Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

S.Zola Creative Commons License 2004.10.09 0 0 17
Én ma véletlenül ráhajtottam az off M5-re matrica nélkül, Kecskemét-Lajosmizse között, jó esélyem van rá hogy kapok csekket ? Vagy hogy megy ez ? Nem sokat mentem rajta, pár km-t, de egy felüljáró alatt elmentem, gondolom ezen vannak a kamerák. Igaz, rátapadtam egy kamionra meg egy Mercire, de szerintem hátulról meg tudták lesni a rendszámot. Az RS Octavia nem foglalkozott velem szerencsére... Pedig amikor elmentem mellette, rálépett a gázra, de nem én érdekeltem. Ja, és mennyi ilyenkor a büntetés ?
tec1 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 16
Amire te gondolsz az egy erős fényszóró, ködben szokták bekapcsolni....

Igazad van, nem érdemes ilyen összegért kockáztatni, de amikor egy héten belül a harmadik céges autóval megyek haza akkor már nem biztos, hogy van kedvem megint matricát venni rá...

tec1

Előzmény: Bihus (15)
Bihus Creative Commons License 2003.01.28 0 0 15
M1 passz.

A kamera az a lehajtóknál lévő bódék előtti betontömbre rakott nagy piros karika vajon? Mert az középen van, talán "láthat" mindkét irányba.

Koszos rendszám még mindig nyerő :)

Viszont tavaly a felismerő-rendszer alapján nem büntettek, arra tartották a pihenőkbe kiintegető emberkéket...

Különben szerintem nem egy nagy költség az autópályázás, nem tudom, miért éri meg emiatt kockáztatni.

Előzmény: D16Z5 (13)
tec1 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 14
Figyelem!

Ma az M3-ason érdekes autóval találkoztam. Opel Corsa zárt hátsó térrel, fehér, tetején egy kamera előre, egy pedig hátra! A rendszámokat nézik szerintem, hogy van-e matricája az autónak!

tec1

D16Z5 Creative Commons License 2002.03.27 0 0 13
Az M1-M3 gyk közös matricával használható. Ott is vannak kamerák (mármint az M1-en?
Az M3-mas kamerák (infra szemek) szemből figyelik az autókat? Mit kezdenek akkor az andd félékkel?
Mikor bevezették a matricás rendszert az M1-en (ahol Győrig soha nem voltak kapuk) azt mondták, hogy szúrópróbaszerűen fogják ellenőrizni a forgalmat, de ha jól emlékszem azt is mondták, hogy csak nappal, és csak jó látási viszonyok között. Én találkoztam is egy párszor ilyen ellenőrzéssel, de csak fényes nappal, este vagy esőben soha. Lehet, hogy még mindig ez a szabály él?
Előzmény: alpinaB6 (12)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 12
sajna a kameráknak infra szemük van..látnak sötétben is, meg a koszos rendszámot is felismerik. a rendszám ellenörzése, hasonlóan müködik mint a mamutban a parkoló.
tec1 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 11
Ezek a magas oszlopokon található kamerák anno a forgalomszervezést voltak hivatottak segíteni. Igaz, hogy az idei reklámokban ezek a kamerák szerepeltek mint a rendszám ellenőrző rendszer részei, de szerintem már csak a kamerák elhelyezése miatt sem igazán alkalmasak rendszámok nagy mennyiségben történő ellenőrzésére!
Ami a 120-as km-nél található, az egy specifikus rendszer ami kifejezetten a rendszámfelismerést támogatja!

tec1

Előzmény: cere (6)
tec1 Creative Commons License 2002.03.24 0 0 10
Meg lehet próbálni, de kétesélyes a dolog.....

Igaz, ha itt állnak akkor kicsi a valószínűsége, hogy Szadánál is állnának!

Minden reggel röhögök amikor a szadai felhajtónál állnak. Lehetne annyi eszük, hogy akinek nincs matricája az meglátva az ellenőröket úgyis a kasszához sorol be és vesz magának egy hetes matricát..((((

tec1

Előzmény: uhrin b (8)
Firefly Creative Commons License 2002.03.23 0 0 9
Namost akkor ha ez komoly, hogy vannak kamerak:

Ezek a kamerak ejjel is latnak? Vagy innentol az a megoldas, hogy ejjel jarom az M3-ason (ertsd sotetben), es onnantol nem kell matricat vennem?

Firefly

uhrin b Creative Commons License 2002.03.23 0 0 8
ez most azt jelenti, hogy nem lehet "lecsalni" az ex-első kapu előtt?
Előzmény: tec1 (5)
O.Z.P. Creative Commons License 2002.03.22 0 0 7
Viktorkáé...
Előzmény: cere (6)
cere Creative Commons License 2002.03.22 0 0 6
Én hetente 2-3 alkalommal végigmegyek az M3-on,és a következöket látom.
GyÖngyös Kelet / Adács lejáró felÜljáróján mindkét irányba figyel 2-2 kamera, gondolom a matricát nézi.
Ami csak a múlt heten tünt fel, hogy Bp felöl az elsö 40 km-en legalább 5-6 magas oszlop van, a tetején kamerával, majd a maradék kb 80 km-en is van belölÜk pár (általában kanyarokban, felüljárók mögótt vannak). Nem tudom mi célt szolgálnak, de nagyon érdekelne, ha valaki tud róluk tóbbet...
tec1 Creative Commons License 2002.03.19 0 0 5
Hungaroring pihenőhely - Hungaroring, Mogyoród felé
Előzmény: cinqsporting (4)
cinqsporting Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4
Az M3-ason hol ?

Cinq

Előzmény: tec1 (3)
tec1 Creative Commons License 2002.03.19 0 0 3
A kamerák miatt talán még meg lehetne lógni, de nam ajánlom mert szinte minden nap ott állnak a rendőrök a "mobil matrica kontroll" csoporttal!!

tec1

Előzmény: chgergo (-)
TIBÓCA Creative Commons License 2002.03.18 0 0 2
Az autópályákat ellenőrző kamerák tudnak lopott autót keresni sőt találtak is már, csak nem volt aki a kocsit megállítsa. Mellesleg sebességmérésre is alkalmasak.
BX_thomas Creative Commons License 2002.03.18 0 0 1
elég jól vagy MÁR informálva! :-))
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 0
Bocsánat, kicsit OFF, de M3 és kamerák, nameg Matiz álmodozik:
A kamerák a rendszámot azonosítják, egy megfelelő informatikai rendszerrel nem lehetne szűrni a lopott autókat? (Tudom, nagyon kicsi az esély, de a kicsi esély is esély.)
chgergo Creative Commons License 2002.03.18 0 0 topiknyitó
Ki, hol tud M3 autopalya figyelo kamerarol? Lehet-e meg a mogyorodi parkolo fele "meglogni" a palyarol?
A kapus rendszerben igen korrekt volt, hogy aki nem akar palyan menni, az legalabb a varosi forgalmat nem terhelte. A mostani kameras renszerben megy meg ez a dolog?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!