"csak talpnyaló újságíróknak tartott dögunalmas sajtótájékoztatókat" Ez most pont OV-ra jellemző. 4 éve sajnos a fideszre szavaztam, de emlékszem, hogy akkor Orbán kihívta Hornot egy vitára, Horn pedig kiállt. Nem affektált, nem szabta úgy a feltételeket, hogy lehetőleg monológot mondhasson ellenfél nélkül válogatott közönség előtt. Ezt csak a mi egoista, hazúg és gerinctelen jelenlegi miniszterelnökünk teszi most.
Nagyon gyenge és primitív egy emberke vagy. Most mit lehet mondani az ilyen "érvekre":
"ha orban viktor tenyleg demokraciat szeretne, akkor barhova barmilyen feltetelekkel elmenne medgyessyvel vitatkozni"
Ezek szerint Medgyessy sem akar demokráciát, mert csak a saját feltételei szerint hajlandó vitatkozni.
Horn hány ellenzéki politikussal állt ki vitatkozni a 4 év alatt? Úgy emlékszem csak talpnyaló újságíróknak tartott dögunalmas sajtótájékoztatókat. Persze Orbánnal sem akart kiállni, ezt meg is értem. Meggy sem szeretné megismételni a hibáját, ezt is megértem.
-igen, technikai hiányosságok. Ez persze megoldható, de rengeteg pénzbe kerülne. Ma egy népszavazás többmilliárd ft.
-Érdektelenség. A gyakori szavazások miatt kevesen mennének el szavazni. Nem bírják az emebreke az ilyen stresszes, kampányolós időszakokat.
-A legfontosabb: a legtöbb kérdésben egész egyszerűen nem érett a lakosság a döntéshozatalra.
mibol gondolod hogy itt demokracia van vagy hogy a demokracia az itt elo emberek erdeke.
ki kell hogy abranditsalak.
egyik legjobb pelda a demokracia deficitre az orban medgyessy vita alakulasa.
ha orban viktor tenyleg demokraciat szeretne, akkor barhova barmilyen feltetelekkel elmenne medgyessyvel vitatkozni. de nem hogy ennek letrejotte ketseges hanem orban viktor 4 ev alatt senkivel nem vitatkozott akit ellenfelenek tekinthet. talan hornnal beszelgetett...
Svájcban sem mennek szavazni. Jön a levél, benne egyik oldalon az egyik oldal érvei, a másik oldalon a másiké.
Onnantól rajtad múlik, mit ikszelsz. Aztán küldöd vissza.
Sok, az egész országra kiterjedő, lényeges kérdésekben kiírt népszavazást szeretnék, ahol - nálam ez a demokrácia.
Tudjuk, ez most sincs, és korábban sem volt így. Sem a bal, sem a jobb oldal nem preferálta. Mi az oka? Technikai hiányosságok, anyagi problémák?
Vagy a hatalom gyengülésétől való félelem?