Mondjuk, az hogy mérhetetlem mennyiségű közpénz megy el a kormány, és igy természetesen a kormánypártok reklámozására, az egy dolog.
Az, hogy ez teljesen aránytalanná vált, az egy másik dolog. Az, hogy a kormánypropaganda elemei milyen jól harmonizálnak a Fidesz kampányelemeivel, az egy harmadik dolog.
Számomra kevésbé érdekes, hogy milyen cégek csinálják a kampányokat, de ha mondjuk ráadásul ezek Fidesz közeliek, akkor a Fidesz illen szempontból háromszorosan is jól járt.
Mig más pártok egyrész korlátozva vannak a kampánypénzek elköltésében, addig a kormánypárt simán ki tud bújni ez alól.
Mig minden más párt a saját pénzét költi, tehát fogy a költségvetési kerete a kampány alatt, addig a Fideszé, minnél többet költ, annál inkább gyarapodik.
Na, akkor persze lehet azon vitázni, hogy egy plazmatévé az mekkora esélyegyenlőtlenséget teremt.
Igaza volt Murphy-nek. Egy atomerőmű beruházásánál a legnagyobb vita a dolgozók kerékpártárolója épitésének költségein szokott lenni.
Az meg, hogy a Széchenyi terv reklámjára milliárdokat költenek, az is egy dolog, de hogy ha azon túl arról szeretnél infót, hogy akkor hogyan lehetne hozzájutni támogatáshoz, mire lehetne pályázni, mekkora összeget lehet elnyerni, milyen feltételekkel, stb..., ezeknek az információknak a közzétételére, könnyű elérhetőségére valahogy már nem futotta pénz. Vannak bizonyos cégek, akik vállalják, hogy megirják a pályázatodat,-jutalékért persze(nem is várom el hogy ingyen dolgozzanak), de egyébként reménytelen vállalkozás normális infót szerezni, és sikeres pályázatot beadni.
Demonstráld még, hogy mennyire nem érted. Gratulálok!
(Megjegyzem most nem az MNB-ről van szó, az pedig, hogy az MNB a magyar államé, tök lényegtelen, van ahol meg nem állami tulajdon a jegybank. Ennyi erővel a Postabank is lehetne az ország bankja.)
Nem a bank szón van a hangsúly, hanem a birtokos viszonyon, azaz hogy EZ A BANK az Ország bankja lenne.
Mi az az Ország bankja? Ki az az Ország? Hol van az alkotmányban ez a bank? Ki ellenőrzi? Miért kell MFB, ha van költségvetés, jegybank, kincstár?
Ja, hogy azért kell, hogy a kormány ellenőrzés nélkül sikkasszon, úgy más.
Jellemző, hogy ezen kötözködsz, pedig igazán elmondhatnád a véleményedet a fideszes lenyúlógépezetről is.
1. Az előző kormány sem tiltotta az írást.
2. a szlovákok igazolványát Szlovákiában lehet kérni és átvenni, nem állítanak fel irodákat másik országban - ez a belügyekbe való beavatkozás, természetesen szúrja a szemüket. Ezt nem hagyhatják, és nem is fogják hagyni. Nem tudom, miért nem lehet a magyar igazolványt itt Mo-n kérni és átvenni?
3. miért lenne a zsidóknak lelkifurdalásuk, hogy védik az érdekeiket? Nekem sincs, ha az érdekeimet védem, pedig nem vagyok zsidó. Szerintem rossz a példa. A magyarság érdekeinek védelme is oké, de mások érdekeinek a sértése már nem. Fölöslegesen meg végképp nem. A szlovákokkal ebben az ügyben ki lehetett volna egyezni. A szlovákiai magyarok kárpótlása úgyis a magyar kormány feladata, mert hadisarcnak tudták be az elkobzott javakat, tehát OV-nek kellene majd kifizetni a 15 mrd-ot. Kíváncsi vagyok, eszébe jut-e, ha megnyerte a választásokat.
