Keresés

Részletes keresés

palagyi Creative Commons License 2002.03.07 0 0 42
Orulok, hogy hiszel benne. En eddig mindig hittem a magyar fociban, az utobbi fel-egy evben megrendult a bizalmam: remelem, hogy Neked es nem nekem van igazam...
Előzmény: mondial (40)
General Horny Creative Commons License 2002.03.06 0 0 41
Volt már Szegeden 20 000 néző!
2000 nyarán SZLC - Vasas.
Előzmény: Professzor úr (16)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 40
"Nem vagyok benne biztos, hogy a foci megitelesenek kellene eloszor valtoznia, aztan a focinak - bar a mediaval es a nagyot almodassal minden elerheto. "

A véleményem az, hogy a futball kedvezőbb megítélése Magyarországon is nagyot dobhatna a sportágon. Sajna az ez irányba történő változás éppen a média miatt nem megvalósítható, mivel annak tökéletesen megfelelő a mai állapot. Álmodás? Nem hiszem, hogy olyan nagyot kéne ahoz álmodnunk, hogy egy kicsit reálisabban nézzük a dolgokat, a hasonlítgatásokból(múlt) és az előitéletek gyártásából kéne egy kicsit visszafogni. Szvsz az embereknek másképpen kéne gondolkodniuk és ez tudom, hogy nem érhető el és ezért nem is hibáztatom őket.

Ami Lisztesék eredményeit illeti, sorolhattam volna más korosztályokat is, akik hasonlóképpen szerepeltek. A lényeg az, hogy amíg ifi, serdülő korban felvettük a világgal a versenyt, sőt az élvonalába taroztunk(EB 5-8.hely igenis az)addig mára, mikorra felnőttek ég és föld a különbség. Most mondhatnám a 84-es ifi csapatot is akár, de maradjunk inkább az atlantai csapatnál. Akkor Európa 4 legjobb válogatottjában benne volt a miénk!(persze a saját korosztályában)Ez azt hiszem nem lebecsülendő, vagy ahogy te fogalmazol nem "röhejes" és igenis ezekből az eredményekből le lehet szűrni, hogy mire lehet képes egy korosztály. Sajna Lisztesék még a közelében sem járnak ennek. És, hogy ennek mi az oka? A véleményem az, hogy elsősorban az őket körbevévő közeg tehet erről, nem biztos, hogy jó a meglátásom. Szerintem a nagyokosok is csak sejtegetik a valódi okokat és mindnki az utánpótlás mögé bújik el.

Hogy hiszek e a magyar fociban? Hiszek abban, hogy ez a válogatott többre képes, amit idáig elért, hiszek abban, hogy képes kijutni egy világversenyre(önerőből). Az általad emlegetett NS szerint ez elképzelhetetlen, de nem emiatt nem veszem kezembe azt az újságot.

Sok csalódást megértem már, sőt voltam olyan állapotban is, hogy kész vége nem érdekel a magyar foci, de mindig rádöbbentem:annyi örömöt is adott már nekem, hogy bűn lenne, ha nem rajonganék(ez lehet, hogy rossz szó:) ) érte.

Előzmény: palagyi (39)
palagyi Creative Commons License 2002.03.06 0 0 39
Nem vagyok benne biztos, hogy a foci megitelesenek kellene eloszor valtoznia, aztan a focinak - bar a mediaval es a nagyot almodassal minden elerheto.
Az, hogy a magyar UTANPOTLAS (errol van szo, ugyebar?) milyen eredmenyekkel buszkelkedik, tenyleg regi tema. En szemely szerint finoman fogalmazva is rohejesnek tartom, hogy az utanpotlascsapat 5-8 helye, vagy a "szazeves futbalkulturank" hivatott okot adni derulatasra, ill. a "megiteles megvaltoztatasara".
Vegul pedig, nem mintha torekedned kellene ra, de az eredmenylistaval meg mindig nem biztositottal arrol, hogy Lisztesek a vilag elvonala lettek volna (max. Europa, de egy-egy torna eredmenyei alapjan sem ragadtatnam ennyire el magam). Szvsz pontosan ez a baj a mi kis focinkkal: a Sport megirja, micsoda siker, a nep meg bologat (lasd hozzaszolas eleje).
A vita vegul ugyis parttalan: Te hiszel a jelen magyar focijaban, en meg nem. Lehet, hogy oregszem?:)
Előzmény: mondial (38)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 38
Arról már nem beszélek, hogy a 96-os Olimpiára csak 4 európai csapat jutott ki és a magyar köztük volt...

Azzal én is egyetértek, hogy attól, hogy szebbek lesznek a stadionok nem lesz több néző(lásd Újpest), szvsz addig nem is lesz, amíg Magyarországon a labdarúgás megítélése nem változik gyökeresen.

