Keresés

Részletes keresés

sareleben Creative Commons License 2002.03.17 0 0 8
A közvetlen demokrácia elmélete?
Nehéz lenne megvalósítani. Idő és pénz igényes dolog, meg meglehetősen kevéssé hatékony rendszer.
Cyberius Creative Commons License 2002.03.17 0 0 7
"csak talpnyaló újságíróknak tartott dögunalmas sajtótájékoztatókat"
Ez most pont OV-ra jellemző. 4 éve sajnos a fideszre szavaztam, de emlékszem, hogy akkor Orbán kihívta Hornot egy vitára, Horn pedig kiállt. Nem affektált, nem szabta úgy a feltételeket, hogy lehetőleg monológot mondhasson ellenfél nélkül válogatott közönség előtt. Ezt csak a mi egoista, hazúg és gerinctelen jelenlegi miniszterelnökünk teszi most.
Előzmény: Lefty Wright (6)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.03.17 0 0 6
Nagyon gyenge és primitív egy emberke vagy. Most mit lehet mondani az ilyen "érvekre":

"ha orban viktor tenyleg demokraciat szeretne, akkor barhova barmilyen feltetelekkel elmenne medgyessyvel vitatkozni"

Ezek szerint Medgyessy sem akar demokráciát, mert csak a saját feltételei szerint hajlandó vitatkozni.
Horn hány ellenzéki politikussal állt ki vitatkozni a 4 év alatt? Úgy emlékszem csak talpnyaló újságíróknak tartott dögunalmas sajtótájékoztatókat. Persze Orbánnal sem akart kiállni, ezt meg is értem. Meggy sem szeretné megismételni a hibáját, ezt is megértem.

Előzmény: alfredoo (4)
valaszoljmar Creative Commons License 2002.03.17 0 0 5
A problémák:

-igen, technikai hiányosságok. Ez persze megoldható, de rengeteg pénzbe kerülne. Ma egy népszavazás többmilliárd ft.
-Érdektelenség. A gyakori szavazások miatt kevesen mennének el szavazni. Nem bírják az emebreke az ilyen stresszes, kampányolós időszakokat.
-A legfontosabb: a legtöbb kérdésben egész egyszerűen nem érett a lakosság a döntéshozatalra.

Előzmény: Titkos Tibor (-)
alfredoo Creative Commons License 2002.03.17 0 0 4
titkos tibor

mibol gondolod hogy itt demokracia van vagy hogy a demokracia az itt elo emberek erdeke.

ki kell hogy abranditsalak.

egyik legjobb pelda a demokracia deficitre az orban medgyessy vita alakulasa.

ha orban viktor tenyleg demokraciat szeretne, akkor barhova barmilyen feltetelekkel elmenne medgyessyvel vitatkozni. de nem hogy ennek letrejotte ketseges hanem orban viktor 4 ev alatt senkivel nem vitatkozott akit ellenfelenek tekinthet. talan hornnal beszelgetett...

Előzmény: Titkos Tibor (3)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 3
Svájcban sem mennek szavazni. Jön a levél, benne egyik oldalon az egyik oldal érvei, a másik oldalon a másiké.
Onnantól rajtad múlik, mit ikszelsz. Aztán küldöd vissza.
Előzmény: Björn N. Frantz (1)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 2
Az az "ahol" szó nem kell oda...na.
Végre már lenulláztak, nem akartam magamat, azért nem korrigáltam eddig.
Björn N. Frantz Creative Commons License 2002.03.17 0 0 1
Kevesen mennének el szavazni, sokba kerül, időigényes.
Svájc szimpatikus ilyen szempontból, de sajna ez itt nem Svájc.
Mallow Creative Commons License 2002.03.17 0 0 0
Az 0k0k egyszerűek.
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.03.17 0 0 topiknyitó
Sok, az egész országra kiterjedő, lényeges kérdésekben kiírt népszavazást szeretnék, ahol - nálam ez a demokrácia.
Tudjuk, ez most sincs, és korábban sem volt így. Sem a bal, sem a jobb oldal nem preferálta. Mi az oka? Technikai hiányosságok, anyagi problémák?
Vagy a hatalom gyengülésétől való félelem?

Szerintetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!