Biztos vagyok benne, hogy ha mi megrendezzük nagyon jól az Olimpiát, akkor az egy csodálatos Olimpia lesz, nagyon jó, amire büszkék lehetünk, mi és az egész világ, magunkra is büszkék lehetünk, az Olimpiára, amit nagyon jól megrendeztünk, de a világ is nagyon büszke lehet, hogy egy ilyen jó Olimpiát rendeztek meg, sok szeretettel és összefogással, itt, Magyarországon, amelyik igazi hatalmas nagy Olimpiai múlttal rendelkezik, például az első Olimpián is nyert magyar, az uszoda, ugye, az se hiába van, igazi múlt és jelen és jövő, ha az Olimpiát megrendezzük.
nem értitek ti ezeket a mély összefüggéseket, mert csak mondjátok, de ha értenétek, akkor látnátok, hogy hiába mondják nektek, mert a ti szándékotok nem kellően, amikor láthatnátok, hogy nemhiába mélyen függenek össze!
Az itt a kérdés, hogy akarunk-e Olimpiát, vagy nem akarnak egyesek, néhány ember, legfeljebb annyi lehet, aki nem akar, aki mindig mást akar, és folyik itt a széthúzás, nem az összefogás van, de ez csak néhány fő, elenyésző számú ember, viszont a többség itt Magyarországon Olimpiát akar összefogással, fantasztikus nagy Olimpiát, sok minden nagy beruházással, hogy szépüljön Budapest, de ne csak Pest, persze az is, úgy van az jól, de az egész ország, például Gyula, vagy Győr, de persze a hosszabb nevű városok is, például Baja és még Székesfehérvár, az egész országnak sokkal jobb lesz, és nagy magyar sikerektől lesznek majd hangosak a médiák mind.
És az összefogásra vannak is (és most persze a mieink összefogására gondolok, mert nekünk ennél fontosabb nincs, mert nem mindig a széthúzás, meg az elvtelen ujjalmutogatósdi) jó példák, nekem például eszembe jutott, hogy amikor nagy sz-ban volt az ország (amikor Kossuth trónfosztotta a Habsburg-házat, sz-va a Szent Szövetség Oroszorkra vonatkozó kötelezettségeire, és igaza is volt, mert miért ne!), akkor minden magyar bedobta a brossját, aranyát, brilljét, hogy fegyvereket vehessenek belőle a maffiától, mert hát honnan máshol, nem szégyen ez ha jó célról van szó, de nem is ide tartozik, mert most nem kell maffiára gondolni, csak összedobni a lét, fölépíteni 8-10 stadiont, meg alaposan kicsinosítani még ötöt, az infrastruktúrát meg a kis- közép- és nagyvállalkozókra bízni, az utakat megépítik a törökök, a parkolókat a sévdek, a szállodákat szerintem mi is meg tudjuk építeni, az IBM meg levezényli a médiaelektronikát, itt vannak a Villányi úton, még ide se kell hurcolkodniuk, szóval ésszel kell ezt csinálni, nem pedig politikát csiholni belőle.
A Zászlókészítő Ktsz Csernyenkó halála óta döglődik, nekik is jól jönne, szerintem mindenki jól járna az Olimpiával, ha itt lenne.
Ha összefogunk minden magyar, akkor mindenkinek megmutatjuk, hogy mi, magyarok, össze tudunk fogni az Olimpiáért, mert az összefogás nagyon fontos egy ilyen világeseményen, amikor sok ember jön ide, külföldről meg máshonnan, mindenhonnan jönnek ide emberek, és az összefogással csak nyerhetünk hosszútávon, de rövid távon is, ez meggyőződésem.
Ebben van igazság. Maga az a tény, hogy megrendezi, már egy olyan képességet bizonyít - mármint az ország részéről, ez esetben Magyarország részéről -, ami felemeli az adott országot a népek legügyesebbjei, legszorgalmasabbjai, legfájintosabbjai közé. Úgy néznek rá, mind a még a legügyesebbek közé törekvők, de maguk a legügyesebb országok is, mint az emberiség egy nagyon jólszervezett, kis csoportjára, amire érdemes odafigyelni is és felnézni is.
Szerintem nem is a bevételek oldaláról kellene megközelíteni, hanem a kiadások oldaláról, mert amit leírtam, azért SZVSZ érdemes fizetni.
Amikor Olimpia van, mert azt rendez egy ország, mondjuk Magyarország, akkor arra mindenki odafigyel, mert nagy dolgok történnek akkor, amikor egy ország Olimpiát rendez, például Magyarország, idefigyel mindenki, hogy is mondjam, jönnek ide emberek, közvetítik a tévék, de sok minden más ember is idefigyel, ha egy ország Olimpiát rendez.
Bizony, bizony. Itt Magyarországon vissza lehetne térni a gyökerekhez, az igazi olimpiai eszméhez:
"Kr.e. 776 után. Az ókori játékok megtekintése nem volt éppen szórakozás. Az a földbirtokos, aki azzal fenyegette rabszolgáját, hogy büntetésből nem a malomba küldi súlyos munkára, hanem nézőnek Olümpiába, tudta, miről beszél. Az augusztus égetően forró.... "
Hm, úgy gondolom Olimpiát rendezni jó dolog - ha van vmiféle összefogás, és összetartás az emberek között (amit én jelen esetben nem látok, hogy lenne). Sok hasznot hozhat bla bla... de vajon mennyi sok sz@rkeverés lesz majd megint mögötte és mennyi másféle érdek fogja vezényelni, ezt a korántsem politikai hátterű (vagy netán mégis?) sporteseményt?
vagy lehet, hogy hirtelen mindenki szép és jó lesz és vállvetve, feledve mindenféle előítéleteket szépen egymás nyakába borulva hordják a maltert?
(A kérdés tekinthető költőinek...)
Nem csak arról van szó, hogy Olimpiát megrendezzük, hanem ilyenkor négy évig minden rólunk szól, mert nem csak a sportról van szó, hanem amikor Olimpiát rendezünk, akkor fejlődik az ország, ami jó dolog, és gyorsan fejlődünk, ezért kell Olimpiát rendezni, sok évig beszéljenek rólunk, négyig, és gyorsan fejlődjünk, sokáig.
Hazai közönség előtt egy Olimpián nagyon jó lehet, ha megrendezzük az Olimpiát, mert ott lehet a család, a barátok, a család és mindenki, a sok szurkoló és tudom, hogy mind nekem szurkol, a család és a barátok, a sok ember, és ez teljesen más, mintha nem rendeznénk meg az Olimpiát.
Amikor Olimpiát rendezünk egy ország, abban sok hasznunkat leljük, gazdaságit és mást, de most ezt nem akarom részletezni, hanem viszont egyszerűen maga az, hogy Olimpia, hát képzeljük el, micsoda sok előnye van annak, gazdasági és más, amiket itt most nem akarok részletezni, mert Olimpiát rendezni jó!
Azért lenne jó, ha az Olimpiát megrendezzük itt, mert akkor számos sok fejlesztés indul be, gazdasági satöbbi, mindenféle fejlesztések, és nem csak fejlesztések, hanem minden más is, sok évig, mindenféle dolgok megindulnak, és az nagyon jó.