Előzmény: mondial (37)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 37
De Ferencziék is kijutottak maguk EB(8 csapat)-jére 1996-ban.

Franciaország 1-2
Belgium 1-2
Portugália 3-0!

A magyar csapatban szerepelt Komlósi, Balog Z, Füzi, Szili, Kabát, Rabóczki, Ferenczi.

A franciák csatárkettőse így nézett ki Hnry-Trezeguet, Anelka volt a csere...a belgáknál ott volt Mpenza, a portugáloknál meg Simao Sabrosa...

Előzmény: mondial (36)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 36
Ez csak annak újdonság, aki nem követi napi rendszerességgel a magyar focit.

Az 1976-os korosztály 1991-92-es meccsei.

Hollandia 1-2
Románia 0-2,2-1,2-2,0-2,3-0
Törökország 2-1
Szovjetunió 3-2
CSSZSZK 1-0
Norvégia 2-2,3-1
Jugoszlávia 2-0
Lengyelország 2-1, 2-1
Németország 1-1
Ausztria 1-0,1-0
Szlovákia 1-0, 4-2
Az 1992-es UEFA döntő(16 csapat-lehet a korosztályos EB-nek tekinteni)

Izrael 2-3
Portugália 1-1
Franciaország 1-0!

A csoportban a második helyen végeztek, de mivel csak az elsők jutottak tovább, így kiestek és az 5-8.helyen végeztek.

Ez a Lisztes, Dárdai, Bárányos féle csapat volt. Azt hiszem nem kell magyaráznom milyen remek csapatok ellen játszottak.

Előzmény: palagyi (35)
palagyi Creative Commons License 2002.03.06 0 0 35
Lisztesek tiz eve a vilag elvonalaban? Tisztazzunk nehany kerdest, bizonyosan felreertettelek:
1. Lisztes Krisztianrol van szo?
2. focirol beszelunk?
3. a tiz eve az a kilencvenes evek elejet jelenti?
Varom megtisztelo valaszod.
UI: elismerem, igazad lehet a 96-os BVSC-FTC meccs kapcsan, szvsz akkor sem kellene kiragadott peldakkal magyarazni a bizonyitvanyt. Altalanossagban nincs nezo es ne magyarazza nekem senki, hogy azert nincs, mert nem szep a stadion!
Előzmény: mondial (31)
EN228 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 34
Sepp Blatter a FIFA elnöke, semmi köze az EB-hez. Lennart Johansson-nak mar inkabb, de ö ilyet nem mondott. Mondjuk nyilvanvalo teny, hogy olyannak illene rendezni, aki amugy is ki tudna jutni.
Szerintem stadionok tekinteteben elengendö lenne mindenhova 20 ezres, ugyanis ha csak 10 ezren mennek ki, mar az is remek hangulatot ad. Diosgyörben van egy olyan variacio, hogy ketszintes lenne a stadion, es "kisebb" meccseken csak az also szintet nyitnak meg, igy talan meg nem kongana ugy az üressegtöl.
Velemenyem szerint pedig iparvarosokban sokkal több nezö van, mint mezövarosokban, ezert van az, hogy Szegeden vagy Debrecenben nem feltetlen mennek ki annyian meccsre, mint Györben, Fehervaron vagy Miskolcon.
Előzmény: ZOLCSI (33)
ZOLCSI Creative Commons License 2002.03.06 0 0 33
Akkor álljunk meg egy pillanatra. Ezek a 30-40 ezres stadionmok nem a bajnoki meccsekre, hanem az EB meccsekre terveződnek. Más országokban ugyanis kimennek, sőt elmennek ennyien a csapatukért.
Amúgy tök fölösleges az egészen rágódni, mert Blatter megmondta, csak olyan ország kaphat rendezési jogot, amelyik olyan csapattal rendelkezik, amely önerejéből is ki tudna jutni. (Ezt a tavalyi Németország elleni meccs előtt mondta.) Innentől azt hiszem merő fikció az egész. (Amúgy nem vitatom, adna egy jókora lökést a magyar futballnak).
peterk2 Creative Commons License 2002.03.06 0 0 32
Én győri vagyok, és még emlékszem a nyolcvanas évek közepére, amikor szinte minden meccsen telt ház volt, ami akkoriban 28000 nézőt jelentett. A bajnokság évében 19500 volt az átlagnézőszám, ami a 4 nagy nyugati bajnokságban is jó átlagosnak mondtható. Azokban az években a környezetemben teljesen mindennapos dolog volt, hogy az ember éves bérletet vett (különben jó esélye volt, hogy nem jut be), és hétvégente meccsre járt. A fociról volt szó a munkahelyeken, iskolában, mindenütt, egy-egy meccs társadalmi eseménynek számított errefelé.