Igazad van. Nekem is legjobban az a hatalmi gog, kirekeszto, mindenkinek megmodom mit csinaljon mentalitas taszit, es tolt el undorral. Szerintem az agymosas meg mindig rosszabb, mint az a sok penz amit lenyultak. Magyarorszagnak modernizalodni kell, nem almodni, akarni, meg multat idezni. Dehat most mar egyertelmu az embereknek az ero, etatizmus, hamis demagogia kell. Egyszerubb, mint gondolkodni...
Ha nekem nem tetszik, hogy egy mulitnál építsem a kapitalizmust, és sem 3 gyereket, sem 4 kereket nem akarok, hanem pl. egész életemben írni akarok vagy festeni, zenélni meg utazgatni, akkor azt fogom csinálni. Egészségedre. Szvsz a fenti tevékenységek egyikét sem tiltja a mai kormány (ellentétben a mostani ellenzék egy részével akinek fénykorában az utazás finoman szólva kissé korlátozva volt és írni ugyan bármit lehetett de közzétenni már kevésbé, hacsak nem szamizdat formájában.
vagy csinálhatná normálisabban a státusz-trv-t, hogy legalább az ne szúrja a szlovákok szemét Nehezed tudnék olyan határon túliakat támogató törvényt elképzelni ami nem szúrja a derék szlovákok és románok szemét. Az ő céljuk ugyanis az asszimiláció aminek az efféle törvények nem kimondottan kedveznek.
A kis antiszemita beszólásaidat most csak annyival kommentálnám Egy szál antiszemita beszólásom nem volt. De szvsz a palesztinok sem ok nélkül robbantgatnak arrafelé, a magam részéről kellemesebb elfoglaltságot is el tudok képzelni minthogy magamra aggassak némi bombát és felrobbantsam magam a legközelebbi buszon, bár az is igaz hogy a problémáknak nem az a megoldási módja egyik fél részéről sem.
Amit mondani akartam de úgy látszik odáig nem jutott el: a zsidók minden lelkifurdalás nélkül védik az érdekeiket, és ebben nem ártana követni a példájukat nekünk magyaroknak sem.
Nem mindegy az neked? Demokrácia van, arra szavazok, akire akarok, és úgy élek, ahogy akarok. Ha nekem nem tetszik, hogy egy mulitnál építsem a kapitalizmust, és sem 3 gyereket, sem 4 kereket nem akarok, hanem pl. egész életemben írni akarok vagy festeni, zenélni meg utazgatni, akkor azt fogom csinálni. Ha meg beszólnak a kispolgárok, hogy miért nem élek úgy, mint ők, akkor beszólok, hogy semmi közöd hozzá. Milyen jogon mertek beleszólni az életembe? Rosszabbak vagytok, mint a komcsik! Ez a bajom a fideszesekkel, ez a korlátolt bunkóságuk! Semmi kedvem egy társaságba tartozni veletek! Én soha nem kérdőjelezném meg, hogy te miért úgy élsz, ahogy élsz? Hogy miért vagy kispolgár? Azt csinálsz, amit akarsz. Én komolyan veszem a demokráciát, nem úgy, mint ti.
Orbánnak igaza van a Benes-dekrétumokkal kapcsolatban, de előadhatná diplomatikusabban s, vagy csinálhatná normálisabban a státusz-trv-t, hogy legalább az ne szúrja a szlovákok szemét, de mindegy. A sajtó nagy része különben nem szidta Orbánt emiatt, sőt. Az a része a sajtónak, amelyiket én olvastam, semmiképpen. Legföljebb felhívta a figyelmet, hogy diplomáciailag melléfogás volt, mint ahogy az is volt.
A kis antiszemita beszólásaidat most csak annyival kommentálnám, hogy elég sok ártatlan civil kispolgár robban fel Izraelben, és kissé bonyolultabb a helyzet arrafelé, hogy érdemes legyen a visegrádi négyek szemöldökráncolásaihoz hasonlítgatni. Innen könnyű okosnak lenni, ott nem lennél az, hamarabb elkapna a hév bármelyik oldalon is állsz, mint engem.
