elsõ ütött szíven, úgy négy éve, amikor Szergej lemegy a családi „fürdõbe”, és a falak tele magyar lemezborítókkal, odalent meg... na majd látni fogod. Megéri a macerát. Amúgy tõlük kapta James azt a gyönyörû Gretsch gitárt.
Talán március elején volt a Hogy Volt!? c. műsor tematikus vendége Karácsony János. Ezt a műsort nem rögzítette véletlenül valaki?
A másik kérdésem, hogy ebben említettek egy orosz, talán szibériai zenekart, akik gyakorlatilag az LGT kultuszának ápolására specializálódtak orosz földön. Tudja esetleg valaki melyik ez a zenekar? Az említett műsorban "A dal a miénk" c. számot játszották orosz szöveggel. (Basszus nem jegyeztem meg a nevüket :( )