Felfújták. Traktorral nem jár az ember külföldre tankolni. Egyébként ha gyári tankod van mindenki bekaphatja, semmilyen jogszabály nem írja elő hogy a határra 1 liter benzinnel kell érkezni.
A mezőgazdasággal és fuvarozással foglalkozóknak szerintem érdeke, hogy a számla meglegyen, mert el tudja számolni költségként. Viszont az üzemanyagmintából gondolom elég nehéz megállapítani a származását. Esetleg a szőkített trutymókat akarják kiszűrni?
Ennyi erővel mindent elkobozhatnának, aminek az eredetét nem tudja valaki igazolni. Azért az érdekes lenne, hogy az autót elveszik tőlem, mert a benne lévő benzin eredetét nem tudom igazolni.
Nincs arra jogszabály, hogy 1 tanknyi benzint hozhatsz-e be az országba, vagy sem. Ha a gyári méretű (nem 300 literesre bővített) tankba tankolsz külföldön, az magánügyed, nem kell semmivel bizonyítanod a származását.
Szép is lenne, jha minden külföldi út után azon kellene rettegnünk, hogy megvan-e a számla.
Üdv mindenkinek
Mit hallotatok arrol ,hogy ujjabban a gépjármüvek tankjábol is vehető üzemanyag minta ?És ha arrol be bizonyosodik hogy nem Magyországon lett vásáorlva és nem tudod igazolni számlával akkor el is kobozhatják a gépjármüvet???
Valamik napilapban olvastam erröl először de azóta már egész rémhirket is hallotam...