Nekem nem tetszik a kispolgári létforma, nem illik hozzám, hát nem szavazok az ún. polgári demokráciára. Túlságosan gőgös meg agresszív, nem tetszik ez a nyomulós marketing, ez az önimádat, ami belőle árad. Úgy konkrétan mi bajod a kispolgári létformával ? Persze az ember szívesebben lenne nagy, sőt világpolgár de a realitás a kicsi. De jobb ma egy kispolgár mint tegnap egy kommunista. Persze ez is az érvényesülés egy útja, Pl. senki nem játssza olyan tuti reális változatát a Tropico-nak mint Castro hiába van a legpöpecebb számítógéped is odahaza ;-)
Ami + az önimádatot illeti, szvsz egy normális kormány azt próbálja szuggerálni a népbe hogy igenis jók vagyunk és még jobbak leszünk mert tudásban, tehetségben fel tudjuk venni a versenyt bárkivel a világban, max. az elmúlt 100 évet cseszte el egy rakás idióta politikus /meg hogy valahogy nem volt szerencsénk anno amikor ezt a helyet választottuk/. Sokkal szimpatikusabb mint az a hozzáállás hogy mi alapvetően egy rakás senki vagyunk aki ráadásul bűnös nemzet így teljes joggal lépked az arcunkra mindenki.
Nézd meg ebből a szempontból a szegény üldözött zsidókat akik minden ellenük irányuló véleményre holocaustot kiabálnak és még ma is visszakövetelik a II világháborúval kapcsolatos dolgokat, ugyanakkor odahaza izraelben ők is megcsinálják a maguk holocaustját a palsztinokkal. És igen érdekes módon a honi sajtó egy része is így műxik: ha valaki szidni meri a zsidókat akkor (nagyon helyesen) hatalmas felzúdulás van, ugyanakkor amikor Orbán a Benesi dekrétumokkal (amik szvsz bôven kimerítik az etnikai alapon való megkülönböztetés fogalmát) kapcsolatban feltett kérdésre azt merte mondani hogy ezek talán nem teljesen EU konformok hatalmas felzúdulás volt a sajtóban orbán ellen. Úgy hogy amíg a sajtó nagy része ezek kezében van ránk fér némi önimádat...
Kérlek, ne moss össze engem se az MSZP-vel, se az SZDSZ-szel, se más párttal. Semmi közöm a Washington Posthoz, nem tudom, miért írtak olyan ciket, amilyet írtak, nem is érdeke. Őszintén szólva, azt írnak, amit akarnak, ha az MSZP-ről írják, akkor sem érdekelne. Én itt vagyok, ők meg ott. Én szerintem többet látok, mint ők. a plazma-tv nem tudom, pontosan miért kellett, azt sem értem, mi volt vele a probléma. Az egész "legyen vagy ne legyen vitá"-val tele van a hócipőm. Egyáltalán meg sem próbálom kitalálni, kinek van benne igaza, és kinek nincs, mert attól tartok, hogy egyik félnek sincs. Szerintem nem is akarnak vitázni, az egész csak műbalhé. Elolvasom, mit ír a Figyelő, a HVG, a Világgazdaság, a Napi, aztán vélekedek... Egyik párt programja sem reális, egyik sem megvalósítható, így hát nincs nagyon mi közül választanom. Én imidzset fogok választani, mint ahogy a többiek is 99 százalékig, legföljebb győzködik magukat, hogy ők nem... Nekem nem tetszik a kispolgári létforma, nem illik hozzám, hát nem szavazok az ún. polgári demokráciára. Túlságosan gőgös meg agresszív, nem tetszik ez a nyomulós marketing, ez az önimádat, ami belőle árad.