Szóval nem lehetetlen megtölteni nálunk egy 30.000-es stadiont, csak ahhoz foci kell. Nem spanyol szinvonal, de mindenképpen érdekes és szinvonalas küzdelemmel. Ha abból indulok ki, hogy 5-10 éven belül szeretne a magyar futball komoly előrelépést produkálni, akkor el tudnám fogadni, hogy stadionra is kell a pénz.

Ugyanakkor szkeptikus is vagyok. Egyrészt véleményem szerint nulla az esélyünk, hogy elnyerjük a rendezést, és ezt összevetve a kb. 500 milliárdos költséggel, elég soknak érzem (még akkor is, ha ennek javát nyilván akkor költenénk csak el, ha nyernénk).
Másrészt szerintem a természetes sorrend a fejlődésben valami olyan lenne, hogy először kezdjen el fejlődni a focink, és majd az érdeklődés növekedésével készülnének az új stadionok, akkor amikor ki is lehet már őket használni. Ennek következménye az, hogy én korainak érzem a 2008-as időpontot. Egyrészt az esély is kicsi rá, másrészt most még nagyon sokat kellene áldozni rá, míg mondjuk 2016-ban sokkal kisebb áldozattal is sikerülhetne (addigra jobban állna az ország), harmadrészt - és ezt nagyon fontos szempontnak tartom - szerintem 2008-ra kizárt, hogy ütőképes csapatunk legyen. Márpedig én akkor szeretnék itthon EB-t látni, ha van egy olyan csapatunk amelyik esélyekkel indul, és nem a pofozógép szerepét játssza el.

Végül nem értem Kaposvár jelölését. Elnézést kérek a kaposváriaktól, de fel nem tudom fogni, hogy mi alapján döntöttek mellette. Ott van Zalaegerszeg, Szombathely, Pécs vagy az ország túloldalán Nyíregyháza, amely városok sokkal nagyobb focimulttal rendelkeznek, (az első kettőnek manapság is jó csapata van, és népszerű is arra a foci). Ráadásul egy stadiont nem csak az EB-re kellene építeni, hanem utána ki is használni azt. El nem tudom képzelni, hogy erre Kaposvár képes lenne. Se támogatói anyagi bázis nem lenne elég, másrészt a potenciális közönség is túl szűk (túl kicsi maga a város és a vonzáskörzete). Tudom, volt ellenpélda (pl. Dorog), de az egész más rendszerben működött. Piaci alapon ez elképzelhetetlen.

Ja, és egy kérdés jut eszembe: Felépítünk egy új stadiont, de mi van a Fradi és az Újpest stadionjaival? Nem azokat lenne érdemes inkább feljavítani? Így ezek legalább ki lennének használva később is...

mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 31
Utánpótlás, körülmények....

Az a baj, hogy nem biztos, hogy ezzel van itt a legnagyobb probléma. Mert miért van az, hogy Lisztesék még ott voltak jó 10 éve a világ élvonalában, manapság meg sehol sincsenek? Valami nagyon el van itt b****a és akkor még finom voltam. Lehet itt beszélni melegvízről, meg salakpályáról, de nem hiszem, hogy a körülmények javítása bármit is megváltoztatna. Példaként hozhatnám a más magyar sportágakat, akik ugyanolyan, ha nem rosszabb körülmények között érik el a világszínvonalat. Persze tudom, hogy a foci speciális területe a sportnak, nem is azt mondom, hogy ne javítsunk ezeken a dolgokon. Csak van egy olyan érzésem, hogy még az illetékeseknek is csak sejtéseik vannak, ha vannak, a probléma valós okairól. Szvsz a közeg. Na ez az, amin szinte lehetetlen mesterségesen változtatni.

Előzmény: Senor Rata (30)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 30
Ha 32 ezer hely lett volna, akkor talán 9 ezren is kimentek volna... :)))

A lényeg nem az, hogy MOST mennyien vannak. A jobb foci alapjait kellene lerakni intézményileg, infrastruktúrálisan. Persze hogy az utánpótlásra gondolok megint! Addig csak egyik vödör vizet töltjük a másikba, de közben mindig kicsurran egy kicsi, és egyre csak kevesebb lesz abban a bödönben.

Előzmény: mondial (28)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 29
Egyébként ha jól tudom csak akkor építenének 30 ezres stadionokat, ha megkapnánk az EB-t. Akkor is csak a kijelólt stadionok lennének ekkorák(értelemszerűen), mert amúgy mindegyik hasonló nagyságú lesz, mint az Újpesté.
Előzmény: Senor Rata (27)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 28
Ez most komoly? 6 ezren voltak csak? De biztos azért mert csak ennyi ülőhely van a loki stadionban.

