... avagy párt ígéretek.
Ha jól emlékszem a narancsosok 40 ponttal rukkoltak elő ’98-ban. Most mennyi lesz? Tudjátok, aggódom az SZDSZ költségvetésén, ha megint a fiuk nyernek, megint messze esnek szegény szdsz-ek a fazéktól és nem biztos újabb 4 év múlva, fogják tudni, állni a lufi eregetés költségeit.
A minap postaládámban találtam az MSZP programlapját. A lufi számokat illetően 42+1.
1) címe: „a nemzeti egyetértés programja”, fénykép Medgyessiről, háttérben nemzeti zászló (piros-fehér-zöld, félreértések elkerülése végett) felirat rajta: „egyetértésben a nemzettel”
Hogyaaaan ??? A nemzetállamok ideje mégsem járt le? Tiltakozom a a a minden kissebség nevében. Az ilyen irraciinalista, fasiszta, nacionalista, xpista kinyilatkozások sértik a többi nemzet íreden, akarom mondani identitását, veszélyezteti EU csatlakozásunkat. stb. Már ezt is innen Stara, na STRASA , izé szóval innen írom és megyek tovább meghágni, akarom mondani Hágába, háborús bűnös vádiratot beadni, még időben. Mer’ vót ám itt a szomszédban egy embör, aki NEMzeti tisztígatást csinált, csak mosópor híján tankokkal. Hát az vót nekije, na. Na de most meg itt?
2) a 42 ígéret: hát ez kérem jobb, mint Mózes idejében az ígéret földje. Tejben, vajban fogunk lubickolni, és ehhez mindössze „csak” rájuk kell szavazni. Ha egy közgazdász olvassa soraim, mondja már meg, hogy mi a realitása ezeknek az ígéreteknek. Szerintem, ha Mo a német vagy USA bevételével (költségével természetesen NEM) garázdálkodhatna, talán abból jutna erre az ígéretekre is, a „lenyúlások” mellett. Persze ha ismét HATALOMra jutnak, előveszik a következő lapot: az előző kormány túlköltekezett, nem áll módunkban teljesíteni, mert nem pontosan mértük fel a helyzetet (nem is akarják, hisz nem ez a cél). Apropó, az államadósságról egy szó sem esik mostanában, még Pista bá’ sem akarja vissza fizetni, rászámolni a bankárokra. ???
3) a +1: „SZAVAMAT ADOM, HOGY BETARTOM, AMIT VÁLLALTAM”. Csakhogy nekem, MOST felértékelődött választópolgárnak ez kevés, mondhatnám SEMMI. Most fontos vagyok, mert ez az idióta „demokrácia” rendszerben csak úgy maradhat/juthat hatalomra az adott csoport, ha én rá szavazok. De mire? Egy újabb lufi gyűjteményre? Logikus a fityesz hatalom megtartó politikája, hiába, na, a jó kis mézes bögre könnyen megszokható.
Ép eszű ember hogy tehet ilyen kijelentést? Szavát adni egy olyan mesére, amit ő maga sem hisz, tudja, hogy képtelenség mind a 42 dolgot megvalósítani 3 év alatt. A 4-ik mindég a mentéssel telik, meg a hírveréssel.
Dióhéjban ennyit erről. Ha valaki már látta, megkapta a narancsos lufi gyűjteményt, írjon róla. Bár még nem nagyon terjesztik, ennyire biztosak magukban? Vagy Pista bá’ kampányol helyettük is?