Sajnálom, hogy így reagáltál. Köszönô viszonyban sem vagy a demokráciával. Bezzeg mikor a Washington Post és a többi hülyegyerek ír egy MSzP-SzDSz sugallta cikket, akkor fontos a külföldi vélemény :- )))
A reklám pedig nem is vélemény. Hiszen akkor nem akartatok volna plazma TV-ket működtetni személyes vita helyett :-)
Külföldön is bevált szokás a kormány programjait reklámozni Én nem értem, ha valami baromságot csinál a Fidesz, akkor mindig jön azzal, hgy külföldön, itt-ott szokás. Ha kifogásom van a külföldről átvett baromságai ellen, akkor meg esetleg még hazaáruló meg nemzetietlen is lehetek. B@ssz@ meg magát a külföld, ami szemétség, korrupció, visszaélés itt Magyarországon, az külföldön is az, és vice versa!
Nem így van. Külföldön is bevált szokás a kormány programjait reklámozni. Ha a kormány költ 1 billió $-t környezetszépítésre, akkor arról több milliós reklámot nyomnak. Azért, mert a zöldek baloldaliak. Tudatosítani, bemutatni az eredményt. Tényleg iszonyú árat fizettek a FIDESZ kampányért. Ez az ár az ellenzéki politizálás. De ez az ár csak nektek iszonyú :- )
MNB
A magyar allam a tulajdonosa, de nem vallal hitelezest, torvenyileg. Feladata a forint ertekallosaganak megorzese, leginkabb. Nem kereskedelmi bank.
MFB
Honnet szerzi az orszag bankja penzt, amibol hiteleket ad?
A vesztesegeit ki fedezi? (Nincs nyereseg, nem vegez olyan tevekenyseget)
Ki ellenorzi a tevekenyseget?
Meghogy Orszag bankja.... a Parlament donthet felole kozvetlenul?
az is szomorú, hogy a mszptv2 és a szdszrtl klub
a mai napig be nem fizetett áfatartozása is közpénz, mégsem hiányolja senki azt a majd 10 milliárdot. pedig ezek az adók meg egyfolytában a baloldal mellett kampányolnak. mennyi lélegeztetőgépet vehetne belőle a kormány....
"Érdekelne ugyanez a kimutatás 97/98-ból...
Tudod-e, hogy akkor a kiemelkedő termék a kamatozó kincstárjegy volt, a kiemelkedő reklámozó az Államadósságkezelő Központ, a reklámcég pedig az Ogilvy & Mother?"
Azért ennyire ne legyél nagyonhülye.
A kamatozó kincstárjegy egy termék, aminek piaca van, és mint ilyennek szüksége van reklámra.
A Diákhitel köztéri reklámja színtiszta kormánypropaganda, amire semmilyen racionális szükség nincs. Az érintettek jelentős része megtalálható az oktatási intézmények területén, így lehetett volna olcsóbban és hatékonyabban propagálni.
A Széchenyi tervről tényleg jobb nem is beszélni. Nem tudom emlékszel-e, hogy pár éve a beharangozásakor százmilliárdokról volt szó. Az ellenzék már akkor szólt, hogy ha a 0-hoz hozzáadjuk az autópálya százmilliárdokat, abból még nem lesz SZT. Pontosan ez történt, SZT gyakorlatilag kormányreklám, látszatintézkedés + klientúrajutalmazás, gazdasági hatása elenyésző.
Írod:
"SZVSZ még mindig jobb a SZT-t, a diákhitelt meg az MFB-t reklámozni."
MFB - az ország bankja.
Ez a top hülyesség. Országnak nincs bankja. Országnak kincstára meg költségvetése van, amit demokratikusan választott intézményrendszerén keresztül ellenőriz.
És senkinek sem esik le, hogy ez a kommunizmus.
A sok műveletlen Kádárra kondícionált szavazó be is veszi, ismerős neki a szöveg.
Állam bácsi majd gondoskodik rólatok, de azt ne akarjátok tudni, hogy honnan van a pénz, és hová kerül. Álmodj szépeket, de ne gondolkozz, és fogd be a szád! Birkák előre!