32000? Ha annyi lenne...

Előzmény: Senor Rata (27)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 27
A telt ház 6 ezer embert jelentett.

"Bordókkal" :) meg 2 évente játszik egy magyar csapat, ez nem tűnik soknak.

Te mondial! Tulajdonképpen miről is vitatkozunk? Hogy a magyar bajnokság heti össznézőszáma 32 vagy 36 500 fő?

:))

Előzmény: mondial (26)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 26
Marhaság.

Debrecenben telt ház volt a Bordeaux ellen, akkor ezt mivel magyarázod?

Előzmény: Senor Rata (23)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 25
Debrecenben 5 ezer néző, a mai viszonyokat figyelembe véve sok. Zalaegerszegen vannak 8-9 ezren is, azt hittem ezzel full házasak, de ha nem hát nem. De azért így is van amikor telt ház van(Fradi ellen).
Előzmény: Senor Rata (22)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 24
Ideális esetről a magyar foci kapcsán??!!

Na, mentem aludni... :)))

Előzmény: Professzor úr (20)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 23
"egy kialakult bázison alapulnak, melyek csak akkor változnak, ha valami kiugró esemény éri el a csapatot"

Ingyen sört osztanak a meccsen vagy a csapat bejut a legjobb négy közé a BL-ben.

Előzmény: mondial (21)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 22
"Debrecenben is rengetegen járnak"

"Zalaegerszegen máig full ház van minden meccsen"

Erről beszéltem, mint költői túlzásodról, mondial-bátyó. :)

Előzmény: mondial (13)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 21
A debreceni stadion 10 ezres, míg a zalai 15 ezres, szóval nagyon nem vagyok elvarázsolva. Egyértelmű, hogy ezek a nézőszámok egy kialakult bázison alapulnak, melyek csak akkor változnak, ha valami kiugró esemény éri el a csapatot. Ha változik akkor növekszik, csökkenés szvsz csak akkor elképzelhető, ha kiesik valamelyik csapat az első ligából.
Előzmény: Senor Rata (19)
Professzor úr Creative Commons License 2002.03.06 0 0 20
Az ideális esetről beszéltünk.
Előzmény: Senor Rata (19)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 19
Gyerekek, el vagytok varázsolva?

Debrecenben jó ha 4500-5000 ember van kint, Egerszegen 7-8 ezren.

Előzmény: Professzor úr (14)
Senor Rata Creative Commons License 2002.03.06 0 0 18
Csak az első két idényben, de erről ne vitatkozzunk, mert csak a tapasztalat cáfolhatna ránk.
Előzmény: Professzor úr (11)
mondial Creative Commons License 2002.03.06 0 0 17
Csak nem te is? :))

Fogalmam sincs mennyi a befogadóképessége a szegedi vagy a diósgyőri stadionnak, de állítom, hogyha most feljutnának az NB1-be, akár 20, akár 10 ezres az a stadion, biztosított a teltház.

Előzmény: Professzor úr (16)
Professzor úr Creative Commons License 2002.03.05 0 0 16
Szegeden nem fér be 20000 ember a stadionba,csak a hasamra ütöttem,amikor azt mondtam,hogy náluk összejönne ennyi ember egy jó szereplés esetén.:-)
Abból indultam ki,hogy még akkor is 12-14000 néző volt kíváncsi a mérkőzésekre 2000-ben,amikor minden ellenfél hülyére verte a csapatot.

Előzmény: mondial (15)
mondial Creative Commons License 2002.03.05 0 0 15
De csak a stadion mérete miatt. Na meg ezekben a városokban ki vannak éhezve az emberek a focira, ez is rengeteg + embertömeg.

Szóval szerintem kár azt mondani, hogy nem töltenék meg a nézők a 30(jó inkább 20)ezres stadionokat, igaz csak vidéken.

Előzmény: Professzor úr (14)
Professzor úr Creative Commons License 2002.03.05 0 0 14
Zalaegerszegen a fullház kb. 14000 nézőt takar,Debrecenben is max. 10000-en vannak.Csak Szegeden és Diósgyőrben képesek átlépni a 20000-es határt.
Előzmény: mondial (13)
mondial Creative Commons License 2002.03.05 0 0 13
Ez így van, de itt az összes nagy vidéki várost megemlíthetnénk. Zalaegerszegen máig full ház van minden meccsen, Debrecenben is rengetegen járnak. A gondok ott vannak, ahol megpróbálták szétverni a csapatot(Videoton)és ezzel megosztották a nézőket vagy ahol jobb eredményekhez vannak hozzászokva(Győr).
Előzmény: Professzor úr (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!