60m2-es csepeli, de föld felett lévő normális, zárható biztonságos olcsó próbaterembe keresünk legaláb saját dobcuccal és saját gitarerősítőkkel rendelkező 2 másik zenekart hétfőig akik betársulnának.
volt szerencsém mindháromhoz. szerintem nem csak az mérvadó, hogy mennyibe kerül, hanem hol van, felszereltség, időbeosztás. jártam olyan helyre, ismerőshöz, ami kb. 3,5 X 4 m2 volt és messze volt, a gitár is basszuserősítőn szólt, de olcsó volt és szinte akkor és addig mentünk ameddig akartunk.
a Csepel Feeling (mostmár hivatalos néven is fut :) ahhoz képest kicsit drága, amit nyújt. ide jártam legtöbbet. Mivel sokan járnak oda, jó előre be kell jelentkezni. az erősítők elmennek, viszont szűkös a hely - hosszú és keskeny, dobosok pedig vigyenek amit csak tudnak, főleg cineket. És hát Csepel nem a városközpont. És bár ez relatív, de nem voltam kibékülve a tisztasággal.
Az SP-vel alapvetően nekem a gond hogy qrva messze van. az ár elmegy és tényleg jó hogy ha nincs valami nálad vagy vmi extra kell, lehet bérelni. jó kényelmesen nagy a helyiség, viszont ide is sokan járnak :(
A Szív strassét látogatom mostanában, valahol az előbbi kettő közt van. Előnye hogy bennt van a városban és pl. a billentyűsnek nem kell hurcolnia
a "drágaszágát" át a városon, lehet kérni. Nekem nem volt bajom a hely méretével, a próbatermek úgysem a jó hangzásról híresek. hátránya: a kijáratot nyitni-csukni egy külön feladvány :)))
jó pár fizetős teremben jártam már, de a legjobban beváló az sp-stúdió. valami 1000w ének, legalább 40 m2es terem, dobnak két külön full kontroll, 2 db 80.as valvestate (bőven elég) egy h&g basszuscombo (mondjuk az lehetne jobb is, de azért bőven megfelelő), Tama dobszerkó, minőségi mikik (sehnheiser), és 850/h
duplázó, cinek bérelhetők, sőt van egy jcmmarshall fej-láda is, asszem plusz 250/h.
mondjuk tényleg nem a legolcsóbb, de ott élvezet próbálni, hangzés nagyon a terem nagyságából adódóan, ráadásul tök jól fel lehet venni a próbát, sávonként (150ft/h), meg nincs mocsok, egy suli alagsorában van. mondjuk kicsiti kiesik, mátyásföld végén van
egész jó még a comanche, az a szív utcában van, a VI. ker-ben. csak én nem szeretm a h&k cuccokat gitárnak. :-) ott két terem is van. hasonló árban, viszont kicsik, a hangzás elég borzasztó emiatt.
dd
Nem féltjük, mert teljesen különálló helység, vasajtóval és 3 bazi lakattal elzárva, ráadásul a szemben lévő helységben állandóan vannak, mert ott található az az órabérben kiadó próbaterem és aki működteti, csinált az előterében egy büfét, ahol ugye hozzájuthatunk a megfelelő söradaghoz és ezzel a fickóval jóban vagyunk. Ő onnan rálát a mi ajtónkra és ha valakinek netalán az a buta ötlete támadna hogy leveri a 3 biztonsági lakatot, ami már önmagában szép teljesítmény, ez a barátunk valószínűleg megérdeklődné tőle, hogy miben sántikál.Egyébként nem jellemzőek ott a lopások, már 2 és fél éve ott vagyunk és nekünk semmi problémánk nem volt és ezalatt csak egy ilyen esetről hallottunk, pedig van ott jó pár helyiség és jó sok zenakar.Azt em tudom hogy van e kiadó helyiség,de ha gondolod magánban megírom az illető telefonszámát, aki ezzel foglalkozik.Az engedélye nélkül azért nem raknám itt ki közszemlére.
ez királyul hangzik, amit mondtál. Nem féltitek kint hagyni a cuccotokat, vagy hozzátok-viszitek? Van még ott kiadó helység, vagy már csak órabéres van?
Mi is, mint annnyi zenekar, a volt Csepel Művek területén található épületek egyikében próbálunk. Abban az épületben egyébként rengeteg terem van és mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy 1999 végén sikerült megcsípnünk egyet és azóta ott vagyunk.A teremben csak mi próbálunk, milyenk a cucc és így akkor megyünk, amikor akarunk és így talán nem sok az a 8800. HUF-os havi díj, amit
öten dobunk össze és aminek fejében korlátlan idő áll rendelkezésünkre. De van ott más típusú próbahely is, vagyis van olyan,aki üzletet csinál belőle, bérli a tulajtól és kiadja óradíjra olyan zenekarok részére, akik nem rendelkeznek cuccal.
Egy ilyen pont a mi termünkkel szemben működik és tudomásom szerint a teljes felszerelés használatáért 700. HUF fizetendő óránként.
A tanév végétől - tehát június elejétől - sajnos mexünik a hely ahol próbálunk, és a tulaj csak a következő tanév elejétől tud új helyet biztosítani. Szal a nyáron így nem nagyon tudnánk próbálni. Nem tud valaki valami jó helyet?
Igények: ne legyen túl drága, dobcucc lehetőleg legyen, gitárcuccok, lehetőleg minimum 4 csatornás keverő az énekcucchoz. Ha valaki tud valami ilyesmit, legyen szíves dobjon egy mailt. Köszi.