Sajnos nem tudom, pontosan mennyi a 168 óra költségvetése, a Hócipőét és a HVG-jét sem, de a Heti Válaszénak csak a töredéke lehet. 2,5 mrd nagyon sok pénz egy lapra. Ha jól tudom, a VNU Budapest (most már Sanoma) éves büdzséje 2,5-3 mrd között van, és ez Magyarország legnagyobb magazinkiadója (többek között Nők Lapja, Story, Figyelő, Színes Rtv, Cosmopolitan, FHM, Bravo, Otthon, Praktika, Fakanál, Buci Maci, Wellness stb. - kb. 40 magazin).
Megy neki, ne izgulj, csak talán nem kellene Igazi vészhelyzet és más hasonló jellegű sorozatokat csinálnia. Különben a nézők észreveszik, ha egy tv-adó elfogult. Nem véletlen, hogy ma az RTL Híradó nézettsége messze a legmagasabb. Jó féléve még a Tényeket nézték a legtöbben. Az ősz folyamán azonban az RTL-es Híradó egyre népszerűbb lett, most már talán 50%-kal magasabb a nézőszáma, mint a Tényeké. A Hét c. műsort elmarasztalta az ORTT az elfogultsága miatt, az m1 Híradót nem, a Tényeket sem, de mindenki érzi, hogy egyik sem objektív, így egyre csökken a nézőszám is. A nézők, a piac gyönyörűen korrigál, ha elfogult hírműsorokat lát, a kormány beavatkozása a médiába ilyen szempontból fölösleges.
A Fidesz négy év óta Pap Zsolt Péter(16705152033)ellen kampányol , ebbe a kampányba számításaim szerint cirka 80 milliárd Forintot pakolt bele az adófizetők zsebéből.
üdv:
soltika(Pap Zsolt Péter) + Finci Kutya(Inci Finci)
"A másiknak jutott 18 mrd reklámbevétel, amiből kipengette a koncessziós díjat az előbbinek, aztán még az ORTT is cseszegeti, holott bőven túlteljesíti az elég gumiszerű médiatörvényt. Pl. 40% közszolgálati tartalmat vállal, a törvényben előírt 25 helyett, és megy a vita, hogy vajon egyik-másik régi magyar folm közszolgálati-e vagy sem?"
Ha nem megy neki, tegye azt, amit a pék meg a fagylaltos tesz: Adja el az üzletet. Ő vállalta ezeket a feltételeket a versenytárgyaláson.
Ha igazad is lenne - amit nem hiszek - akkor is magyar cégek, magyar emberek profitálnak belőle. Nem úgy, mint az MSZP kampánya esetén, ahol Werner Made in Israel, ha győz az MSZP, ha nem, viszi a lóvét.
Ja es ne feledd hogy a kimutatasokat mindig ugy kell vizsgalni hogy ki es mirol akar meggyozni. Itt van pl az Enron ami papiron sokaig a vilag legtutibb cege volt.
Nos, néhány napja egy konferencián a Magyar Lapkiadó Egyesületének elnöke elmondta, hogy 150 mrd Ft fordul meg évente a sajtóban, ebből 2,5 mrd-ot kap a Heti Válasz csak úgy, ez 1.66% - hát ez az arány azért gázos szerintem.
Erdekes az aranyitas. Vegyuk a masik oldalrol a
a Hocipot a 168 orat es a HVG-t
Mindharom ballib es igen jo technikai minoseg jellemzi oket. A hocipo egyszeruen hanyinger, az alacsony szinvonalaval, A HVG-nel eleg csak ranezni a cimlapokra (amit hetrol hetre az utcan reklamfeluleteken rendszeresen kozzetesznek), a 168 ora magasabb szinvonalu mint a hocipo de nevetsegesen elfogult. Szerinted mennyi penzbe kerulhet ezeknek a fenntartasa szerkesztosegi kiadasok, reklamozas a mediakban? Ha valaki ezek utan azt mondana hogy a Heti Valasz tul van tamogatva akkor meg kell kerdezni hogy mihez kepest? Netan a ballib media tamogatasa csak reszben szerepel a statisztikakban?