Hali! Van egy apró probléma: win98-as gépekről van szó, és map-pelt elérésük van egy win2000-es gépre. Na most ezt bizonyos időközönként elfelejtik a hálózatu meghajtót (hiába van kipipálva a *bejelentkezéskor újracsatlakozás*).
A kérdés az, hogyan lehetne automatizálni másképpen, hogy indításkor mindig mappelje újra (batch,registry...)
Van egy 2 gépes hálózatom.. mind a 2 gépen WinXp-van, az egyik a netre is csatlakozik és megosztja azt a másikkal.. vagyis megosztotta amig fel nem tettem rá egy Zonealarm pro 3.0-t a szerver gépre..
A ZA a telepítés után kérdezte, hogy használok e internetmegosztást és én igent mondtam, majd meg kellett adnom egy ip-t ami ha jól tévedek a szerver local hálózatra kapcsolódó hálókártyájának címe kelett, hogy legyen. Be is állítottam, és a gépek látják is egymást csak az internet nem megy a kliens gépről.. (aztán a biztonság kedvéért egymás után az összes hálozatomban szereplő ip-vel kipróbáltam a dolgot, de hiába (egyre rosszabb)).
Tudja valaki, hogy kell beállítani a ZoneAlarm-ot, hogy menjen az internet megosztás??
"A gep szerelve lett"
Szerelés előtt működött már a hálózat?
Ha igen, akkor lehet, hogy olyan kártyát tettél be a gépbe, amivel ütközik a hálókártya.
Esetleg másik IRQ-t kell neki beállítani.
Másik PCI slotban is érdemes kipróbálni, hátha úgy jó lesz.
Lehet, hogy nem lehetett kivenni a lenyeget, szoval leirom maskepp. A ket gep egyaltalan nem latja egymast, onmagukat viszont tudjak pingelni, szoval a halokartyak jok. Mindkettonek fix IP cime van (192.168.0.1, 192.168.0.2), a netmask 255.255.255.0, a 192.168.0.2-nel az alapertelmezett atjaro a 192.168.0.1. 192.168.0.1-re fel van telepitve egy SyGate Home Network, azon keresztul fer hozza 192.168.0.2 a nethez.
Nem ertem, hogy mi lehet a problema. A gep szerelve lett, de hozza sem ertunk a halozathoz. Maximum az lehet, hogy tul kozel nyomtuk a falhoz es megtort az UTP kabel, de eleg valoszinutlen. (de sajnos az egyetlen elkepzelheto megoldas).
azt nem írtad, mi a probléma! (vagy csak én vagyok figyelmetlen)
Meg se nyekken vagy csak valami nem megy?
Pingelni tudod a másik gépet? (fix ip-t javaslok)
Hurokpinggel ki tudod deríteni, hogy a hálókártyák mennek-e (ping 127.0.0.1)
Én jártam már úgy, hogy ha utólag lett a gépbe rakva a kártya, minden driver meg protokoll felment, mégsem látta a másikat. Újra kellett húzni a winfost.
Ha a kábel jó (gondolom jó, mert, ha jól vettem ki szavaidból, ez így működött már), akkor nincs több tippem. Szisztematikus hibakeresés (új driver, másik hálókártya, stb).
Ujra:
Milyen hibatenyezok lephetnek fel Windows-os halozat eseten? A hibas kabel lehetoseget most szeretnem felretenni, a megvagdalas az utolso dolog, amit tennek vele.
Megneztem a TCP/IP-beallitasokat, tokeletesek, minden szukseges szolgaltatas/protokoll fel van telepitve, a hiba egyik pillanatrol a masikra allt be.
Az egyik gep-en XP, mig a masikon 2000 van. Elobbiben egy NE2K-PCI alapú kartya van, masikban egy Intel Proset II (lehet, hogy csak a szoftvere neve. :)). Az elobbi kartya szuk keresztmetszete miatt a csak 10 megabiten megy a halo, full duplex modban. A ket gep kozott egy cross-UTP kabel van.
Sajnos a "szar winfos", "hasznalj BNC-t" valaszok nem sokat segitenek.
Milyen hibatenyezok lephetnek fel Windows-os halozat eseten? A hibas kabel lehetoseget most szeretnem felretenni, a megvagdalas az utolso dolog, amit tennek vele.
Megneztem a TCP/IP-beallitasokat, tokeletesek, minden szukseges szolgaltatas/protokoll fel van telepitve, a hiba egyik pillanatrol a masikra allt be.