Nagyon szép! MIlyen doboz ez? Első blinkre azt mondanám, celebresönös, műanyag doboz... De, én még műanyagra nem nagyon dekuztam, legalábbis csak tejfölös vödör oldalára, mert ugye az fehér.
Szia! Szerintem a mutatott mintád is vissza van csiszolva - ha pár nap után esel neki csiszolószivaccsal a lakkozott felületnek, akkor az addigra kikeményedett lakk engedi már magát csiszolni, szalvétástul.
Az lenne a jó, ha egy kemény valamire tennél csiszolópapírt, vagy kemény szivacsú kockát használnál, mert akkor valóban csak a kiálló dudorokat szedné le egyenletesen a koptatás.
Látszólag kb ugyanolyan hatást érsz el akkor is, ha szárazecsetes technikával a bútor alapszínével mész rá a felületre - ebben az esetben nem lekoptatod a dudorokat, hanem azokat lefested.
Ha ezt választod, akkor hígítatlan (fehér) akrilba mártasz egy szélesebb ecsetet, aztán egy Blikken a felesleget letunkolod róla, majd nem rányomva a felületre, inkább csak átsuhanva afelett az alig festékes ecsettel összepacsálod a felületet, azaz inkább csak az arról kiálló dudorokat, ráncokat.
Utóbbihoz kell egy kis gyakorlat, ha nekilátsz, akkor készíts oda egy jó nedves rongyot, mert ha elrontod, akkor az akrilt száradás előtt vissza tudod a már lakkozott szalvétádról törölni.
Tudnátok segíteni? Biztos én nem csinálok valamit jól, de egy képet se tudtam transzferálni eddig se fára, se vászonra. Nagyon sok videót végignéztem már és nem látom, hol rontom el. Lézer nyomtató, egyenletes ragasztófelvitel, 24 óra száradás, dörzsi finoman. És jön le az egész... Ha pedig nem dörzsizem tovább, fakó marad a papírtól. Töltök fel képet a "végeredményről". Stamperia Transfer Gel-t használok. Esetleg még több ragasztó kell? Rendesen leragadt a papír mindegyik esetben, levegő sem volt alatta.
Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm! Szabó Balázs
Nekem mindig megteknösödnek a deszkáim, dekupázsnál is és transzferáláskor is. Transzferálásnál, teanszfer géllel és lazurral us próbáltam. Dekunál, dekukakkal. Fa vágódeszkákra probáltam és fa lapokra. :)
az egész szalvétát felragasztod celluxal a nyomtatba val papirodra, ott is ahol a nyomtat majd beszippantja a papirt a nyomtatáshoz-még pedig ugy-,hogy áthajtod a papir tuloldalára a ragasztási felleteket.. elötte érdemes kivasalni a szalvétát.. két rétegben kezdeményezd. itt többen probáltuk tintasugaras nyomtatval. lézerest nem tudom birja e-
utána érdemes egy fvékony réteg lakksprayvel a festéket fixálni,hogy a kupálásnál ne mosodjon el a festék a ragasztlakktól..
Sziasztok! Annyi okosságot és ötletet írtatok már le, kérlel segítsetek nekem is. Szalvétára szeretnék nyomtatni, milyen printert ajánlotok és hogyan csináljam?
Gravírozáshoz volt rá szükségem minta/sablon céljából. A kérdés az lenne, hogy miután megvagyok a gravírozással, hogyan lehetne esetleg eltüntetni a fáról az odaragasztott papírmaradványokat, hogy visszakapjam az eredeti fa felületet, lehetőleg sérülésmentesen?