Keresés

Részletes keresés

tangerine Creative Commons License 2002.03.26 0 0 11
Ez így működik a gyakorlatban is.
Ha igazad van, akkor az illetéket is visszakapod természetesen.
Előzmény: Metell (8)
Punknown Terrorist Creative Commons License 2002.03.26 0 0 10
Én annyit. Tavalz 50 ezer+ ösytöndíj után 4-et, most 2000+ösztöndíj után 0-át. ÉRdekes rendsyer, de lényeg, hogz nem kellett fiyetni.
Előzmény: Spinderella (0)
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.03.26 0 0 9
Off

Bocs, de ha segítenél kicsinyt, hogy Te ki is... :)
Tibykével? Fogalmam sincs... ezermillió éve nem...

Előzmény: Törölt nick (3)
Metell Creative Commons License 2002.03.26 0 0 8
Ez a második lehetőség nagyon szimpatikus. Azt hiszem, követni fogom. Olyan normálisnak tűnik...
Kösz
Előzmény: kzt (7)
kzt Creative Commons License 2002.03.26 0 0 7
Eleg gaz hogy ennek az elintezeserol egy profi konyvelo nem tudott... Ket lehetoseg:
1; Panaszt intezel a hivatalvezetohoz az XY ugyintezo ellen jogtalan intezkedes miatt es kered egyuttal az intezkedes megsemmisiteset is.
2; Fellebezel, fizetsz, majd az illetket (+postakoltseg stb) hivatali / eljarasi korben okozott karkent megteritteted.
Ha szuk a hatarido akkor inkabb fellebbezz, mert a panasznak nincs halaszto hatalya az eljarasra. Persze kombinalhatod is a kettot.

Metell Creative Commons License 2002.03.26 0 0 6
Tudod, nagyjából tisztában vagyok a lehetőségeimmel, és azok nem terjednek ki arra a megoldásra, amit lexivesebben alkalmaznék.
Igazából azokat az embereket szeretném fenékbe rúgni, akik ezt a mocskot csinálják, és a tehetetlenségünket kihasználva pénzt csinálnak az ő jó hivataluknak.
Nem hiszem el, hogy ez a kis trükk a véletlen műve. Ha egy kicsit összeszedném a memóriám, tudnék még néhány ilyen csőbehúzós hivatali húzást felsorolni, amiről már messzire látszik, hogy rendszerbe van állítva. (Figyelem! Pártfüggetlen megjegyzés.)
Szóval én kis naiv ezt úgy képzelem, hogy írnék egy levelet az Apeh Elnök Bácsinak, megírnám mi történt, és ő megdorgálná azt az illetékes bácsit, aki nem vette figyelembe, hogy én igenis időben beküldtem a bevallást, és visszaküldené a háromezer forintomat, és megígérné, hogy többet ilyen nem fog előfordulni.
Miért olyan lehetetlen ez? Nem így kéne, hogy működjön egy állítólag mindnyájunk érdekében működő rendszer?
Előzmény: Spinderella (5)
Spinderella Creative Commons License 2002.03.26 0 0 5
Oké, két választásod van:
1. Fizetsz a hivatal hülyeségére.
2. Nem fizetsz, ezesetben komoly anyagi következményekkel számolhatsz.

Ja, és még egy választási lehetőség:

3. Megpróbálod megváltoztatni a fennálló ügyintézési díjszabást.

Üdv,
Spin

Előzmény: Metell (4)
Metell Creative Commons License 2002.03.26 0 0 4
De hát én nem követtem el semmit! A hivatal hülyeségére fizessek? És fizessenek a többiek is, mert biztosan nem vagyok egyedül. Lehet, hogy direkt csinálják!
Csak nyugodjak bele, nincs mit tenni, fizessek?
Ez a megoldás?
Hát jó... Akkor indulok a vagon felé...
Előzmény: Spinderella (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.26 0 0 3
szija sue! tibikével mi a pálya??;-) ezer éve nem láttalak! pussz
Előzmény: Gombócartúrné (2)
Gombócartúrné Creative Commons License 2002.03.26 0 0 2
Megnyugtatlak (bár, inkább elkeserítő a dolog), minden Hivatal ilyen... nemcsak az APEH...

szerinted az pl. normális dolog, hogy az illetékhiv. elfelejtette levonni az első lakástulajdonosnak járó, nemcsekély 40 ezer forintnyi kedvezményt, majd mikor kiderült, hogy márpedig az erről szóló papírom időben (szerződéssel együtt) került a földhiv-ba, közölték, hogy x százalék, de lagalább 3000 forint az ügyintézési díj?
aki balek, s nem veszi észre, hogy enyhén szólva túlszámláztak, az fizet
aki szemfüles, s észreveszi, hogy túlszámláztak, az is fizet... fizeti az ügyintézési díjat...

Tetvek ezek mind

Előzmény: Metell (-)
Spinderella Creative Commons License 2002.03.26 0 0 1
Komolyra fordítva: sajnos nem tudok megoldást javasolni, mert ha illeték van, akkor illeték van, mégha piros hó esik augusztus közepén, akkor is. Ez pont olyan dolog, mint mikor válás után a nőnek fizetnie kell nemcsekély összeget, hogy visszaírják a hivatalban lánynevét. Hiába nem tehet róla (mint ahogy Te se tehetsz róla), perkálni kell, mese nincs.

Üdv,
Spin

Spinderella Creative Commons License 2002.03.26 0 0 0
A legcélszerűbb 0 forintot adózni és kiküszöbölhetők az ilyen esetek.

Spin

Metell Creative Commons License 2002.03.26 0 0 topiknyitó
Mint minden rendes polgár, én is beadtam időre az adóbevallásomat, mégis kijött a bírság, vagy 60 (kétszer 30)rugó. A könyvelőm beküldte a feladóvevény másolatát, a félreértések tisztázása érdekében. Erre az a válasz jött, hogy ha fellebbezésként akarom, hogy kezeljék a dolgot, akkor fizessek háromezer Ft illetéket(kétszer ezeröt), vagy miafenét, és akkor van esélyem a kedvező elbírálásra.
Ügyes. Nem tudom hány ilyen eset van, de jól lehet keresni vele. Ez is van olyan jó, mint a pilótajáték. Teljesen jogtalan (vagy erkölcstelen), de mindenki szó nélkül kifizeti a kis cehhet, és sok kicsinek jó nagy a vége. Ha én ilyet csinálnék, sittre vágnának. Csak a nagy rablók rabolhatnak büntetlenül...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!