"Bármelyik TV példát vehetne a Dunától,hogy hogyan lehet egy ilyen pártelnöki vitát kultúráltan megszervezni" - egyetértünk, "Fidélia"
fel nem foghatom, miért tépik magukat egyesek a millenárison, meg az elmaradt disputák miatt -miközben a Duna már hetek óta közvetíti a 6-7-8 párti vitákat, ugyanilyen tematikában és stílusban, mint ma este.
a háttér, a studió természetesen semleges, az ülésrendet sorsolással döntik el, mindenki azonos feltételekkel vesz részt. a müsorvezetö halál udvarias, de határozott, és a végén mindig megköszöni a résztvevöknek a kulturált részvételt. csütörtökön megint lesz.
jellemzö: egyesek a kákán keresik a csomót, mások tüntetöleg üldögélnek az üres millenárison, akik meg teszik a dolgukat, azokra a kutya se figyel
A trágárságokat nem rád értettem természetesen. Egy másik topikban azt kaptam, hogy mocskos, hazug disznó vagyok, mert ilyet nem mondott Csurka.
Mindegy.
Tényleg nem értek az Erdély kérdéshez túl sokat. Nem ismerem a román hadsereg felkészültségét, stb. A magam részéről minden országhatár eltörlése ellen vagyok.
Aki revízióról beszél, azt pedig felelőtlen populista baromnak tartom.
Nem tudom, miért skatulyázol, de én alapvetôen hányok a MIÉP-fílingtôl. Ez nem homályosítja el azt a tényt, hogy a MIÉP néha kimond olyan dolgokat, amelyek kimondásával megtör bizonyos "jegeket", de sokszor be is keni szarral ezeket az amúgy gondolatokat, ergo a MIÉP kétélű fegyver.
Szerintem meg nem kell explicite elhatárolódnia senkinek sem a MIÉPtôl, mert az elhatárolódás mindig feltételezi az addigi egyetértést. Egyszerűen a MIÉP aszongya X, az SZDSZ aszongya Y, az FKGP assemongya, bikkmakk. Ilyen alapon a FIDESZ el kellene határolódjon pl. a szadesz egy csomó mocskától (a másik párt, amitôl hányok), de nem teszi, mert nincs szükség rá.
Sokszor azt látom, hogy nagyon erôsen él valamilyen reflex Benned, mindenféle felvállalt (jó értelemben vett) nemzeti önértékeléstôl. És nemcsak benned, ugyanezt a reflexet látom sok más emberben is: valamiféle páni félelem él bennetek, most éppen Romániától.
De gondold csak végig: Románia hol van most? A bányabéka segge alatt. Max. borsot törhet (és tör is) a magyarok orra alá, de nem szívózik tulságosan, másképp ugrik mindenfél európai kapcsolat, az pedig elengedhetetlen a gazdaság fellendítéséhez. Üvöltött, hogy nem lesz RO-ban kedvezménytörvény, aztán megkötött egy alkut MAO-val, amely számára tízszer nagyobb égés, mint Orbán számára, teljesen üres, csak az eladható látszata van. Esze ágában sincs háborúzni, az embereket nem hívják be katonának, mert nincs pénz rá.
Ezért mondtam, hogy kellene egy kicsit művelôdni a témában, és akkor nem lenne ez a nyúlbélázás. Valaki azt mondta itt a fórumon, hogy Magyarországnak emancipálódni kellene már... Tökéletes megfogalmazás. Persze ez nem azt jelenti, hogy holnaptól határ-revízióról beszélünk...
Trágárságok üvöltözésének meg semmi értelme nincsen. Abban nem szeretnék részt venni, nem is fogok.
Ember, ne bomolj már! A románoknak is van egy fasza 20%-os náci pártjuk (sokkal inkább az, mint a MIÉP), a Nagy-Románia Párt (PRM). Érted, Nagy-Románia! ez olyasmi, mint a Nagy-Magyarország, csak semmi alapja nincsen, és Moldáviától a Tisza vonaláig terjed! Ez az a párt, amely azt hirdette, hogy ha kormányra kerül, a rögtön-ítélô bíróságokat állít fel stadionokban, és visszaállítja a halálbüntetést, stb.
Szóval szerinted mi magyarok akkor most fossunk a PRM-tôl? Gondolod, hogy bármi változik, ha egy Csurka vagy akárki mond egy baromságot?
Szerintem legalább egyszer menj el Erdélybe. Egyszer, légyszíves, és akkor nem mondasz ekkor marhaságokat. Ne légy nyúlbéla.
Hol van az előírva, hogy mindenkinek mindenhol ott kell lennie? Lehet, hogy Pokorny éppen orvoshoz vitte a lázas gyereket. Nem kellene már mindent így felfújni. Megvolt a műsor, oszt passz. Lesz itt még annyi vita, hogy elegünk is lesz belőle.
MTI/MSZP Internetszerkesztőség
2002. március 24. 18:50
— Az MSZP előzetes egyeztetési igény és feltételek támasztása nélkül részt vesz a televíziók által megrendezendő miniszterjelölti vitákban — jelentette be sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó MSZP-alelnök vasárnap Budapesten. Elmondta: a párt elnöke levelet írt a Nap Tv-nek, a Magyar Televíziónak, a Duna Televíziónak, illetve a Satelit Televíziónak, amelyben igent mond az általuk felajánlott vitalehetőségekre.
— Nem támasztunk feltételeket, nincs szükség egyeztetésre sem, mi bízunk politikusaink felkészültségében és a magyar média felelősségében — fogalmazott Lendvai Ildikó. Hozzátette: az MSZP jelöltjei “egy kis sámlin ülve is` képesek lesznek meggyőzően elmondani az MSZP programját.
Én is ezt kérdezem, hogy hol voltak az MSZP politikusai a Duna tévé vita müsorában.
Lehet, hogy nem volt nekik megfelelő a sámli.
Bármelyik TV példát vehetne a Dunától,hogy hogyan lehet egy ilyen pártelnöki vitát kultúráltan megszervezni!A tegnapi csigabeli egy tébolyda volt ehhez képest!Itt senki nem dumált bele a másikéba,még Torgyán se,viszont mindenkinek volt ideje elmondani a lényeget,és még a nézői kérdésekre is futotta!
Azt változatlanul nem értem,hogy a vitára állítólag mindíg nyitott MSZP ugyan hol a csudába volt??Én valamelyik nap éppen Lendvait láttam esküdözni a Nap Tv-ben hogy ők aztán bármelyik Tv meghívására elsőként jelentkeznek!Az SZDSZ gondolom az árvíznél segédkezett!
Szóval tudja-e valaki a találgatásokon kívül.hogy miért nem jöttek el?????
Ha most Pokorni jönne,akkor szerintem őt Ibolya tisztességesen képviselte!
Az MSZP és az SZDSZ is küldhetett volna legalább egy közös képviselőt!
No akkor most ki nem akart vitatkozni??????????