Tudod, egyúttal a MIÉP szipatizánsok nagyon nagy része NEM volt ott a HŐsök terén.
Tehát a 200 ezer többszörösével sziveskedj, számolni.
"Ha csak a Hősök terén, a MIÉP naggyűlésén összegyűlt a választásokon részt vevő
(kb. 4 millió) ember 2%-a, akkor ki lehet számolni, hogy mekkora a párt iránti érdeklődés"
Felmerült a kérdés, hoy miért 4 millió?
Kb ennyien mennek el szavazni. Osztán, aki elment a Hősök terére, ő és családja is elmegy VÁLASZTANI. Ideje lenne a szómágiát is változtatni. Nem szavazni megyünk. VÁLASZTANI!
Azt azert ne felejtsuk el, hogy nemcsak mijep szavazok voltak a teren: tudok fideszest, aki elment a komancsok ellen hergelni magat (gondolom megnezte Csurkat es Gyorit, a ket volt fomancsot, csak Benjy hianyzott); meg tudok szadesost is, aki elment szornyulkodni.
En is voltam mar szegeden Torgyi-gyulesen rohogni, azt megse kizgazda vagyok.
Ha csak a Hősök terén, a MIÉP naggyűlésén összegyűlt a választásokon részt vevő
(kb. 4 millió) ember 2%-a, akkor ki lehet számolni, hogy mekkora a párt iránti érdeklődés
és szavazási hajlam. Valószinűleg ennek a 2%-nak
legalább az ötszöröse! Így is feltételeztem azt, hogy minden ötödik MIÉP-es szavazó ott tudott lenni 2002. március 15-én délután három és hat óra között.
Ha csak a Hősök terén, a MIÉP naggyűlésén összegyűlt a választásokon részt vevő
(kb. 4 millió) ember 2%-a, akkor ki lehet számolni, hogy mekkora a párt iránti érdeklődés
és szavazási hajlam. Valószinűleg ennek a 2%-nak
legalább az ötszöröse! Így is feltételeztem azt, hogy minden ötödik MIÉP-es szavazó ott tudott lenni 2002. március 15-én délután három és hat óra
között.
A csigatévé már megmondta, hogy "több ezer ember" volt. :)))) Némi előrelépés a "pár ezer emberhez" képest. Hogy lehetnek a nnyira primitívek, hogy az egyértelmű csúsztatás mellé bevágnak egy teli-teres képet?
Ez a 4 fő/nm legfeljebb magára a térre vonatkozhatott. Mi a szélén álltunk (Oktogon felé), de ott már lazább volt a tömeg. Azért kiváncsi lennék arra, hogy a szadesz tud-e mozgósítani ennyi embert, elvégre "6%" az a 6% :)))
Szemmel látható Csurkánál a stratégiai váltás, egy évvel ezelött még minden jobbos pártjának mondta a Miépet, de most erősen agitált a jobbmódúak ellen. (Hogyan fogja kiválogatni közülük a saját választóit?)
Rengeteg ember volt.Rengeteg. A Hősök tere már tele volt, mikor a másik két helyszínről odaértek.
Február 24-én elnéztem a szadeszos happeningre is a Terror Háza megnyitója előtt.
Ha a média szerint azon több ezer ember volt...
Akkor ezen több százezer.
Én egyszer, mikor kint voltam a Hősök Terén - régen rendszeresen jártam - megszámoltam a jelenlévőket (területet és sűrűséget becsültem) és cirka 8000 jött ki.
most nyugtatod magad??
én nem vagyok MIÉP párti, de majd meglepödsz ha majd +10% lesz a MIÉP javára
ezért kéne a FIDESZRE szavazni, hogy ne kerüljön a MIÉP hatalomra, mert az nem nagyon jó, de sajnos az emberek benne látják a kiutat
na nem mindenki ..
Abszolút számban tényleg sok, de a népességhez képest nem sok, és az ideológia miatt nem is képes jelentősebb növekedésre. A szervetlen társadalmi fejlődésű társadalmakban ez nem meglepő jelenség. Nem kell pánikolni.
Alig volt nemzeti színű zászló,volt viszont kampány plakát. Az ünnepről kevés szó esett,Schiffer megtartotta az eddig elmaradt beszédeit egyben. SZDSZ kilőve! Csurka remek volt.
Egyáltalán nem hiszem, ott voltam a Terror házánál és a Köztársaság téren is és nagyon sűrűn álltunk, szal szerintem átlagban megvolt a 4 fő/négyzetméter.
Én is ott akartam lenni, de sajna rosszul voltam. Szerintem a Miép fogja eldönteni hogy melyik párt kerüljön kormányra, bár a mostani Tárki adatok szerint a Fidesz majd 10%-al vezet. Majd meglátjuk.
Igen a végén bejelentette, Győri Béla, hogy négyzetméterenként 4 fővel számolva, 200 ezer ember volt a Hősök Terén és a környező utcákban.
Szerintem nem volt 4 ember átlagosan egy négyzetméteren. A tér közepén többen, a széleken keveseben voltak. 160 ezer. Becslésem szerint.
Az biztos, hogy ennyi ember összesen nem volt a többi rendezvényen, pedig a Muzeum kertből vonulók száma közelithette a 100 ezret.
Egyes becslések szerint 200.000 ember volt jelen a Miép által szervezett március 15.-ei ünnepségen a Hősök terén.
Két dolog lehetséges, vagy jelen volt a közvéleménykutató cégek által előrejelzett Miép választók kétharmada, vagy ennél jóval nagyobb a párt támogatottsága.