Én ma véletlenül ráhajtottam az off M5-re matrica nélkül, Kecskemét-Lajosmizse között, jó esélyem van rá hogy kapok csekket ? Vagy hogy megy ez ? Nem sokat mentem rajta, pár km-t, de egy felüljáró alatt elmentem, gondolom ezen vannak a kamerák. Igaz, rátapadtam egy kamionra meg egy Mercire, de szerintem hátulról meg tudták lesni a rendszámot. Az RS Octavia nem foglalkozott velem szerencsére... Pedig amikor elmentem mellette, rálépett a gázra, de nem én érdekeltem. Ja, és mennyi ilyenkor a büntetés ?
Amire te gondolsz az egy erős fényszóró, ködben szokták bekapcsolni....
Igazad van, nem érdemes ilyen összegért kockáztatni, de amikor egy héten belül a harmadik céges autóval megyek haza akkor már nem biztos, hogy van kedvem megint matricát venni rá...
Ma az M3-ason érdekes autóval találkoztam. Opel Corsa zárt hátsó térrel, fehér, tetején egy kamera előre, egy pedig hátra! A rendszámokat nézik szerintem, hogy van-e matricája az autónak!
Az M1-M3 gyk közös matricával használható. Ott is vannak kamerák (mármint az M1-en?
Az M3-mas kamerák (infra szemek) szemből figyelik az autókat? Mit kezdenek akkor az andd félékkel?
Mikor bevezették a matricás rendszert az M1-en (ahol Győrig soha nem voltak kapuk) azt mondták, hogy szúrópróbaszerűen fogják ellenőrizni a forgalmat, de ha jól emlékszem azt is mondták, hogy csak nappal, és csak jó látási viszonyok között. Én találkoztam is egy párszor ilyen ellenőrzéssel, de csak fényes nappal, este vagy esőben soha. Lehet, hogy még mindig ez a szabály él?
sajna a kameráknak infra szemük van..látnak sötétben is, meg a koszos rendszámot is felismerik. a rendszám ellenörzése, hasonlóan müködik mint a mamutban a parkoló.
Ezek a magas oszlopokon található kamerák anno a forgalomszervezést voltak hivatottak segíteni. Igaz, hogy az idei reklámokban ezek a kamerák szerepeltek mint a rendszám ellenőrző rendszer részei, de szerintem már csak a kamerák elhelyezése miatt sem igazán alkalmasak rendszámok nagy mennyiségben történő ellenőrzésére!
Ami a 120-as km-nél található, az egy specifikus rendszer ami kifejezetten a rendszámfelismerést támogatja!
Igaz, ha itt állnak akkor kicsi a valószínűsége, hogy Szadánál is állnának!
Minden reggel röhögök amikor a szadai felhajtónál állnak. Lehetne annyi eszük, hogy akinek nincs matricája az meglátva az ellenőröket úgyis a kasszához sorol be és vesz magának egy hetes matricát..((((
Én hetente 2-3 alkalommal végigmegyek az M3-on,és a következöket látom.
GyÖngyös Kelet / Adács lejáró felÜljáróján mindkét irányba figyel 2-2 kamera, gondolom a matricát nézi.
Ami csak a múlt heten tünt fel, hogy Bp felöl az elsö 40 km-en legalább 5-6 magas oszlop van, a tetején kamerával, majd a maradék kb 80 km-en is van belölÜk pár (általában kanyarokban, felüljárók mögótt vannak). Nem tudom mi célt szolgálnak, de nagyon érdekelne, ha valaki tud róluk tóbbet...
Az autópályákat ellenőrző kamerák tudnak lopott autót keresni sőt találtak is már, csak nem volt aki a kocsit megállítsa. Mellesleg sebességmérésre is alkalmasak.
Bocsánat, kicsit OFF, de M3 és kamerák, nameg Matiz álmodozik:
A kamerák a rendszámot azonosítják, egy megfelelő informatikai rendszerrel nem lehetne szűrni a lopott autókat? (Tudom, nagyon kicsi az esély, de a kicsi esély is esély.)
Ki, hol tud M3 autopalya figyelo kamerarol? Lehet-e meg a mogyorodi parkolo fele "meglogni" a palyarol?
A kapus rendszerben igen korrekt volt, hogy aki nem akar palyan menni, az legalabb a varosi forgalmat nem terhelte. A mostani kameras renszerben megy meg ez a dolog?